Öğretmen esnaf evliliği olur mu

Aynen
Zaten var olan potansiyeli hocalar bir miktar işliyor
Hocalarıma saygımdan nazik yazayım dedim

Keramet sadece hocada olsa kenar mahallelerden de bir sürü doktor çıkardı

Aynen katılıyorum böyle gerçekten.

Uzunca bir süre ben de öğretmenlik yaptım. İnsanlar şunu anlamıyor, dünyevi bir menfaat karşılığı yapılan hiçbir iş kutsal değildir. Manavlık ne kadar kutsalsa öğretmenlik de o kadar.. haa olursun Gandhi, toplumu aydınlatacak kitleleri etkileyecek bir duruş bu öğreti koyarsın ortaya, o zaman çok yüce bir adam derler saygı duyarlar. Ama sıradan bir öğretmenin ki öğretmenlik dünyanın en kolay elde edilebilecek mesleklerinden ilk 10da falandır öyle önünde eğilip bükülecek kutsiyette olmadığını artık kabul edelim. Şu haksız kibir çok rahatsız edici.. papatya için demiyorum genel yorumlar şoke etti beni bu akşam .

Konu sahibine sorsan kendini bir doktorla evlenmeye layık görür ama bir esnafla evlenmeye görmüyor

Oysa sen esnafı aşağılıyorsan doktor da seni aşağılamalı, çünkü sen 4 yıl okurken o uzmansa 10 yıl okuyor

Siz bir de yarım gün çalışıp öğle aram yok okuldan çıkar çıkmaz 2 yaşındaki çocuğumu kreşten alıyorum pilim bitiyor diyen üyeyi görseydiniz hal böyle olunca insanın saygı duyası gelmiyor kusura bakmayın öğretmenliğin kutsallığını yine öğretmenler yok etti.

Doktor adam öğretmen eş alıyor ama aşağı görmüyor . Öğretmene esnaf neden olmasın?

Ayrıca Dr Luk para için de okunacak bir bölüm değil bana kalırsa çok cefalı bir meslek ve kutsal.

Bir de kadın erkek burada yer degistirse, kız kasiyer olsa, toplum helal olsun kız kaptın doktoru der, öyle denklik falan kurcalamaz. Ama kadın öğretmen- esnaf adam olunca kimse hoş karşılamıyor.

Ayrıca da birbirlerine sahip çıkmayan bir meslek grubu
Kendilerine bile saygıları yok
İçlerinden biri öldürülür, eylem bile yapmazlar
Yakalarına kurdele takarlar en fazla ya da sosyal medyada paylaşım yaparlar

Ayrıca Dr Luk para için de okunacak bir bölüm değil bana kalırsa çok cefalı bir meslek ve kutsal.
Kesinlikle
Ama böyle düşman çatlatacak koca arayan kızlarımız doktor koca diye ölürler
Kuzenlere ve öğretmenler odasındakilere nispet yapacaklar

İlkokul öğretmenim çok problemli bir kadındı. Hamile diye sinirli gergin agresif davranıyordu. Sanki ben hamile bıraktım.. bütün gerginliğinin acısını çocuklardan bağıra çağıra çikariyordu. Şimdi bu kadın kutsalsa ben de neyim..

Bizim lisenin başarısı yüksek . Ama zaten puanla aldı o çocuklar seçildi . Hazır çalışkan yüzde 1 2 lik dilimde çocuklar , ilgili ve her masrafı da karşılayabilecek veliler de hepsi . 9 kaynak kitap aldım bu hafta . Mat dan da özel ders aldırdım . E Başarı çocukların işte okulun değil . Sınavlarda 2 mat 1 fizik çözemeyen öğrenciler dolu Yks de. Onların da öğretmenleri yok muydu ?

Ben özellikte doğum sonrası rapor üzerine rapor alıp sonrasında ücretsiz izne çıkıp yazın maaş almak için ücretsiz izni bozup eylülde geri başlatanları öğrenince tüm saygımı yitirdim ne yazık ki.

Grev yaparken bile cumaya ya da pazartesiye planlayıp 3 gün tatil bağlama derdindeler haksızsam haksızsın deyin.

Benimde 1.sınıf okuyan oğlumda kadın öğretmen sinifta travma yaşattı sıraları kaldirip yerine vuruyordu çocukları zaptedebilmek adına ve neyseki ayrıldı okuldan yarım dönemde eşininde Dr olduğunu söylüyordu çok şaşırmıştım çok kaba vahşi biriydi.

Meğer eşi ambulansla çalışan acil teknikeri ama kadında ki kibir eşine Dr dedirtecek kadardı.

Bugün iyice saygımı yitirdim o konuyla ben. Yarım gün çalışıp yoruluyormuş neyse bir de 20 dk araba kullanıyormuş haksızlık etmeyelim tövbe tövbe kimse de derdini bipeyim dememiş ben ilk taşı atana kadar.

Sınıf öğretmeni arkadaşım bana akıl veriyor boşver çalışma evde olmak gibisi var mı diyor ulan günde 4 saat çalışıyorsun zaten benden 4 saat daha az evdesin zaten ne demek evde olmak gibisi var mı

Grev yaparken bile cumaya ya da pazartesiye planlayıp 3 gün tatil bağlama derdindeler haksızsam haksızsın deyin.
Bu yıl yeni Biyolojici geldi çocuklara 9. Sınıftan sorular sordu bilemediler kadın şaşırmış . Geçen yıl ki hoca ders anlatamıyordu çünkü . Yeni hoca anladı kim olduğunu tmm dedi ben tekrardan anlatırım ara ara . Uzun senelerdir de o okulda . Bu açık neyle kapanır ? Parayla özel dersle kaynak kitapla . Hadi şükür ben kapatabilirim çocuğum da ya diğer okullardaki çocuklar ?

Bir de tartışırken iki argümanları var birincisi siz evde bir tane çocuğa bakamıyorsunuz biz 20 30 tanesini idare ediyoruz, ikincisi de siz de öğretmen olsaydınız. Hiç şaşmaz dikkat edin

`