- 10 Kasım 2017
- 875
- 626
- 33
- Konu Sahibi Reyhan_98_
-
Kaç yaşında öğretmenlik okumaya başladınız peki ? Süreç nasıl ilerledi evde oturup işsiz güçsüz tekrar okumak zor geliyor bana açıkcası. Geç kalmış gibi de hissediyorum. Çocuk gelişimin de önü kapacak gibi bir takım şeyler duyuyorum kafam karışık aslında biraz.İlk okuduğum bölüm iş imkani çok olmayan bir bölümdü ama ben yine de iş bulmuştum ama en fazla 1 ay dayanabildim kendimi o mesleğe ait hissetmedim. İkinci bölümü belki severim okuyayım babama da faydam olur diye dusunerek okudum, aile şirketimiz vardı. Ama en son çocukluk hayalim için de adım atmak istedim sonra pişman olmak istemiyordum. Ataması zor olan bir bölümdü ama ikinci yilimda iyi bir puan alarak atandım. Şimdi ise verdiğim çabaların boşa gitmediğini görüp mutlu oluyorum. Ogrencilerim lise öğrencisi belki büyükler ama onları kendi çocuğum yerine koyuyorum ve onların uzuntuleri hüznüm, mutlulukları da sevinç kaynağım oluyor.
Ben düz memur olsaydim keşke diyorum.ben de tarih öğretmeni olmak istedim hep... ama düz memur olabildim ancak
Çok haklısın. Ben memur olmayada uğraştım. Bir sene ders çalışıp kpssye girdim, 91 puan aldım dışişleri bakanlığından beni mülakata çağırmadılar bile. Neden? Torpil yok net. Yazık oldu yıllarıma emeklerime. Beni özele muhtaç eden herkese de hakkım haram olsunBenzer durumdayız diyelim. Sosyal hakları imkanları çok iyi 657 ye tabi mesleklerin. Bizde doğum iznine çıktığın an yerine başkası geliyor, geldiğinde boşta da kalabilirsin, senelerce emek verip yükseldiğin pozisyonu bırakıp en baştan da başlayabilirsin. Niye? Çünkü doğurdun, böyle bir hakkın yok. Yöneticin insaflıysa izin alırsın değilse alamazsın. Neler neler, valla şimdiki aklım olsa direkt memur olmak için uğraşırdım, azıcık aşım kaygısız başım. İdealist olunca hakkını alamıyorsun bu memlekette. Torpili olan referansı olan hop önüne geçiyor.
Çok haklısın. Ben memur olmayada uğraştım. Bir sene ders çalışıp kpssye girdim, 91 puan aldım dışişleri bakanlığından beni mülakata çağırmadılar bile. Neden? Torpil yok net. Yazık oldu yıllarıma emeklerime. Beni özele muhtaç eden herkese de hakkım haram olsun
Asla önermem asla asla aslaaMerhaba siz büyüklerimden fikir almaya geldim.19 yasinda sinava hazirlanan biriyim. Okulum bitti bu sene. Ben öğretmenlik düşünüyorum ve küçük çocuklarla olan bir meslek istiyorum. Evet diceksiniz sabırlı olman gerek falan bunların hepsinin farkındayım. Çocuklarla iletişimim her daim iyi oldu. Bu özelliğime güvenmiyorum tabi. Ama onları çok seviyorum. Onlarda beni her daim çok sevdi. Ve bence memleketimizin bi sorunu daha var artık. Öğretmenlere bile guvenmiyor veliler. Yanlış anlamayın bu dediğimi öğretmen ablalarm varsa aramızda. Hani haberlerde kötü iğrenç olayları kastediyorum. Ben bi kız çocuğu olduğum için okumam şart. En azından kötü maaşımda olsa sevdiğim bi işim olsun istiyorum. Gidecegim yer belli olsun istiyorum. Umarım anlatabilmisimdir kendimi. Siz ne dusunuyosunuz? Sizce hata mi bu yaptigim? Öğretmenlikler öldü diyolar az maas aliyosun diyolar. Var mi bu meslegi yapaniniz yada tanidiginiz..
Merhaba sınıf öğretmeniyim.Mesleğimde 12.yılım. Ben öğrencilerimi çok seviyorum.Hâlâ heyecanla yaptığımı samimiyetimle söylüyorum. Atama şartları zorlaştı belki ama mücadele etmeden olmuyor .Bugün nöbetçi öğretmendim okulda bir kızım yanıma geldi aniden sarıldı....Böyle güzel şeyler insanı motive ediyor. Ukalâ veliymiş,idareymiş,kıskanç insanların tatiline laf söylemesiymiş v.b bir sürü can sıkıcı şeyle karşılaşacaksın .Ama hakkıyla yapıp ,sevgini hissettirebiliyorsan gerçekten güzel bir mesleğimin olduğunu söyleyebiliyorum. Çocuklarımı da çok seviyorum.Bu arada tüm mesleklerin zorluğu elbetteki olacaktır. Gerçekten istiyorsan mücadeleni vermelisin. Sevgiler...Merhaba siz büyüklerimden fikir almaya geldim.19 yasinda sinava hazirlanan biriyim. Okulum bitti bu sene. Ben öğretmenlik düşünüyorum ve küçük çocuklarla olan bir meslek istiyorum. Evet diceksiniz sabırlı olman gerek falan bunların hepsinin farkındayım. Çocuklarla iletişimim her daim iyi oldu. Bu özelliğime güvenmiyorum tabi. Ama onları çok seviyorum. Onlarda beni her daim çok sevdi. Ve bence memleketimizin bi sorunu daha var artık. Öğretmenlere bile guvenmiyor veliler. Yanlış anlamayın bu dediğimi öğretmen ablalarm varsa aramızda. Hani haberlerde kötü iğrenç olayları kastediyorum. Ben bi kız çocuğu olduğum için okumam şart. En azından kötü maaşımda olsa sevdiğim bi işim olsun istiyorum. Gidecegim yer belli olsun istiyorum. Umarım anlatabilmisimdir kendimi. Siz ne dusunuyosunuz? Sizce hata mi bu yaptigim? Öğretmenlikler öldü diyolar az maas aliyosun diyolar. Var mi bu meslegi yapaniniz yada tanidiginiz..
Merhaba Hocam 12 yıllık öğretmenim maaşım ekdersle 3800 lira.Okuldaki tüm kursları siz mi veriyorsunuz merak ettimBen de öğretmenim ve ek derslerle 6000 e yakın maaşım var. Maaşı düşük diyenlere duyurulur Maddiyattan da önemlisi ise meslegime aşığım. Bu benim üçüncü mesleğim. Yani iki üniversite bitirdikten ve bir süre çalıştıktan sonra olmam gereken yerin okul olduğuna karar verdim ve doğru bir karar verdigime inanıyorum.
Hocam katılıyorum. 6000 lira nedir Allah aşkına.Her ogretmen farkli demek ki. 10 yillik ogretmenim 3200 maas, 780 ek ders aldik bu ay. Sinifci olarak haftada 30 saat giriyoruz zaten. 4500-6000 alanlar napiyorsunuz da aliyorsunuz
Hocam benim sadece maaşım 3500.Merhaba Hocam 12 yıllık öğretmenim maaşım ekdersle 3800 lira.Okuldaki tüm kursları siz mi veriyorsunuz merak ettim
Hocam sadece kurs ve ekders ile 4000 lira alan öğretmenimiz var okulda.Hocam katılıyorum. 6000 lira nedir Allah aşkına.
4. dereceye inmiş bir ögretmenle sizin maaşınız epey fark eder. Imam hatipte haftasonu açık lise vs. olabilir.Merhaba Hocam 12 yıllık öğretmenim maaşım ekdersle 3800 lira.Okuldaki tüm kursları siz mi veriyorsunuz merak ettim
Hocam ben yüksek lisans öğrencisiyim orada bu bilgi bize de verildi. Eğer atanirsak maaşınız lisans mezunu öğretmenden daha yüksek olacak. Ayrıca haftasonu kursu vs evet o kadar eder. Kuzenim de 5bin alıyor, o da lisansüstü mezunu olsa 6bini bulurduHocam katılıyorum. 6000 lira nedir Allah aşkına.
Hocam iyice inceleyin .Ben de yüksek lisansta tez asamasindayim.Tezi verince mezun olacağım inşallah. Eşim de y.l yeni bitirdi ama maaşında 150 liralık ek ders farkı oldu.Bir de bir kademe alırsınız o kadar. Öyle maaşa filan etkisi olmuyor.Bilginize..Bu arada üniversiteye geçerseniz durum değişir. Milli eğitimde böyle bir fark yok maalesef..Hocam ben yüksek lisans öğrencisiyim orada bu bilgi bize de verildi. Eğer atanirsak maaşınız lisans mezunu öğretmenden daha yüksek olacak. Ayrıca haftasonu kursu vs evet o kadar eder. Kuzenim de 5bin alıyor, o da lisansüstü mezunu olsa 6bini bulurdu
Kader ortağıymışız meğerse, bende 2012de.Sınavdan çıktım Facebook bu soruları dershanede çözdük diyen insanlarla doluydu öyle güzel bir anı. Alnım çöktü, dolguya ihtiyacım var, devlet özür olarak karşılasınAynı bakanlıktan aynı puanla çağrılmadım bende zamanında 2010 yılı diyelim neden çağrılmadığımız sonradan ortaya çıktı ama neye yarar....
Zaten inanılmaz üzülüyorum hakeden insanların hakettikleri yerde olup kendini gerçekleştirip, vatanına milletine hizmet edememesine...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?