- 26 Eylül 2010
- 17.562
- 32.876
- 798
- Konu Sahibi Reyhan_98_
-
Ne alakası var?Öğretmenlik gönül işidir. Para için yapılmaz.
Ben de öğretmenim ve ek derslerle 6000 e yakın maaşım var. Maaşı düşük diyenlere duyurulur Maddiyattan da önemlisi ise meslegime aşığım. Bu benim üçüncü mesleğim. Yani iki üniversite bitirdikten ve bir süre çalıştıktan sonra olmam gereken yerin okul olduğuna karar verdim ve doğru bir karar verdigime inanıyorum.
Ben de okuloncesi ogretmeniyim ve meslegimden memnunum.evet gercekten zor isten ciktigimda ayakta duracak halim olmuyor beynim de cok yoruluyor.bunlardan sikayetci degilim de en zoru veliler.evet bunlar kotu yanlari ama bircok meslekten daha zevkli oldugunu dusunuyorum .sonra yazin 2 ay tatil.gunde yarim gun calisiyoruz ya oglen ya sabah.tavsiye ediyorum ben
Eğer, laf olsun torba dolsun ismimin önünde öğretmen sıfatı olsun diye öğretmen olacaksan sakın olma.
Ben de öğretmenim ve ek derslerle 6000 e yakın maaşım var. Maaşı düşük diyenlere duyurulur Maddiyattan da önemlisi ise meslegime aşığım. Bu benim üçüncü mesleğim. Yani iki üniversite bitirdikten ve bir süre çalıştıktan sonra olmam gereken yerin okul olduğuna karar verdim ve doğru bir karar verdigime inanıyorum.
Mesleğinizi severek yaptıktan sonra başarı gelir. Başarı gelirse maaş da kendiliğinden gelir. Sabah işe gitmek için kalktığınızda mutlulukla uyanmıyorsanız aldığınız maaşın da pek önemi yok.
Birilerinin tavsiyeleriyle veya zorlamalarıyla meslek seçmeyin. Eğer bu alanda başarılı olup, severek yapabileceğinizi düşünüyorsanız öğretmenlik çok güzel bir meslektir.
Manevi olarak da çok getirisi vardır. Düşünsene 10 yıl sonra mezun ettiğin öğrencin iyi bir iş sahibi olup seni görmeye geliyor :) Çok güzel ve hoş bir şey.
Meslegini severek yapiyorsan bundan guzeli var mi ya,
Dusunsene hem sevdigin isi yapiyorsun hem de ustune maas aliyorsun :)) bu kadar isinden nefret eden varken sukur sebevi resmen.
Kendim ogretmen degilim ama meslegimi cok seviyorum ve karakterime uygun buluyorum. O yuzden de gayet hobi gibi bisey benim icin.
Bildigim kadariyla cocuk gelisimi ogretmenleri lise ogretmeni olabiliyor sadece.anasinifi ogretmeni olarak atanamiyorlar.cocuk gelisimi ogretmenlerinin atamasi nasıl bilmiyorum.ama bu tarz seyler surekli degisiyor ulkemizde biliyorsunuz o yuzden belli olmazMerhaba size bir sorum olacaktı. Okul öncesi öğretmeni olduğunuzu söylemişsiniz. Bende ikinci üniversite olarak Çocuk Gelişimi bölümüne başladım. Okul bitiminde formasyon alarak okul öncesi öğretmeni olarak atama hakkımız var mı bizim de ? Bir bilginiz var mı ?
Konu sahibi size gelecek olursak, istediğiniz mesleği yapın.Öğretmenlik atama konusunda sıkıntılı ama ataması daha iyi olan öğretmenlikleri tercih edebilirsiniz. Ben 26 yaşında ikinci üniversite okumaya karar verdim sırf öğretmenliği sevdiğim için. Ama dediğim gibi atama problemi var maalesef. Daha rahat atanacağınızı düşündüğünüz bir öğretmenlik seçmenizde fayda var. Sınıf öğretmenliği, ilköğretim matematik öğretmenliği, ingilizce öğretmenliği gibi. Şuan bu alanlar diğerlerine nazaran daha kolay atanıyorlar. Umarım dilediğiniz gibi olur. Sevgiler
Her ogretmen farkli demek ki. 10 yillik ogretmenim 3200 maas, 780 ek ders aldik bu ay. Sinifci olarak haftada 30 saat giriyoruz zaten. 4500-6000 alanlar napiyorsunuz da aliyorsunuz
Kurslar, yurt nöbetleri vs. İle alınır araştırın bir derim ben. Satranç kursu drama kursu vs açabilirsiniz belge alıp...Her ogretmen farkli demek ki. 10 yillik ogretmenim 3200 maas, 780 ek ders aldik bu ay. Sinifci olarak haftada 30 saat giriyoruz zaten. 4500-6000 alanlar napiyorsunuz da aliyorsunuz
ben sınıf öğretmeniyim bi daha dünyaya gelsem yine sınıf öğretmeni olurdumm....Merhaba siz büyüklerimden fikir almaya geldim.19 yasinda sinava hazirlanan biriyim. Okulum bitti bu sene. Ben öğretmenlik düşünüyorum ve küçük çocuklarla olan bir meslek istiyorum. Evet diceksiniz sabırlı olman gerek falan bunların hepsinin farkındayım. Çocuklarla iletişimim her daim iyi oldu. Bu özelliğime güvenmiyorum tabi. Ama onları çok seviyorum. Onlarda beni her daim çok sevdi. Ve bence memleketimizin bi sorunu daha var artık. Öğretmenlere bile guvenmiyor veliler. Yanlış anlamayın bu dediğimi öğretmen ablalarm varsa aramızda. Hani haberlerde kötü iğrenç olayları kastediyorum. Ben bi kız çocuğu olduğum için okumam şart. En azından kötü maaşımda olsa sevdiğim bi işim olsun istiyorum. Gidecegim yer belli olsun istiyorum. Umarım anlatabilmisimdir kendimi. Siz ne dusunuyosunuz? Sizce hata mi bu yaptigim? Öğretmenlikler öldü diyolar az maas aliyosun diyolar. Var mi bu meslegi yapaniniz yada tanidiginiz..
Neden peki? Onca emek harciyosun yerini yurdunu degistirip taa dogunun bi ucuna geliyosun..gerekirse esinden ayri kaliyosun...yerlestik bi dunya masraf cikti hala daha kendimizi pek toparlamis degiliz..2.senem bu sene.Öğretmenlik gönül işidir. Para için yapılmaz.
Öğretmenlik gönül işidir. Para için yapılmaz. Öğretmenler şu an aldıkları maaştan da çok çok daha fazlasını hak ediyorlar. Bu ülkenin sorunu. Ben sırf maaşı için, öğretmen olunmaz demek istiyorum. Yarım gün okula giderim, şu kadar para alırım, tatilim de var kafası ile olmaz diyorum. Bu zihniyet öğretmen olmasın diyorum. Öğretmenlik kutsal bir meslektir. Kotaramayan yapmayacak. Gerçi artık seminer dönemlerinde üniversitelerde eğitim alacaklar mecburi. Belki biraz daha nitelikli öğretmenlerimiz olur. Ve umarım maaşları da dünya standartlarına ulaşır ve saygınlığı tabi ki.Öğretmenlik gönül işidir. Para için yapılmaz.
İlk okuduğum bölüm iş imkani çok olmayan bir bölümdü ama ben yine de iş bulmuştum ama en fazla 1 ay dayanabildim kendimi o mesleğe ait hissetmedim. İkinci bölümü belki severim okuyayım babama da faydam olur diye dusunerek okudum, aile şirketimiz vardı. Ama en son çocukluk hayalim için de adım atmak istedim sonra pişman olmak istemiyordum. Ataması zor olan bir bölümdü ama ikinci yilimda iyi bir puan alarak atandım. Şimdi ise verdiğim çabaların boşa gitmediğini görüp mutlu oluyorum. Ogrencilerim lise öğrencisi belki büyükler ama onları kendi çocuğum yerine koyuyorum ve onların uzuntuleri hüznüm, mutlulukları da sevinç kaynağım oluyor.Kendimi size yakın hissettim. Biraz daha açar mısınız öğretmenliğe gelene kadar ki süreci. Ben de sevdiğim bana bir şeyler katan bir bölüm okudum hatta yüksek lisansta yaptım ama hiç bir zaman öğretmen olma isteğimden vazgeçemedim. 26 yaşında gözümü karartıp Çocuk Gelişimine başladım bu yıl. Bir yandan asıl mesleğimden de iş aramaktayım hem çalışıp hem okula devam edeceğim anlayacağınız. Yaşım geçti falan gibi düşünceler oluyor. Ayrıca Çocuk Gelişimi bölümünün önü kapanacak gibi çeşitli duyumlarda alıyorum biraz canım sıkılıyor bu duruma da. Çünkü emek verip okumuşken artık atanıp işimi yapmak istiyorum. Sizin hikayeniz ilgimi çekti eğer özel olmazsa biraz bahsedebilir misiniz yaşadığınız süreci ?
Evet ek ders ve kursla birlikte bu ücret. Kurslar da ek ders olarak hesaplandığı için ayrıca belirtmedim. Devlet okulunda görev yapıyorum.6000 tl abartı geldi bana devlet için. Özel sektördesiniz galiba. Ya da devlette ek ders haricinde kurs falan mı veriyorsunuz? Ancak kurslarla bu rakama ulaşılır çünkü. Branşınız nedir?
Branşçılar öyle alabilir hocam , bir de meslekçiler.Kursla filan kış aylarında ek dersler coşuyor. ( yalnız direkt "hocam"a bağladım.)Her ogretmen farkli demek ki. 10 yillik ogretmenim 3200 maas, 780 ek ders aldik bu ay. Sinifci olarak haftada 30 saat giriyoruz zaten. 4500-6000 alanlar napiyorsunuz da aliyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?