öğrenim ve katkı kredisi (vergi dairesine aktarılmış)

minnie

Nirvana
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2010
9.592
10.167
773
Ankara
arkadaşlar katkı ve öğrenim kredisi vardı katkı kredimin borcu bitti öğrenim kredimin bi kısmı kaldı bi süre ödeyemedim dün eve tebligat geldi vergi dairesine aktarılmış borç gerçi yeni düzenlemeyle beraber herkes vergi dairesine ödenecekmiş ama gelen tebligatta 7 gün içinde ödenmesi gerektiği yazıyor (ödenmezse haciz söz konusu sanırım)hepsini birden mi ödemem lazım yoksa taksit yaparlar mı telefon ediyorum açan yok bilgi alamıyorum yarın bi miktar parayla gitcem arkadaşlar bu konuda bilgisi olanlar aydınlatırsa çok sevinirim çok korktum moralim bozuldu .evime haciz gelir mi ne olur bilgi verin lütfen

[yok canim haciz gelmiyor, vergi dairesine git taksitlendirme yaptir. ne kadar once aldigin kredi bu? sen deyince kendiminkini hatirladim canim sıkıldı taksit yaptirdiktan sonra odemedim bayadir katlana katlana ne kadar oldu kimbilir hoffff:26:

canım sorma benimki yılan hikayesi oldu uzadı da uzadı çok hatalıyım evlendikten sonra eşimde ödedi sağolsun ama halen var bi takım problemlerim olduğu için borç aklıma bile gelmiyordu ama dün kağıt gelince fena oldum.ama artık düzenli şekilde ödeyip kurtulmak istiyorum çünkü faizde söz konusu borç katlanıyor maalesef sende borcunu sorgulat gör. ihmal etme eve haciz gelcek diye ödüm kopuyor

bende işsizdim ödeyemedim faizi gittikçe arttı ve vergi dairesine intikal etti borç 7 gün içinde ödemezsem haciz gelicek felan yazıyodu kağıtta neyse bağlı bulunduğum vergi dairesine gittim borcu taksitlendirdim 24 ay sonrada ödedim bence direk vergi dairesine git durumunu anlat borcunu taksitlendir

cevabın için tşk ederim haciz hemen gelmez değil mi?

cevabın için tşk ederim haciz hemen gelmez değil mi?

rica ederim.. bilemem ki hemen vakit kaybetmeyin bağlı bulunduğunuz vergi dairesine gidin durumunuzu izah edin taksitlendirme yapmak istediğinizi söyleyin borcunuzu onlar size bir çizelge hazırlıyor zaten ona göre ödeme yapıyorsunuz ama vakit kaybetmeyin bence, çok zor bir durum aldığım ana para dışında hem gecikme faizi hemde taksitlendirme faizi ödedim çok zorlanmıştım ama Allahım bana bir iş nasip etti 6 ay içinde aldığım bütün maaşı oraya yatırıp ödedim çok şükür

arkadaşlar lütfen konuyla ile ilgili bilginiz varsa yazın

Herkesin borcu aktarılmış vergi dairesine ama haciz durumu söz konusu değil şimdilik. Faizini yiyecekler çatır çatır!

Eğer birikmiş borcunuzu taksitlendirmek isterseniz, taksitlendirme sözleşmesini yaparken toplam borcun %30unu peşin alıyorlar, geri kalan birikmiş borcu taksitlendiriyorlar. Mesela bizim 10 bin lira borcumuz vardı, 2 bin lirasının vadesi geçmiş birikmişti. Bunu taksitlendirmek istersek zaten 3bin lira peşin ödememiz gerekiyordu, saçma oluyordu yani. Vadesi gelmemişler zaten daha önceki gibi 3 ayda bir ödenecek şekilde aktarılmış. Bir değişiklik yok. Birikmiş borcunuzu elinize para geçtikçe kapatırsınız, kalanı için de ayda 150-200 kenara atarsınız, üç ayda bir gidip ödeme yaparsınız.

yarın gidicem kısmet olursa inşallah bi terslik olaz yardımların için tşk

benim borcum 850 tl fazla deil aslında ama şu an işim yok eşime yüklenmekde istemiyorum bi şekilde halledicem artık Allah büyük .beni korkutan 7 gün içinde ödenmesi gerek falan yazıyordu haciz gelir mi diye tedirgin oldum belki beni durumumda olan arkadaşlar vardır onlar için yazayım yazayım eğer evinize benimki gibi bi tebligat geldiyse bilinki e haciz gelmiş demektir bu şu demek oluyor bankaya yatan para yada maaşınız varsa anında el koyuyorlar benim bankada param yok maaşımda yok ama olsa olacaklar bu maalesef şu an kredi çekmek istesem çekemiyorum mesela aslında sıkıntılı bi durum

Borcunuz çok azmış, bu kadar dert etmenize değmez. Biz iki yıldır ödeme yapmadık, 2-3 bin lira borç birikti. Toplam borç da 11 bin lira.Eşimin hesabına para da atıyor her ay, el koyma falan olmadı. Evet hakları var ama yapmıyorlar, idare ediyorlar belli bir süre.

bugün vergi dairesini aradım memur kadın bir an önce gelin bankalara yazılar gönderiyoruz dedi .neyse artık yarın bakıcam oluruna.dediğiniz gibi benimki yüklü değil öylee olsa baş edemem zaten sizde bakın isterseniz bu iş şakaya gelmiyormuş dün anladım

[SUB]bende taksitlendirdim, vergi dairesine devir olduktan sonra sırayla bankalara yazı gonderıp sadece maaşlara paralara vs bloke konuyor,çekemiyorlar yada eve hacız yoluyla gelemıyorlar, sadece bankadakı paranız blokelı oluyor, taksitten sonrada yıne yazıyla kısa surede blokeyı kaldırtyorlar....[/SUB]

açıkcası bankada ne param var ne maaşım benim korkum eve haciz gelmesiydi tşk ederim bilgiler için

Haciz falan gelmiyor eve.
Vergi dairesine gidip gelir tespiti yaptırdım ben çalışmadığım için. 24 aya bölüyorlar ama çalışmayınca neyle ödeyeceğim o yüzden ertelettim gelir tespiti yaptırıp.
Bankada paranız falan yoksa korkulacak bişi yok.

canım bana da temmuz ayında geldi . haciz falan gelmiyor. şöyle: vergi dairesine gidip 5 lira bile yatırsanız onu toplam boçtan siliyorlar ve taksitleriniz ertelenmiş oluyor. ben de çok korkmuştum haciz konusunda. endişelenme, bir şey olmuyor.

kızlar vergi dairesine gittim banka hesabınız varsa yada maaşınız varsa el koyabiliyorlarmış ama bende ikiside yok ev haczi eskiden vardı dedi memur şu an yok dedi ama bir an önce kapatmaya bakın hemen olmasa bile ilerleyen zamanlarda bir gayrımenkul yada araba alırsanız sıkıntı olur dedi.azar azar vericem artık memur kadında paran olmadığı ay 10 15 yatır burda hareket görünsün dedi

Aynı durum eşimin başına da geldi, bi kaç ay önce.. Taksitlendirme yapıyorlarmış hem de sen nasıl istersen. Aylık eline ne geçerse gel yatır demişler ona. Sıkıntı yapma bence.

benimde aynı durum oldu.. bi süre ödemedim vergi dairesine akratılmıştı tebligat geldi düğün yapınca yine ödemeyemedim üzerinde 5-6 ay geçti kimseden ses seda yok gidiyim bi bakıyım ne oldu dedim gittim vergi dairesine geçen taksitlerimi ödedim geçmeyenleride taksit yaptırdım oldu bitti.. korkma haciz falan gelmiyor..

Aynı durum eşimin başına da geldi, bi kaç ay önce.. Taksitlendirme yapıyorlarmış hem de sen nasıl istersen. Aylık eline ne geçerse gel yatır demişler ona. Sıkıntı yapma bence.
bende öyle yapcam başka çare yok maalesef borcum yüklü deil ama çalışmıyorum onun için zor geliyor elime geçtikçe yatırcam çok canım sıkıldı ama çözcem ev haczi olur diye korktum ama yokmuş çok şükür

tebligat gelince korktum açıkcas 150 tl verdim 700 tl kaldı adam eline geçtikçe ver burda taksitlendirme yaparsam (uzun vadelere bölersem)faiz borcun olur dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…