Öğretmen Olmak İstiyorum. Ama Siz Önerir misiniz Öğretmenliği Hele Bu Devirde?

Her ogretmen farkli demek ki. 10 yillik ogretmenim 3200 maas, 780 ek ders aldik bu ay. Sinifci olarak haftada 30 saat giriyoruz zaten. 4500-6000 alanlar napiyorsunuz da aliyorsunuz

6000 tl abartı geldi bana devlet için. Özel sektördesiniz galiba. Ya da devlette ek ders haricinde kurs falan mı veriyorsunuz? Ancak kurslarla bu rakama ulaşılır çünkü. Branşınız nedir?

Eğer, laf olsun torba dolsun ismimin önünde öğretmen sıfatı olsun diye öğretmen olacaksan sakın olma.

Güzel tavsiyeleriniz icin hepinize cok minettar oldugumu belirtmek isterim. Tabiki sırf parası iyi diye veya sırf işsiz kalmamak için gidelecek mesleklerden değil. Mesela hemsirelik yapamam ben halbuki annem deli gibi hemşirelik kazanmami istiyor. Ugrasamam ben yani kabiliyetim yok nobetiydi hastasıydı ölümler falan. Cok tesekkur ederim tekrardan. Opuyorum kocaman hepinizi ablalarm.

Bildigim kadariyla cocuk gelisimi ogretmenleri lise ogretmeni olabiliyor sadece.anasinifi ogretmeni olarak atanamiyorlar.cocuk gelisimi ogretmenlerinin atamasi nasıl bilmiyorum.ama bu tarz seyler surekli degisiyor ulkemizde biliyorsunuz o yuzden belli olmaz

Her ogretmen farkli demek ki. 10 yillik ogretmenim 3200 maas, 780 ek ders aldik bu ay. Sinifci olarak haftada 30 saat giriyoruz zaten. 4500-6000 alanlar napiyorsunuz da aliyorsunuz

Gecen yil 18 saat ders ve 14 saat kursla 5200 civari aliyodum.Bi de ders saatim 25-30 olsaydi 6000 e yaklasirdi saniyorum.Kurstan baya bir para geliyor.Size de basliyor matematik ve turkce.Bize neden kurs yok diye isyan eden sinifcilar yasadi :)

Öğretmenim ve iyi ki..
Zor mu evet zor ama muhattabı insan olan her meslek zor. Sürekli değişen eğitim sistemi de ayrı zorluyor ama öğretmenliğin güzel yanı ruhuna dokunabildiğin ve mezuniyetinden sonra gelip "sayenizde" diyen öğrencilerin varlığı.
Maaşı da düşük sayılmaz aslında,çıplak maaşım 3800 iken ek ders ve kurslarla bu 5500-6000 i buluyor yıl içinde. Tabii herkesin ek dersi kursu yok.
Kaldı ki evlenince tek çalışan da sen olmayacaksın.
Hayalinden vazgeçme.

Kurslar, yurt nöbetleri vs. İle alınır araştırın bir derim ben. Satranç kursu drama kursu vs açabilirsiniz belge alıp...
8, 9 yıl olacak ben öğretmen olalı. Belki devir kötü ama ben işimi çok seviyorum Rabbim utandırmasın bıraktığım halde beni seven sayan öğrencilerim var.
Yine gelsem dünyaya yine öğretmen olmak isterim.
Sevmeyen insana eziyettir ama öğretmenlik öyle göründüğü kadar kolay ve çok iyi para getiren bir iş degildir...

ben sınıf öğretmeniyim bi daha dünyaya gelsem yine sınıf öğretmeni olurdumm....

Öğretmenlik gönül işidir. Para için yapılmaz.
Neden peki? Onca emek harciyosun yerini yurdunu degistirip taa dogunun bi ucuna geliyosun..gerekirse esinden ayri kaliyosun...yerlestik bi dunya masraf cikti hala daha kendimizi pek toparlamis degiliz..2.senem bu sene.
Cok isteyerek ogretmen oldum yine olsa yine secerdim ama bu mantigi sevmiyorum..ogretmenlik gonul isidir diyosunuz..doguya gelen en yeni polis 5 bin tl alirken ben 3 bin aliyorum.
Ebeler hemsireler bizden fazla aliyor yine.
Avukatlar doktorlar...
Ve ne gariptirki onlari yetistirenlerde biz ogretmenler..
Yeri geldi kaza yaptim okula gelecegim diye 10 metre karin iccinde..
Gecen sene yeni atanan bi ogretmen arkadasim subat tatili olmadan daha ilk karnesini vermeden koyun bozuk yollarinda kaza yapip oldu..trabzondan atanip gelmisti daha 25 yasindaydi.
3 bin tl yi ne kadar hakediyoruz..
Diyeceksinizki sukir...tamam sukur ama bu zihniyet oldukca ogretmenler hep "gonul isi para icin yapilmaz"diye diye...
Ev bulamayip 1 sene otelde kalan ogretmen arkadasim var...kazanvinin yarisi otele gidiyordu..
Guvenlik ihtiyacini karsilayamayan,yeri gelip gecinemeyen ogretmen ne kadar verimli olacak peki kafasinda hesap kitap donerken

İyi ki öğretmenim. Şu hayatta birilerine faydalı olmaktan daha güzel bir şey var mı bence yok

Öğretmenim ve çok zor bir meslek evet çünkü sorumluluk sahibisin, öğrenciler bazen çok saygısız olabiliyor ama her şeye rağmen tekrar sorsalar yine öğretmenlik derim bu başka bir duygu bence içten geliyor

Öğretmenlik gönül işidir. Para için yapılmaz.
Öğretmenlik gönül işidir. Para için yapılmaz. Öğretmenler şu an aldıkları maaştan da çok çok daha fazlasını hak ediyorlar. Bu ülkenin sorunu. Ben sırf maaşı için, öğretmen olunmaz demek istiyorum. Yarım gün okula giderim, şu kadar para alırım, tatilim de var kafası ile olmaz diyorum. Bu zihniyet öğretmen olmasın diyorum. Öğretmenlik kutsal bir meslektir. Kotaramayan yapmayacak. Gerçi artık seminer dönemlerinde üniversitelerde eğitim alacaklar mecburi. Belki biraz daha nitelikli öğretmenlerimiz olur. Ve umarım maaşları da dünya standartlarına ulaşır ve saygınlığı tabi ki.

Ben uluslararası ilişkiler mezunuyum Üstüne dış ticaret okudum. 4 yıl dış ticaret sorumlusu olarak çalıştım. Güzel başlıklar, ünvanlar değil mi? Değil. Öğretmen olmayan kafama tüküreyim. O tercih formuna eğitim fakültesi yazmayan elimi böcükler yesin Özel sektör acımaz, hastalandın mı rapor falan yok düşer yıllık izinden. Bu cumartesi geliyorsun der gık diyemezsin. Sabah 8 akşam 6 çalışırsın. Patronun, süperviserın uzmanın ağız kokusunu çekersin. Hamile kalırsın kovarlar. Anne olursun iş bulamazsın. Gecen gündüzün olmaz ararlar. İğrenç. Aklında öğretmenlik varsa kesinlikle oku. Kpss zor diyen olursada hiç kpss A grubu deneme testi görmüş mü diye sor. Şimdi yine kendime sinirlendim aptal kafam.

İlk okuduğum bölüm iş imkani çok olmayan bir bölümdü ama ben yine de iş bulmuştum ama en fazla 1 ay dayanabildim kendimi o mesleğe ait hissetmedim. İkinci bölümü belki severim okuyayım babama da faydam olur diye dusunerek okudum, aile şirketimiz vardı. Ama en son çocukluk hayalim için de adım atmak istedim sonra pişman olmak istemiyordum. Ataması zor olan bir bölümdü ama ikinci yilimda iyi bir puan alarak atandım. Şimdi ise verdiğim çabaların boşa gitmediğini görüp mutlu oluyorum. Ogrencilerim lise öğrencisi belki büyükler ama onları kendi çocuğum yerine koyuyorum ve onların uzuntuleri hüznüm, mutlulukları da sevinç kaynağım oluyor.

6000 tl abartı geldi bana devlet için. Özel sektördesiniz galiba. Ya da devlette ek ders haricinde kurs falan mı veriyorsunuz? Ancak kurslarla bu rakama ulaşılır çünkü. Branşınız nedir?
Evet ek ders ve kursla birlikte bu ücret. Kurslar da ek ders olarak hesaplandığı için ayrıca belirtmedim. Devlet okulunda görev yapıyorum.

Branşçılar öyle alabilir hocam , bir de meslekçiler.Kursla filan kış aylarında ek dersler coşuyor. ( yalnız direkt "hocam"a bağladım.)

Branşın cok onemli. Çocuklarla aram iyi demissim anasinifi ogretmeni olabilirsin yalniz atamalari biraz zor suanda sozlesmeli atamalar soz konusu. Ben matematik ogretmeniyim bransimi cok seviyorum yorucu bi bransim var ama sevince sana bal geliyor. Ilkogretim matematik ogretmeniyim ben ve ataması fena değildi ben 5 sene once atandim hamdolsun simdi memleketimde çalışıyorum ama suanda sozlesmeli atananlar 6 sene cakili bunu goz onunde bulundur ve sectigin bransin her sene kontenjanina bak öğretmenlik kutsal bi meslek kafani eve gelip yastiga koyunca yorgunlugunu hissetmiyosun. Insallah gönlüne gore olur :)

Öğretmenlik maaşı az değil bence.. ek dersler vs. derken bir evi rahat gecindirirsin diye düşünüyorum. Benim eşim devlet memuru bir öğretmen den az alıyor ama İstanbul gibi bir yerde kirada iyi kötü geçiniyoruz çok şükür .. maaş konusuna niye takıldın anlamadım . Ama bir kadın için en güzel meslek bence öğretmenlik..
İşini hakkıyla yapan bütün öğretmenlere saygılar , sevgiler .. çocuklarımız onlara emanet

Bir lisede edebiyat öğretmeniyim. Kendimi bildim bileli istediğim meslek buydu. Allah nasip etti.
Evet, çağımızdaki öğrencilerin birçoğu oldukça kötü durumda.
Evet, nesil gittikçe anlayamadığımız, anlamlandıramadığımız bir boyuta evriliyor.
Evet, eğitim siyasetin arka bahçesi oldu. Her dönemle birlikte sistem değişiyor. Gerek öğretmenin gerek öğrencinin adapte olması güçleşiyor. Tam uyum sağlanacakken hooop başka bir sistem getiriliyor.
Evet, sınıflar kalabalık.
Evet, öğrencilerin birçoğu saygı kavramından bihaber.
Evet, velilerin büyük bir kısmı ne yazık ki çocuklarını başlarından atma derdindeler ve ilgisizler.
.
.
.
.
Bir sürü şey yazabilirim. Ama işte işini sevmekle alakalı her şey. Ben bir sınıftaki 40kişiden 5ini kurtarabilirsem bile bunu bir kazanım olarak görüyorum. Hepsine ulaşmamız mümkün değil. Bazen öyle zor öğrenciler oluyor ki. Ama ne kadarını çekip çıkarsak kar değil mi? Amaç öğretimden ziyade eğitim. Dışarıda bir köpeğe bir kap su verebilirse, bir yaşlıya yardımcı olabilirse, saygıyı sevgiyi sevebilmeyi öğrenebilirse bana yetiyor. Ve nesillerde güzel bir imza bırakabilmek beni motive ediyor. İşin zorluğu çok. Ama gerçekten sevdikten sonra pek de önemi yok :)
Dilerim kendi güzel yolunu bulursun.
Sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…