- 6 Eylül 2010
- 1.188
- 2.152
- 333
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
Maaşları bilemiyorum öğretmen değilim ama aile üyelerinden aylık 4500-5000₺ olduğunu hatırlıyorum. Küçük yerde kiralar pek yüksek değil de İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde cep yakıyor. Atandığınız okula en yakın noktadan tutmaya çalışın evi en azından yol parası vermez, git-gelle uğraşmazsınız. 1000-1500₺ arası kiranız olsa eşyalı-eşyasız değişir durum. Yol da olmasa tek başınıza rahatça geçinirsiniz. Marketten alışveriş yapıp sayıyla meyve, sebze alırsanız hem israf olmaz hemde para bile arttırabilirsiniz. Kıyafet içinde benim çocukların öğretmenlerinden gördüğüm kadarıyla siyah kot pantolondan tutun, elbise, kalem etek, geniş kesim pantolon (kahve, siyah, lacivert) giyiyorlar; yine beyaz, siyah ağırlıklı bluz, gömlek, hırka giyiyorlar. Daha renkli giyinenler de var. Ki öyle pahalı marka giyen öğretmen de görmedim. Genç olanlar daha çok Zara-koton gibi yerlerden giyiniyor gibiler. Pazardan da alışveriş yapabilirsiniz çok güzel kıyafetler oluyor özellikle giyim ağırlıklı pazarlar bi dolu İstanbul gibi yerlerde. Kilo probleminiz yoksa hesaplı alışveriş şansınız daha yüksek. Hergün yeni şık giyineceğim diye bir şey yok. He bir de siyah bir ceket bulundursanız dolabınızda iyi olur resmi toplantılarda işinize yarar. Ayakkabı olarak da bizim öğretmen topukluyla gelip sınıfta babet giyiyordu. Hani ortam uygunsa topuksuz ya da dolgu topuk da giyebilirsiniz.