Öğretmen Parası?

Hemen bimere yazin okul bagis adi altinda aidat yada kayit ucretu talep ediyor diye.bunu sizden talep eden sahsin adini yazin.bilgilerim gizli kalsini isaretleyin isterseniz.hemen hakkinda soruşturma acilir
Kayot ucreti bagis veya aidat kesinlikle yasal degil

Alo 147 yi arayin sikayet edin bizim mem muduru heryerde defalarca paylasti kayit icin para isteyeni sikayet edin diye.. bu arada hat 7/24 hizmet veriyor bildigim kadariyla..

Okullarin ciddi ciddi odenegi yok, para yok okullarda. Ogretmenleri bile "ucretli adi" altinda donemlik calistiyorlar ki cogunun egitim diplomasi ve duzgun pedagoji egitimi yok. Dogru duzgun gelmeyen kaynak yuzunden, okullar abuk subuk isimler altinda para toplamaya calisiyor. Binlerce ogrencisi olan okula tek hizmetli verdigi oluyor devletin, baska hizmetli istersen parasi velilerden cikacak, ya da kirli okullara gidecek cocuklar.
Bir sey diyemiyorum o yuzden, egitimde sinif atladik:)

%100 katılıyorum.

100-200 tl sorun değil ama 750 tl fazlaymış..
Fakat biliyor musunuz bilmiyorum, okullar kaderine terkedilmiş durumda. Devlet para vermiyor. Okulların Herhangi bi yerden geliri de Yok. 3 hizmetli varsa 1i işkurdan geliyor. 1ini anasınıfı karşılıyordu fakat aidatlar kaldırıldı.. şimdi anasınıfı ihtiyaçlarını da okul karşılayacak.. öteki kantin geliri varsa ödeniyordu. Yetişmezse insanların parası ödenemiyordu . Ayrıca kırılan cam/kapı, sınıf boyama vs her şey okulun bütçesinden gidiyor. Okul bütçesi nerden geliyor okul aile birliğine toplanan bağışlardan.yani olay basit değil okullar para istemekte çok haklı. Camı kıran çocuk.. sınıfı kullanan vE kirleten çocuk..

Benzeri benim yegenlerim icin de oldu

Sikayet edin tabii
Ama hic bir sey cikmiyor.

Biz adaletli olsun diye kura sistemi getirdik veliler bizim adil sistemi bozuyor. Biz de önunu alamayinca bari okulun temizlik yakit vs islerine kullanilmak icin bagis yapanlarin isteklerini oncelikli aldik diyip siyriliyorlar.

Bu arada tabii bagis yapmayanin sansi gitgide dusuyor cunku iyi ogretmenin sinifi bagisci cocuklarinca coktan dolmus oluyor. Bunu anlatamiyorsunuz... anlamiyorlar... veya anlamak istemiyorlar...

(Kendi fikrim degil, direkt yasanilan olaylari anlattim, savunmuyorum asla oyle anlasilmasin)

Oğlumun okulunda geçen sene 6000 istendiğine şahit oldu bu gözler, kulaklar. Yıl içerisinde yapılan etkinlik paralarını düşünce özel okulda okuttuğumuzu düşündük velilerce.

Bunun yanında ben de devlet lisesinde öğretmenim. Geçen sene okulun elektriğini ödeyemediğimiz için elektriklerin kesilmesine de şahit olduk. Ödenek geliyor evet, ama o kadar yetersiz ki. 2000 kişilik 2 binalık okulun bir hizmetlisi var(temizlik, güvenlik, öğrenci işlerinin hepsi için). Biz bağış almıyoruz daha doğrusu almıyorduk. Bu sene 100-200 bağış istiyoruz artık çünkü geçen sene çok sıkıntı yaşadık.

Bir orta yol yok yani, yukarıda bir arkadaş yazmış eğitimde sınıf atladık diye, sonuna kadar katılıyorum.

Son düzenleme:
Okullara devlet ödenek vermiyor. Veliler de öğretmen seçme hakkının olduğunu zannediyor. Geçen sene 1. Sınıfta diğer şubeler 28-30 arası iken 39 kişiyle başladım. Onun milli eğitimden tanıdığı, bunun yaygarası derken böyleoldu. Keşke bizimkiler de yapsaydı da en azından TORPİL isteyen karşılığını verseydi, okula 1-2 bir şey alınırdı.

Durumun yoksa bu ulkede ne doktorun iyisine ne ogretmenin bilgilisine ne de avukatin deneyimlisine rastgelebilirsin. Son 15 yildir kademeli bir sekilde bazi sistemler bile istene baltalaniyor.

Ne demek okula iyi ogretmen icin 750 lira bagis yapmak. İyi ogretmen kotu ogretmen ayirimi oteki calisani ne duruma dusurur. Ne ayip ne yazik!

Okulun yaptigi elbette ki fırsatçılık.Yapilmasi ve goz yumulmasi suc.Ogretmen secmek de etik degil soylediginiz gibi.Kimin nasil egitim versigini bilemezsiniz .Eger sansa birakmak istemiyorsaniz özel okula yazdirin.

Bimer e yazın bence. Anında icabına bakıyorlar. Hoş bunu yapan önlemini alıp cevabını hazırlamıştır ama siz yine de uğraşın.

Rusvet istiyorlar yani.
Tam benlik bir konu, asla susmam. Heryeri arar şikayet ederim.

bence okula tekrar gidin bu taleplerini caktirmadan videoya çekin ve MEB e Şikayet edin bu soyguncuları...
3 sene önce kardeşim lise ye başladı. Kayıt parası için 30 40 lira istemişler bağış adına. Annem de nedir bu yasakti haberlerde söylediler falan deyince tüm veliler saçma saçma bakmış ve devam edin vermeye lanet olsun deyip vermiş parayi ki o dönem anne babam ayrildilar çok dardalardi zaten kadın günlük 25 30 a çalışıyordu o yıl. Ben de büyük sağlık problemi ile ugrasiyordum bunu duydum ilçe ve il milli eğitimi aradım şikayet için lakayt bi adam ne olmuş sanki 30 lira verdiyseniz okula çok mu dedi sizin iicn az olabilir ..Tüm veliler verince dünya para ..Velhasıl kelam şikayet bürosunda kiler böyle konuşursa. .hastaydim daha da ugrasamadim ama herkesin herseyden haberi var. Kimi kime şikayet etcez ki. .Bu düzen kurulmuş biri de çıkıp bişey diyemiyor bir yerde tikaniyor olaylar

Yanlış biliyorsunuz maalesef öğretmen secemezsiniz. Öyle bir hakkınız yok. Kurayla sınıflar belirleniyor ben de bir öğretmenim ve usulü budur. Sınıfında yer varsa alınır diye birşey yok. Ben sınıf öğretmeni değilim ama bize de böyle talepler geliyor ve kabul etmiyoruz. Denk gelirse olur. İdareciler bu talebin önünü alamaz ve gerçekten etik değil. Tabi bunu parayla istenilen sınıfa kaydeden okullar için söylemiyorum. Normal yasal işlem yapan okullar için söylüyorum.

Gerçekten bu para olayları beni çok baydı.

Tuvaletler pis diyen velilere, sınıfımızdaki askılar yerinden çıkmış biri gelip düzenleyebilir mi diyorum, kimse yok. Elektrik prizleri sağlam değil yapalım diyorum ses yok (okulumuzda bu işlere bakan bir hizmetli yok). Herkes göstermelik düşünüyor çocuğunu, okul ne yapsa da şikayet etsem modunda, işe gelince kimseden ses çıkmıyor. Eşim gelip dolap kilitlerini değiştirdi, sınıf askılarını taktı, sıralara çanta asmak için askılar taktı, prizleri sağlamlaştırdı, projeksiyonu sağlamlaştırdı, gelmişken sene boyunca kullanırım diye çocukların fotoğraflarını çektirdim. Bunlar için işten izin alması gerekti. Alakasız biri olarak amme hizmeti yapmaya mecbur mu? Kimse teşekkür etmediği gibi, hocam biz yapardık bile demedi. Ama fotokopi çekmem lazım herkes bir top fotokopi kağıdı getirsin diyince hemen "ama devlet okulu ücretsiz" demeye başlanıyor. Bir paket sigara parası yahu, hiç utanılmıyor da onu içip okula vermekten kaçınca.

Bu sene okul boyandı, bir boyacının iğrenç bir renk satılmayıp kalmış boya bağışı ile ve boyacıya 15 bin ödenmesi ile. Sadece boyama hizmetine 15 bin, ki bu pazarlıkla alınmış fiyat. Bu para da kermesten geldi. Veliler zannediyor ki okulları devlet boyatıyor, temizliğini devlet yaptırıyor, hizmetlilerin hepsinin ücretini devlet veriyor falan. Devlet diye bir şey yok arkadaşlar. Okullar kendilerini çekip çeviriyor bir şekilde. Bir şikayet olacaksa devleti şikayet edin.

Ayrıca okullara da düşman gibi davranmaktan vazgeçin. Çocuklarınızın gün boyu kaldığı yer olarak nasıl kalkındırabilirizi düşüneceğinize nasıl para vermesek, nasıl şikayet etsek, nasıl işten kaçsak diye düşünmek yersiz. Okullar bir şekilde para toplamak durumunda.

Haksız paralar, toplananların abuk sabuk yerlere harcanıp cebe atılması, müdür odasının lüks hale getirilmesini bu konunun dışında tutuyorum. Kastım toplanan parayı hakkıyla kullanan okullardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…