Öğretmen Parası?

+10000

Biz zaten vermedik, kuraya girsin dedik, mesele para da değil, veririz ama böyle olmasını asla asla istemeyiz, artık kurada kim çıkarsa. Öğretmenleri kendi içinde böyle kategorize eden bir sisteme en başta öğretmenlerin karşı çıkması lazım, ödenek yok diye böyle bir saygısızlığı kabul etmemeleri lazım.

Ben de tam bunu yazacaktım bir devlet okuluna 3500 lira verilmiş yıl boyu harcamalar için özel okullara teşvik adi altında her öğrenciye 3500 veriliyormuş

Öğretmenleri dinleyen var mıdır sizce? Hangi konu hakkında öğretmenlerin fikirlerinin sorulduğunu duydunuz acaba?

Bir de o iyi denilen özellikle sınıfına verilmek istenen öğretmenler çocukları yarış atı gibi hazırlıyorlar
daha minnacık cocuklari strese sokup okuldan nefret etmesine vs. neden oluyorlar
Bizim zamanımızda da vardı en kalabalık sınıf iyi denilen öğretmenin sınıfı olurdu
Biraz tembel öğrenci ezildikce ezilir en sonunda toptan yok sayılırdı

Ağzına sağlık ne kadar güzel anlatmışsın. Maalesef şikayete gelince bayrak tutanları çözümde göremiyoruz hiç.

Ne güzel dile getirmişsiniz. Veli farkında bile değil ama onun çocuğu için okula verdiği para öğretmenin kendi cebinden çıkan para kadar bile değil. Kendi adıma gönül rahatlığı ile söyleyebilirim bunu. Helali hoş olsun seve seve yapıyorum, birileri bu çocukları düşünmüyor diye ben de başımı çeviremem elbette, ama yardımcı olmuyorlar, iftira atmasınlar bari kendimiz yiyormuşuz gibi bağışları.

bende bir öğretmenim ve öğretmen seçmek sizin doğal hakkınız değil kura da ne çıkarsa okul size böyle bir şey sunuyorsa tabi ki o parayı vermeyin ayrıca bu para öğretmene gitmiyor hanımefendi okul idaresyle alakalı hemen milli eğitime şikayet edin internetten bakın şikayet hattı da var çok kolay ulaşımı ama sizin öğretmen seçme lüksünüz de yok bu yaptığınız gerçekten ayıp her öğretmen çok büyük emekler veriyor kutuplaşma oluşturuyorsunuz resmen ama mutlaka mebe bildirin bunu bi okulun bunu yapması çok yanlış ticari bir şey olmamalı bu.

Okullarda böyle bir para istenmemesi gerekir evet ama neden şikayet edeceksiniz anlamadım. Çünkü siz de öğretmen talep edemezsiniz. Yani söyleyebilirsiniz, sınıfı boşsa alirlar ama zaten tanınan öğretmenlerin sınıfı dolu oluyor. Kurayla belirleniyor öğrenci sınıfları.velilerden böyle bir talep olduğu için bağış yaptırarak istenen öğretmenin sınıfına veriliyor öğrenci. Yani iki davranıs da usulsüz aslinda.

"Hani para istemek yasaktı." cümlesini okuyunca gülüyorum.
Fark etmiyor musunuz, devletin amacı size (veliye) şirin gözükmek.

Verdiği ödenekle bir halt olmadığının farkında, gönüllülük esasına dayalı olarak bağış toplanamayacağının da farkında, ama yasak diye bir yazı duyuyor, işin içinden sıyrılıyor.

Okulların zorunlu bağış topladını bildiği için sanmıyorum ki medyaya yansıyanlar hariç soruşturma açılsın.
Olası bir veli-okul çekişmesinde de kimi harcayacak, tabii ki okulu harcayacak.

Zaten soruşturma açılsa bile bu konudan,nasıl sonuçlanıyor acaba?

Beşiktaş'ta devlet okuluna kızımı yazdırmak için 15 bin Türk lirası istendi. Onun için hiç birşeye şaşırmam...

Aynen öyle veliye kesinlikle para yasak bağış yasak diye duyurular ilanlar
Okulun şunu bitti bunu bitti deyince okul içinde halledin okul aile birligiyle toplayın vs.

Olay halka sevimli gözükmek. Beş liralık test bile alınmadığını bilirim. Cevap da belli. Ama kitap dağıtılıyodu hani herşey ücretsizdi ;(

maalesef oyle olmuyor iste hocam bende koy okuLundayim cebimizden cikan paranin haddi hesabi yok ama maalesef duzen bunu gerektiriyor hicbir cikar yol kalmiyor bizlere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…