Öğretmen Parası?

noram

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2016
4.770
20.543
308
35
İyi Geceler KK Hanımları
Benimki dert değil aslında ama aşırı bir şaşkınlığım var açıkçası. Eşimin yeğenleri bu sene 1. sınıfa başlayacak, haliyle biz de öğretmen araştırmasına girdik, tecrübeli, iyi bir sınıf öğretmeni çok çok önemli. Eskiden annelerimiz de yapar, çeşitli istişareler sonucunda bizleri etrafta övülen, beğenilen öğretmenlere kayıt ettirirlerdi ama gelin görün ki şu an okulun "iyi öğretmenlerine" 750 lira para istiyorlar. Eğer bu parayı vermezseniz şansınıza kurada hangi öğretmen çıkarsa ona gidiyorsunuz. Bu parayı da banka hesabına "bağış" olarak yatıyrıorsunuz. İlk duyduğumda şok geçirdim. Bir öğretmen nasıl kendi öğretmenlerini, kendi içinde bu kadar ayyuka çıkacak şekilde ayırır. Velilerin ve çevrelerin birbiriyle konuşmaları, fikir alışverişleri fısıltıdır fakat bir okul bu fısıltıları nasıl böyle öğretmenlerin gözüne soka soka açık bir şekilde dillendirir benim aklım almadı. Diğer öğretmenler bunu bile bile nasıl öğrencilerine verimli bir eğitim verebilir? Dahası devletin bir okulu nasıl benim doğal hakkım olan bir öğretmen için 750 lira isteyebilir?

bence okula tekrar gidin bu taleplerini caktirmadan videoya çekin ve MEB e Şikayet edin bu soyguncuları...

bence okula tekrar gidin bu taleplerini caktirmadan videoya çekin ve MEB e Şikayet edin bu soyguncuları...
O da suç diye biliyorum ben, gizli yollarla olduğu için delil sayılmaz heralde. Bir de ben MEB'in bilmediğine pek ihtimal vermiyorum, çünkü gayet rahatlar isterken

Evet malesef soylediğiniz bu olay bazı okullarda var.kuzenimde cevreden methini duyduğu bir ögretmene yazdırmak istedi kızını fakat okul ögretmen seçimi yaparsanız 1000 lira dedi.yoksa kime çıkarsa.tabi iyi öğretmene düşme şansı yine var.ama öncelik parayı yatıranlara.Benim oğlumda bu yıl bire başlıyor yazdırdığım okulda bende kızımıda okutan öğretmeni seçmek istedim.Fakat kesinlikle seçim yapamayacağimı sonra öğretmenler arası sorun yaşandıgını söylediler.Kurada şansınıza ne çıkarsa dendi.para talebi falanda olmadı.Bu yine daha insani anlayabiliyorum.Fakat para olayı çok saçma ve yasak aslında.Kuzenimin o parayı verecek durumu olmadıgı icin istedigi ogretmene yollama şansıda cok düşüyor.Şikayetci olun sizde bence.Okullarda kayıt parası bağiş parası tarzı şeyler yasak diye biliyorum.

Öyle bir para talep edemzler.

Bulunduğunuz ildeki MEM'e şikayet edin.
Edemezler tabii ki bunu söylediğimizde " siz de öğretmen seçemezsiniz, etik değil" diyor, ben istediğim öğretmeni seçerim, sınıfında yer varsa alınır yoksa başka sınıfa geçer, bizim zamanımızda böyleydi yani, diyelim ki benim yaptığım etik değil, o zaman "bizim böyle bir yerleştirme şansımız yok, herkes kuraya göre, kim hangi öğretmene çıkarsa ona gidiyor." dersin konuyu kapatsın. Fırsatçılık resmen, okuldaki öğretmenler bunu nasıl kabul edebiliyor o da hayret verici, veliden önce onların karşı çıkması gerekmez mi?

Pek bir sonuç alacağınızı sanmam. Ama siz yine de ilçe Mem e şikayet edin.
Her yer tüccar doldu artık.

Temizlik malzemesi, boya badana, görevli maaşları için güya devletten ödeme alamıyorlarmış. Bu sebeple bu paraları talep ediyorlarmış. 2000 yatırmayanı almıyorlar okula

Ben burada duymadım okullara para verildiğini sadece a4 kagıdı istediler.Ayrıca doguda anaokulu vardı devletin o zaman bağış parası istediler ama 50 tl gibi cüzzi bir miktardı.Islak mendil el sabunu gibi şeyler istendi.

Devlet okullarının bütçeleri mi vasat, fatura ödeyecek paraları mı tükenti anlamadım gitti!

Benim çocukluğumda -hala öyle sanırım- mahallene bağlı olan okula kaydolabiliyordun. Eğer başka okula gitmek istiyorsan o zamanın parasıyla 500-600 lirayı gözden çıkartman gerekiyordu. Bunların çok gizli tutulduğunu, üstler tarafından bilinmediğini düşünmüyorum. Zira öyle alenen yapılıyor ki... Hesaba EFT veya HAVALE işlemi dikkat çekmeyecek mi? Öyle bir kaygıları yok.

Devlet okulu, eğitimden hakkı kullanabilmemiz gerekiyorken, iç soygunculara yem oluyoruz. Sorsan masraflara, iyi bir eğitime harcıyorlar. Ama girin lavabolara, köpek bağlasan durmaz. İroninin böylesi...

Bende geçen sene oğlumu okula yazdırırken iyi bir öğretmen olsun istedim istediğim öğretmene müdür 2000 tl istedi pazarlık yaparak 500 tl ye indik ama keşke seçmeseydik pişman oldum hiçte övdükleri gibi bi öğretmen çıkmadı malesef

İlçe Milli Eğitim çözüm değilse il milli eğitime o da değilse bimere yazın.
İzinsiz kayıt yasal suç olduğu için ses ve görüntü kaydı almadığınızı da ifade edin.

24 yaşındayım şuan. Ben ilkokula başladığımda da böyleydi, o okulun en başarılı öğretmenlerine kayıt olmak için ekstra bağış yapmanız gerekirdi. Ama başarılı öğretmen demek, iyi öğretmen demek değil onu da söyleyeyim. Okuma yazmayı çok kısa zamanda öğrendim ama tam bir ruh hastasından öğrendim mesela ben. Velileri toplayıp üniversiteye hazırlık etüdü açmaya çalışıyordu 1. Sınıf öğrencileri için. Ailesi arkasında olmayan çocuklara şiddetin, psikolojik işkencenin bini bir paraydı. 1. Sınıfın ilk 6 ayında onunla okudum. Notlarım 5'le başlayıp 1'e kadar indi o 6 ayda. Okul değiştirince tekrar 5'e çıktı sonra. Ki işin komik yanı sırf o kadının sınıfına kayıt olayım diye öğretmenlerle idarecilerin odasına klima taktırmıştı ailem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…