Öğretmenlik dışarıdan göründüğü gibi kolay bir meslek değil. Hem akademik hem de ekonomik olarak doyuma ulaşmak çok zor. Ben mesleğimi çok seviyorum bir kere bile başka bir meslek mi seçseydim demedim ama bu kadar tatminsiz kalacağımı da hiç hayal etmemiştim. Sınıf yönetimi tecrübeyle kazanılır ancak iş sınıf yönetimi ve sabırla da bitmiyor. Siz ne kadar bir şeyler öğretmeyi sevseniz de karşınızda öğrenmek istemeyen, okulu angarya gören öğrenciler de olacak. Gerçi seçmeyi düşündüğünüz branşlar bu anlamda daha yoruma açık. Daha kolay tarafları olabileceği gibi çok daha zor yanları da olacak ilk ve ortaöğretime göre.
Bir de sözelde diğer branşlar çöp demenizi hoş bulmadım. Evet atanmak çok daha zor, mezun sayısı daha fazla belki ama okunup emek verilen, insana bir şeyler katan hiçbir bölüm çöp değildir. Edebiyat öğretmeniyim, sizin tabirinizle çöp olan bir branştan sınava hazırlandığım ilk senemde atandım. Bir şeylerin zor olması onu değersizleştirmez. Sadece uğrunda daha fazla emek vermeyi gerektirir.