• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmen ile fırıncı evliliği

Ben öğretmen bir bayanım. Bir tanıdık aracılığı ile fırıncı ile tanıştırıldık. Lise mezunu ama kendi işinin sahibi. Bence problem yok ancak ailem lise mezunu ve memur olmadığı için karşı çıkıyorlar. Kafam çok karıştı. Sizce de bu evliliğin sakıncaları olur mu?
İş yönünden değilde karakter, kendini geliştirme seviyelerine dikkat edilmesi gerekiyor bence ortak paylaşımlarınız var mı gibi. Bir ömür geçireceksiniz sonuçta.

Ben öğretmen bir bayanım. Bir tanıdık aracılığı ile fırıncı ile tanıştırıldık. Lise mezunu ama kendi işinin sahibi. Bence problem yok ancak ailem lise mezunu ve memur olmadığı için karşı çıkıyorlar. Kafam çok karıştı. Sizce de bu evliliğin sakıncaları olur mu?
Fırıncıların çalışma saatleri çok yoğun diye biliyorum. Böyle bir eş istediğinize emin misiniz? Hadi deli gibi aşık olsanız tamam da, zaten mantık evliliği peşindesiniz gibi. Sizce bu mantıklı mı?

Ekonomik kaygılar söz konusu ise fırıncılar pandemi de bile durmadı tam tersi ben 10 yıllık memur olarak bulduğum ilk fırsatta kaçacağım. Ömrümü açlık sınırında maaş ile geçirip 3kurus emekli maaşı alayim?
Kültürel kaygılar söz konusu ile bunu siz yıkamazsınız karşınızdaki aday yıkabilir. Aileye bakışı paraya bakışı gezmeye bakışı ( kültürü en çok geliştiren şart bence )
Yani net bir cevap veremeyiz
İlk izleniminiz nasıl?

Aranızda gözle görülür bir fark varsa zor olabilir. Okumuş insanlara okumayanlar zor gelebilir. İyice tanıyın belki kendini geliştirmiş biridir. Fırıncılar iyi kazanıyor para olarak sorun olmaz diye düşünüyorum

Bence memur memur ile evlenmeli neden derseniz sizin her türlü zorluğunuzu anlaması ve empati yapması açısından, mesela eşim de ben de aynı meslekteniz bem nöbet günüm olunca çok yoruluyorum ve esimde aynı durumu yaşadığından o günlerde asla evde beni yormaz yemeği falan o halleder , ben de onun nöbet günlerinde onu hiç kaldırmam , eğer ben kendi meslegimde biri ile değil de bir firinci ile evli olsaydım asla beni anlamayacaktı ve hatta senin işinde ne var cnm tüm gün oturup çay kahve içiyorsunuz derdi ( bunu yaşayan bir arkadaşım vardı) yani eğer aşık falan değilseniz tercih etmeyin derim 😇

O halde soru şu ?
Ailenize göre fırıncı kimle evlenmeli ?
Yani adam belirli bir kültür düzeyine sahip ise,isi gücü yerinde ise,size de değer veriyor ise neden olmasın.
Fırıncı deyip geçmeyin,iyi kazanıyorlar.
Ayrica lise mezunu olan yahut devletin herhangi bir kurumunda memur olarak hizmet veren erkeklerden iyi bir koca olacak şeklinde bir kaide yok.
Ne Milli Eğitim ne de memurun bagli bulunduğu kurum bunu garanti edemez.

Tatil günlerinizde eşinizle gezmek isteyeceksiniz birlikte vakit geçirmek isteyeceksiniz ama yanınızda bulamayacaksiniz hep çalışacak. Sabah çok erken kalkıp işe gidecek. Eğer bunlara tamam sıkıntı yok diyorsanız evlenebilirsiniz tabiki. İnsan kendi geleceğini kendi belirliyor biraz da..

uzman memurum nişanlumla birlikte keşke fırıncı olaydı diyorum. ona arada diyorum keşke aile bakkalınızı sen devralsaydın diye yok. o da hemfikir benimle. ya da marangoz tesisatçı olsaydın. daha fazla kazanırdık kafamız rahat olurdu diyorum.

çocuğumun da türkiye şartlarında diplomalı işsiz olması yerine pide ustası veya pizza şefi olmasını yeğlerim. mutlu olsun yeter ki.

bakalım fırıncı sizin öğretmen maaşınızı beğenecek mi

Okumak sadece cahilliği alıyor. Kişi isterse kendini o kadar güzel geliştirebilir ki.
Bir tanıdığım abiyle ilk tanışmamızda öyle bir sohbet ettik ki sohbetin sonunda kendisine hangi üniversitede okuduğunu sormuştum ve ortaokul terk cevabını alınca şok olmuştum.
Hiç ama hiç beklemezdim. Hali tavrı konuşması sohbeti o kadar muhteşemdi ki.
Bir de kısa süreli bi flörtüm olmuştu, önlisans mezunuydu ama bana sorsan dağdaki ayı ondan daha medeni ve kültürlüydü. Bunu tanışma aşamasında anlamıştım ve olmamıştı haliyle.
Bence iyi bir mesleği varsa kişinin eğitim durumu o kadar önemli değil.
Kafaların uyuşması, o kişinin karakteri, ahlakı, evlilikten beklentisi çok daha önemli fırıncı olmasından.

Kızım ekmek olmuş 4 lira, bu gidişle 5 olur 6 olur. Ne yap ne et kaçırma bu adamı. Simit açma da satıyorlar mı?

Kendiniz tanişsaniz sevseniz neyse de arkadaşınız niye sizi firinciyla tanıştırdı? Görücü usulünde genelde denklik ararlar.
Ben olsam seviyorsam,adam kafamdaki şartlara uyuyorsa her halükarda evlenirim ama çok da sevmiyorsam şöyle düşünürüm, benim her şeyden çok tatilim var, esnaf adamın ne tatili ne saati var. Erken çıkıp geç gelecek,hele ramazanda ailecek oruç acamayacagiz. Ben üç ay tatilimi hep evde geçireceğim,ya da bekar gibi tek gideceğim (ki genelde bizim TC kadını bunu yapmaz) tüm hayatım evde kocamı beklemekle geçecek. Vakti olduğu zamanlarda da dinlenmek isteyecek vs vs vs....
Bence kendiniz gibi memurlarla öğretmenlerle tanışın

Fırıncıların şartları biraz zor değil mi? Burda çok örneklerini okuduk, görüşemiyoruz konuşamıyoruz diye.

Benim de bir tanidigim vardi bu şekilde kadin mimar adam fırıncıydı.. Ki hatta kizin babası da profesördü aile olarak da kültür farklılıkları vardi ama yine de evlendiler cok mutlular.. Ask evliligiydi ama bunlarinki. Siz de duygusal anlamda bir şeyler hissediyorum olur diyorsaniz bence olur neden olmasin

Kendiniz tanişsaniz sevseniz neyse de arkadaşınız niye sizi firinciyla tanıştırdı? Görücü usulünde genelde denklik ararlar.
Ben olsam seviyorsam,adam kafamdaki şartlara uyuyorsa her halükarda evlenirim ama çok da sevmiyorsam şöyle düşünürüm, benim her şeyden çok tatilim var, esnaf adamın ne tatili ne saati var. Erken çıkıp geç gelecek,hele ramazanda ailecek oruç acamayacagiz. Ben üç ay tatilimi hep evde geçireceğim,ya da bekar gibi tek gideceğim (ki genelde bizim TC kadını bunu yapmaz) tüm hayatım evde kocamı beklemekle geçecek. Vakti olduğu zamanlarda da dinlenmek isteyecek vs vs vs....
Bence kendiniz gibi memurlarla öğretmenlerle tanışın
bu gözle bakmadım bak doğru tespitler

Back
X