- 23 Şubat 2016
- 2.043
- 1.789
- 83
- Konu Sahibi Reyhan_98_
-
Tatlım dört buçuk alıyosun az para mı bu. Benim eşim de okul müdürü ve inan maddi yönden en rahat memurluk öğretmenlik. Çocuk gelişimi pdr sınıf öğretmenliği ingilizce öğretmenliği okuyabilirsin. Bunlar en kolay atananlar. Tabi dört yıl sonra hangi öğretmenlik daha çok atanır bilinmez. Düzgün bir şekilde kpss ye bir yıl çalışsan direk atanırsınMerhaba siz büyüklerimden fikir almaya geldim.19 yasinda sinava hazirlanan biriyim. Okulum bitti bu sene. Ben öğretmenlik düşünüyorum ve küçük çocuklarla olan bir meslek istiyorum. Evet diceksiniz sabırlı olman gerek falan bunların hepsinin farkındayım. Çocuklarla iletişimim her daim iyi oldu. Bu özelliğime güvenmiyorum tabi. Ama onları çok seviyorum. Onlarda beni her daim çok sevdi. Ve bence memleketimizin bi sorunu daha var artık. Öğretmenlere bile guvenmiyor veliler. Yanlış anlamayın bu dediğimi öğretmen ablalarm varsa aramızda. Hani haberlerde kötü iğrenç olayları kastediyorum. Ben bi kız çocuğu olduğum için okumam şart. En azından kötü maaşımda olsa sevdiğim bi işim olsun istiyorum. Gidecegim yer belli olsun istiyorum. Umarım anlatabilmisimdir kendimi. Siz ne dusunuyosunuz? Sizce hata mi bu yaptigim? Öğretmenlikler öldü diyolar az maas aliyosun diyolar. Var mi bu meslegi yapaniniz yada tanidiginiz..
Merhaba siz büyüklerimden fikir almaya geldim.19 yasinda sinava hazirlanan biriyim. Okulum bitti bu sene. Ben öğretmenlik düşünüyorum ve küçük çocuklarla olan bir meslek istiyorum. Evet diceksiniz sabırlı olman gerek falan bunların hepsinin farkındayım. Çocuklarla iletişimim her daim iyi oldu. Bu özelliğime güvenmiyorum tabi. Ama onları çok seviyorum. Onlarda beni her daim çok sevdi. Ve bence memleketimizin bi sorunu daha var artık. Öğretmenlere bile guvenmiyor veliler. Yanlış anlamayın bu dediğimi öğretmen ablalarm varsa aramızda. Hani haberlerde kötü iğrenç olayları kastediyorum. Ben bi kız çocuğu olduğum için okumam şart. En azından kötü maaşımda olsa sevdiğim bi işim olsun istiyorum. Gidecegim yer belli olsun istiyorum. Umarım anlatabilmisimdir kendimi. Siz ne dusunuyosunuz? Sizce hata mi bu yaptigim? Öğretmenlikler öldü diyolar az maas aliyosun diyolar. Var mi bu meslegi yapaniniz yada tanidiginiz..
Valla zaten 30 saat derse giriyorum bir de kurs veremem kendi adimaGecen yil 18 saat ders ve 14 saat kursla 5200 civari aliyodum.Bi de ders saatim 25-30 olsaydi 6000 e yaklasirdi saniyorum.Kurstan baya bir para geliyor.Size de basliyor matematik ve turkce.Bize neden kurs yok diye isyan eden sinifcilar yasadi :)
Öğretmenlik gönül işidir. Para için yapılmaz.[/QUOTEGerçekten bu dediğinize inanıyor musunuz. Kaç yıldır ücretsiz eğitim verdiniz. Mesleği severek yapmak başka , para için yapılmaz çok başka .
ee o zaman ben öğretmenim diyebilen her öğretmen gönüllü olsun para almasın.
zaten paraya (hele hele bu devirde) ne ihtiyacımız var ki.
Ben uluslararası ilişkiler mezunuyum Üstüne dış ticaret okudum. 4 yıl dış ticaret sorumlusu olarak çalıştım. Güzel başlıklar, ünvanlar değil mi? Değil. Öğretmen olmayan kafama tüküreyim. O tercih formuna eğitim fakültesi yazmayan elimi böcükler yesinÖzel sektör acımaz, hastalandın mı rapor falan yok düşer yıllık izinden. Bu cumartesi geliyorsun der gık diyemezsin. Sabah 8 akşam 6 çalışırsın. Patronun, süperviserın uzmanın ağız kokusunu çekersin. Hamile kalırsın kovarlar. Anne olursun iş bulamazsın. Gecen gündüzün olmaz ararlar. İğrenç. Aklında öğretmenlik varsa kesinlikle oku. Kpss zor diyen olursada hiç kpss A grubu deneme testi görmüş mü diye sor. Şimdi yine kendime sinirlendim aptal kafam.
hayır ben öyle düşünmüyorum. çalıştıktan sonra pek ala da herşey olur. siz bu mesleği seviyorsanız, okuyun ve istediğiniz bölümü okuyarak öğretmen olursunuz inşallah. çalıştıktan sonra atanmada olur (sabır gerektirir ama olsun) siz iyi olursanız öğrencileriniz size melek olur. ben de türk dili ve edebiyatı bölümü okumaya başladım meslek değiştireceğim dedim. ve hayallerimin peşinden gidiyorum inşallah. her mesleğin zorluğu vardır tabi. ama istenilen bir iş ise hiç sıkıntısı olmaz diye düşünüyorum. şimdiden başarılar dilerim.Merhaba siz büyüklerimden fikir almaya geldim.19 yasinda sinava hazirlanan biriyim. Okulum bitti bu sene. Ben öğretmenlik düşünüyorum ve küçük çocuklarla olan bir meslek istiyorum. Evet diceksiniz sabırlı olman gerek falan bunların hepsinin farkındayım. Çocuklarla iletişimim her daim iyi oldu. Bu özelliğime güvenmiyorum tabi. Ama onları çok seviyorum. Onlarda beni her daim çok sevdi. Ve bence memleketimizin bi sorunu daha var artık. Öğretmenlere bile guvenmiyor veliler. Yanlış anlamayın bu dediğimi öğretmen ablalarm varsa aramızda. Hani haberlerde kötü iğrenç olayları kastediyorum. Ben bi kız çocuğu olduğum için okumam şart. En azından kötü maaşımda olsa sevdiğim bi işim olsun istiyorum. Gidecegim yer belli olsun istiyorum. Umarım anlatabilmisimdir kendimi. Siz ne dusunuyosunuz? Sizce hata mi bu yaptigim? Öğretmenlikler öldü diyolar az maas aliyosun diyolar. Var mi bu meslegi yapaniniz yada tanidiginiz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?