öğretmen olduk ama sanki mv maaşı alıyoruz :(

Darilmaca kirilmaca olmasin lutfen kimsenn damarina basmak icin demiyorum yanlis anlasilmasin ama..
Bazi ogretmenlerin maaslarida ek derstir odur budur fln mesela pratisyen bir doktordan sadece 500-600tl daha dusuk oluyor...
İnsanda bunu sorgulamadan edemiyor valla

Evet maalesef toplumda böyle bir algı var.Eğer eşlerin ikisi de öğretmense Ohhh evinize 6000tl giriyor diyorlar.Cidden başkanın parasını vs hesaplayan insanlar gerçekten çokkk itici.RABBİM paramıza bereket versin.

Bende ayni durumdayim canim kurbanimi kestim sukur ama atanip hemen evlendim ben babam saka yapiyot tabiki ama yine de hic parani goremedik falan diyor ama napalim zor yani bide evlendikten sonra hem kv hem annemlere ilk kez gidiyorum hediye falan almamaya karar verdim yoksa isin icinden cikamam. Ayni stres bende de var yani :)

Müdürlerin vs. bile en fazla 4000 e çıkıyor. Ha özel ders verirlerse paraya para demiyorlar o ayrı.Ama sadece devlet kurumunda ise en fazla 4000...

Ay ay degisiyor canim mesela ben bu ay 3200 lira alicam toplam ama bidahaki ay onbes tatil kar tatili derken 2600 civari alicam. Ekderse guvenilmiyor malesef bazi okullarda hic ekders olmayabiliyor

Ben de öğretmenim. 4 ay oldu atanalı Evimi eşimi herseyimi bırakıp farklı bir şehre geldim. konu sahibi de ailesini bırakıp fedakarlık edip bu mesleği yapmaya çalışıyor. Ama sukredin sizden kötü maaş alanlar var demiş çoğu kişi. Biz sukrumuzu ediyoruz zaten.su dönemde kpssyi geçip atanmak her yiğidin harcı değil buna emin olun.ama asgari ücret alan kişilerle karşılaştırmak öğretmenleri çok sacma. ne emekler verdik bu meslegi elde etmek için ve bu meslekte olduğumuz sürece de öğrencilerimiz için ne fedakarliklar ve emekler vereceğiz. Öğretmenlik merhamet ve vicdan sahibi kişilerin işidir.herkes öğretmenlik yapamaz.ve son sözüm alınan maaş hiçbir şekilde tatmin edici degildir

İşini yapmayan hizmetlileri eleştirdiğiniz kadar masabaşında bir taraflarını büyüten rezil "öğretmenler"de var. İşini layıkıyla yapanlarda nedense benim ortaokul-lise eğitim hayatım boyunca karşıma çıkmadı.
Konu sahibi size gelince aldığınız az bir miktar değil ve böyle bir forumda ay 2500 alıyorum yetmiyor demeyi hatalı buluyorum. Asgari ücretle hem çocuk okutup, kirada durup hemde geçinen (!) aileler var burada. Yetmiyor ne yapsam demek ayrı, şu kadar para alıyorum araba istiyorlar demek ayrı. Geçen sene maden kazasında 1000 tl için yüzlerce insan öldü. İsteyen istediği kadar kızsın, evet halinize şükretmeniz gerekir birazda. Gün yaptık 250tl'ye diyorsunuz e pes ayda kıt kanaat çocuğuna o parayı göndermeye çalışan aileler gördü bu gözler. Çok doluyum bu konuda çok.

bır ev arkadasınız olsa zamanla oturur ama malesef hayat pahalı maaslar az asgari ucretle gecınen aılelere Allah yardım etsın hayat cok zorrr...surekli bir seylere zam geliyor ama maaşlar sayıyor yerinde ...

iyi de bunun öğretmenlerle ilgisi ne,suçlusu biz miyiz? keşke her meslek grubu hak ettiği ücreti alsa.objektif olmak gerekirse doktorlar bizlerden yani öğretmenlerden kat kat fala yoruluyorlar bana göre ama sadece 500 lira daha fazla alıyorlarsa bu benim maaşımın az olduğu gerçeğini değiştiriyor mu? ya da o zaman susup oturmalı mıyız? ayrıca öğretmenin tek ek geliri ders saatine göre aldığı ek ders ücretidir o kadar hatta onu alamayanlar bile var.

burada az maaş alıyorum diye yakınmayan bunu azımsamayan öğretmenlerden biriyim ancak kıyaslama yapmanın da faydası yok.asıl üzülünmesi gereken öğretmenler,doktorlar,polisler vb... meslek gruplarının gerçekten zorluklar içinde yaşaması olmalı.

Siz benim ne demek istediğimi anlamadınız galiba . Ben aldığım maaşı az bulmuyorum .

Yeni atandım yeni ev kurdum yeni eşyalar aldım yeni düzen kurmaya çalışıyorum bocalanıyorum

Öğretmenim empati kurabiliyorum.

Zaten şükrettiğimi söyledim . Tamam istediğim gibi para harcıyorum ama biriktirecek kadar değil demek istiyorum .

DEMEK İSTEDİĞİM İNSANLARIN BEKLENTİ İÇİNDE OLMASI 4 AYLIK YENİ BİR YER DE HAYAT KURMUŞ İNSANDAN BEKLENTİ OLMALARI BENİ KASTI herkesin durumu farklı herkes kazandığı kadar bir hayat kuruyor işte .

Çok şükür ama şöyle de bir durum var kimsenin önüne aynı yol çıkıp özel sektör, öğretmenlik, doktorluk diye ayrılmadı. İnsanlar öğretmen olabilmek için yıllarca okuyup merkeze gelebilmek için de yıllarca köylerde süründüler. Ben yine 5 seneyle kurtardım ama yaşayanlar bilir bizler de soba yaktık, odun kırdık, tuvalet temizledik, tezek yaptık, yollarda kaldık, yalnızlık çektik. Hamdım piştik...Çok şükür ama zamanında benim yaptıklarımı küçümseyip "amaan ben çoluk çocukla uğraşamam, amaan ben köylerde sürünemem, amaan KPSS de neymiş" diyen tiplerin ben merkeze gelince "oooh rahatlık, tatil sende" demeleri de ironik. Sen de cefasını çekseydin şimdi sürerdin sefasını...Sana göre maaşı iyiyse gökten zembille inmedi bu meslek bana, emek verdim, seçim yaptım, okudum.

Sorun doyup doymamak
şikayet etmek sukretmemek değil
beklentilerin, imkanlarindan fazla olması
ama bence zamanla düzelir
oturur duzenin

valla konu amacından saptı öğretmenlere karşı hakarete dönmeye başladı.

Ha bir de bu beklenti her zaman oluyor
ablam okuma masrafı için ise girdi
tekstil
onda bile oo aybasi görürsün bizi demeler falan :)

seni iyi anlıyorum. tek başına ev geçindirmek gerçekten zor. ama en azndan maaşın düzenli yatıyor. şükretmelisin diye düşünüyorum. özel sektörde maaşını alamayan insanlar var. ben de memur olmayı çok istiyorum. şu an 1650 tl maaşım var ve ben mühendisim. almam gereken maaş bu değil. tek başıma başka şehirde yaşıyorum. buna rağmen pek kıt kanaat olmuyor benimki ama senin yol masrafın çokmuş. Allah geçim kolaylığı versin
bi de şu paran var alırsın muhabbetlerine de sinir oluyorum. maaşı vereyim de gel sen yap bari hesap kitap diyesim geliyor. sanırsın herkes ekonomi uzmanı

O para hiç bir zaman birikmeyecek maalesef:)
Benim de sinirimi bozan maaşın çok görünüp herkesin dilinde olması. Babam öğretmen, kendileri 15 sene sonra ev alabildiler ve bildikleri halde benim param çok geliyor onlara:) işin içinde olan böyle derse olmayan ne yapsın:)

ben yıllarca öğretmen olabilmek için bi yerlerimi terleteyim, kpss den yüksek puan alabilmek için gecemi gündüzüme katayım. Ondan sonra yok asgari ücretliler napsın, yok tatiliniz var densin. Kardeşim sen de okusaydın, çalışsaydın da olsaydın madem. Ama bizim mesleğimiz sabah sekiz akşam beş, bilgisayar başında face e girilerek yapılan bir meslek değil ne yazık ki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…