- 26 Aralık 2022
- 377
- 374
- 33
- Konu Sahibi umutluveumutsuz
-
Herkes aynı imkanlara sahip değil. Ben hem kursta çalıştım, hem özel ders verdim hem de kpss hazırlandım elimden geldiğince. Ve tüm meşguliyetlerime rağmen gayet makul bir puan ile sıralamam vardı. Kurban psikolojisi değil şu an kurban edilmişiz zaten. Tasarruf adı altında bir şeylerin acısı bizden çıkıyor. Baştakiler yiyip içsin diye bizim emeklerimiz heba oluyor. Çok yanlış kişilerde suç arıyorsunuz. Bilmeden boş boş konuşmuşsunuz yok özel bilmem ne diye. Ben iki yıl özelde çalıştım psikolojim bozuldu. Düşük maaş, ekstra ders saatleri, özel olduğu için çocukların ve velilerin tavırları, kurum müdürlerinin sizi yük eşeği gibi görmesi… bunlar insanınözgüvenini bile etkiliyor. Ben güzel bir okuldan mezun yetenekli ve genç bir öğretmenim ülkemin neresinde olursa olsun gidip mesleğimi yapmaktan başka bir derdim yok.2 hedefin olur devlet diyorsan 1 kişi bile olsa ben olacağım dersin çalışırsın atanırsın 1 senede sürse özel dersen kendini geliştirirsin özel ders verirsin. Benim arkadaşım da çocuk gelişimi okudu eğitimlerini aldı özel ders veriyor kazancı da iyi. Ayrıca özel sektörde devletten 3 katı alan da vardır. Kurban psikolojisi iyi bir şey değil. E ben de asgariyle başladım özel sektöre ailem kpss çalış diye tutturdu. Öğretmen annemden yüksek maaş alıyorum şuan. Öğretmenlik mezunu olup özelde çalışan kendi işini yapan bir sürü insan var. Ben uğraşamam dersen son senede kpss çalışıp atanan da var. Kuzenim sosyal bilgiler okuduğu halde 4. Senesinde kpssye hazırlandı 1 sene sürdü o atanma süreci özelde saatlik çalıştı atandı bu sene sıralaması daha yüksekmiş.
Ne alaka?! Gercekten ne alaka? Komiksiniz ya. Aklini basina topla, kendine karsi durust ol, meziyetlerini dusun ve harekete gec.Sen kendini gerçekleştiremeyen birisin yazık adına üzüldüm.
Bu dediğin şey benim eleştirdiğim konudan çok bağımsız. Sana katılıyorum özellikle özel eğitimde ücretli eğitim yapılmamalı. 2 aylık sertifika ile özel eğitim öğretmenliği yapan güruhlar var. Az mesaiye kalıp tam para alıyorlar. İlgilendikleri öğrenci sayısı az. Yine bunu yapan da ücretli öğretmenlik yapayım forsum bozulmasın kafasındaki öğretmenler. Ücretli öğretmenlik sistemi içinde kalmaya devam edildiği müddetçe kontenjanlar az olacak. Çünkü asgari ücretten de az verilen para 2 story atmayı, kombin yapmak için tamam diyorlar.Kpss sınavında tarih coğrafya türkçe çözüyoruz+ eğitim bilimleri. Sizce iyi bir özel eğitim öğretmeni olmak bunlara mı bağlı? Özel eğitim en çok ücretli öğretmenin çalıştığı branş 23 bin ücretli öğretmen çalışıyor, 2 bini ön lisans mezunu. Özel eğitim uzmanlık gerektirir gerekirse barajı geçen tüm mezunlarının alınması lazım. Bu 2 yılın tüm ataması Özel eğitime yapılsa yine de yetmiyordu yorum yaptığınız konularda bilgi sahibi olmanızı tavsiye ederim
Ben kimseyi suçlamıyorum ama herkes aynı durumda. Ben de isterim 2 yıllık mezunu ücretli yapmasın atanma olsun. Ama düzen değişiyor mu? Bu süreçte başaran oluyor mu?Herkes aynı imkanlara sahip değil. Ben hem kursta çalıştım, hem özel ders verdim hem de kpss hazırlandım elimden geldiğince. Ve tüm meşguliyetlerime rağmen gayet makul bir puan ile sıralamam vardı. Kurban psikolojisi değil şu an kurban edilmişiz zaten. Tasarruf adı altında bir şeylerin acısı bizden çıkıyor. Baştakiler yiyip içsin diye bizim emeklerimiz heba oluyor. Çok yanlış kişilerde suç arıyorsunuz. Bilmeden boş boş konuşmuşsunuz yok özel bilmem ne diye. Ben iki yıl özelde çalıştım psikolojim bozuldu. Düşük maaş, ekstra ders saatleri, özel olduğu için çocukların ve velilerin tavırları, kurum müdürlerinin sizi yük eşeği gibi görmesi… bunlar insanınözgüvenini bile etkiliyor. Ben güzel bir okuldan mezun yetenekli ve genç bir öğretmenim ülkemin neresinde olursa olsun gidip mesleğimi yapmaktan başka bir derdim yok.
Ya bu kadınlara dert mert anlatılmaz ben onu anladım burada okuduklarımdan. Kimseye anlatamadığımız dertlerimizi paylaşalım kadınlardan hiç değilse psikolojik destek görelim diye yazıyoruz yok yere linç ediliyoruz.Hocam inanın buraya dertleşmek için yazdım yazdığıma pişman oldum..ben bölümü tercih ettiğimde ags sistemi yoktu mesela. Şimdi ags çıktı 2 sene akademide eğitim görülecek, akademi her şehirde olmayacak bile. 23 bin tl maaşla başka şehirde geçinmeye mi çalışayım kendime mi yetsin. Bunları nereden tahmin
edebilirdim?
Bildiğim kadarıyla kpss surecide olmadi kendisinin .Teşekkür ediyorum bakacağım
Öğütlerini dikkate aldık ve hayatımız değişti sağ ol gerçekten.Ne alaka?! Gercekten ne alaka? Komiksiniz ya. Aklini basina topla, kendine karsi durust ol, meziyetlerini dusun ve harekete gec.
TamamNe alaka?! Gercekten ne alaka? Komiksiniz ya. Aklini basina topla, kendine karsi durust ol, meziyetlerini dusun ve harekete gec.
Hocam 72 aldım ama umudum hiç yokHocam özel eğitimin atama sayıları iyidir aslında sıralamanız kaç ki
Yani bizi suçlamışsınız. Kurban psikolojisinden çıkın benim kuzenim girdi kazandı falan filan diye. Sizin kuzeniniz demek ki atamanın çok olduğu bir döneme denk gelmiş ya da imkanı varmış ki gece gündüz ders çalışıp derece yapmış. Yani o kadar basit değil. Evet düzen belki değişmeyecek ama suçlunun kim olduğunu karıştırmamak lazımBen kimseyi suçlamıyorum ama herkes aynı durumda. Ben de isterim 2 yıllık mezunu ücretli yapmasın atanma olsun. Ama düzen değişiyor mu? Bu süreçte başaran oluyor mu?
bu sene atandı daha. 1 sene bekledi. Evet atanan atanıyor kurban psikolojisi bir yere getirmiyor. 4. Sınıfta çalıştı üstelikYani bizi suçlamışsınız. Kurban psikolojisinden çıkın benim kuzenim girdi kazandı falan filan diye. Sizin kuzeniniz demek ki atamanın çok olduğu bir döneme denk gelmiş ya da imkanı varmış ki gece gündüz ders çalışıp derece yapmış. Yani o kadar basit değil. Evet düzen belki değişmeyecek ama suçlunun kim olduğunu karıştırmamak lazım
Tamam o zaman siz benim yerime gelin özel derslerimi devralın. Diğer eleştiren arkadaş da hafta sonu mesaimi alsın. Faturaları aranızda bölüşürsünüz artık ben de o sırada ders çalışayımbu sene atandı daha. 1 sene bekledi. Evet atanan atanıyor kurban psikolojisi bir yere getirmiyor. 4. Sınıfta çalıştı üstelik
E bunun ayarlamasını yapacak olan biz değiliz kusura bakma da. Bak ben de işsiz kaldım hamileyim sen de gel 2 dk bebeğime bak doğurunca ben de uyuyayım. Kaç sene oldu mezun olalı? Bölüme girerken atanma garantisi var mıydıTamam o zaman siz benim yerime gelin özel derslerimi devralın. Diğer eleştiren arkadaş da hafta sonu mesaimi alsın. Faturaları aranızda bölüşürsünüz artık ben de o sırada ders çalışayım
Yeni sistemden sonra atama sürecini düşünürsek çok uzun süre. Bu sebeple kpss puanıyla yapılan son alımların sayıca fazla olması lazım benceKızlar belki biliyorsunuzdur dün öğretmen ataması açıklandı. 2024 yılı için toplam 15 bin, 2025 yılı için toplam 10 bin verildi. 2 yılın alımı 25 bin verildi. Tarihin en düşük alımını yaptılar, gerçekten hiç beklemiyordum. Görece şanslı bir bölümde olsam bile sanırım atanamayacağım, özel sektörde öğretmenlik yapmak eşittir kölelik. Mobbing, düşük maaş, fazla çalışma saatleri dayanılır gibi değil. Ne yapacağım gerçekten, çok yoruldum bu ülkenin gençleri bunu hak etmiyor.
Evet vardı en çok atama yapılan bölümlerden biriydi. Ben sadece sandığınız kadar basit olmadığını, buradaki tek belirleyici faktörün öğretmenlerin kişisel çabası olmadığını anlatmaya çalışıyorum.E bunun ayarlamasını yapacak olan biz değiliz kusura bakma da. Bak ben de işsiz kaldım hamileyim sen de gel 2 dk bebeğime bak doğurunca ben de uyuyayım. Kaç sene oldu mezun olalı? Bölüme girerken atanma garantisi var mıydı
Puana göre alıyor sonuçta. Bir yerde olay yine buna geliyor. Her öğretmen de 1 puanla kaçırmıyor ya atanmayıEvet vardı en çok atama yapılan bölümlerden biriydi. Ben sadece sandığınız kadar basit olmadığını, buradaki tek belirleyici faktörün öğretmenlerin kişisel çabası olmadığını anlatmaya çalışıyorum.
Ben de düşük atama bekliyordum açıklamalardan sonra ama emekli sayısının bile altında olmasını beklemiyordum ya da neden çıkıp 30bin civarı diye bir söylenti geldi mesela? Her şeyden bıktırdılar gerçekten ülkesine milletine devletine küstü insanlartam olarak neyi beklemiyordunuz? bas bas bağırdılar zaten alım yapmayacağız diye. ben de ingilizce öğretmeniyim ve gecen yıl tüm kitaplarımı vs alıp çalışmaya başlamıştım ki malum açıklamalar yapıldı. kitapların hepsini ihtiyacı olanlara verdim dolap üzerinden. sınav ücretini ödediğim halde sınava dahi girmedim. böyle böyle herkesi küstürüyorlar. ileride öğretmen bulamayacaklar. ücretli öğretmenlerle su an çarkı döndürüyorlar ama bir gün ücretli öğretmenler de yorulacak bu durumdan. çok yokuş aşağı gidiyor su an bu atama mevzusu. bir yerde fena duvara toslanacak gibime geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?