- 2 Ekim 2023
- 4.039
- 16.823
- 128
- Konu Sahibi umutluveumutsuz
-
Ben Türkiyenin en gözde eğitim fakültesinde okudum. Aç bak özel eğitim öğretmenliği kaç sıralama ile alıyor. Plansız programsız her ile üniversite açmakla olmuyormuş, yazık ülkedeki öğretmen nefretine bak kendin çok mu donanımlısın?
E bizden de çoook mezun var ama atanma diye tutturmuyoruz. Bazen bizde 5 6 kişi alınıyor. En azından şans var atanma konusunda çalışıp atanacaksınız o alıma gireceksiniz. Herkes aynı durumda herkese mülakat varÖğretmenler atamaya niye mi bu kadar takıntılı? Sen özel sektörün şartların iyileştir, maaşını devletle aynı yap o zaman bak bakalım sınava bu kadar kişi giriyor mu? Öğretmenlikte özel ve devlet makası çok açıldı. Benim asgari ücret altı teklif edilen öğretmen arkadaşlarım var, hangi meslek son 20 yılda bu kadar ayaklar altına alındı? İstihdam edilme şansı yoksa bu kadar fakulte de açılmayacaktı.
E bizden de çoook mezun var ama atanma diye tutturmuyoruz. Bazen bizde 5 6 kişi alınıyor. En azından şans var atanma konusunda çalışıp atanacaksınız o alıma gireceksiniz. Herkes aynı durumda herkese mülakat var
2 hedefin olur devlet diyorsan 1 kişi bile olsa ben olacağım dersin çalışırsın atanırsın 1 senede sürse özel dersen kendini geliştirirsin özel ders verirsin. Benim arkadaşım da çocuk gelişimi okudu eğitimlerini aldı özel ders veriyor kazancı da iyi. Ayrıca özel sektörde devletten 3 katı alan da vardır. Kurban psikolojisi iyi bir şey değil. E ben de asgariyle başladım özel sektöre ailem kpss çalış diye tutturdu. Öğretmen annemden yüksek maaş alıyorum şuan. Öğretmenlik mezunu olup özelde çalışan kendi işini yapan bir sürü insan var. Ben uğraşamam dersen son senede kpss çalışıp atanan da var. Kuzenim sosyal bilgiler okuduğu halde 4. Senesinde kpssye hazırlandı 1 sene sürdü o atanma süreci özelde saatlik çalıştı atandı bu sene sıralaması daha yüksekmiş.İşte aynı durumun size de olması durumu normalleştirmiyor. Özel ve devlet arasındaki makas bu kadar çokken kimse ''ee iyi ya özelde çalışırım o zaman'' demez gülerek.
Boun da özel eğitim öğretmenliği yok.. konu sahibi için değil ama genel olarak atanma sıkıntısı olduğunu bile bile sırf bir yere yerleşeyim üniversitede öğretmenlik okuyup sonra da “vah vah bizi niye atamıyorlar” diye ağlayanlara ben de kızıyorum. Yahu siz bilmiyor muydunuz bu bölümü tercih ederken atanma sorunu var e madem öyle tercih etmeyecektin.. Boun 2011 mezunuyum benim zamanımda bile atanma sıkıntı idi 10.000 civarı alım yaptılar yarısı sınıf öğretmeni idi. Yani bu yeni mevzu değil ki.. ilk matçıyım branşımda bir sürü norm fazlası var. Mevcut öğretmenler çakılı tayin isteyemeyor. Sırf birileri atansın diye yeni alımlar mı yapılsın.. kusura bakmasınlar son 10-15 yılda öğretmenlik okuyup bile bile lades diyenlerin sızlanmaları komik oluyorBogazici mi? Biraz kendinize bakin gercekten. Sonra etrafa saldirin. Iyi ki bi "ogretmen nefreti" tabirini de duymussunuz ayrica. Peki niye "muhendis nefreti" yok atiyorum. Bunu da dusun bir ara istersen. Yeter agladiginiz kisacasi. Onune bak, atanmayi beklerken korelirsin sonra.
2 hedefin olur devlet diyorsan 1 kişi bile olsa ben olacağım dersin çalışırsın atanırsın 1 senede sürse özel dersen kendini geliştirirsin özel ders verirsin. Benim arkadaşım da çocuk gelişimi okudu eğitimlerini aldı özel ders veriyor kazancı da iyi. Ayrıca özel sektörde devletten 3 katı alan da vardır. Kurban psikolojisi iyi bir şey değil. E ben de asgariyle başladım özel sektöre ailem kpss çalış diye tutturdu. Öğretmen annemden yüksek maaş alıyorum şuan. Öğretmenlik mezunu olup özelde çalışan kendi işini yapan bir sürü insan var. Ben uğraşamam dersen son senede kpss çalışıp atanan da var. Kuzenim sosyal bilgiler okuduğu halde 4. Senesinde kpssye hazırlandı 1 sene sürdü o atanma süreci özelde saatlik çalıştı atandı bu sene sıralaması daha yüksekmiş.
Kesinlikle ama bu sadece öğretmenlik bölümleri için değil ki tüm bölümler için geçerli. Öğrenciler sırf bir şeyler okumuş olmak için 4 yılı dolu görünsün niye geleceği olmayan bölümler okuyorlar. Yemin ederim tesisatçi kayınlarım okumuş birçok mühendisten çok daha fazla kazanıyor. Ama yanına çırak bulamıyor.. 10 yıl önce de söylüyordum şimdi de söylüyorum bime a101e kasiyer olmak için okuyacaklarına liseden itibaren çıraklık yapsalar çok daha fazla kazanırlar..Yüzde yüz atama sözü verilmiyor elbette ama üniversite kontenjanlarını ihtiyaca göre düzenlemek devletin görevi. Mezun olunca işsiz kalacağı belli milyonlarca genci üniversitelerde oyalamak yerine gerçekten ihtiyaç olan alanlara yönlendirebilir, üniversiteleri sadece belli sayıda kişinin kazanabileceği standarda getirebilir, böylece bütün mesleklerde kaliteyi artırabilirler. Bu kadar çok mezun olması da özel sektörün istediği gibi muamele yapmasına, düşük ücretler vermesine kapı açıyor elbette. Gençlerin suçu yok.
Cok yanlis anlamissiniz yazimi. Biz zaten sesimizi cikariyoruz ozel sekyor calisanlari olarak. Yeri geliyor farkli islere geciyoruz, istifamizi verip. Deniyoruz, cabaliyoruz daha iyisi icin. Aglamiyoruz devlet bizi atasin dayanamiyoruz diye. Ama ogretmenler anca veryansinda. Cocuk egitiyoruz, kutsal meslekteyiz diyorlar ama kk'da bile yarim yamalak yazan, daha -de, -da ayiramayan/birlestiremeyen suruyle ogretmen var. Bir sey soylenince de guya sanalda dikkat etmiyorlarmis... yani ustunlukleri de yok artik ogretmenlerin hepsinin. Siz de cabalayacaksiniz, aglamaya son verin artik.Siz de isyan edebilirsiniz, kimse sizi tutmuyor. Ben de herkesin durumu kötü kafasını anlamıyorum mesela, ne yapalım yani tüm dünya için mi isyan edelim ? Bir zahmet kendi durumunuz için de siz sesinizi çıkarın, çıkarmıyorsanız da çıkaranlara laf etmeyin.
Özel okul dediğiniz yerler köle arıyor, öğretmen değil. Üstelik asgari altını teklif eden bir sürü okul var, hiçbirinin utanması korkusu da kalmadı.
Kesinlikle ama bu sadece öğretmenlik bölümleri için değil ki tüm bölümler için geçerli. Öğrenciler sırf bir şeyler okumuş olmak için 4 yılı dolu görünsün niye geleceği olmayan bölümler okuyorlar. Yemin ederim tesisatçi kayınlarım okumuş birçok mühendisten çok daha fazla kazanıyor. Ama yanına çırak bulamıyor.. 10 yıl önce de söylüyordum şimdi de söylüyorum bime a101e kasiyer olmak için okuyacaklarına liseden itibaren çıraklık yapsalar çok daha fazla kazanırlar..
İşte herkes aynı durumda ben bir ilan gördüm yazılımcı yeni mezun 5 bin tl teklif etmişler. En azından atanma şansı var puana bakıyor. Çalışan atanıyor en düşük öğretmen kontenjanına sahip olmayan bölümler var. Rekabet fazla. Ücretli öğretmenlik var. Kimse bilmiyor ama Ücretli öğretmenlik gibi diğer kurumlar da dışarıdan işçi çağırıyor asgariden de az ücretle memur işini yaptırıyor. Yapacak bir şey yok herkes aynı şikayet etmek bir adım attırmıyor düzeltmiyor. Bu olaylar olurken atanan atanıyorİşte acaba kaç tanesi bu şekilde ? Nasıl olsa sayı çok diye ücreti çok düşük tutanlar da var, benim de yakınım öğretmen, şehrin bilindik okullarında bile duyulan rakamlar çok komik. Kimse yeni başlayana memur maaşı versinler demiyor da resmen dalga geçer ücretler söyleniyor artık nasıl olsa başka bir öğretmen buluruz diye.
Devletin bir an önce kontenjanları düzenlemesi gerek, gençlere kızmak anlamsız. Her yere üniversite açınca sonunun bu olacağını da birinin öngörmesi gerekti devlet büyüklerinden.
Cok yanlis anlamissiniz yazimi. Biz zaten sesimizi cikariyoruz ozel sekyor calisanlari olarak. Yeri geliyor farkli islere geciyoruz, istifamizi verip. Deniyoruz, cabaliyoruz daha iyisi icin. Aglamiyoruz devlet bizi atasin dayanamiyoruz diye. Ama ogretmenler anca veryansinda. Cocuk egitiyoruz, kutsal meslekteyiz diyorlar ama kk'da bile yarim yamalak yazan, daha -de, -da ayiramayan/birlestiremeyen suruyle ogretmen var. Bir sey soylenince de guya sanalda dikkat etmiyorlarmis... yani ustunlukleri de yok artik ogretmenlerin hepsinin. Siz de cabalayacaksiniz, aglamaya son verin artik.
Ayrica burada zaten herkesin durumu kotu soylemi falan da yok. Ornekleri iyi anlayin once. Basmakalip bir laf ogrenmissiniz ama onun yeri bu konusma degil.
Ben de boğaziçi mezunuyum. Benim branşımda bugüne kadar gayet güzel atamalar yapılıyordu. Hatta bu seneki puan ve sıralamamı iki sene önce almış olsam haritadan yer beğeniyor olurdum. Ben bunun böyle olacağını bilsem, tasarruf adı altında bu şekilde mağdur olacağımı bilsem zaten farklı kariyer planlaması yapardım ama öğretmenliği seviyorum mesleğimi yapmak istiyorum. Özel sektörde de çalıştım çok yıprandım. Atanmak istiyorum. Ve beni sene başından beri ücretli öğretmenlik için on farklı okuldan aradılar. Demek ki çok büyük bir ihtiyaç var gerçekten de. Ha bu ihtiyacı karşılayamıyorsa devlet en azından eğitim fakültelerinin kontenjanlarını azaltsın ya da fakültelerin bazılarını kapatsın.Boun da özel eğitim öğretmenliği yok.. konu sahibi için değil ama genel olarak atanma sıkıntısı olduğunu bile bile sırf bir yere yerleşeyim üniversitede öğretmenlik okuyup sonra da “vah vah bizi niye atamıyorlar” diye ağlayanlara ben de kızıyorum. Yahu siz bilmiyor muydunuz bu bölümü tercih ederken atanma sorunu var e madem öyle tercih etmeyecektin.. Boun 2011 mezunuyum benim zamanımda bile atanma sıkıntı idi 10.000 civarı alım yaptılar yarısı sınıf öğretmeni idi. Yani bu yeni mevzu değil ki.. ilk matçıyım branşımda bir sürü norm fazlası var. Mevcut öğretmenler çakılı tayin isteyemeyor. Sırf birileri atansın diye yeni alımlar mı yapılsın.. kusura bakmasınlar son 10-15 yılda öğretmenlik okuyup bile bile lades diyenlerin sızlanmaları komik oluyor
Lutfen tum ogretmenlerimiz en gozde fakultelerden mezun ama. Bi background'lari var sonucta ahahÖzel eğitim öğretmeni bir arkadaşım 71 puanla atandı. Zaten kalemi oynatsan bu puanı alıyorsun. Siz de ağlamayın bence. Diğer öğretmenlik bölümleri ne yapsın? en az 85 üstü alması gereken bölümler var ve kpss de 80 üstü almak zor. Üstelik özel eğitim kontenjanları da bol bol veriliyor. Yani ağlamak yerine şu an 2 soru fazla çözüp atanacak kadar puan alabilirsiniz. Ben öğretmen değilim ama özel eğitim ve sınıf öğretmenlerinin bu triplere girmesini anlamıyorum. iki bölüm de en düşük puanlarla atanan öğretmenlik branşı. Bana kalırsa 70 küsür alıp atanmış biri hiç atanmamalı. Tüm meslekler için en az 80 puan alma sınırı getirilmeli ki çocuklara da bir şey öğretebilsinler.
Kpss sınavında tarih coğrafya türkçe çözüyoruz+ eğitim bilimleri. Sizce iyi bir özel eğitim öğretmeni olmak bunlara mı bağlı? Özel eğitim en çok ücretli öğretmenin çalıştığı branş 23 bin ücretli öğretmen çalışıyor, 2 bini ön lisans mezunu. Özel eğitim uzmanlık gerektirir gerekirse barajı geçen tüm mezunlarının alınması lazım. Bu 2 yılın tüm ataması Özel eğitime yapılsa yine de yetmiyordu yorum yaptığınız konularda bilgi sahibi olmanızı tavsiye ederimÖzel eğitim öğretmeni bir arkadaşım 71 puanla atandı. Zaten kalemi oynatsan bu puanı alıyorsun. Siz de ağlamayın bence. Diğer öğretmenlik bölümleri ne yapsın? en az 85 üstü alması gereken bölümler var ve kpss de 80 üstü almak zor. Üstelik özel eğitim kontenjanları da bol bol veriliyor. Yani ağlamak yerine şu an 2 soru fazla çözüp atanacak kadar puan alabilirsiniz. Ben öğretmen değilim ama özel eğitim ve sınıf öğretmenlerinin bu triplere girmesini anlamıyorum. iki bölüm de en düşük puanlarla atanan öğretmenlik branşı. Bana kalırsa 70 küsür alıp atanmış biri hiç atanmamalı. Tüm meslekler için en az 80 puan alma sınırı getirilmeli ki çocuklara da bir şey öğretebilsinler.
Sen kendini gerçekleştiremeyen birisin yazık adına üzüldüm.Lutfen tum ogretmenlerimiz en gozde fakultelerden mezun ama. Bi background'lari var sonucta ahah
Hocam inanın buraya dertleşmek için yazdım yazdığıma pişman oldum..ben bölümü tercih ettiğimde ags sistemi yoktu mesela. Şimdi ags çıktı 2 sene akademide eğitim görülecek, akademi her şehirde olmayacak bile. 23 bin tl maaşla başka şehirde geçinmeye mi çalışayım kendime mi yetsin. Bunları nereden tahminBen de boğaziçi mezunuyum. Benim branşımda bugüne kadar gayet güzel atamalar yapılıyordu. Hatta bu seneki puan ve sıralamamı iki sene önce almış olsam haritadan yer beğeniyor olurdum. Ben bunun böyle olacağını bilsem, tasarruf adı altında bu şekilde mağdur olacağımı bilsem zaten farklı kariyer planlaması yapardım ama öğretmenliği seviyorum mesleğimi yapmak istiyorum. Özel sektörde de çalıştım çok yıprandım. Atanmak istiyorum. Ve beni sene başından beri ücretli öğretmenlik için on farklı okuldan aradılar. Demek ki çok büyük bir ihtiyaç var gerçekten de. Ha bu ihtiyacı karşılayamıyorsa devlet en azından eğitim fakültelerinin kontenjanlarını azaltsın ya da fakültelerin bazılarını kapatsın.
Ben sizin zihniyetinizdeki insanları anlamıyorum. Burada devlet gencecik insanları mağdur ediyor. Siz yapılan yanlışa yanlış demekten bile aciz kalıp bu gençleri suçluyorsunuz.
Büyükşehir dışındakiler kapatılmalı. En gözde üniversite ve fakülteden mezun olmak yetmiyor. Ben de çok iyi bir üniversiteden mezunum. Sınıfımdaki herkes üniversite adıyla hava atardı. Mezun olduk, kimse oturup kpss ye hazırlanmaya cesaret edemedi. İsim yapmış üniversitede 3-5 kişi atama bekliyoruz şu an. Üniversite adı bir yere getirmiyormuş onu anladımLutfen tum ogretmenlerimiz en gozde fakultelerden mezun ama. Bi background'lari var sonucta ahah
Teşekkür ediyorum bakacağımBelediye ve taşeron firma başvurularıni takip ediyor musunuz? Bir tanidigim belediyeye aile sağlığı merkezinde özel egitim öğretmeni + özel dersler vererek İstanbul gibi bir yerde inanılmaz rahat geçiniyor. Belediye ve taşeronların işe alım sürecini bilmiyorum ama ihtiyaç olduğunu biliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?