Öğretmen Olmak İstiyorum. Ama Siz Önerir misiniz Öğretmenliği Hele Bu Devirde?

Tatlım dört buçuk alıyosun az para mı bu. Benim eşim de okul müdürü ve inan maddi yönden en rahat memurluk öğretmenlik. Çocuk gelişimi pdr sınıf öğretmenliği ingilizce öğretmenliği okuyabilirsin. Bunlar en kolay atananlar. Tabi dört yıl sonra hangi öğretmenlik daha çok atanır bilinmez. Düzgün bir şekilde kpss ye bir yıl çalışsan direk atanırsın
 

Bende senin gibi masumlar ile olmak istedim hep. Büyükleri pek sevmiyorum diyebilirim anaokulu öğretmeniyim ve çok mutluyum tavsiye ederim
 
Gecen yil 18 saat ders ve 14 saat kursla 5200 civari aliyodum.Bi de ders saatim 25-30 olsaydi 6000 e yaklasirdi saniyorum.Kurstan baya bir para geliyor.Size de basliyor matematik ve turkce.Bize neden kurs yok diye isyan eden sinifcilar yasadi :)
Valla zaten 30 saat derse giriyorum bir de kurs veremem kendi adima
 
Bence cogu meslege gore sartlari iyi. Ben memnunum. Zorunlu hizmeti ve doguda calismak disinda
 
Merhaba bende özel eğitim ogretmeniyim ve inanılmaz memnun ve mutluyum. Şiddetle tavsiye ederim. Başarılar.
 
Özel sektördeki baslangic maaslarini dusunursek öğretmenliğin maddi getirisi azimsanamaz. Ama sadece maddiyat icin yapilabilecek bir is de degil. Severek yaparim diyorsan seçebilirsin elbette. Ben ingilizce ogretmeniyim. Uni ogrencisiyken ogretmen olmayi düşünmezdim ama su an iyi ki diyorum.
 
ben işitme engelliler öğretmeni ve özel eğitim öğretmeni olmak isterdim.. engellilere ders vermek isterdim.. kendim işitme kaybi olduğumdan...ama olamam geçti
en masum öğretmenlik budur. sen bunu yaparsınn:)
 
 
Eğer mesleği seviyorsan kesinlikle öğretmen olmalısın.
Maaşı fena değil tatili de iyi.
KPSS yi kazanman gerekir sadece.
 

Benzer durumdayız diyelim. Sosyal hakları imkanları çok iyi 657 ye tabi mesleklerin. Bizde doğum iznine çıktığın an yerine başkası geliyor, geldiğinde boşta da kalabilirsin, senelerce emek verip yükseldiğin pozisyonu bırakıp en baştan da başlayabilirsin. Niye? Çünkü doğurdun, böyle bir hakkın yok. Yöneticin insaflıysa izin alırsın değilse alamazsın. Neler neler, valla şimdiki aklım olsa direkt memur olmak için uğraşırdım, azıcık aşım kaygısız başım. İdealist olunca hakkını alamıyorsun bu memlekette. Torpili olan referansı olan hop önüne geçiyor.
 
hayır ben öyle düşünmüyorum. çalıştıktan sonra pek ala da herşey olur. siz bu mesleği seviyorsanız, okuyun ve istediğiniz bölümü okuyarak öğretmen olursunuz inşallah. çalıştıktan sonra atanmada olur (sabır gerektirir ama olsun) siz iyi olursanız öğrencileriniz size melek olur. ben de türk dili ve edebiyatı bölümü okumaya başladım meslek değiştireceğim dedim. ve hayallerimin peşinden gidiyorum inşallah. her mesleğin zorluğu vardır tabi. ama istenilen bir iş ise hiç sıkıntısı olmaz diye düşünüyorum. şimdiden başarılar dilerim.
 
Anaokulu ogretmenıydım cocuklara asıktım ama kurumlar sorunlu oldugu ıcın farklı sektore gectım sana abla tavsıyesı ne meslek secersen sec ayagın yere saglam bassın. Evet kız cocugusun sen dımdık, kolunda altın bılezıgınle bu hayata tutun canım
 
Ona bakarsan bu devirde insanlarla iletişimi olan her meslek zor, insanlar bir acayipleştiği için.
Bence sevdiğin neyse ona yönelmelisin, sevince zorluklarına katlanılıyor.
 
ben de tarih öğretmeni olmak istedim hep... ama düz memur olabildim ancak
 
Belli branşlar dışında öldüğünü söyleyen yalan söyler. Her sene 10 bin 20 bin alım yapılıyor. Ki pekçok öğretmen arkadaşım var hiçbirinin de maaşı az değil. Milletin abartmasına bakmayın derim.
Bahsettiğiniz okul öncesi öğretmenliği sanırım. Severseniz çok güzel yapabileceğiniz bi iş 2 arkadaşım bu öğretmenliği yapıyor çok da severek yapıyor, yoruluyor ama herkes yoruluyor işte ve seviyorlar da yani. Bence sevdiğiniz iş konusunda haklısınız ve istiyorsanız bu bölümü bu öğretmenliği okuyun. Güzel bi meslek, inşallah bu düşünceleriniz hep devam eder. Allah bahtınızı açık etsin.
 
Öğretmenlik karakter mesleklerinden biri. Yani sadece avantajları düşünülerek karar verilemez. Gönülden istemen de lazım bu mesleği. Sevmeden yapamazsın. Sadece avantajından dolayı, istemeden, beceremeden öğretmen olmuş tipler yüzünden kaç tane çocuk travma yaşadı, yaşıyor hala. İnsan hayatına yakından dokunulan meslekleri herkes yapamaz. Yapabilen, isteyerek yapacak olan seçsin bu meslekleri.

Yani bu kadar istiyorsan bence gayet iyi bir öğretmen olursun, olmalısın. Annene de akıl erdiremedim. Hemşire ol diye baskı yapılmaz, bunu en iyi onun bilmesi lazım. Hemşirelik de karakter mesleği çünkü. Seven seçmeli bu tür meslekleri.
 
kızım 10 yaşında ve o da anaokulu ogretmenı olmak istiyor
ve bende ona hep şunu söylüyorum ,
gönlünden ne iş yapmak geçiyorsa onu oku onun okuluna git
sevdiğin mesleği yapmak çok güzel olsa gerek ,
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…