- 26 Aralık 2022
- 377
- 374
- 33
- Konu Sahibi umutluveumutsuz
-
Siz şu an kendinizi haklı çıkarmanın peşindesiniz. Tamam öyledir haklısınız.Puana göre alıyor sonuçta. Bir yerde olay yine buna geliyor. Her öğretmen de 1 puanla kaçırmıyor ya atanmayı
Sistem muhteşem olsaydı da puanı kötü olan atanamayacaktı. Şuan bu sistem değişmeyeceğine göre geride iyi puan almaktan başka seçenek yok. Sonuçta 1 kişi bile olsa atanan atanıyorSiz şu an kendinizi haklı çıkarmanın peşindesiniz. Tamam öyledir haklısınız.
Her şey çok normal ve mükemmel bir sistem kurulu. Tek sorun bizim yeterli puanı alamamış olmamız
Ben kötü bir puan almadım meselaSistem muhteşem olsaydı da puanı kötü olan atanamayacaktı. Şuan bu sistem değişmeyeceğine göre geride iyi puan almaktan başka seçenek yok. Sonuçta 1 kişi bile olsa atanan atanıyor
Bi size yapılmıyor ama herkes aynı sistemde. Ben haksızlık yapılmıyor demiyorum. Bu sistem içinde atanmak kişisel çaba diyorumBen kötü bir puan almadım meselaama atanamadım. Ya sadece haksızlık işte anlıyor musunuz
Evet haksızlık yapılıyor kabul edin bu kadar basit niye inkar etmekte ısrarcısınız
O diplomayı veriyorlarsa o konuda donanımlısın demektir.bu ülkede yaşamak için niye herşeyin en iyisi olmamız gerekiyor? Ortalama insanların yaşamaya hakkı yok mu?Aciyorlar da bir zahmet ucra kosedeki acilmak icin acilmis okullarda okumayin siz de. Ayrica o okullara demek torpille giriliyor.. peki. Mesela ciddi seviyede bir yabanci dilin varsa ozel ogretmen ol? Zenginlerin de ozel egitim almasi gereken ozel gereksinimli cocuklari vardir ornegin. Ama yok nerede olursa olsun fakulteyi bitireyim sonra da ama ben atanamiyorum. Gercekten baska hicbir meslek grubu atanicam da atanicam diye aglamiyor. Duyan da butun ogretmenlerimiz muthis donanimli sanacak
Durum uzun yıllardır böyle diye kimse sisteme isyan etmesin mi?.alışın gidin mi? Alışa alışa daha kötüsınava girdiğiniz dönemde üşkede kaç eğitim fakültesi olduğu ve bunların her yıl ne kadar mezun verdiği, buna ek olarak hangi alanın kaç öğretmene ihtiyaç duyduğuna dair rakamlar mevcut idi. hadi o dönemde fakrındalık sahibi değildiniz ve körü körüne tercih ettiniz. daha ileriki yaşlarda farkına varmışsınızdır. halen bundan dert yanmak bana çok gairp geliyor. öğretmenlikte hem bu problemler vardı ve var olmaya devam edecek. herkesin atanması asla mümkün olmayacak ve bu mesleği süredüren her bir öğretmen bu riski alarak öğretmen olmak zorunda. hala buna sitem ya da isyan etmek bana çok garip geliyor.
Başka bölüm okusa ya da başka sektörde olsa herşey güllük gülistanlık mi olacaktı? Ülke neresinden tutsan elinde kalıyor.öyle bir anlatıyorsun ki 100 meslekten 99 u atanmış, iş bulmuş da bir öğretmenler kalmış.bu arkadaşlar da 99 u bırakıp öğretmenlik okumuş.hani karnıma bastırınca ağrıyor dersin de karşındaki de eee bastırma o zaman der ya sizinki de o hesap.Boun da özel eğitim öğretmenliği yok.. konu sahibi için değil ama genel olarak atanma sıkıntısı olduğunu bile bile sırf bir yere yerleşeyim üniversitede öğretmenlik okuyup sonra da “vah vah bizi niye atamıyorlar” diye ağlayanlara ben de kızıyorum. Yahu siz bilmiyor muydunuz bu bölümü tercih ederken atanma sorunu var e madem öyle tercih etmeyecektin.. Boun 2011 mezunuyum benim zamanımda bile atanma sıkıntı idi 10.000 civarı alım yaptılar yarısı sınıf öğretmeni idi. Yani bu yeni mevzu değil ki.. ilk matçıyım branşımda bir sürü norm fazlası var. Mevcut öğretmenler çakılı tayin isteyemeyor. Sırf birileri atansın diye yeni alımlar mı yapılsın.. kusura bakmasınlar son 10-15 yılda öğretmenlik okuyup bile bile lades diyenlerin sızlanmaları komik oluyor
Bunu sisteme sorsana madem atama yok niye her yerde üniversite açıp onca gence umut dağıtıyorsun ey yetkililer diye sorgulasan daha doğru olurSunu cok merak ediyorum. Ogretmenler neden bu kadar takintili atanma konusunda? Mobbing, uzun calisma saatleri, dusuk maas ozel sektorde cok yetenekli, donanimli insanlarin bile yasadigi bir sey maalesef. Iyisini bulmaya calisiyoruz. Kalburustu ozel okullardaki ogretmenler iyi para aliyordur ornegin. Veya benim bildigim gorece fena olmayan ve maasi da yine fena olmayan ama tabii ki devlet kadar da yuksek olmayan okul var. Arkadssim calisiyor. Bu ogretmenlerin bu kadar aglanmasina gercekten tahammul edemiyorum. Ozel ogretmenlik bransi da muhtemelen daha dusuk puanli bir bransti. Zaten bu alanin cok genis secenekleri olmadigini tahmin etmen gerekirdi. Sonuc olarak bu ulkede ozel okullar da var ve her ogretmen devlete atanamaz mantiken, matematiksel olarak. Ogretmenlere okuyun, yuzde yuz atama sozu mu veriliyor? Ulkenin gencleri ben de dahil cogu seyi hak etmiyoruz, cogu seyden nefret ettirildik ama su ogretmenin atanamadim aglamasini asla anlayamayacagim.
Hocam siz bari yapmayın. 10-15 yılı değerlendirip geleceği öngörüp çocuk yönlendirecek veli profilimiz var mı ? Puanı nereye yetecekse, nerde garanti iş tanımı varsa insanlar oraya yöneliyor. Çocuğu kendini tanıyana kadar, atılım yapana kadar, özel sektörde az kazandığı yıllardan çok kazandığı dönemlere geçiş yapana kadar maddi manevi destek olacak veliler burada yaşamıyorlar neredeler bilmiyorum. Bu yönlendirmeyi devletin yapması lazım. Her şeyi halk yapacaksa seçtiklerimiz ne işe yarıyorlar….kusura bakmasınlar son 10-15 yılda öğretmenlik okuyup bile bile lades diyenlerin sızlanmaları komik oluyor
Ben kötü bir puan almadım meselaama atanamadım. Ya sadece haksızlık işte anlıyor musunuz
Evet haksızlık yapılıyor kabul edin bu kadar basit niye inkar etmekte ısrarcısınız
Katılıyorum ama yönlendirecek olan yine devlet. 17-18 yaşındaki gençler bu kararı kolay veremiyor. Öyle bir ülkeyiz ki her şey vatandaştan bekleniyor. Hangi bölümün iş imkanı var biz araştıralım, marketlerde içerikleri biz okuyalım, aldığımız ürünlere test yaptıralım vs vs keşke meslek seçerken ne çok kazandırır değil de neyi seviyorum diye düşünerek seçebilsek.Kaldı ki ülkemizde 4 senede her şey değişebiliyor. Şu kadar üniversite açtık demek övünülecek bir şey değil mesela. Keşke az ve kaliteli olsa, herkes okumasa. Çok zor valla bu ülkede okumak da çalışmak da, herkese hak veriyorum o yüzden.Kesinlikle ama bu sadece öğretmenlik bölümleri için değil ki tüm bölümler için geçerli. Öğrenciler sırf bir şeyler okumuş olmak için 4 yılı dolu görünsün niye geleceği olmayan bölümler okuyorlar. Yemin ederim tesisatçi kayınlarım okumuş birçok mühendisten çok daha fazla kazanıyor. Ama yanına çırak bulamıyor.. 10 yıl önce de söylüyordum şimdi de söylüyorum bime a101e kasiyer olmak için okuyacaklarına liseden itibaren çıraklık yapsalar çok daha fazla kazanırlar..
devlet neden heryerde üniversitelerine ihtiyacının fazlası kontenjan açtırıyo o zaman her sene? Almasınlar bu kadar çok öğrenci?Sunu cok merak ediyorum. Ogretmenler neden bu kadar takintili atanma konusunda? Mobbing, uzun calisma saatleri, dusuk maas ozel sektorde cok yetenekli, donanimli insanlarin bile yasadigi bir sey maalesef. Iyisini bulmaya calisiyoruz. Kalburustu ozel okullardaki ogretmenler iyi para aliyordur ornegin. Veya benim bildigim gorece fena olmayan ve maasi da yine fena olmayan ama tabii ki devlet kadar da yuksek olmayan okul var. Arkadssim calisiyor. Bu ogretmenlerin bu kadar aglanmasina gercekten tahammul edemiyorum. Ozel ogretmenlik bransi da muhtemelen daha dusuk puanli bir bransti. Zaten bu alanin cok genis secenekleri olmadigini tahmin etmen gerekirdi. Sonuc olarak bu ulkede ozel okullar da var ve her ogretmen devlete atanamaz mantiken, matematiksel olarak. Ogretmenlere okuyun, yuzde yuz atama sozu mu veriliyor? Ulkenin gencleri ben de dahil cogu seyi hak etmiyoruz, cogu seyden nefret ettirildik ama su ogretmenin atanamadim aglamasini asla anlayamayacagim.
devlet neden heryerde üniversitelerine ihtiyacının fazlası kontenjan açtırıyo o zaman her sene? Almasınlar bu kadar çok öğrenci?
ya bu ülkenin cb 4-5 yıl önce çıkıp öğretmene ühtiyacımız yok dedi. öğretmen maaşları devleti çok zorluyor falan dendi bu ülkede. benim beklediğim bir şeydi bu yüzden de. en son çalıştığım okulda 8-9 ücretli öğretmen vardı. ben ingilizce öğretmeni olduğum halde bir yıl sınıf öğretmenliği yaptırıldım. okulda 8 yıldır sınıf öğretmenliği yapan inkılapcı vardı. gercekten de ihtiyacları yok ki ordan burdan yamalayarak döndürüyorlar çarkı. ben çoktan küstüm valla. bence öğretmenlik yüksek lisans ile olmalı. mesleki eğitimi zorlaştırsınlar ama mezun olan öğretmen işsiz kalmasın. ne biliyim valla. düzeleceği de yok hiçbir seyin işte anca konusuyoruz.Ben de düşük atama bekliyordum açıklamalardan sonra ama emekli sayısının bile altında olmasını beklemiyordum ya da neden çıkıp 30bin civarı diye bir söylenti geldi mesela? Her şeyden bıktırdılar gerçekten ülkesine milletine devletine küstü insanlar
Dönelim Afganistana madem sen sağ ben selamet. Herşeye para var diyanete yağdırılıyo, milyonlarca imam var lazımmış gibi öğretmene ihtiyacımız yok. Ay artık hasta olucam gerçekten duymak bilmek istemiyorum ya .ya bu ülkenin cb 4-5 yıl önce çıkıp öğretmene ühtiyacımız yok dedi. öğretmen maaşları devleti çok zorluyor falan dendi bu ülkede. benim beklediğim bir şeydi bu yüzden de. en son çalıştığım okulda 8-9 ücretli öğretmen vardı. ben ingilizce öğretmeni olduğum halde bir yıl sınıf öğretmenliği yaptırıldım. okulda 8 yıldır sınıf öğretmenliği yapan inkılapcı vardı. gercekten de ihtiyacları yok ki ordan burdan yamalayarak döndürüyorlar çarkı. ben çoktan küstüm valla. bence öğretmenlik yüksek lisans ile olmalı. mesleki eğitimi zorlaştırsınlar ama mezun olan öğretmen işsiz kalmasın. ne biliyim valla. düzeleceği de yok hiçbir seyin işte anca konusuyoruz.
neye güveniyorlar anlamıyorum.. üstedikleri zaten eğitimsiz bir nesil.. ay ne biliyim valla. bıktırdılar her seyden. hiçbir seye heyecanımız, umudumuz kalmadı.. başımıza bir sey gelmeden kendi halimizde yaşayabilsek şükrediyoruz. nerde kaldı bir de insan gibi iş, saygı, emeğin karşılığını görmek.. elimizdeki ekmeği almasalar iyi.Dönelim Afganistana madem sen sağ ben selamet. Herşeye para var diyanete yağdırılıyo, milyonlarca imam var lazımmış gibi öğretmene ihtiyacımız yok. Ay artık hasta olucam gerçekten duymak bilmek istemiyorum ya .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?