Öğretmen ataması,yoruldum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Puana göre alıyor sonuçta. Bir yerde olay yine buna geliyor. Her öğretmen de 1 puanla kaçırmıyor ya atanmayı
Siz şu an kendinizi haklı çıkarmanın peşindesiniz. Tamam öyledir haklısınız.
Her şey çok normal ve mükemmel bir sistem kurulu. Tek sorun bizim yeterli puanı alamamış olmamız

Siz şu an kendinizi haklı çıkarmanın peşindesiniz. Tamam öyledir haklısınız.
Her şey çok normal ve mükemmel bir sistem kurulu. Tek sorun bizim yeterli puanı alamamış olmamız
Sistem muhteşem olsaydı da puanı kötü olan atanamayacaktı. Şuan bu sistem değişmeyeceğine göre geride iyi puan almaktan başka seçenek yok. Sonuçta 1 kişi bile olsa atanan atanıyor

Sistem muhteşem olsaydı da puanı kötü olan atanamayacaktı. Şuan bu sistem değişmeyeceğine göre geride iyi puan almaktan başka seçenek yok. Sonuçta 1 kişi bile olsa atanan atanıyor
Ben kötü bir puan almadım mesela ama atanamadım. Ya sadece haksızlık işte anlıyor musunuz
Evet haksızlık yapılıyor kabul edin bu kadar basit niye inkar etmekte ısrarcısınız

Bir öğretmen olarak şu yorumlara tam delirmelik.bu ülkede öğretmene olan nefret ne zaman bitecek bilmiyorum.konu sahibi canını sıkma bölümün gayet güzel önü açık.malesef seçim yılına kadar tasarruf adı altında az alım olacak.bu seni düşürmesin bir kişi bile alınacaksa o ben olmalıyım de ve elinden geleni yap.burasi Türkiye her an herşey olabilir

Ben kötü bir puan almadım mesela ama atanamadım. Ya sadece haksızlık işte anlıyor musunuz
Evet haksızlık yapılıyor kabul edin bu kadar basit niye inkar etmekte ısrarcısınız
Bi size yapılmıyor ama herkes aynı sistemde. Ben haksızlık yapılmıyor demiyorum. Bu sistem içinde atanmak kişisel çaba diyorum

Sırf şu saldırgan yorumlar yüzünden konu bile açmak istemiyorum şu sitede. Dört yıl okunuyor öğretmenlik ve bazı bölümlerin atanma ihtimali yüksekken şimdi çok düşük. Sorun köylere kadar açılan eğitim fakültelerinde. Sorun 2500 lira ile formasyon alıp öğretmenlik satanlarda. Ben bu saatten sonra hangi bölüm olursa olsun öğretmenliğin seçilmemesini düşünüyorum. Gencecik insanların keşke böyle dertleri olmasa. Herkesin ailesi bilinçli değil. Herkes meslek seçimi konusunda iyi bir rehberlik alamıyor. Sorun öğrencilerde değil sorun her yere üniversite açılması. Sorun liselerde iyi bir mesleki eğitimin verilememesinde. Gençlere çok üzülüyorum burada ağlıyorlar diyenleri de vicdana davet ediyorum

O diplomayı veriyorlarsa o konuda donanımlısın demektir.bu ülkede yaşamak için niye herşeyin en iyisi olmamız gerekiyor? Ortalama insanların yaşamaya hakkı yok mu?

Durum uzun yıllardır böyle diye kimse sisteme isyan etmesin mi?.alışın gidin mi? Alışa alışa daha kötü Başka bölüm okusa ya da başka sektörde olsa herşey güllük gülistanlık mi olacaktı? Ülke neresinden tutsan elinde kalıyor.öyle bir anlatıyorsun ki 100 meslekten 99 u atanmış, iş bulmuş da bir öğretmenler kalmış.bu arkadaşlar da 99 u bırakıp öğretmenlik okumuş.hani karnıma bastırınca ağrıyor dersin de karşındaki de eee bastırma o zaman der ya sizinki de o hesap.

Bunu sisteme sorsana madem atama yok niye her yerde üniversite açıp onca gence umut dağıtıyorsun ey yetkililer diye sorgulasan daha doğru olur

kusura bakmasınlar son 10-15 yılda öğretmenlik okuyup bile bile lades diyenlerin sızlanmaları komik oluyor
Hocam siz bari yapmayın. 10-15 yılı değerlendirip geleceği öngörüp çocuk yönlendirecek veli profilimiz var mı ? Puanı nereye yetecekse, nerde garanti iş tanımı varsa insanlar oraya yöneliyor. Çocuğu kendini tanıyana kadar, atılım yapana kadar, özel sektörde az kazandığı yıllardan çok kazandığı dönemlere geçiş yapana kadar maddi manevi destek olacak veliler burada yaşamıyorlar neredeler bilmiyorum. Bu yönlendirmeyi devletin yapması lazım. Her şeyi halk yapacaksa seçtiklerimiz ne işe yarıyorlar….

demek ki sizinle beraber sınava girmiş bütün denklerinize göre kötü bir puan almışsınız. öğretmenlerin sürekli olarak aynı bahanelerle "mağdur" olduğunu okumaktan çok sıkıldım.

Katılıyorum ama yönlendirecek olan yine devlet. 17-18 yaşındaki gençler bu kararı kolay veremiyor. Öyle bir ülkeyiz ki her şey vatandaştan bekleniyor. Hangi bölümün iş imkanı var biz araştıralım, marketlerde içerikleri biz okuyalım, aldığımız ürünlere test yaptıralım vs vs keşke meslek seçerken ne çok kazandırır değil de neyi seviyorum diye düşünerek seçebilsek.Kaldı ki ülkemizde 4 senede her şey değişebiliyor. Şu kadar üniversite açtık demek övünülecek bir şey değil mesela. Keşke az ve kaliteli olsa, herkes okumasa. Çok zor valla bu ülkede okumak da çalışmak da, herkese hak veriyorum o yüzden.

devlet neden heryerde üniversitelerine ihtiyacının fazlası kontenjan açtırıyo o zaman her sene? Almasınlar bu kadar çok öğrenci?

devlet neden heryerde üniversitelerine ihtiyacının fazlası kontenjan açtırıyo o zaman her sene? Almasınlar bu kadar çok öğrenci?

işsizlik rakamlarında yığılma yaratmaması için gençlerin bir kısmını üniversite bahanesiyle dört yıl istihdamdan uzak tutmaya yarıyor ancak. devletin rakamlarına işsizlik olarak yansımak yerine ebedi işsiz olmadan önce anasının ve babasının kıt kanaat okutmaya çalıştığı istihdam adayları olarak yaşıyorlar.
ayrıca bölge ekonomisi canlanıyor ve esnafa yolacak kaz verilmiş oluyor.

ya bu ülkenin cb 4-5 yıl önce çıkıp öğretmene ühtiyacımız yok dedi. öğretmen maaşları devleti çok zorluyor falan dendi bu ülkede. benim beklediğim bir şeydi bu yüzden de. en son çalıştığım okulda 8-9 ücretli öğretmen vardı. ben ingilizce öğretmeni olduğum halde bir yıl sınıf öğretmenliği yaptırıldım. okulda 8 yıldır sınıf öğretmenliği yapan inkılapcı vardı. gercekten de ihtiyacları yok ki ordan burdan yamalayarak döndürüyorlar çarkı. ben çoktan küstüm valla. bence öğretmenlik yüksek lisans ile olmalı. mesleki eğitimi zorlaştırsınlar ama mezun olan öğretmen işsiz kalmasın. ne biliyim valla. düzeleceği de yok hiçbir seyin işte anca konusuyoruz.

Dönelim Afganistana madem sen sağ ben selamet. Herşeye para var diyanete yağdırılıyo, milyonlarca imam var lazımmış gibi öğretmene ihtiyacımız yok. Ay artık hasta olucam gerçekten duymak bilmek istemiyorum ya .

neye güveniyorlar anlamıyorum.. üstedikleri zaten eğitimsiz bir nesil.. ay ne biliyim valla. bıktırdılar her seyden. hiçbir seye heyecanımız, umudumuz kalmadı.. başımıza bir sey gelmeden kendi halimizde yaşayabilsek şükrediyoruz. nerde kaldı bir de insan gibi iş, saygı, emeğin karşılığını görmek.. elimizdeki ekmeği almasalar iyi.

Meslekte 18 yılım , sınıf öğretmeniyim ilk girişte atandım .bizim zamanımızda bu kadar zor değildi .

Yorumları okuyorum korkunc , büyük şehirlerde yüzde 75 i ücretli olan okullar var . Sınıf öğretmenlerini bilmem kaç saat eğitimle özel eğitim öğretmeni yaptılar . Tayinlerde onu açık , ek dersi fazla diye çoğu arkadaşım geçti .

Ülkede her an hersey değişebiliyor , kariyer planlarınız yerle hır olabilir .
Bir gece de dört artı dördü cikarip binlerce sınıf öğretmenini norm fazlası yaptılar , sonra branş değiştirme hakkı verip diğer branşların önünü kapattılar . Velhasıl bu meslek bir iki günlük planlamalara kurban edilmemeli .

Arkadaşım özel eğitim şuan e n avantajlı bolum
, umarım önümüzdeki yıl için güzel bir sonuç alirsin .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…