Öğretmen Parası?

uzaktan ben de şöyle yaparım böyle yaparım diyordum ama işin içine girince öyle olmuyor.
ilçeye usulune göre böyle yaparım demenin mantığı yok çünkü usullerden biri bsğış almak zaten. yeni yılda tahmini bütçe planı gönderiyorsun kalemlerden biri bağış.
ilçeye, veliye kızıyorsun da öğrenciye kıyamıyorsun. bu çocukların suçu ne diyorsun.
siz Allah'tan akademisyenliğe geçmişsiniz. kurtulmuşsunuz.

maalesef oyle olmuyor iste hocam bende koy okuLundayim cebimizden cikan paranin haddi hesabi yok ama maalesef duzen bunu gerektiriyor hicbir cikar yol kalmiyor bizlere
Hocam çocuğunu düşünmeyeni siz niye düşünüyorsunuz ki? Milli Eğitimde görev tanımı belli öğretmenin. Yapması ve yapmaması gereken şeylerde. Onların dışına çıkmayın. Okul dökülsün. Sizin göreviniz mi onarmak? Değil. O zaman o şekilde kalacak. Siz ister tayin gidersiniz. Niçin kendinizi yıpratıyorsunuz? Sorsan velilere mangalda kül bırakmazlar. Çocuğuma düşük not veremezzzzzzzzszzzzzz. Disipline edemezzzzzzzzzzzzzzzzz. Paraaaaa vermemmmmmm. E o zaman elindekilerle yetinecekler. Her bir halt için ilçeye gidip bik bik konuşmayı biliyorlar. Öğretmene gelince omo mooşonoz bonom vordogom vorgolordonnn oluyor o zaman milli eğitim bakanına gidipte diyecek ki paşa senin maaşını ben veriyorum bu çocukların okulunu düzelt ama yemez tabii.

Son düzenleyen: Moderatör:
Usül bağış almaksa zaten yasal bir şey yapıyorsunuz bunu veliye söylersiniz. Şikayet etse de bir şey çıkmaz. Öğretmenken çocuklara başka kitap bile aldırmadım ben. Alanım yabancı dildi benim. Aslında kitap aldıran çok fazla öğretmen var ama sırf bu yüzden soruşturma yiyemem diye aldırmadım. Vallahi ben önce kendimi düşünürüm. Siz de öyle yapın bence. Zaten ne yapsanız yaranamıyorsunuz. O yüzden hiç uğraşmayın. Ben sırf bu yüzden akademisyen oldum. Hatta lisansı olmayan bir bölümde akademisyenliğe geçtim. Uğraşmayın. Kendinizi ve ailenizi önde tutun.

Iki seneden sonra türkiye`ye geldim ailemi görmek icin.Bu son iki yilda olan degisiklikler bile yüregimi hoplatmaya yetti.Teog`dan haberim yoktu.Puani yetmeyen cocuklarin evlerinden uzak okullara gitmesi gerektigini bilmiyordum.Uzak olan okulllar ya da imam hatip olmasin diye velilerin cbocuklarini ayda binlerce lira vererek özel okula göndermek zorunda olduklarini bilmiyordum.Ben ülkemden ayrilirken de durum cok iyi degildi.Ama su anda tam anlamiyla felaket.Bu kosullar altinda cocuk büyütmek nerdeyse imkansiz.Su anda burada yazilanlar da bu görüsümü destekler nitelikte.Bir devletin temel görevlerinden biri egitim degil midir?Egitim bu kadar ihmal ediliyorsa vatandas olarak nereye gidiyor yatirdigimiz vergiler diye sormak gerekmez mi?

Yazdiklarim havada kaliyor farkindayim.Ama bu durum karsisindaki caresizligimi anlatacak gücüm yok.

Ben de tam bunu yazacaktım bir devlet okuluna 3500 lira verilmiş yıl boyu harcamalar için özel okullara teşvik adi altında her öğrenciye 3500 veriliyormuş
Her ogrenciye degil , yetim , gelir seviyrsi , yetenek vb seylerden olusan bir puanlama yapiliyor o puanlamaya gore 10 bin ogrenciye falan veriliyir yanlis hatirlamiyorsam

Temizlik malzemesi, boya badana, görevli maaşları için güya devletten ödeme alamıyorlarmış. Bu sebeple bu paraları talep ediyorlarmış. 2000 yatırmayanı almıyorlar okula
Güya değil gerçekten yok görevli maaşlarını okul kendi karşılıyor

Ahahaha :)
Kusura bakmayın ama iyi güldüm buna.
Eeee siz ne sanıyordunuz ki?

Hep böyle değil midir?
Herkesin beklentisi farklıdır, birinin memnun kaldığından siz memnun kalacağınıza
nasıl emin oluyorsunuz anlamıyorum zaten ben..

Karpuz seçer gibi öğretmen seçme hakkını kendinde bulan velilerden, böyle bağış altında
para isteme hakkını kendinde görüyor idareciler işte.

Doğru mu tabi ki yanlış.
Çirkin mi evet topunun tutumu çok çirkin hem de..

Aynı okulda 5 yıl kalan öğretmen tanınmış olduğu için iyi reklamını hadi bir şekilde yaptı diyelim.
Yeni gelen öğretmenin suçu ne?

Sizin gibi veliler iyi öğretmen diye bir sınıfa doluşuyor.
Öğretmenden çok o veli ilgileniyor çocukla zaten sınıf alıp başını gidiyor.
O öğretmen oluyor iyi öğretmen.

Kalanlar seçmece yeni gelen öğretmene hadi bakalım.
Altta kalanın canı çıksın.

İğrenç bir düzen kusura bakmayın ama.
Bu düzende parmağı olan herkes kendini ayıplasın önce.

Halbuki adil ol, kura ile bul sınıfını, öğretmenini bir tanı.
Beklentilerini karşılamazsa sınıf değiştirme yoluna git hakkındır vallahi.

Ama baştan hileye el birliğiyle yol veren yarın ağlamasın.
Hakkınız yok çünkü.

Okullarda ki bu durumu zaman zaman arkadaşlarımdan duyardım ama çok net olarak neyin ne olduğunu bilmem

Öğretmen seçme hakkı yok ise "bağış " karşılığı istenilen öğretmene verilecekse bu rüşvete girmez mi ? Birde bağışın miktarı kimden ne koparirsin mantığı ile mi işliyor

Hanımlar polemiğe girmeyiniz lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…