Kusura bakmayın lütfen. Ben yanlış anlamışım. Alakanız için teşekkürler.ben sizi kastetmedim ki.yanlış anlamissiniz.kk da konu açan kadinlardan bahsettim.sizinki bence basit bir konu değil.
boyle bir konuda kardesinizin fikir almasida çok güzel bence.
yanlış anlasilma icin özür dilerim.kardesinize sevgiler.ogrencilerine sarilmaktan çekinmesin:)
Bunu nasıl anlattınız. Nasıl anlatmak gerek? Söylerseniz sevinirim.Valla ben de öğrencilerime sarılırım onlar da öyle ama anlattım birbirimize dokunurken izin alacağız diye. Seni öpebilir miyim diyorum mesela onlarda alıştılar birbirlerine soruyolar
Benimkiler 3 yaş canım davranışla örnek olarak kazandırdım sürekli tekrarlayarak mesela sarılacaksın sarılabilir miyim işte saçına dokunabilir miyim vs hem bu dışarda yabancı biri dokunmak isterse de etkili olurBunu nasıl anlattınız. Nasıl anlatmak gerek? Söylerseniz sevinirim.
Anasınıfı ve ilkokul çok sıkıntı olmaz.
Önemli olan çocuğun isteği dışında başkalarının sevgi gösterisinde bulunamayacağını bilmesi, mahremiyet bilincini kazanması.
Benimkiler sarılmayı haddinden fzla seviyor, her gün öğretmenler odasına kadar bir kaç öğrenciyle sarmaş dolaş gidip,kapıda el sallayarak ayrılıyoruz nedenseyeri geliyor atlet değiştirmek durumunda kalıyoruz, yeri geliyor fermuarını kapatamıyor yardımcı oluyoruz.
Sarilmalarini opmelerini engellemek onlarin duygularini incitir. 6 yildir ogretmenim gelip sarilirlar. Ogretmenim sizi opebilir miyim diye sorarlar yani ne diyeceksin ki minik kuzulara.Herkese merhaba. Benim ablam, 1. Ve 2. Sınıfları okutan bir köy öğretmeni çocuklar küçük olduğundan öğretmenine sarılıyorlar ancak bu dogru mu degil mi merak ediyor eğer çocukların sarilmasi dogru değilse bunu çocuklara nasıl söylemeli onları kırmadan incitmeden. Tecrübeli öğretmen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Not:Ablam sarılmanın sakıncalı olmadığını düşünüyor. Çevreden gelen bazı "sakıncalı olabilir" söylentileri üzerine sormak istedim.
Benimkiler kucağıma, sırtıma zıplar.
Şapur şupur öperler, kendilerini de zorla öptürürler.
Hatta elim yanmıştı yara oldu, aaa öğretmenim ne oldu diye sorup, cevap ardından
şappp diye dudaklarıyla öpücük konduran oldu şoka girdim :)
Benim açımdan sorun yok seviyorum bu iletişimi.
Saçlarını topladığım, çekemediği fermuarı çekip düğmesini kapattığım, bağcığını bağladığım çocuğun
bana sarılmasından doğal ne olabilir diye düşünüyorum.
Ama günümüzde insanlar paranoyak, kötü niyetli.
Bu yakınlığımızı fesatlayacak insan çoktur diye zaman zaman ben de acaba yaşıyorum.
Bir kaç meslektaşım çocuklara sevgiyle bile dokunmayın demişti ne yaşadılar, neye tanık oldularsa artık..
Yine de bunlar yüzünden miniklerime kıyamam..
Bana sarılmayın, öpmeyin diyemem.
Evet haklısınız.Bu dediğiniz cok önemli.İlkokul öğretmenim tarafından istismara uğramış biri olarak şunu diyebilirim ki her konuda ölçülü olsun lütfen. Hayatta çoğu konuda esnek biriyim ama bu konuda çok katıyım. Birine dokunmadan da ona sevgimizi desteğimizi hissettirebiliriz. Mesela ellerini tutabiliriz uzaktan ve gözlerine bakıp gülümseyebiliriz bu kadar basit. Sarılmak var sarılmak var fakat biz o yaşlarda ayırt edemiyoruz ne yazıkki ve o kadar güveniyoruz ki ne olduğunu anlayamıyoruz bile.. Öğrencilerine sınırların nerde başlayıp nerde bittiğini öğretmeli her öğretmen ve her aile.
Herkese merhaba. Benim ablam, 1. Ve 2. Sınıfları okutan bir köy öğretmeni çocuklar küçük olduğundan öğretmenine sarılıyorlar ancak bu dogru mu degil mi merak ediyor eğer çocukların sarilmasi dogru değilse bunu çocuklara nasıl söylemeli onları kırmadan incitmeden. Tecrübeli öğretmen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Not:Ablam sarılmanın sakıncalı olmadığını düşünüyor. Çevreden gelen bazı "sakıncalı olabilir" söylentileri üzerine sormak istedim.
ülkemizde duuyanın bir cok yetrinde cocıuklar cinsel istismar ile karşılaşabiliyor. bu cinzsel istismarında yaşı veya meslegi maaslesef yok.Herkese merhaba. Benim ablam, 1. Ve 2. Sınıfları okutan bir köy öğretmeni çocuklar küçük olduğundan öğretmenine sarılıyorlar ancak bu dogru mu degil mi merak ediyor eğer çocukların sarilmasi dogru değilse bunu çocuklara nasıl söylemeli onları kırmadan incitmeden. Tecrübeli öğretmen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?