öğretmen olup haziranda doğum yapacak anneler!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi Gkcn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
demek herkes ben gibi düşünüyor sevindim valla ben zaten 1 yıl olabilirse ücretsiz izin alcam küçücük bbeği bakıcıya bırakamam en azından 1 yasında olsun
annem de bakamaz kardeşim okula gidiyor babam çalışıyor eşiminde annesi yok valla nolcaak benim bebeğim en iyisi bi yasına kadar benim bakmam kıyamam kuzumu başkalarına bırakmaya bi yaşına girmeden

bende mart sonu nisan başı izne ayrılacağım,haziranın 2 sinde doğumum var,doğum öncesi iznimi tamamen kullanacağım...şanssızız biraz, biz çok uğraştık mayıs annesi olayım 2. dönemi tamamen kapatayım diye ama neyse...eylüldede okula dönmeyi düşünmüyorum,çünkü bu çevrede herkes heyet raporlarıyla çocuğunu büyütüyor,1 yaşına getirip öyle okula başlayan arkadaşlarım var aynı okulda....

tabi canım 1 yıl olmaz bi sene ücretsiz çalışma hakkımız var onu kullanmayı düşünüyorum ben zaten inşallah

merhabalar geçen güzel bir haber okudum yaz tatili bitimi okul açılışı ramazan bayramından sonrasına düşünülüyormuş.bakalım inşallah kabul edilir çünkü o zaman 28 eylül gibi açılacak hiç olmazsa eylül ayında rapor derdi olmaz.

arkadaşlar nöbet olayını ne yaptınız ya da yapacaksınız.. 6. ayın başlangıcında mı yoksa bitimindemi muaf oluyoruz?

bende 14 haziranda doğum yapacağım öğretmenim 5 haftayı akrabiliyoruz doğum sonrasına aktarırsam 8+5 13 hafta yapıyor tatil 11 hafta yani aktardığım 3 haftam yanıyor ne yapacağıma karar veremiyorum acaba öncesin de mi kullansam hesabınızı iyi yapın arkadaşlar

kızlar okullar seneye 24 eylülde açılacak ,doğum izniöiz 6 aya olmazsa bence doğum öncesini falan boşuna aktarmayın çünkü eylülde geç açılacağı için izniniz yanar.

narencim ya şimdi araştırdım ama öyle birseye rastlamadım ben.sen nereden öğrendin 6 aya çıktıgını..ay öyle olsa ne güzel olurdu..heyecanlandım şimdi doğrumudur acaba?
olymposssun dediği gibi bence de doğum öncesini doğum sonrasına aktarmak hiç birsey kazandırmıyor.zaten okullar geç açılacak.o yüzden ben 8 hafta kala izne ayrılacagım allah izin ederse...

kızlar ben kesinlikle eminim bizim okulda din kültürü öğretmenimiz dogum yaptı ocak ayında eşide başkomiser onlara bebek görmeye gittiğimizde dediler banada öle sevindim ki anlatamam zaten nette yazı yok il milli eğitime gelmiş yazı ve ilçelerde de var siz bence sorun burda sorun cıkarmıolar cünkü

ayyy....nasıl sevindim anlatamam.kara kara düşünüyordum ne yapacagım dıye.gurbetteyım bakacak kimsemiz yok.bakıcı desek burda pek fazla kimseyi de tanımıyoruz..uzamışsa ne iyi olur.bebişler biraz büyümüş olur biz başlayana kadar. :))))))))

Son düzenleme:
narencim , 6 ay doğum iznini okulda sordum yok öyle bir şey dediler.olsa resmi gazetede de yayımlanması gerekmez miydi? Bir de bugün okula bi yazı geldi doğum sonrası 1 yıl nöbet tutulmuyordu. ama bazı okullar bunu 6 ay olarak uyguluyormuş.Yazıda bu farklılığın kaldırılması gerekir diye yazı geldi ama 1 yıl mı yoksa 6 ay mı nöbet tutmıycaz bi şey yazmıyordu.

hamile öğretmenlere doğumuna 3 ay kala ve doğumdan sonra 6 ay nöbet görevi verilmez.

meb in mevzuat bankasında bu şekilde yazıyor.

elifnihalin dediği gibi canım 1 yıl sonrası nöbet yok 3 ay kala nöbet yok
ama ben bu 6 ay dogum izninden eminim bashekimimizin benm samimi arkadasım ve onada sordum geldimi yazı die evet elimde dedi ben ayrılcam 3 ay kala
:))

canım inşallah doğrudur. ama nöbet konusuna gelince bizim burda nöbet sonrası 1 yıl nöbet vermiyorlar öğretmenlere.61. madde 6 ay , 71 .madde 1 yıl diyor.tutarsızlık varmış bazı okullarda farklı uygulanıyormuş işte. neyse haklarımızı bilmekte fayda var inşallah izin 6 ay ,doğum sonrası nöbet tutmama olayı da 1 yıl olarak kalır.hepinizi öpüyorum.

narencim anladığım kadarıyla 6 ay iznin 3'ü önce 3'ü sonra .öyleyse eğer doğum sonrasına aktarmak da mantıklı kasıma kadar izinli olursun.

sonraya aktarmıyacagım canım ben 1 yıllık ücretsiz izin almayı düşünüyorum zaten ama eminim bu 3 +3 =6 aydan

kızlar ben bu 6 ay izni araştırdım ama burda yok diyorlar.narencim eğer ayrılırsan izne hangi genelgeye göre ayrıldıpını yazarsan sevinirm yani hangi madde falan.ona göre bakarız biz de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…