Öğretmen Olmak İstiyorum. Ama Siz Önerir misiniz Öğretmenliği Hele Bu Devirde?

Kaç yaşında öğretmenlik okumaya başladınız peki ? Süreç nasıl ilerledi evde oturup işsiz güçsüz tekrar okumak zor geliyor bana açıkcası. Geç kalmış gibi de hissediyorum. Çocuk gelişimin de önü kapacak gibi bir takım şeyler duyuyorum kafam karışık aslında biraz.

Sınıf öğretmenliği ni kesinlikle tavsiye etmem. Gün geçtikçe daha çok yapılamaz hale geliyor, getiriliyor. Yanında yaptırılan fuzuli işlerde de cabasi artık.

kim soylemışse uydurmuş oğretmenlik maaşları gayet ıyıdır tatminkar olup olmaması kişiye gore değişir kesinikle sevdiğiniz mesleği yapın... tonlarac para kazanıp mutlu olamayabılırısnız

Çok haklısın. Ben memur olmayada uğraştım. Bir sene ders çalışıp kpssye girdim, 91 puan aldım dışişleri bakanlığından beni mülakata çağırmadılar bile. Neden? Torpil yok net. Yazık oldu yıllarıma emeklerime. Beni özele muhtaç eden herkese de hakkım haram olsun

İsteklerini baskalarinin düşüncelerine göre belirleme.
Başkasının düşüncelerini alıyorsan gerçekten istemiyorsundur.

Bana cocukken sorduklarinda hep ogretmen olmak istiyorum dedim .Oldum da cok sukur ,ozel eğitim öğretmeniyim.
Acaba miii ,ogretmen miii olsammm gibi bir düşünce henüz kafanın karışık olduğunu gosterir.
Insan ne sekilde mutlu olacaksa onu secmeli.Biz sana ol ol deriz ama sen zaman icinde karar degistirebilirsin .Kendini en iyi sen bilirsin..

Aynı bakanlıktan aynı puanla çağrılmadım bende zamanında 2010 yılı diyelim neden çağrılmadığımız sonradan ortaya çıktı ama neye yarar....

Zaten inanılmaz üzülüyorum hakeden insanların hakettikleri yerde olup kendini gerçekleştirip, vatanına milletine hizmet edememesine...

Ben öğretmen değilim.. ana sınıfı öğretmen ablasıyım.. kesinlikle kutsal bir meslek.. ve çok değerli öğretmenlerimiz var Allah başımızdan eksik etmesin onları..

Asla önermem asla asla aslaa

Merhaba sınıf öğretmeniyim.Mesleğimde 12.yılım. Ben öğrencilerimi çok seviyorum.Hâlâ heyecanla yaptığımı samimiyetimle söylüyorum. Atama şartları zorlaştı belki ama mücadele etmeden olmuyor .Bugün nöbetçi öğretmendim okulda bir kızım yanıma geldi aniden sarıldı....Böyle güzel şeyler insanı motive ediyor. Ukalâ veliymiş,idareymiş,kıskanç insanların tatiline laf söylemesiymiş v.b bir sürü can sıkıcı şeyle karşılaşacaksın .Ama hakkıyla yapıp ,sevgini hissettirebiliyorsan gerçekten güzel bir mesleğimin olduğunu söyleyebiliyorum. Çocuklarımı da çok seviyorum.Bu arada tüm mesleklerin zorluğu elbetteki olacaktır. Gerçekten istiyorsan mücadeleni vermelisin. Sevgiler...

Merhaba Hocam 12 yıllık öğretmenim maaşım ekdersle 3800 lira.Okuldaki tüm kursları siz mi veriyorsunuz merak ettim

Bence sevgi en önemli şey.İşini,eşini seveceksin ve hayallerin de oldu mu ohh senden mutlusu yok bana göre.O yüzden nerede,kimde mutluysan peşini bırakma derim.

Merhaba Hocam 12 yıllık öğretmenim maaşım ekdersle 3800 lira.Okuldaki tüm kursları siz mi veriyorsunuz merak ettim
Hocam benim sadece maaşım 3500.
10 saat kurs veriyorum. Bunu ben istediğim için değil zorunlu olarak veriyorum. 12. Sınıflara sınava hazırlık kursu. 11. Sınıflara da şimdiden başladık.
30 saate yakin da derse giriyorum.
Çok yoruluyorum, ihtiyacim da yok maddi olarak ama dershaneye gitme durumu olmayan öğrencilerimi düşününce bu fedakarlığı yapmak zorunda olduğumu düşünüyorum.
Bir de doktora mezunu olduğum için ek dersim daha yüksek hesaplanıyor.

4. dereceye inmiş bir ögretmenle sizin maaşınız epey fark eder. Imam hatipte haftasonu açık lise vs. olabilir.

Hocam katılıyorum. 6000 lira nedir Allah aşkına.
Hocam ben yüksek lisans öğrencisiyim orada bu bilgi bize de verildi. Eğer atanirsak maaşınız lisans mezunu öğretmenden daha yüksek olacak. Ayrıca haftasonu kursu vs evet o kadar eder. Kuzenim de 5bin alıyor, o da lisansüstü mezunu olsa 6bini bulurdu

Hocam iyice inceleyin .Ben de yüksek lisansta tez asamasindayim.Tezi verince mezun olacağım inşallah. Eşim de y.l yeni bitirdi ama maaşında 150 liralık ek ders farkı oldu.Bir de bir kademe alırsınız o kadar. Öyle maaşa filan etkisi olmuyor.Bilginize..Bu arada üniversiteye geçerseniz durum değişir. Milli eğitimde böyle bir fark yok maalesef..

Kader ortağıymışız meğerse, bende 2012de.Sınavdan çıktım Facebook bu soruları dershanede çözdük diyen insanlarla doluydu öyle güzel bir anı. Alnım çöktü, dolguya ihtiyacım var, devlet özür olarak karşılasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…