Gerçekten bu para olayları beni çok baydı.
Tuvaletler pis diyen velilere, sınıfımızdaki askılar yerinden çıkmış biri gelip düzenleyebilir mi diyorum, kimse yok. Elektrik prizleri sağlam değil yapalım diyorum ses yok (okulumuzda bu işlere bakan bir hizmetli yok). Herkes göstermelik düşünüyor çocuğunu, okul ne yapsa da şikayet etsem modunda, işe gelince kimseden ses çıkmıyor. Eşim gelip dolap kilitlerini değiştirdi, sınıf askılarını taktı, sıralara çanta asmak için askılar taktı, prizleri sağlamlaştırdı, projeksiyonu sağlamlaştırdı, gelmişken sene boyunca kullanırım diye çocukların fotoğraflarını çektirdim. Bunlar için işten izin alması gerekti. Alakasız biri olarak amme hizmeti yapmaya mecbur mu? Kimse teşekkür etmediği gibi, hocam biz yapardık bile demedi. Ama fotokopi çekmem lazım herkes bir top fotokopi kağıdı getirsin diyince hemen "ama devlet okulu ücretsiz" demeye başlanıyor. Bir paket sigara parası yahu, hiç utanılmıyor da onu içip okula vermekten kaçınca.
Bu sene okul boyandı, bir boyacının iğrenç bir renk satılmayıp kalmış boya bağışı ile ve boyacıya 15 bin ödenmesi ile. Sadece boyama hizmetine 15 bin, ki bu pazarlıkla alınmış fiyat. Bu para da kermesten geldi. Veliler zannediyor ki okulları devlet boyatıyor, temizliğini devlet yaptırıyor, hizmetlilerin hepsinin ücretini devlet veriyor falan. Devlet diye bir şey yok arkadaşlar. Okullar kendilerini çekip çeviriyor bir şekilde. Bir şikayet olacaksa devleti şikayet edin.
Ayrıca okullara da düşman gibi davranmaktan vazgeçin. Çocuklarınızın gün boyu kaldığı yer olarak nasıl kalkındırabilirizi düşüneceğinize nasıl para vermesek, nasıl şikayet etsek, nasıl işten kaçsak diye düşünmek yersiz. Okullar bir şekilde para toplamak durumunda.
Haksız paralar, toplananların abuk sabuk yerlere harcanıp cebe atılması, müdür odasının lüks hale getirilmesini bu konunun dışında tutuyorum. Kastım toplanan parayı hakkıyla kullanan okullardır.
Çok haklısınız zaten işin içinde olunca en iyi biçimde ifade etmişsiniz öğretmen için para istendiğini bilmiyordum ama kimse de çıkıp sosyal devlette niye devlet özel okullara yardim yapıliyor özel okul zaten kendini ceviremeyecekse açılmasın devletin de parası varsa okulların kalitesini yükseltin demiyor.Gerçekten bu para olayları beni çok baydı.
Tuvaletler pis diyen velilere, sınıfımızdaki askılar yerinden çıkmış biri gelip düzenleyebilir mi diyorum, kimse yok. Elektrik prizleri sağlam değil yapalım diyorum ses yok (okulumuzda bu işlere bakan bir hizmetli yok). Herkes göstermelik düşünüyor çocuğunu, okul ne yapsa da şikayet etsem modunda, işe gelince kimseden ses çıkmıyor. Eşim gelip dolap kilitlerini değiştirdi, sınıf askılarını taktı, sıralara çanta asmak için askılar taktı, prizleri sağlamlaştırdı, projeksiyonu sağlamlaştırdı, gelmişken sene boyunca kullanırım diye çocukların fotoğraflarını çektirdim. Bunlar için işten izin alması gerekti. Alakasız biri olarak amme hizmeti yapmaya mecbur mu? Kimse teşekkür etmediği gibi, hocam biz yapardık bile demedi. Ama fotokopi çekmem lazım herkes bir top fotokopi kağıdı getirsin diyince hemen "ama devlet okulu ücretsiz" demeye başlanıyor. Bir paket sigara parası yahu, hiç utanılmıyor da onu içip okula vermekten kaçınca.
Bu sene okul boyandı, bir boyacının iğrenç bir renk satılmayıp kalmış boya bağışı ile ve boyacıya 15 bin ödenmesi ile. Sadece boyama hizmetine 15 bin, ki bu pazarlıkla alınmış fiyat. Bu para da kermesten geldi. Veliler zannediyor ki okulları devlet boyatıyor, temizliğini devlet yaptırıyor, hizmetlilerin hepsinin ücretini devlet veriyor falan. Devlet diye bir şey yok arkadaşlar. Okullar kendilerini çekip çeviriyor bir şekilde. Bir şikayet olacaksa devleti şikayet edin.
Ayrıca okullara da düşman gibi davranmaktan vazgeçin. Çocuklarınızın gün boyu kaldığı yer olarak nasıl kalkındırabilirizi düşüneceğinize nasıl para vermesek, nasıl şikayet etsek, nasıl işten kaçsak diye düşünmek yersiz. Okullar bir şekilde para toplamak durumunda.
Haksız paralar, toplananların abuk sabuk yerlere harcanıp cebe atılması, müdür odasının lüks hale getirilmesini bu konunun dışında tutuyorum. Kastım toplanan parayı hakkıyla kullanan okullardır.
Çok haklısınız zaten işin içinde olunca en iyi biçimde ifade etmişsiniz öğretmen için para istendiğini bilmiyordum ama kimse de çıkıp sosyal devlette niye devlet özel okullara yardim yapıliyor özel okul zaten kendini ceviremeyecekse açılmasın devletin de parası varsa okulların kalitesini yükseltin demiyor.
Cok iyi yapiyorlar . 750 az bile bence.İyi Geceler KK Hanımları
Benimki dert değil aslında ama aşırı bir şaşkınlığım var açıkçası. Eşimin yeğenleri bu sene 1. sınıfa başlayacak, haliyle biz de öğretmen araştırmasına girdik, tecrübeli, iyi bir sınıf öğretmeni çok çok önemli. Eskiden annelerimiz de yapar, çeşitli istişareler sonucunda bizleri etrafta övülen, beğenilen öğretmenlere kayıt ettirirlerdi ama gelin görün ki şu an okulun "iyi öğretmenlerine" 750 lira para istiyorlar. Eğer bu parayı vermezseniz şansınıza kurada hangi öğretmen çıkarsa ona gidiyorsunuz. Bu parayı da banka hesabına "bağış" olarak yatıyrıorsunuz. İlk duyduğumda şok geçirdim. Bir öğretmen nasıl kendi öğretmenlerini, kendi içinde bu kadar ayyuka çıkacak şekilde ayırır. Velilerin ve çevrelerin birbiriyle konuşmaları, fikir alışverişleri fısıltıdır fakat bir okul bu fısıltıları nasıl böyle öğretmenlerin gözüne soka soka açık bir şekilde dillendirir benim aklım almadı. Diğer öğretmenler bunu bile bile nasıl öğrencilerine verimli bir eğitim verebilir? Dahası devletin bir okulu nasıl benim doğal hakkım olan bir öğretmen için 750 lira isteyebilir?
Gerçekten o anlamsızlığa kimse şikayet etmediği gibi bir de başvuruyorlar. Benim arkadaşım öğretmen, eşi müdür, 2 evleri arabaları ve gerçekten iyi gelirleri var. Teşviğe başvurmuş çıkacak mı diye heyecanla takip ediyor. Zaten belirli gelir düzeyinin üzerindeki insanlara devletin bu ödeneği sağlaması kadar saçma bir şey olamaz. Madem böyle bir paran var gerçekten ihtiyaç olan bir alanda kullan değil mi? Ama yok bu şikayet edilmez de , kayıtta 100 lira istendi diye 147 aranır.Çok haklısınız zaten işin içinde olunca en iyi biçimde ifade etmişsiniz öğretmen için para istendiğini bilmiyordum ama kimse de çıkıp sosyal devlette niye devlet özel okullara yardim yapıliyor özel okul zaten kendini ceviremeyecekse açılmasın devletin de parası varsa okulların kalitesini yükseltin demiyor.
Cok iyi yapiyorlar . 750 az bile bence.
Eeee bu devirde iyi ogrermen bulmak zor.
Ogrermen secme hakkiniz yok ama illede secerim diyorsaniz parayi veren düdüğü çalar diyorum.
Iyi ogretmen arayan veliler ah bir bilseler ogrermenlerin hepsi sizin iyi kriterlerinize uymayanlari bile sadece ilgili ,anlayisli ve saygili veli istiyor.
Iyi ogrermen
Neye göre iyi kime gore iyi
Cidden polemik amacli degil sorum.
hangi vasiflara sahip olmalı nelere dikkat ettiniz seçerken?
Veliler karpuz seçer gibi öğretmen seçmeye kalkarlarsa müdür de böyle bir piyasa oluşturur.
Suçu önce kendimizde arayacağız.
Okulda 5 öğretmen varsa ve veliler iyi diye 2 öğretmene çocuklarını vermek istiyor Ve bu taleplerini müdüre iletiyorlarsa müdürde böyle bir yola başvurur. Burada piyasa yaratan maalesef veliler. 2 çocuğumda da öğretmen seçmedim okulda araştırmadım bile kim iyidir diye. oğlum üniversitede kızımda teog da yüksek puan yaptı. Demekki neymiş öğretmen seçilmeden de çocuk okuyabiliyormuş.
inanın hiç övülen ögretmeni secmeyeceksinBende geçen sene oğlumu okula yazdırırken iyi bir öğretmen olsun istedim istediğim öğretmene müdür 2000 tl istedi pazarlık yaparak 500 tl ye indik ama keşke seçmeseydik pişman oldum hiçte övdükleri gibi bi öğretmen çıkmadı malesef
O kadar güzel yazmışsınız ki. İşin içinde olduğunuz belli.Gerçekten bu para olayları beni çok baydı.
İyi Geceler KK Hanımları
Benimki dert değil aslında ama aşırı bir şaşkınlığım var açıkçası. Eşimin yeğenleri bu sene 1. sınıfa başlayacak, haliyle biz de öğretmen araştırmasına girdik, tecrübeli, iyi bir sınıf öğretmeni çok çok önemli. Eskiden annelerimiz de yapar, çeşitli istişareler sonucunda bizleri etrafta övülen, beğenilen öğretmenlere kayıt ettirirlerdi ama gelin görün ki şu an okulun "iyi öğretmenlerine" 750 lira para istiyorlar. Eğer bu parayı vermezseniz şansınıza kurada hangi öğretmen çıkarsa ona gidiyorsunuz. Bu parayı da banka hesabına "bağış" olarak yatıyrıorsunuz. İlk duyduğumda şok geçirdim. Bir öğretmen nasıl kendi öğretmenlerini, kendi içinde bu kadar ayyuka çıkacak şekilde ayırır. Velilerin ve çevrelerin birbiriyle konuşmaları, fikir alışverişleri fısıltıdır fakat bir okul bu fısıltıları nasıl böyle öğretmenlerin gözüne soka soka açık bir şekilde dillendirir benim aklım almadı. Diğer öğretmenler bunu bile bile nasıl öğrencilerine verimli bir eğitim verebilir? Dahası devletin bir okulu nasıl benim doğal hakkım olan bir öğretmen için 750 lira isteyebilir?
Bu yorumları okudukça şok oluyorumO da birşey mi? Bizim burda okula kayıt için 2000 tl, iyi öğretmen için 5000 tl isteniyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?