bence okula tekrar gidin bu taleplerini caktirmadan videoya çekin ve MEB e Şikayet edin bu soyguncuları...İyi Geceler KK Hanımları
Benimki dert değil aslında ama aşırı bir şaşkınlığım var açıkçası. Eşimin yeğenleri bu sene 1. sınıfa başlayacak, haliyle biz de öğretmen araştırmasına girdik, tecrübeli, iyi bir sınıf öğretmeni çok çok önemli. Eskiden annelerimiz de yapar, çeşitli istişareler sonucunda bizleri etrafta övülen, beğenilen öğretmenlere kayıt ettirirlerdi ama gelin görün ki şu an okulun "iyi öğretmenlerine" 750 lira para istiyorlar. Eğer bu parayı vermezseniz şansınıza kurada hangi öğretmen çıkarsa ona gidiyorsunuz. Bu parayı da banka hesabına "bağış" olarak yatıyrıorsunuz. İlk duyduğumda şok geçirdim. Bir öğretmen nasıl kendi öğretmenlerini, kendi içinde bu kadar ayyuka çıkacak şekilde ayırır. Velilerin ve çevrelerin birbiriyle konuşmaları, fikir alışverişleri fısıltıdır fakat bir okul bu fısıltıları nasıl böyle öğretmenlerin gözüne soka soka açık bir şekilde dillendirir benim aklım almadı. Diğer öğretmenler bunu bile bile nasıl öğrencilerine verimli bir eğitim verebilir? Dahası devletin bir okulu nasıl benim doğal hakkım olan bir öğretmen için 750 lira isteyebilir?
O da suç diye biliyorum ben, gizli yollarla olduğu için delil sayılmaz heralde. Bir de ben MEB'in bilmediğine pek ihtimal vermiyorum, çünkü gayet rahatlar isterkenbence okula tekrar gidin bu taleplerini caktirmadan videoya çekin ve MEB e Şikayet edin bu soyguncuları...
Edemezler tabii ki bunu söylediğimizde " siz de öğretmen seçemezsiniz, etik değil" diyor, ben istediğim öğretmeni seçerim, sınıfında yer varsa alınır yoksa başka sınıfa geçer, bizim zamanımızda böyleydi yani, diyelim ki benim yaptığım etik değil, o zaman "bizim böyle bir yerleştirme şansımız yok, herkes kuraya göre, kim hangi öğretmene çıkarsa ona gidiyor." dersin konuyu kapatsın. Fırsatçılık resmen, okuldaki öğretmenler bunu nasıl kabul edebiliyor o da hayret verici, veliden önce onların karşı çıkması gerekmez mi?Öyle bir para talep edemzler.
Bulunduğunuz ildeki MEM'e şikayet edin.
E yuh yani gerçekten, eğitim parasız filan değil ya cidden.O da birşey mi? Bizim burda okula kayıt için 2000 tl, iyi öğretmen için 5000 tl isteniyor..
O da birşey mi? Bizim burda okula kayıt için 2000 tl, iyi öğretmen için 5000 tl isteniyor..
Kayıt parasını yatırmıyorsan çocuğunu başka okula gönder diyorlarÖğretmen seçimi özel isteğe göre giriyor onu bilemiyorum ama kayıt parası yasak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?