Ben onu demek istemedim çok üstüne gitmişlerdi. Bir on gün kullanmak istiyordu ve şehir degisikiligiyle ilgili bir sorunu vardı . Yanlış olabilir ama üslup da önemli
Ben de ogretmenim.Ucretli iznim bitince 10ay ücretsiz izin kullandim
Rapor almayi cok etik bulmuyorum ben ama size kalmis.Rapor alinca çocukların dersi bos geciyor ama ücretsiz izin de yerinize bir öğretmen geliyor.Maddi durumunuz musaitse sizde ücretsiz izin alabilirsiniz
ben biraz lohusalık depresyonu yaşadım. ağlama, hafıza kaybı , kanamanın aşırı olması atlatamadım. oğlumun kolik olması da bunda etkili oldu tabi. eşim, oğlum haricinde kimseyi tanıyamıyordum. gün içinde olan biteni hatırlamıyordum. baya zorluydu yani.
ben biraz lohusalık depresyonu yaşadım. ağlama, hafıza kaybı , kanamanın aşırı olması atlatamadım. oğlumun kolik olması da bunda etkili oldu tabi. eşim, oğlum haricinde kimseyi tanıyamıyordum. gün içinde olan biteni hatırlamıyordum. baya zorluydu yani.
Ben de ogretmenim.Ucretli iznim bitince 10ay ücretsiz izin kullandim
Rapor almayi cok etik bulmuyorum ben ama size kalmis.Rapor alinca çocukların dersi bos geciyor ama ücretsiz izin de yerinize bir öğretmen geliyor.Maddi durumunuz musaitse sizde ücretsiz izin alabilirsiniz
bunu söyleyen bir öğretmen bulmak gerçekten muhteşem. hepimizin demek istediği bu. tepki gösterenlerin savunduğu olay bu. gerçekten sağlık sorunu olup rapor alanlara zaten lafımız yok ama hem rapor alayım hem maaşımı alayım hem çocuğumu büyüteyim o sırada öğrencilere ne olursa olsun ama önemli olan benim çocuğum diyenlere lafımız.
Ben de bir öğretmen anneyim kizim 7aylık. Araliktan beri ucretsiz izindeyim. Ben de herhangi bir sağlık problemin yoksa sırf cocugumla fazla vakit gecireyim diye rapor alınmasına karşıyım ve çok yanlış buluyorum. Devlet bu konuda bize seçenek sunmuş sonuçta eğer bebeğinle olmak istiyorsan ucretsiz izin diye bir hakkin var. Ayrıca raporla (sağlık sorunu yokken) çalışmadan alınan maaşın da helal olduğunu asla düşünmüyorum. Ayrıca 40 gün rapor hakkı raporu al keyfine bak hakkı da değil. Allah korusun bir hastalik vs olur onun icin verilen bir hak.
Ben de öğretmen anneyim ne şartlarda büyüttüm izin almadım aktarmadım da neyse onu kullandım. Ama arkadaşlarımdan biliyorum sırf izne ayrılmak için doğum tarihini ayarlıyorlardı ilişki gününü vs :)
teşekkürler saolun. tabi öğretmen olunca avantaj yaz tatili. ben memurum. ondan oğlum4,5 aylıkken başladım. yani bebek ne kadar fazla annesütü alırsa o kadar iyi. keşke ülkece özel ya da kamu fark etmez anneler en azından çocuk 1 yaşına gelip süt içmeye başlayana kadar ücretli izinli olsa.
doğum izninizden düşer artık diye biliyorum
ama yine de bence 40 günlük raporu almayın
çocukların dersleri boş geçer
ücretsiz izne ayrılın yada sabredin derim ben
ve 40 günlük raporu ciddi bir hastalığınız olmadığı sürece kanser gibi üst üste kullanamazsınız
çünkü raporu heyettten almanız gerekecek bi süre sonra (ki ohaldeyiz hamile bile olsanız rapor almak çok sıkıntı )