Öğretmen Parası?

Bununla " Bir şikayet olacaksa devleti şikayet edin." noktayı koymuşsun

Çok haklısınız zaten işin içinde olunca en iyi biçimde ifade etmişsiniz öğretmen için para istendiğini bilmiyordum ama kimse de çıkıp sosyal devlette niye devlet özel okullara yardim yapıliyor özel okul zaten kendini ceviremeyecekse açılmasın devletin de parası varsa okulların kalitesini yükseltin demiyor.

Devlet sosyal değil artık daha da kötü olacak " madem devlet okulu kötü, devlette teşvik veriyormuş hadi özele yollayalım" mantıgı oluşturacaklar insanlarda, devletin temel görevleri arasından sağlık ve egıtım sağlamak çıkacak. Varolan gelırlerın bor kısmı da devlet eliyle özele aktarılacak, yanı fakirden alıp zengıne verecek ki veriyor zaten. Hiç bir dar gelirli insan çocuğunu ki hele bırden fazlaysa özele falan gönderemez. Yandı keten helvam, dertlerine yansınlar!

Son düzenleme:
Cok iyi yapiyorlar . 750 az bile bence.
Eeee bu devirde iyi ogrermen bulmak zor.
Ogrermen secme hakkiniz yok ama illede secerim diyorsaniz parayi veren düdüğü çalar diyorum.
Iyi ogretmen arayan veliler ah bir bilseler ogrermenlerin hepsi sizin iyi kriterlerinize uymayanlari bile sadece ilgili ,anlayisli ve saygili veli istiyor.
Iyi ogrermen
Neye göre iyi kime gore iyi
Cidden polemik amacli degil sorum.
hangi vasiflara sahip olmalı nelere dikkat ettiniz seçerken?

Gerçekten o anlamsızlığa kimse şikayet etmediği gibi bir de başvuruyorlar. Benim arkadaşım öğretmen, eşi müdür, 2 evleri arabaları ve gerçekten iyi gelirleri var. Teşviğe başvurmuş çıkacak mı diye heyecanla takip ediyor. Zaten belirli gelir düzeyinin üzerindeki insanlara devletin bu ödeneği sağlaması kadar saçma bir şey olamaz. Madem böyle bir paran var gerçekten ihtiyaç olan bir alanda kullan değil mi? Ama yok bu şikayet edilmez de , kayıtta 100 lira istendi diye 147 aranır.

bakin sigortali bir iste çalışıyoruz ama eczaneye gidince hem muayene ucreti hem ilac ücreti ödüyoruz.

Bunların hicbirine ses cikarmazken hâlâ cocugu için istenen 5kg sabunu sorun eden insanlar var.

o sabunu senin çocuğun kullanacak.ben evime götürmeyecegim.

bizim zamanimizda okula perde de yaptirdik, boyattik da.
kimsenin sesi cikmazdi.
simdi bazi veliler kendini bilincli sanarak surekli itiraz ve sikayette bulunuyor.

hele su Alo 147 resmen ogretmen sikayet hatti olmus.
of neyse ya sinirim bozuldu

Veliler karpuz seçer gibi öğretmen seçmeye kalkarlarsa müdür de böyle bir piyasa oluşturur.
Suçu önce kendimizde arayacağız.
Okulda 5 öğretmen varsa ve veliler iyi diye 2 öğretmene çocuklarını vermek istiyor Ve bu taleplerini müdüre iletiyorlarsa müdürde böyle bir yola başvurur. Burada piyasa yaratan maalesef veliler. 2 çocuğumda da öğretmen seçmedim okulda araştırmadım bile kim iyidir diye. oğlum üniversitede kızımda teog da yüksek puan yaptı. Demekki neymiş öğretmen seçilmeden de çocuk okuyabiliyormuş.

Çok iyi yazmışsınız. Her harfine katılıyorum. Ben de öğretmen seçmedim. Tamamen haksızlık olarak görüyorum..

Hayır işin kötüsü gerçekten bu paraları veriyorlar ve bu öğretmenlerde yığılma oluyor. En fazla öğrenci bunlarda oluyor. Bu sefer vay efendim bir suru para yatırdım öğretmenden memnun değilim deniyor. O kadar öğrenciyle nasıl ilgilensin öğretmen. Bizim okulda da var bu bizim sınıf 30,kişiyken bu 41 kişi olmuş. Bazılarını diğer sınıflara gönderdiler çarşı pazar karışmıştı

E hastanede de böyle.Parasını verirsen istediğin öğretim üyesine hemencecik muayene olabiliyosun. Ha eğer paran yoksa artık şansına kim çıkarsa 3-5 ay sonra bi kan aldırabiliyosun.

750 ye şükredin valla. Acıbadem taraflarında 10 15 bin isteniyor. Şaka değil

inanın hiç övülen ögretmeni secmeyeceksin
bizim okuldada vardı gecen sene kızım ilkokul 1. sınıfa başladı
ben sansa bıraktım
bize selahattin ögretmenimiz düştü allah razı olsun adam naif cocukları güldüren yeri gelince oteriter bir ögretmen
memnun kaldık sansa benim arkadasım gitti övülen ögretmene eşinin tanıdıgını aracı koydu
ona yazdırdı çocugunda ters seyler tepti ögretmene baglı degil bir nevi ama var
kızını sehrin en iyi psikyatristine seansı 500 tl götürüyor nasıl sıkıntıda cocuk ne ögretmeni dinledi ne ödev yapıyor
yani diyecegm oki
allah vicdanlı ögretmene denk getirsin
hersey zengin için paran varsa okut bu ne yaa

Öğretmen seçmeyin para da vermeyin o zaman. İki tarafta yanlış yapıyor. Veli'nin öğretmen seçme gibi bir hakkı yok. Okulunda para istemem gibi bir hakkı yok. Düzeni bozanda genelde veliler oluyor ama.

Öğretmen seçmek istiyorsanız özel okula gönderebilirsiniz ama devlette böyle bir hakkınız yok.

Ben de ilkokul öğretmeniyim, bu söylediğiniz çok çirkin! Nasıl cesaret ediyorlar?? Biz fotokopi parası isteyemiyoruz, bana da yazdırmak isteyen çok oluyor, mezun ettiğim öğrencilerin kardeşleri vs. Kurayı velinin önünde çekiyoruz, asla kura dışına çıkmıyoruz. Sadece engelli öğrencileri gönüllülük esasına göre biz seçiyoruz, ben de 2 tane var, kendim istedim.

O kadar güzel yazmışsınız ki. İşin içinde olduğunuz belli.
Herkes devletin okullara para yağdırdığını düşünüyor ama işin özü o değil.
Sadece şunu söylemek istiyorum gerisini siz düşünün benim çalıştığım okulun binası bile kira ve bu kira maalesef okul tarafından ödeniyor, dikkat edin MEB demiyorum okul diyorum. Müdür kendi cebinden çıkarıp ödeyemeyeceğine göre tabi ki velilerden yardım istiyor okul için. ...

Sizler bunları gerekli yerlere şikayet edip, önünü almadıkça bizim doğmamış çocuklarımız çok daha sefil olacaklar eğitim hayatlarında.

Eğitim,sağlık,barınma fizyolojik ihtiyaçlardandır ve devlet kamuya bunu ücretsiz olarak sağlamak zorundadır.

Kaldı ki benim babam da MEB de görev yapıyor, bu tarz talep edilen paralar kaldırıldı.

Hakkınızı arayın, öğretmen seçmek de olmamalı bence en iyi hak geçirmeyen yöntem herkesin gözü önünde çekilen kura lardır.

Hayır iyi bir eğitim verseler neysede, hem eğitimde dibi gör hemde velileri soy soyabildiğin kadar.
Yanlız sizde az değilsiniz haaa, hiç sesinizi çıkarmayın koşun gidin yatırım paraları. Sonrada Tulumbada su bitti suuuu diyenleri çılgınca alkışlayın

Ben aidat, gerçekten toplanan bağışlara bir şey demiyorum ve gerçekten veririm de, okula harcanacak her parayı veririm, asla o kafada değilim, okula eksik şeylerini bile almaya çalışırım, sonuçta bizim çocuklarımız okuyor orada. Ama haklısınız biz yapıyoruz, böyle bir piyasa oluşturuyoruz. Yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal, çok sıkıntılı işler bunlar.

Öğretmenlik çok önemli okul çok önemli ama öğretmenlerinde bildiği gibi her öğretmen iyi değil, okulda çocuklara çok sert davranan, hiç bir faydası olmayan öğretmenlerde var, kimse çocuğunun bu öğretmene gitmesini istemez. Benim çocuğum yok ama olsa illa özele mi gönderelim? Parası olmayan kaderine mi razı olsun? Ben çocuğumu özelde okutmak istemiyorum, ben de devlette okudum, öğretmenlerimiz hep çok iyiydi. Gerçekten bilmiyorum, insanları böyle çıkmaza sürükleyen devletimize de kızıyorum, eğitim ve sağlık yoksa bir ülkede ne vardır ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…