• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ogretmen ve dayak

BenAyKizim

anneyim ben!!!!
Kayıtlı Üye
6 Mart 2008
1.447
184
698
Biraz once kizimi okula biraktim.birinci sinifa basladi.sirasina biraktiktan sonra arkadaslarindan birinin annesi dun ogretmenin,benim ve onun kizinin basina vurdugunu soyledi.hemen sakince kizima sordum.surati dustu sinirlendi.inkar etti.sonra da evet dedi.
Hikaye su,kizimin cantasi isikli.ama bozuk gibi birsey.dun onu tesadufen calistiriyor.o heyecanla arkadasina gosteriyor derste.ogretmen de kafasina vuruyor.bizimki sucluluk psikolojisine girdigi icin sanirim bana birsey anlatmadi.
Ne olursa olsun ogretmene bu hakki kim verdi ki boyle davranabiliyor.sonucta birincisinif cocugu daha.
Simdi ben aksam cikista ne diyeyim ne yapayim bu adama.cok sert cikip cocuguma tavir almasini da istemiyorum.
Oyle bir laf edeyim ki cuk otursun kapak olsun.kendine ceki duzen versin diye.
Hadi kizlar akil verin bana.

"kızımdan ve bir başka veliden böyle bişi duydum.
doğru olmadığını ümit ediyorum.
dayakla terbiye olmayacağını benden iyi biliyor olmanız gerekir.
eğer doğru olduğunu anlarsam yahut tekrarlanırsa şikayet etmekten çekinmeyeceğim"

bu benim anca kibarca yazabildiğim.
oysa söylemek istediklerim çok farklı :KK62:

Biraz once kizimi okula biraktim.birinci sinifa basladi.sirasina biraktiktan sonra arkadaslarindan birinin annesi dun ogretmenin,benim ve onun kizinin basina vurdugunu soyledi.hemen sakince kizima sordum.surati dustu sinirlendi.inkar etti.sonra da evet dedi.
Hikaye su,kizimin cantasi isikli.ama bozuk gibi birsey.dun onu tesadufen calistiriyor.o heyecanla arkadasina gosteriyor derste.ogretmen de kafasina vuruyor.bizimki sucluluk psikolojisine girdigi icin sanirim bana birsey anlatmadi.
Ne olursa olsun ogretmene bu hakki kim verdi ki boyle davranabiliyor.sonucta birincisinif cocugu daha.
Simdi ben aksam cikista ne diyeyim ne yapayim bu adama.cok sert cikip cocuguma tavir almasini da istemiyorum.

öncelikle haklısınız ve sessiz kalmamalısınız
öğretmeni ile mutlaka konuşun
ve çocuğunuzu okula alıştırmak için çeşitli sıkıntılar yaşadığınızı bu gibi durumların bu süreci uzatacağını belirtin
ayrıca ekleyin
biz ceza olarak hiçbirzaman şiddeti kullanmadık
bu nedenle kızım
yaptığının çok büyük bir hata olduğunu düşünmüş çünki ilk defa sert olmasa da bir şiddetle karşılaşmış
bizler suçluluk psikolojisi ile yetişen evlatlarımız olsun istemiyoruz

hataları olacaktır
ceza da gerektirecektir
ancak birdaha oranı ne olursa olsun şiddetle cezalandırmanızı onaylamıyorum

aaa bak terbiyesize, senin gözünden sakındığın çocuğa gelip de başkası vuruyor ya deliriyorum resmen, çocuk daha 1. sınıfa başladı okulu kötü bilecek öğretmen yüzünden, kızınla konuş öncelikle yaptığının yanlış bir şey olmadığını, öğretmenin bunu yapmaması gerektiğini ve bir daha yaparsa söylemesi için tembihle. Sonra da git okul müdürüyle konuş öğretmenle muhattap olma bile

ağzına zıççç ne tavır alacak hakkı yok tavır almaya ilk okulda tavır alsa ne olur notmu kıracakk.. gerekirse heryere şikayet et nedemek
Ya iste olayin detayini bilmiyorum.drannkk diye mi vurdu yoksa iteledi mi?
Icimdeki annelik icgudusunu zor zaptediyorum zaten.kizimla iyi bir konusup anlayip oyle sikayet edrim ama sonrasinda sinifi degismezse tavir alirsa.off.....

Bugün duydugum 2. dayak davası. Ne kadar üzücü. 1 sinifa giden cocuk daha okula adapte olamaz ki. Ne bekliyolar bu cocuklardan.Ögretmenleri de anlayamiyorum ,madem tahamülleri yok çocuklara o zaman ögretmen olmasinlar. Insanlar cocuklarini okula dayak yesin diye gondermiyolar. Egitim alsinlar diye gonderiyolar. Egitim dayakla olucaksa o zaman okula gondermenin bi manasi yok. Siz de cikista ogretmenle gorusun ,yaptigi hatanin farkina varsin. Gerekirse sikayet edin.

Ya iste olayin detayini bilmiyorum.drannkk diye mi vurdu yoksa iteledi mi?
Icimdeki annelik icgudusunu zor zaptediyorum zaten.kizimla iyi bir konusup anlayip oyle sikayet edrim ama sonrasinda sinifi degismezse tavir alirsa.off.....
Tavır mı alıcak, iyi ozaman öğretmen tavır alacak diye hiç bişi yapmayalım onlarda dengesizce istedikleri zaman ellerini kaldırsınlar çocuklarımıza öyle mi?
Bence sert bir şekilde uyarın..

Bu devirde hala dayakla eğitim vermeye çalışan öğretmenler var mı yaaa:KK57:
Böyleleri şikayet edilmeyi hak ediyor.
Mutlaka uyarın.

milli eğitime şikayet etmelisiniz... kamu davası açılacak bir suç işlemiş... şikayet ederseniz davada açılır zaten.

aaa bak terbiyesize, senin gözünden sakındığın çocuğa gelip de başkası vuruyor ya deliriyorum resmen, çocuk daha 1. sınıfa başladı okulu kötü bilecek öğretmen yüzünden, kızınla konuş öncelikle yaptığının yanlış bir şey olmadığını, öğretmenin bunu yapmaması gerektiğini ve bir daha yaparsa söylemesi için tembihle. Sonra da git okul müdürüyle konuş öğretmenle muhattap olma bile[/QUOTE

bence müdürle konuşmak mantıksız tamam şiddet kötü birşey ama müdüre gidecek kadarda büyütülmemeli çünkü ne derece kafasına vurdu bilmiyoruz.öğretmeniyle konuşun ve birkez daha böyle birşey olmamasını söyleyin olduğu taktirdede sonucunun öğretmen için neler doğuracağını belirtin

sizi çok iyi anlıyorum...içinizdeki tepkiyi yansıtamamak çok zor.... insan ileride ayrım yapılır mı diye endişeleniyor....bazı arkadaşlar hakkı yok buna demiş ama hakkı kim biliyor ki.....
malesef öyle veya böyle alttan almak zorunda kalıyoruz....az değil 4 sene çocuğun psikolojisi bile etkileniyor....
bence güzelce konuşun bi daha cesaret edemez sanırım....

bunun devamı gelir kadın şiddete meyilli, ilk refleksi çocuklara vurmak hem de kafalarına vurmak olmuş.ne yapılır bunu inanın bilmiyorum.gizli kamera yerleştirin sınıfa.çok küçük kameralar bulabilirsiniz ruhu duymaz, başka şekilde insanın içi nasıl rahat eder

bence müdürle konuşmak mantıksız tamam şiddet kötü birşey ama müdüre gidecek kadarda büyütülmemeli çünkü ne derece kafasına vurdu bilmiyoruz.öğretmeniyle konuşun ve birkez daha böyle birşey olmamasını söyleyin olduğu taktirdede sonucunun öğretmen için neler doğuracağını belirtin

şiddet okullarda büyük suç. eğer öğretmen haksız görünürse idari ceza alır. eğer bahsettiğiniz gibi suç olmasaydı yada abartılacak bir şey olmasaydı hemen kamu davası da açılmazdı.

bunun devamı gelir kadın şiddete meyilli, ilk refleksi çocuklara vurmak hem de kafalarına vurmak olmuş.ne yapılır bunu inanın bilmiyorum.gizli kamera yerleştirin sınıfa.çok küçük kameralar bulabilirsiniz ruhu duymaz, başka şekilde insanın içi nasıl rahat eder
bu dediginiz acikca suc olur bunu da ben hatirlatayim. hakliyken haksiz duruma dusersiniz

sizi çok iyi anlıyorum...içinizdeki tepkiyi yansıtamamak çok zor.... insan ileride ayrım yapılır mı diye endişeleniyor....bazı arkadaşlar hakkı yok buna demiş ama hakkı kim biliyor ki.....
malesef öyle veya böyle alttan almak zorunda kalıyoruz....az değil 4 sene çocuğun psikolojisi bile etkileniyor....
bence güzelce konuşun bi daha cesaret edemez sanırım....
Susmak da ne demek, okulda başka öğretmen mi yok sanki kötü muamele görürse sınıfı değişir. Sanki vurduktan sonra vicdan azabı mı çekti sanıyorsunuz bazı insanlar gerçekten acımasız

Valla kilina bile dokunamaz. Henuz cocugum yok ama, olursa ve boyle bir durumla karsilasirsam inanin o ogretmeni elimden kimse alamaz. Hangi okul oldugunu soyleyin, gidip kirayim agzini yuzunu zerre pismanlik duymam. Dayak oyle degil boyle atilir diye. Valla sinirimden ellerim titredi, insan bakmaya kiyamiyor minicik minicik 1. Sinif ogrencilerine.
Hic beklemeyin bence ister sakin olsun tavriniz ister fevri, mutlaka o, ......'nun agzinin payini vermelisiniz. Tavir mavir alamaz, kimsenin g.tu basi oynamasin. MEB' e dilekce verin her turlu pisligi yapin, bunlar bundan anliyor cunku.
Biraz sonra ogretmen bir arkadasim var onu arayip bu gibi durumlarda yaptirim nedir onu ogrenecegim, sizi de bilgilendiririm.

Back
X