Öğretmen miyim servisçi mi

Ay Allah korusun ne kadar korkunç

Vallahi bugün oğlumu krese birakirken az kalsın semsiyemiz uçuyordu o derece yağmur ,rüzgar ve soğuk vardı ....ayrıca 5.5 aylık birde kız bebeğim var onuda kanguruya koyuyorum ...vallahi zahmetb,eziyet götürüyorum ve birde ikindiden sonra aliyirum tekrar hazırlık ,bebeğin uyku saati vs ama yapacak yok...yan sitede oğlumla aynı krese giden bayan var onun bebeği yok...teklif etmedi hiç hani ben alayım hava soğukken gibi bende tenezzül etmem zaten...rabbim muhtaç etmesin...yinede kimseden isteyenem sen getir götür diye....resmen beleşe çocuklarını gotutturuyorlar...

Kımsenın sorumlulugunu alamam deyin cıkın işin içinden.vicdan azabı da duymayın.insanlar utanmayı unuttu. Kendınızı kullandırtmayın.servisci degilsiniz.bızım değerli oğretmenlerımızden bırısısınız.allah kolaylık versın.

Riskli olmasının yanı sıra çocuklar açısından da kötü bir duruma neden olur hocam. 5 tanesini aldınız diyelim diğerleri kendini dışlanmış hissetmez mi? Yapılan her işte çocukların hepsine eşit davranılmayacaksa tümden yapılmaması taraftarıyım. Ha zaten suçmuş. Hiç o topa girmeyin, bunu da ısrarla, bu taleple gelen her veliye söyleyin. Hatta uyarı aldım diyin, hiç başınız ağrımasın.

Himm siz okula götürürken onlar müge anlı mı izleyecekmiş?? Öbürlerine haksızlık valla ben size diyim. İyilik yapın denize atın misali. Zaten size gerçekten ihtiyacı olan bu yardımı isteyemez bile diye düşünüyorum.. son karar sizin

siz iyilik yapıyorsunuz ama araba ile kaza yapsanız (allah korusun) başınıza gelmeyen kalmaz . Çocuk kaçırdı durumuna bile düşebilirsiNiz.

Araba ile bırakmıyorum :)
Yürüyerek bıramış oluyorum.
Araba ile bu sorumluluğu almazdım kesinlikle..

Sız ogretmesınız ya, herkesin onunde dugme ılıkleyıp saygı duydugu ogretmen.
Velılerım trıplenıyor ne demek.
Buna nasıl musade ediyorsunuz?

Asla almayın. Allah korusun birşey olsa hesabını çatır çatır size sorarlar. Okula yazi geldi ben getirip götürmeyeceğim deyin bence. Cidden onla ilgili bir yazı da vardı yani benzeri birşey.

Veli olsam demem öğretmen olsam asla almam bir toplantı yaparak bence bu durumu çözün ben neden almam işler iyiyken sorun yok ama allah korusun ya bir kaza olsa bu sefer kimse hocam aslında iyilik yapıyordu demez linç ederler sizi emanetin zaten canı burnundadır prensip olarak can emanet almam

Veliler artık uçtu. Millet artık çocuğunu kime itekleyeceğini şaşırdı artık.
Bir öğretmen arkadaş anlattı. Çocuk bademcik ameliyatı olmuş. Annesi 3. Gün getirmiş. Arkadaşa da yığınla talimat vermiş. Yazık ya. İnan artık öğretmenlere bakıcı gözüyle bakılıyor. Allah kolaylık versin

zaman nasıl degısmıs ya
eskıden ozellıkle köy ogretmenlerı ekstra ekstra kıymetlı olurdu koyde yasayanlar ogretmene sevgı saygı ve baglılıktan,egıtım verıyor ,egıtım getırıyor dıye ustune tıtrerlerdı... degıl al cocugumu sen okula bırakıver demeler cok sasırdım
ne munasebet yahu
bu sorumluluk velıde olmalı
velının bırı servıs ayarlasın olmazsa hayır haksızlıkta ogrencıler arası ogretmen benı daha cok sevıyor okula bırakıyor gıbı durumlarda olur yanı her anlamda her konudan olmaması gereken bırsey

H
Suç olduğunu hiç bilmiyordum.
Her şeye suç diyenlerden de gina geldi. Neyi suc olacak. İster alırsin ister almazsın.
Bir insani arabada alıkoymak suc olur.
Ben olsam kiyamazdim sanirim ama büyük sorumluluk

Gerçekten yapmayın büyük sorumluluk bir kaza geçirseniz allah korusun milletin ağzıyla uğraşamazsınız. lisede tanıdığım bir kızın başına taciz olayı geldi , öğretmen görevden alındı vs . Ha siz taciz edersiniz demiyorum yanlış anlaşılmasın riskli durum kimsenin çocuğuyla uğraşılmaz..

Üst komşum kızımın yan sınıfının öğretmeniydi ama aynı seviyede sınıflar olduğu için 6 aylık bebegimle kar kış yağmur demeden kendim götürüp getirdim 1 kez de olsa teklif dahi etmedim okul dönüşlerinde de hava ne kadar kötü de olsa oda teklif etmedi bende. Neyse uzatmayayım kesinlikle kim ne derse desin taviz vermeyin birşey olursa kimse vicdanlı demez size

Çoğu insan aynı görüşte iyilikten maraz doğuyor malesef artık günümüzde ( Bende bugün atasözleri ve deyimler sözlüğü gibiyim )

Velilere tatlı dille artık öğrencileri arabanıza kabul etmeyeceğinizi Allah korusun bir kaza durumunda vebalini alamayacağınızı söyleyin. Kusura bakmayın size özel bir durum değil dersiniz hatta ufak bir yalanın zararı olmaz geçen gün az kalsın kaza yapıyorunuz ve ilk olarak iyiki öğrencim yoktu yanımda demişsiniz içinizden. Olamaz mı ? Bence olur

İyi niyetinizi suistimal etmişler özel bir durum olur neyse allah korursun bişey olsa direk sizi suçlarlar güzelce söyleyin en iyisi kaza bela olur sorumluluk alamam deyin

Öğretmenden böyle bir istekte bulunmam
Öğretmen olsam velilerin bu isteklerini göz önünde bulundurmam :)

Ben kabul etmezdim şahsen.kim doğurmuşsa bir zahmet o ilgilensin çocuğuyla..
İhtiyaç sahibi olur halden anlarim ama eli ayagi tutan kimsenin çocuğuna sahiplik etmek zorunda degilsin.

Aman hocam kalkisma hic. Ilk atandigim koyde mudurun arabasiyla gidiiyorduk ilk zamanlar. Adam kiyamayip koyun girisinde kalan 2 kardesi aliyordu sabahlari. Adamin adini cikardilar parayla tasiyor diye. Ben sahitlik falan yaptim da oyle bisey yok diye adam ucuz yirtti. O olay ustune arabasini satti adam. 8 ay biz o koye ilceden taksiyle gittik. Baska ulasim yok diye 2 ogretmen toplam bin lira taksi parasi verdik ayda. Hatirladim gerildim bak yine
Sonra norm fazlasi olup atandigim koyde de yine bir ogretmen arkadas aliyordu cocuklari. Mudur uyarmasina ragmen kiyamadi aldi arabasina. Kisin yerler buzdu. Bir tane cocuk arabadayken araba kayip kaza yaptilar. Cocuga bisey olmadi ama ailesi sikayet etti. Al diyen onlarken. Uzun sure acikta kaldi adamcagiz. Simdi dondu mu bilmiyorum. Kendi coluguna cocuguna yazik oldu. Iyi niyetinden zarar gordu yani.
Ilce milli egitimden uyari aldik. Bunu hos karsilamadilar deyin kestirin atin siz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…