öğretmenler adayları psikolojik bi testten geçirilmeli artık,sonradan hiçmi vicdan azabı duymuyolar acaba
evt terbiyesiz saygısız çocuklarda var aile burda kendinde hata aramalı ama bu başka bi konu yani sonuçta bu çocukların durumunu da şiddet uygulayarak düzeltemez hiçkimse.
bugün öğrencilerden birisine yerine geç dedim
çocuk hala sınıfın öbür ucunda bir çocuğa bir şeyler anlatıyor
yine yerine geç dedim hiç umursamadı konuşmaya devam ediyor
baktım beni dinlemiyor, ben onu dinleyeyim dedim ne anlatıyor diye
yanına gittiği çocuğa dedi ki "sen çok güzel bir çocuksun, inşallah senin gibi bir çocuğum olur" :)))
kendisini de görseniz minicik bir şey, şimdiden düşündüğü şeye bak
çocuk derin düşüncelere dalmış, tabiki sizi duymaz
çok güldüm ya.. küçük heralde yaşı
ben de kullanıyorum bu yöntemi.. duymayanın yanına gidip sessizce dinliyorum, hemen susuyolar, çok etkili bir yöntem
Öğretmenler kimin emek verip yaptığını kimin umursamadan ödev yaptığını anlayabilecek kadar zeki olurlar genelde. Hatta bunun eğitimini bile alıyorlar inanabiliyor musunuz? Milli eğitim bakanı bile öğretmenin uyguladığı teknikleri sorgulayamazken bu hakkı veliler nereden buluyorlar anlayamıyorum. Öğretmenlik özerk bir meslektir. Belli bir çerçeve içerisinde uyguladığı tekniklere kimsenin karışma yetkisi yoktur.
bugün öğrencilerden birisine yerine geç dedim
çocuk hala sınıfın öbür ucunda bir çocuğa bir şeyler anlatıyor
yine yerine geç dedim hiç umursamadı konuşmaya devam ediyor
baktım beni dinlemiyor, ben onu dinleyeyim dedim ne anlatıyor diye
yanına gittiği çocuğa dedi ki "sen çok güzel bir çocuksun, inşallah senin gibi bir çocuğum olur" :)))
kendisini de görseniz minicik bir şey, şimdiden düşündüğü şeye bak
arkadaşınızın ne yapması gerekiyordu biliyor musunuz? sakin kalıp, çocuğu okulun rehberliğine sevketmek, idareyi ve aileyi bilgilendirmek. Ama ne yazık ki, gidip vurmuş. Müdür de boşver demiş. Ne güzel..Körler sağırlar birbirini ağırlar durumu. Madem bu öğretmenin pedagojik formasyonu böyle bir durumda nasıl davranacağını kestiremeyecek kadar yetersiz, dürtülerini kontrol edebilseydi bari. Gidip vurmasaydı. Hangi *normal* çocuk bunu yapar? Bu çocuğun durumu normal değil diye düşünebilseydi keşke. Yardım elini uzatamıyorsa, birilerinin uzatması için çaba harcayabilseydi.
ben dinlediğimde ne duyuyorum biliyormusunuz? mevcut sistemin, ödül-ceza yöntemiyle "hayvan eğitir" gibi, iç öğrenme motivasyonu katledilmiş çocukların 10dk da olsa çocukluklarını doyasıya yaşadıklarını duyuyorum o seste. Bana zerre kadar itici ya da rahatsız edici gelmiyor.
kızlar ben ılkokula gıderken ögretmenımden öle dayak yedımkı anlatamam sıze
ve bu olayı annemden babamdan sakladım olurda sölersem ögretmenım benı daha cok döver dıye cocuk aklı
derslerım her gecen gun kötuye gıtmeye başladı her gun turlu bahanelerle okula gıtmek ıstemez hale geldım
ve hıc yapmayan ebn yatagımı ıslatmaya başladım
yıllar gectı aradan cocuklugumun 5 yılınıın atılan tokatlarla başıma vurmalarla gecmesıne hala yanarım
neolur sız evlatlarınıza atılan tokata dayaga tepkkısız kalmayın
ınanın cocugun ruh halını cok etkılıyo
ben ılkoulu bıtırdım altımı ıslatmamda kalmadı
derslerım öle duzeldıkı
tum karnelerım takdır oldu ailemde sastı duruma
bi arkadas ogretmenmıs 2 arka sayfada yazmıs
kulaklarını sınıf ortasında ckeıyormus bazende kafalarına dokunuyormus(sert vurmuyorum ıttırıyorum manasında soyledıgımı varsayarak) dıyorumkı
Allah'tan dılerım bır gun o bunu yaptıgın cocuk benım bıtanecık oglum olmaz ,
ödül ceza yntemi bütün eğitim sistemlerinde vardır. eğitim için ödül ve ceza olmazsa olmazlardandır. tabi burdaki cezadan kasıt tekme tokat dayak değil.
öyle bir anlatmışınız ki bütün okullar nazi kampı bütün öğretmenler dikdatör sanki. saçmalamışsınız yani. öğretmen olamayan insanlar öğretmenliğe bu gözle bakarlar işte.
ses çok güzel gelirmişte bilmem ne de .... yeri gelir kendi doğurduğunuz çocuğun sesine tahammül edemezsiniz. burda hikaye anlatmayın bari.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?