Ben bir öğretmenimHerkese merhaba. Benim ablam, 1. Ve 2. Sınıfları okutan bir köy öğretmeni çocuklar küçük olduğundan öğretmenine sarılıyorlar ancak bu dogru mu degil mi merak ediyor eğer çocukların sarilmasi dogru değilse bunu çocuklara nasıl söylemeli onları kırmadan incitmeden. Tecrübeli öğretmen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Niye doğru olmasın
ablaniz bir çocuğun sarilmasina nasıl bir anlam yüklüyor ki böyle bir düşünce içine girmiş
bahsettiğiniz çocuklar en fazla olsun 8 yaş bunun ne kötülüğü olabilir
ben ablayı biraz tuhaf buldum ve hiç iyi şeyler hissetmedim
Hayır aslında ablam cok sever ve sarılır onlara. Şuan meslekte cok yeni ve girdiği ortamlarda öğretmen arkadşların bunun sakıncalı olabileceğini söylemisler. Ben de daha tecrübeli arkadaşalara sormak istedim.Niye doğru olmasın
ablaniz bir çocuğun sarilmasina nasıl bir anlam yüklüyor ki böyle bir düşünce içine girmiş
bahsettiğiniz çocuklar en fazla olsun 8 yaş bunun ne kötülüğü olabilir
ben ablayı biraz tuhaf buldum ve hiç iyi şeyler hissetmedim
7 8 yaşındaki çocuklar mı aşık oluyorBen bir öğretmenimŞuan çalışmıyorum ayrı. Öncelikle bu yaşta çocuklar öğretmene bağlı hatta aşık oluyorlar sarılma , öpme, hediye verme istekleri sonsuz. Ve öğretmen bu hafta x şahısla iki kez sarıldı bana bir kez gibi nedenlerle kavga bile edebilirler. Sakıncalı değil ama durdurmak gerek. Son zamanlarda çocuk tacizleri yüzünden küçük çocuklara mahremiyet adına eğitimler veriliyor insanların dokunamayacakları yerler vs. Henüz anlatılmadıysa yolu yordamıyla anlatılabilir. Çocuklara da kimseye haksızlık olmaması için sarılmayalım, denebilir. Çocuklar annelerinden olumlu pekiştireç olarak sarılma öpme gördükleri için bu eğilimdedirler. Öğretmenin farklı birolumlu pekiştireç sunması gerekir bkz:çocukluğumun yıldızlı imzalı ödevleri. Tabi olumlu pekiştirecin yaratıcılığı ablanıza kalmış, ona başarılar dilerim.
Neden bu düşünceye kapıldığını sordunuz mu ablanıza? Kendine mi atfediyor yoksa çocuklara mı? Ergen lise öğrencileri olsa çekincesine hak verilebilir özellikle hormonları yeni yeni fırlayan erkek öğrencilerse. Ama bu konuda ne gibi bir çekincesi var tam anlamlandıramadım. İstismar olduğunu mu düşünüyor fazla samimiyet olarak mı görüyor yoksa başka bir şey mi? Ablanızla bir konuşun derim.[/QUOTE
Ablamın bi çekincesi yok. Çevredeki öğretmen arkadaşların fazla sarılmanın doğru olmayabileceğini söylemişler. Bu yüzden burada sormak istedim.Neden bu düşünceye kapıldığını sordunuz mu ablanıza? Kendine mi atfediyor yoksa çocuklara mı? Ergen lise öğrencileri olsa çekincesine hak verilebilir özellikle hormonları yeni yeni fırlayan erkek öğrencilerse. Ama bu konuda ne gibi bir çekincesi var tam anlamlandıramadım. İstismar olduğunu mu düşünüyor fazla samimiyet olarak mı görüyor yoksa başka bir şey mi? Ablanızla bir konuşun derim.
Bunu daha masumane düşünebilirsiniz çocukların annelerine 'Ben seninle evleneceğim' demesi gibi...7 8 yaşındaki çocuklar mı aşık oluyor
Daha neler
Ablamın bi çekincesi yok. Çevredeki öğretmen arkadaşların fazla sarılmanın doğru olmayabileceğini söylemişler. Bu yüzden burada sormak istedim.
Çok basit bir konu mu? Rica ederim biraz anlayışlı olalım kimse mesleğe başlarken pişmiş degil burada tecrubelerden faydalanmak doğruyu yanlışı görmek çok basit bir durum mu teşkil etti şimdi? Yine de zaman ayırıp yazdığınız için teşekkürler.benim oğlumun geçen yıl anasinifi öğretmeni de bayandi.oğlum çok duygusal bir cocuktur her fırsatta sevgisini göstermek icin sarılır öperdi ogretmenini.
oda duygusal oğlum benim diye severdi.
bu yıl birinci farklı öğretmen ama yine istedigi zaman sarılır öğretmenini.
bence bir sakıncası yok.
benim oğlum gibi hassas cocuklar istediğinde dokunamadığı öğretmene karşı sevilmedigi algisini olusturabilir.
ayrıca yazmadan geçemeyeceğim bizim çocukluğumuz öğretmenimizim çantasını tasimak icin eline dokundugumuzda "ayy elleride ne kadar yumusak" deyip diger arkadaslara anlatip
otobüsün camindan öğretmenler gidene kadar "örtmenim örtmenim" diye bagirip el sallamakla gecti:)
o yüzden yıllardır öğretmenler benim gözümde eşsiz farkli siradan olmayan insanlar oldu.yetiskin bir kadin olduğum zaman bile öğretmenim diyene hep bakışım farkli oldu.
şimdi buralarda felan konu açıp öğretmenim deyip arkasindan "bana gore"
çok basit bir konuda çözüm arayan insanlari görünce icimdeki o çocugun hayal kirikligina uğradığıni hissediyorum.
simdiki nesil çok daha şanslı yada şanssız bilemiyorum..
Ortaokulda sorun olur ben asla sarılmam neler duydum gördüm hele şehirde . Ama orası ilkokul ve bayan öğretmen daha rahat yine de zamanla mesafe koysun başta çok gelirler yanına zamanla azalır. Dikkat etmekte fayda var zira velilerle neler yaşanıyor. 5. Sınıf öğrencisi yüzünden neler yaşadı arkadaşım çocuk hem kufur etti hem ailesine yalan söyledi sorunlu bir aile . Ben tedbirden yanatim. . Keşke eski Masumiyet olsa da tüm çocukları kucaklasak doya doya onlarda sevgiye dosya .Herkese merhaba. Benim ablam, 1. Ve 2. Sınıfları okutan bir köy öğretmeni çocuklar küçük olduğundan öğretmenine sarılıyorlar ancak bu dogru mu degil mi merak ediyor eğer çocukların sarilmasi dogru değilse bunu çocuklara nasıl söylemeli onları kırmadan incitmeden. Tecrübeli öğretmen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Not:Ablam sarılmanın sakıncalı olmadığını düşünüyor. Çevreden gelen bazı "sakıncalı olabilir" söylentileri üzerine sormak istedim.
ben sizi kastetmedim ki.yanlış anlamissiniz.kk da konu açan kadinlardan bahsettim.sizinki bence basit bir konu değil.Çok basit bir konu mu? Rica ederim biraz anlayışlı olalım kimse mesleğe başlarken pişmiş degil burada tecrubelerden faydalanmak doğruyu yanlışı görmek çok basit bir durum mu teşkil etti şimdi? Yine de zaman ayırıp yazdığınız için teşekkürler.
Çok teşekkürler fikirleriniz ve öneriniz için. Kitabi not ettim.Anladım. Şöyle söyleyeyim o zaman. Bu söyleyeceklerim kendi fikrim bu arada, yani doğruluğu yanlışlığı tartışılır ama. Çevredeki öğretmen arkadaşlar haklı tabi, çocuklara cinsel eğitim ve dokunmanın sınırlarının, mahremiyetlerinin öğretilmesi gerekiyor. Her çocuk sevilmeyi ister ve dokunmak da bir çeşit sevgi göstergesi. Ablanızın bir öğretmen olarak öğrencisine sarılması o öğrenciyi mutlu eder, sırtını sıvazlaması keza bir ilgi/sevgi göstergesi. Ancak özel bölgelere dokunmak bir sevgi göstergesi değil. Çocuklara "Bakın birisi sizin özel bölgelerinize dokunuyorsa ve ben sizi böyle seviyorum diyorsa mutlaka ailelerinize/bana haber verin" diye belirtebilir ya da ailelerle özel konuşma imkanı varsa (köy okulu olduğu için bu imkan ne kadar var bilemiyorum), bilgilendirilebilecek ailelere bunu belirtebilir.
Prof. Dr. Bengi Semerci'nin Çocuklarımızla Cinsellik Hakkında Nasıl Konuşalım isimli bir kitabı var, daha detaylı bilgi almak ve nasıl eğiteceği konusunda fikir alması için onu okumasını önerebilirim ablanıza.
Ben de ortaokul öğretmeniyim. Çalıştığım dönem sarılmalarına izin vermezdim çünkü artık küçük çocuk değiller.Ortaokulda sorun olur ben asla sarılmam neler duydum gördüm hele şehirde . Ama orası ilkokul ve bayan öğretmen daha rahat yine de zamanla mesafe koysun başta çok gelirler yanına zamanla azalır. Dikkat etmekte fayda var zira velilerle neler yaşanıyor. 5. Sınıf öğrencisi yüzünden neler yaşadı arkadaşım çocuk hem kufur etti hem ailesine yalan söyledi sorunlu bir aile . Ben tedbirden yanatim. . Keşke eski Masumiyet olsa da tüm çocukları kucaklasak doya doya onlarda sevgiye dosya .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?