Öğretmen tokat atamaz....

Canım yalnız bence de eğitimde dayak ya da aşağılanma olmayan cezalar yer almalı.Hani en basitinden hocalarımız eksi verirdi hatırlarsan onun gibi veya daha küçük çocuklarda başka türlü cezalar da verilebilir atıyorum ek ödev ya da sunum yapması istenebilir,yalnız bunları yapınca da çocuğu ödüllendirmek gerekir.Eğer ki çocuk bir terbiyesizlik yaptıysa da öğretmen eğer yapabiliyorsa çocukla fazla yüzgöz olmamalı tam tersine son derece ciddi bir biçimde disipline götürmeli. her ceza fiziksel veya psikolojik şiddet içerecek diye bir şey yok.

Aslında bu kendi sınıfını diğer sınıflarla kıyaslayan yada çocukların sbs sınavlarında çok yanlışı olunca kızan öğretmenler hakkında tek bi görüşe sahibim,
oda bu öğretmenlerin kompleksli oluşu.
Bu tür öğretmenler hep en iyi benim öğrencilerim olmalı yada en iyi puanlar benım sınıfımdan çıkmalı, buda benim kalitemi artıracak diye düşünen kişilerdir.
Ve bence öğretmenlik gibi kutsal bir mesleğe hiç yakışmıyorlar... !

pardon doğrusunu belirtmek zorundayım. yanlışınız var bahsettiğiniz olayda dede son dönem kanser hastası ve son günlerini yaşıyor dolayısıyla birsürü problemleri çıkıyor ve normalde böyle hastalar hastaneye yatırılmazlar çünkü kurtarılma şansları olmuyor onların yerine tedavi edilme şansı olan hastalar yatırılır ama bu doktor yine de yatırıyor. dede daha sonra rahmetli oluyor ve torun dedenin emekli maaşı kesileceği için doktoru tehdit ediyor ölüm bildirisini yapmaması için tabi doktorun böyle bir hakkı yok ölüm bildirisini yapmama gibi, torun da sen nasıl bildirirsin diyip doktoru öldürüyor. bahsedilen doktor dr. ersin aslan uzmanlık yemeğini bırakıp hastasına koşan bir doktordu bu yüzden doğrusunu anlatmak boynumun borcu. yanlış tedavi fln yok yani ortada.

diğer dediklerinize harfiyle katılıyorum şiddet şiddetle çözülemez çünkü bunun sonu yok. sen çocuğumu dövdü diye öğretmeni döversin öğretmenin kocası gelir seni döver, senin kocan gider öğretmenin kocasını döver, öğretmenin kocası adam toplar topluca döver vs vs ölüme kadar uzar bu iş. ayrıca çocuğa da şiddete şiddetle karşılık vermeyi aşılamış olursunuz.

Son düzenleme:
canım ilkokul eğitimi cok cok önemli bunu hemen Meb 'e dile getirip şikayetedin yada cocugunuzun okulunu deiştirin. Kolaylıklaar diliyorum ama bir telefonla okulu müfettiş doldurabilirsiniz gizli şekilde. Cocuklar bunları haketmiyorlar. Yazık üzüldüm geçmiş olsun.Önüne gelen öğretmen oluyor artık tatili var diye sırf.Bunun sorumlusu aslında devlet insanlara yeterli gelir kaynagı ve iş saglayabilseler böle olmayacak hiç birşey. Önce İNSAN

benim de lisede böyle bir resim öğretmenim vardı acayip sinir oluyordum ergenim bir de resim çizemiyorsun diye küçük görmeler, bir gün kendimce intikam almaya çalıştım, okulun bodrum katında resim odası vardı, boş derslerini orada geçirirdi, nöbetçi olduğum bir gün onu takip ettim odasına girdi anahtarı kapıda unuttu üzerinden kitleyiverdim 2 saat sonra da nöbetçiyim ya bahçede dolaştım bunun odanın penceresinin orada, bodrumdan bağırıyo bana kapıyı aaaççç kapıyı aaçççç
kapıyı açtım kim indi aşağı enson dedi, bilmiyorum dedim, sen nöbetçi değilmisin dedi, evet ama hep burada durmuyorum dedim, ama ben yaptım bakışıda attım ispat edemedi ohhhhhhhhhhhhh

selam,

diğer mesajımı düzeltemediğim için buraya yazmak durumunda kaldım doktorun hatası olmadığı konusunda uyarılar gelmiş. doğrudur, biz basına yansıtıldığı halini biliyoruz haliyle dezenformasyon olabiliyor. kusura bakmasın doktor arkadaşlar. zaten mesajın ana fikri şiddet hiç bir şekilde meşrulaştırılamazdı yazdığımız konuyla alakalı olarak.

ben de rahatsızım baya pek giremiyorum bu ara, haliyle yeni yazabildim.

sevgiler; sağlıklı, mutlu günler herkese :)

Birkaç veli birleşerek MEB'e şikayette bulumursanız, öğretmen hakkında soruşturma açılır.
Müdürüde bu sorunla ilgilenmediği için şikayet edin , hatta bunu müdürede bildirin.

Ah canım yapmadık mı?
Kardeşim derste kalemini arıyor diye öğretmen azarlamış, kardeşim de kalemimi bulamıyorum demiş ve öğretmen tokat atmış ve geç yerine otur bana cevap verme diye ittimiş, bizim ki de sizi şikayet edeceğim deyince kardeşimi kaldırıp tahtaya fırlatmış yere düşmüş kardeşim, yerine geçirmemiş tahtanın önünde çocuk ağlamış ders sonuna kadar. Eve geldi gözleri şişmiş ağlamaktan kıpkırmızı, ne oldu dedik anlattı kafasında da kocaman bir şişlik vardı.

En önemlisi benim kardeşim epilepsi hastasıydı doktor kafasına asla darbe almamalı demişti. Ben delirdim tabii, hemen ilçe milli eğitim müdürlüğüne gittim orda durumu anlattığım biri beni vaz geçirmeye çalıştı ben kararlı olunca da dilekçe yaz dedi yazdım. Sonra o dilekçeyi bir yere faksladım 1 ay içinde haber verilecek size dendi nitekimde öyle oldu.

Okuldan annemi çağırmış müdür, şikayetini geri alması için ve erkek kardeşimi sınıftan çıkarıp bütün öğrencilerle konuşmuş böyle bir olay olmadığını söyleyeceksiniz diye, anneme de açık açık söylemiş bunu, böyle olunca da annem şikayetini geri almış öğretmen kardeşimden özür dilemiş falan, öylece konu kapandı gitti.

Kız kardeşimin ilkokul öğretmeni acayip sinirli bir adamdı.
Kardeşimin psikolojisi acayip bozulmuştu üstelik daha 2. sınıftaydı.
Bir öğrencisini tekme tokat dövmüş sınıfta, kafasını cama, tahtaya vuruyormuş. Sınıfına bir gidiyorum, kız kardeşim ağlıyor öğretmeninden kortuğu için, lavoboya bile gidemezdi korkudan.

Yine bir öğrencisini dövmüş, hatta ertesi gün annesi geldi çocukla çocuğun yüzü, gözü mosmor dudağı patlak sizi şikayet edeceğim dedi. Öğretmen; Beni şikayet mi edeceksin mustafa? dedi. Çocukta ses yok. Tabiki de etmedi annesi, hadi etmedin sınıfını değiştir bari onuda yapmadı.

ödülü iyi kullanırsan iyi bir şekilde dönüt alabilirsin. ben kendi adıma bunu gayet iyi kullanıyorum. öğrendii harfi defterine güzel yazan veya defterini tertipli kullanan öğrencilerimin defterine nazar boncuğu yapıştırıyorum. bu sayede öğrencilerim yazılarına ve defterlerine dikkat etmeye başladı. zaten velilerimden de iyi dönütler alıyorum. cezadan kastım sınıfta ayakta bekletmek felanda değildi. bunlar da bir çocuk için kötü şeyler. böyle yazıyorum diye de yanlış anlaşılmasın dayağı kesinlikle savunmuyorum. 1. sınıfa dair hatırladığım tek şey çizgi çizemiyorum diye yediğim dayaklar.
meajınıza cevap vermek zorunda hisetmiştim çünkü bütün öğretmenleri aynı kefeye koyarak yazmışsınız.
bende bir öğretmenim özgüveni olan, derdini çekinmeden anlatan ve özgür bireyler yetiştirmek ilk hedefim.
Şükür ki bu hedefime ilk öğrencilerimde ulaştım. şimdi ikincilerde sıra.
birşeyler yazarken bazı öğretmenleri hakaretlerinizin ışına bırakırsanız sevinirim.
Zira baskıcı öğretmenler lafı bazı öğretmenler için hakarettir.
benim de velilerden yana şoka girdiğim bir sürü anım var şimdi bunları anlatıp bütün veliler duyarsız desem,duyarlı olan velilere hakaret etmiş olurum.
Eminim ki burdaki hiçbir veli, okulda koşarken arkadaşı çelme taktığı için ,kafasına demir saplanan oğlu hastaneden yaşam mücadelesi verirken;"işim var şimdi gelemem" demez.

Son düzenleme:
Merhabalar,ben de bir öğretmenim..
Şu an vaktim sadece 6 sayfa okumaya yetti(vakit bulunca geri kalan sayfaları da okuyacağım inşaallah)
Okuduklarım itibariyle çok üzgünüm,şaşnkın değilim çünkü tahmin ettiğimiz gibi yorumlar geliyor..
Bir kere şiddete karşı olduğumu söyleyeyim de başkasına karşı içindekileri boşaltamayan arkadaşlar kurban olarak beni seçmesinler..
Lise öğretmeniyim,bizim öğrencilerimiz ergenlik çağında..
Öğretmeninin yaptığı söylenen davranış,doğru bir davranış değil kabul..
Evlatlarınız sizin kanınız canınız..Allah bağışlasın hepsiniz,dertlerini göstermesin inşaallah..
Ben başka bir açıdan yakaladım bazı sözcükleri,yorum yapan ark.lar için söylüyorum,çocuğunuz için üzerinize alınmayın konu sahibi arkadaşım..
Birçok veli çocuğunu eğitmiyor,doğru eğitim vermiyor veya umursamaz davranıyor veya aile dağılması gibi durumlar yaşanıyor veya aile de zaten dejenere olduğundan çocuk daha beter dejenere oluyor..
Bazı öğrencilerimizin yaptıklarını anlatsam dudağınız uçuklar..
Spor odasında beden hocası giyinsinler diye izin verip başlarından ayrılınca içeri erkek öğrenci alıp öpüşenden mi,sigara içenden mi,kız arkadaşına sınıfta prez... muhabbeti yapandan mı,çapraz olarak eş değiştirme muhabbeti gibi sevgili değiştirip huzursuz olmayandan mı..daha neler..
Bir öğretmen bu saydığım konularda aileden sonra gelir,önce aile eğitecek,sonra biz elimizden geleni yapacağız.
Her türlü olaya karıştığı halde defalarca çağırdığımız halde hala okula gelemeyen veliler de var,kızının-oğlunun yaptıklarını anlattığımız halde görmezden gelen de,veya çocuğun sınıfta çok konuşuyor dediğimizde ''nasıl bunu dersin'' der cesine bize kızan çıkışan da.
Bu toplum neden öğretmenleri uşakları gibi görmeye çalışıyor artık anlayamıyorum..
Bizler eğitimciyiz,ama bazı aileler bize çocuk bakıcısı muamalesi yapıyor,evde onun kafasını şişireceğine bizimkini şişirsin diyerek..

Veli çocuğuyla ilgilenmiyor,çocuk ödevini yapmıyor,devlet bedava kitap veriyor,parçalayıp atıyor,başarısızlık doğal olarak geliyor,böyle bir durumda suç bizim öyle mi?
Ayrıca neden hediye almak zorundaymışsınız anlayamadım,hiçbir öğretmenin böyle birşey isteyeceğini sanmam.

Ne kadar çirkin bir uslup,keşke daha güzel bir dille yol gösterseydiniz..
147 öğretmenlere yrd olmak için kurulan bir hat,ama bu bakış açısına sahip insanlar sayesinde şikayet hattına döndü..
dsi'deki,nüfustak,sağlık ocağındaki,emniyetteki insanları kafanıza her estiğinde şikayet edemediğiniz için biz değersiz hale geldik,yazık..

Gelsin doğu ve güneydoğuda aynı muameleyi uygulasın çocuklara cesareti varsa tabi...

nesi varmış ordaki çocukların,ben orda da çalıştım,ordaki çocuğa ders çalışmadığı,ödev yapmadığında kızabiliyordum çünkü saygı mevhumu daha fazla,ama batıda yok malesef..aileleri bu şekilde büyütüyor,öğretmene çocuğun önünde herşeyi söyler veya arkasından bu tarz konuşursanız çocuk onu büyüğü olarak görmüyor,saygı duymuyor artık..

aynen katılıyorum hocam..

merak etmeyin artık öğretmenler öğrencileri tarafından öldürülmeye başlandı,hak ediyoruz ses etmemek lazım değil mi..

Yazdıklarınızı tekrar tekrar okuyorum,umuyorum ki hamile olmanın verdiği aşırı duygusallık olsun..
İnanamıyorum ya nasıl yazabiliyorsunuz böyle şeyler!
Doğudaki insan daha çok saygı duyuyor,emin olun daha az sorun çıkıyor,herşeye önyargıyla yaklaşmak adetimiz olmuş.
Ayrıca dağdan abi çağırcam ne demek:)) gülüyorum artık:)
Dağdakine abi dediklerini sanmıyorum 1..
2.si öyle her doğulunun dağda abisi mi var,en küçük bir olayda dağdan iniip müdahale mi ediyorlar snıyorsunuz,komik sadece..

Şimdi yazdıklarım yüzünden üzerime gelecektir bazı arkadaşlar..
Başta da söyledim,iddia edilen şeyi yapmışsa eğer o öğretmen,asla tasvip etmiyorum,desteklemiyorum da.
Ben bir lise öğretmeni olarak ileride önünüze çıkmasın muhtemel şeyleri aktardım,bir de veli desteği olmadan öğretmenlerin artık ölümle burun buruna çalıştığını görün istedim.Bizler sizin düşmanlarınız değiliz,lütfen birilerine yol gösterirken düşmanınızmışız gibi konuşmayın,usluplarınız çok sert,çocuklarımız için bizim el ele vermemiz lazım,bu şekilde bir yere varamayız.

olayı tam bilmiyorum ama öğretmenliğin çok zor olduğunu biliyorum. Şiddete sonuna kadar karşıyım. Tek ricam öğrencilerin ve velilerin öğretmenlere psikolojik şiddet uygulamarından vazgeçmeleri. Benim de şikayetçi olduğum bir sürü veli ve öğrenci var onları nereye şikayet edeyim. Hiç kimseinin kimseye şiddetin her türlüsünü uygulamaya hakkı yoktur.

Aynen katılıyorum.

Yukarda bana cevap yazan üyeye-->Karşılıklı konuşup tartışmak istemiyorum ama bazılarımız hak aramayı abartıyor.
4 yıl doğuda görev yaptım,1 tek meslek hastalığım olmadı,3 aydır batıdayım,boyun fıtığı ile uğraşıyorum.(doğudakileri kötüleyenlere) (batının hak arama anlayışı bence daha fazla şiddet içeriyor-->psikolojik şiddet)
Anlatamıyoruz,şu an o benim saçımı çekerse ben de onunkini çekerim tarzı basit çekişmelere benziyor bazı yorumlar,nedenleri sorgulayalım.Şu an üzerinde durmadığınız durumlar,ileride karşınıza kocaman bir dağ olarak çıkacak ve zamanında neden öğretmen uyarılarını dikkate almadım diyebileceksiniz.
Erkek öğrencimiz koridorda kız arkadaşını damadın gelini kucağına aldığı gibi alıyor,orasını burasını mıncıklıyor,ya da erken yaşta anne olan kızlarımızı görüyorz.TOPLUM_GENÇLER KÖTÜYE GİDİYOR HANIMLAR,bunu anlatmaya çalışıyoruz velilerimize ama bizi dövmek veya arkadaşımızın dediği gibi psikolojik şiddet daha kolay geliyor,bizler kimi dövelim ya da nerelere şikayet edelim söyleyin lütfen..hem beden sağlığımızı hem psikolojimizi bozan insanlar var,ama bir olay duyuldu ya forum resmen okul-öğretmen anılarını anlatıp kin kusmak isteyenler tarafından istila edilmiş,kolay gelsin ne diyim velilere de anlatamıyoruz(anlamak istemiyorlar),şu an bazı arkadaşlar da aynı şeyi yapmaya devam ediyor.daha fazla konuşup kendimi yıpratmak istemiyorum,pek bir etkisi olacağını sanmıyorum.

aynen hocam çok üzülüyorum ilköğretimde olmama rağmen bu kadarsa diyorum lisede çalışmayı hayal bile edemiyorum. Liselerin önlerinden geçmek ceserat istiyor. saygısızlık, erken yaşta cinsellik , intihar eğilimleri had safhada Allah hepimize kolaylık versin diyorum. Ve eğitimciliği bu kadar zor olabileceğini tahmi bile edemiyordum. Evde 1 çocukla baş edemezken insanlar biz bir sürü öğrenciye eğitim veriyoruz. Tabiki iyi öğretmenlerin olduğu gibi kötü öğretmenler de olabilir. tıpkı kötü polis, kötü doktor, kötüvs kötü ebevyn olduğu gibi.. bende konuşmak istemiyorum üzülüyorum ve boşuna yıpratıyorum. İstediğiniz gibi kin kusabilirsiniz saygılar

konu belli..
öğretmenin yaptığı yanlış da belli... eee yapılacak da belli ... o zaman ne gerekiyorsa o yapılacak...

öğretmenin önünde konuşamayıp da gelip burda sayfalarca öğretmenleri çemkirmek ne kadar etik değil mi?

dikkatimi çekmiştir, ne zaman bir öğretmenle ilgili bir konu açılsa sorunun çözümü için ne yapılacağından daha çok bir yarışa girilmiş "benim ööğretmenim şöyle döverdi", " hayır asıl benimki böyle döverdi" diye ....
600 binlik bir camiadan bahsediliyor, bu kadar insan içinde çürük elma diye tabir edeceğimiz insanlar elbette mevcut, bu çürük elmaların yaptıklarına karşı yasal olarak yapılabilecekler de kanunlarla mevcut .... o zaman bu öfke , bu kin niye...

kaldı ki burada hiç bir öğretmen buna ben de dahilim , küçük bir çocuğa yapılanı doğru bulmuyoruz... hatta aramızdan öğretmen arkadaşlar konu sahibine ne yapması gerektiğini (yasal yollardan) anlattık ama yok bazılarımız öğretmenlerin kellesini almadan rahatlayamacak....

Ama çocuğunuzun yanlış anlatma olasılığı da olabilir çocuklar bazen abartabiliyorlar böyle şeyleri sen daha iyisini yapabilirisn Allah seni anlamındada şöle bi dokunmuş da olabilir şaka yapmak adınaa...

Ben de anasınıfı öğretmeniyim bazen öğrencilerimi severken poposun a vurabiliyorum farkında olmadan çocuk bunu bile yanlış anlatabl,r.

Lise 1 de bir erkek öğretmenimiz (!) vardı ödev yapmayanların saçını çekerdi.Lise dedigim 4 sene oldu daha bu olayın üstüne.Üniversitedeyim şimdi.O zaman nasıl şikayet etmedigimize hala hayret ediyorum.Benim hiç başıma gelmedi ama saftık galiba ya da ergenliğin asiligi kimseye söyleyemedik.Nasıl öğretmen olmuş bu adam diye düşünüp dururduk allahtan gitti tayini çıktı sonra.Biz sustuk siz susmayın.Çocugunuzun yanında olun savcılıga gidin açığa aldırın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…