- 9 Haziran 2017
- 12
- 2
- 1
- 31
Atanamayan o kadar çok bölüm var ki, sadece siz değilsiniz. Ayrıca atanamama yada zor atanma tüm öğretmenliklet için de geçerli değil. Bazı branşlar gayet güzel atanıyor.
Öğretmenlerin atanma sorunları yıllardır gündemde. Bundan haberiniz olmalı. Hem sıkıntılı bir bölüm seçip hem de geçip devlet atamak zorunda derseniz pek rasyonel olmazsınız.
Deliler gibi severek resim bölümü yada tiyatro Vs okuyor insanlar. Devlet kadrosunda istihdam edilmelerinin neredeyse imkansız olduğunu bilerek. Ve onlar gelip ağlasalar(ki hiç bir bölüm öğretmenlik kadar ağlamıyor) onlara yanıtınız: bilmiyor muydunuz durumun bu olduğunu, olacaktır.
Eğer çok severek seçtim diyorsanız o zaman kendiniz geliştirip hep bir adım önde olacaksınız.
Ben kişisel olarak artık gerçekten öğretmenlerin ağlamasından usandım. Her meslek zorluğuyla kolaylığıyla kendi yağında kavruluyor fakat bir öğretmenler bu derece ağlıyor.
Öğretmelik kazanması okuması kolay atanması zor bir bölümdür. Bunu da herkes bilir.
Zaten tüm bölümler için demiş kendisi sadece kendı bransı ıcın dememıs. Bazı branslar dedıgınız ilahıyat herhalde. yoksa her sene duzenlı atanan hıcbır ogretmenlık bransı yok. Tabıkı herkesın sıkıntısı varda öğretmenler bir de üstüne kpss gıbı zor bır sınavla ugrasıyorlar. Üstelık her meslek kavruluyor demıssınız öğretmen sadece öğretmen olabılır matematık okuyan birisi başka ne yapabılır söyler mısınız ? Genıs bır alanı yok en fazla özelde calısabılırsınız o da artık özeller bıle torpille alıyor. Öğretmenler tabıkı ağlayacak. Muhendıs yıne bır kurumda özelde her turlu ıs bulabılır ama öğretmenın ıs bulacagı yer sınırlıdır.