- 2 Eylül 2018
- 181
- 87
- 98
- 27
- Konu Sahibi Reyhan_98_
-
Öğretmenlik gönül işidir. Para için yapılmaz.Merhaba siz büyüklerimden fikir almaya geldim.19 yasinda sinava hazirlanan biriyim. Okulum bitti bu sene. Ben öğretmenlik düşünüyorum ve küçük çocuklarla olan bir meslek istiyorum. Evet diceksiniz sabırlı olman gerek falan bunların hepsinin farkındayım. Çocuklarla iletişimim her daim iyi oldu. Bu özelliğime güvenmiyorum tabi. Ama onları çok seviyorum. Onlarda beni her daim çok sevdi. Ve bence memleketimizin bi sorunu daha var artık. Öğretmenlere bile guvenmiyor veliler. Yanlış anlamayın bu dediğimi öğretmen ablalarm varsa aramızda. Hani haberlerde kötü iğrenç olayları kastediyorum. Ben bi kız çocuğu olduğum için okumam şart. En azından kötü maaşımda olsa sevdiğim bi işim olsun istiyorum. Gidecegim yer belli olsun istiyorum. Umarım anlatabilmisimdir kendimi. Siz ne dusunuyosunuz? Sizce hata mi bu yaptigim? Öğretmenlikler öldü diyolar az maas aliyosun diyolar. Var mi bu meslegi yapaniniz yada tanidiginiz..
Merhaba size bir sorum olacaktı. Okul öncesi öğretmeni olduğunuzu söylemişsiniz. Bende ikinci üniversite olarak Çocuk Gelişimi bölümüne başladım. Okul bitiminde formasyon alarak okul öncesi öğretmeni olarak atama hakkımız var mı bizim de ? Bir bilginiz var mı ?Ben de okuloncesi ogretmeniyim ve meslegimden memnunum.evet gercekten zor isten ciktigimda ayakta duracak halim olmuyor beynim de cok yoruluyor.bunlardan sikayetci degilim de en zoru veliler.evet bunlar kotu yanlari ama bircok meslekten daha zevkli oldugunu dusunuyorum .sonra yazin 2 ay tatil.gunde yarim gun calisiyoruz ya oglen ya sabah.tavsiye ediyorum ben
Kendimi size yakın hissettim. Biraz daha açar mısınız öğretmenliğe gelene kadar ki süreci. Ben de sevdiğim bana bir şeyler katan bir bölüm okudum hatta yüksek lisansta yaptım ama hiç bir zaman öğretmen olma isteğimden vazgeçemedim. 26 yaşında gözümü karartıp Çocuk Gelişimine başladım bu yıl. Bir yandan asıl mesleğimden de iş aramaktayım hem çalışıp hem okula devam edeceğim anlayacağınız. Yaşım geçti falan gibi düşünceler oluyor. Ayrıca Çocuk Gelişimi bölümünün önü kapanacak gibi çeşitli duyumlarda alıyorum biraz canım sıkılıyor bu duruma da. Çünkü emek verip okumuşken artık atanıp işimi yapmak istiyorum. Sizin hikayeniz ilgimi çekti eğer özel olmazsa biraz bahsedebilir misiniz yaşadığınız süreci ?Ben de öğretmenim ve ek derslerle 6000 e yakın maaşım var. Maaşı düşük diyenlere duyurulur Maddiyattan da önemlisi ise meslegime aşığım. Bu benim üçüncü mesleğim. Yani iki üniversite bitirdikten ve bir süre çalıştıktan sonra olmam gereken yerin okul olduğuna karar verdim ve doğru bir karar verdigime inanıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?