• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ogretmen ve dayak

Bu olaydan sonra o cocuk her sorunda annesinin koşa koşa öğretmenler odasını basacağını bileceği icin arsız olmayacağını kim garanti edebilir peki?

Arsız oluyor zaten Elmayra.

Sınıf düzenini rahatlıkla bozuyor, çünkü annesinden yüz buluyor.
Öğretmen de haklı olarak o veliye karşı olumlu hisler besleyemiyor.

Daha da üzücü olan en büyük kötülüğü kendi çocuğuna ve kendisine yapıyor aslında o veli.
Ergenlik döneminde oturur ağlar. Sınıf öğretmeni en fazla 4 yıl çeker. Kendisi bir ömür çekecek çünkü evladı..

Ortaokul ogretmeniyim.
en sinirli görünen en sert tavirli arkadaslarimin bile bir cocuga vurdugunu duymadim.
kaldi ki bu ogrencilerden bazilari o arkadaslarin arabalarini cizdi, hatta biri arabasinin tamponunu soktu. Ogretmenin uzerine yuruyeni bile oldu.
ama yine de dovulmediler.
siz isin aslini bir ogrenin, gercekten dayak var mi isin içinde?
Bir ilkokul ogretmeninin böyle bir şey yapacagina prk ihtimal vermiyorum ben.

şerefsiz ya... benim de böyle bir öğretmenim vardı.
5 sene tekme tokat geçti ilkokul...
artık haklı oldugumda bile sesimi çıkaramıyordum...
çok korkuyordum.. annemlere de bir şey diyemiyordum
çünkü kendimin hatalı oldugunu düşünüyordum..
şimdi düşünüyorum da, pastel boyamı götürmediğim için tekmelenmeyi hak ettim mi ?
okula gitmeyi hiç istemiyordum. pısırık içime kapanık olmuştum...
yeni yeni atlatıyorum, 20 yaşındayım..
anneler! lütfen çocuklarınıza öğretin, kimsenin onlara böyle davranmasına hakkı olmadıgını...

Neye cevap vermemişim.
Sizin gibi boş birine çok bile yazdım :)

Ben kimseye vurmuyorum. Çocuğa dokunmaya vurma diyorsunuz siz.
Diyorum ki ben de en güzeli siz kendi çocuğunuzun öğretmeni de olun.
Kimseyle yapamazsınız bu düşünceyle çünkü. Mutlaka sorun yaşarsınız.
Siz kendiniz hafiften dokunuyorum diyosunuz saka mi bu yaaa yoksa ben nerden bilicem soz napiyosunuz. Sizin dolu oldugunuz belli cocuklara yaklasiminizdan..

Neye cevap vermemişim.
Sizin gibi boş birine çok bile yazdım :)

Ben kimseye vurmuyorum. Çocuğa dokunmaya vurma diyorsunuz siz.
Diyorum ki ben de en güzeli siz kendi çocuğunuzun öğretmeni de olun.
Kimseyle yapamazsınız bu düşünceyle çünkü. Mutlaka sorun yaşarsınız.
Hemende hakaret edersiniz. Dovmenize sasmamali..

Siz kendiniz hafiften dokunuyorum diyosunuz saka mi bu yaaa yoksa ben nerden bilicem soz napiyosunuz. Sizin dolu oldugunuz belli cocuklara yaklasiminizdan..

Severken de hafif dokunulur, uyarırken de hafif dokunulur.
Yoksa sadece dayak için mi dokunuluyor?

Anlama sorununuzu çözmeden öğretmen de veli de olmayın lütfen :)
Herkesin yararına olur. Size artık yazmayacağım. Haksız yere ban almak istemiyorum çünkü..

Severken de hafif dokunulur, uyarırken de hafif dokunulur.
Yoksa sadece dayak için mi dokunuluyor?

Anlama sorununuzu çözmeden öğretmen de veli de olmayın lütfen :)
Herkesin yararına olur. Size artık yazmayacağım. Haksız yere ban almak istemiyorum çünkü..
Ya cok tuhafsiniz. Siz seviyorum gibisinden mi dpkunuyorum yazdiniz Allah askina kivirmayin. Yazmayin zaten hep yalan dolan. Yazsanis ne olucak. Bide ogretmen olmayin diyosunuz. Siz olmussunuz fayda mi var ortada. Allah yardim etsin cevrenizdekilere bu ne kivraklik boyle 2 dk icinde

herseyi saptıran çocuklarda var,olayı ıyıce öğrenin bence,sonra tepkinizi verin..

mısal arkadaşımın kızı,balkonda sigara ıcen babasının yanına gıdıyor,eşimde yanlarında..cocugun kolu babasının sıgarasına değiyor..ertesi gün çocuk annesıne,babasının onun koluna sıgara bastığını anlatıyor..

babası,ben öyle mi yaptım kızım? dıyor..
evet öyle yaptın,sen benım koluma sıgaranı bastırdın dıyor..eşimin ağzı acık kaldı:S

sahıt olmasa ınanacaz..

Ben de kızdığım zaman ''Çeker uzatırım o kulakları, koparırım burnunu şaşkınnn'' diyerek dokunuyorum hafif..
Ya da ben yazdırmaya çalışırken başkasına bakıyor, beni dinlemiyorsa kafasına hafif dokunuyorum bana bak bana bana diye( size göre vuruyorum muhtemelen)
Çocuk da benimle gülüyor çoğu zaman.. Abartacak ne var anlamadım..

Geçen veli toplantısında dayanamadım aynen şu cümleleri kurdum.

Eskiden bizim annemiz okula bırakırdı bizi, eti senin kemiği benim hocam derdi.
Sıra dayağı bilmem neyse ne mutlaka haketmiş olurduk.
Annenin ya da öğretmenin bir bakışı yeterdi susturmaya, ne demek istediğini anlardık.

İyi de yapmış annem valla, psikolojim falan bozulmadı, ayaklarımın üzerinde dimdik durabilen,
ufacık şeyler için ağlamayan, güçlü biri oldum.

Şimdi aman çocuk psikolojisi diye diye psikolojisi bozuk anne, baba doldu ortalık.
Çocuk elinde oyuncak oldu ebeveynler. Ağlamaya, bağırmaya kumanda ediliyorsunuz.

Yaptıramıyorum, yazmıyor, dinlemiyor hocamlar..

İyi yapmasın madem, siz yapın, yerine okuyun yazın.
Üstüne ne isterse alın, ödüllendirin, yeter ki ağlamasın.

Bir kalemi kardeşimle bölüşür, açmaya korkardım.
Ama mutlu ve saygılı bir çocuktum.

Şimdiki çocukların her şeyi var ama mutsuz, doyumsuz ve saygısız neden acaba?

Ya cok tuhafsiniz. Siz seviyorum gibisinden mi dpkunuyorum yazdiniz Allah askina kivirmayin. Yazmayin zaten hep yalan dolan. Yazsanis ne olucak. Bide ogretmen olmayin diyosunuz. Siz olmussunuz fayda mi var ortada. Allah yardim etsin cevrenizdekilere bu ne kivraklik boyle 2 dk icinde

Çocuk da benimle gülüyor ne demek?
Benimle benle birlikte anlamına gelir.

Ben de gülüyorum demek yani!! Daha da açayım mı?

Dokunup şaşkınnnnn çekerim kulağını derken gülen bir öğretmene, dayak atıyorsunuz diyen kim?

Gerçekten okuma ve anlama sorununuzu çözmeden öğretmen ya da veli olmayın.
Rica ediyorum!

Çocuk da benimle gülüyor ne demek?
Benimle benle birlikte anlamına gelir.

Ben de gülüyorum demek yani!! Daha da açayım mı?

Dokunup şaşkınnnnn çekerim kulağını derken gülen bir öğretmene, dayak atıyorsunuz diyen kim?

Gerçekten okuma ve anlama sorununuzu çözmeden öğretmen ya da veli olmayın.
Rica ediyorum!
Karsimda mantikli birisi olsaydi gercekten aoylediklerini ciddiye alirdim ama yok sizi ciddiye alamicam :KK43: ben cekiliyorum size iyi dovusler yok pardon sevisler:KK52::KK48:

Bence o velinin ve diğer herkesin gazına gelip elinizde maşa öğretmenle kavgaya gitmeden önce doğru düzgün sorun öğretmene işin aslını. Çocukların lafına hiç güven olmuyor, siz istediğiniz kadar çocuğunuza güvenin.

Hiç unutmam. İlkokuldan en yakın arkadaşım ne zaman eskilerden laf açılsa, sınıf öğretmenimizi kastederek "ayy beni hep döverdi, çok döverdi" derdi. Lisedeyken bile o günlerden böyle bahsediyordu kız. Halbuki doğru değil. He he desem de arkadasımın abarttığını, doğruyu yansıtmadığını biliyordum. Bizim öğretmenimizin patır patır çocuk dövme huyu yoktu zaten, arkadasım dayak filan yememişti. Şimdi düşündüm de benim arkadaşım annesine bunu dese kimbilir ne sanırlar. Hemen gaza gelen tiplerse , burdaki yorumlardaki gibi adama saldırmaya giderlerdi herhalde. Haksız yere.
O yüzden bilip bilmeden gemileri yakmayın. Öğretmeni başına dokunur, önüne bak kızım der, çocuk bunu annesine dövdü diye bahseder. Belli olmaz yani bu durum. En doğruyu size öğretmen anlatır.

İnşallah bana da sizin gibi bir veli denk gelmez hanfendi.
Dayağı onaylamam, dövmem ancak cezalarım vardır.

Çocuğa dokunarak çekerim kulağını diye gülümsemeyle uyarmayı dayak olarak algılayan annenin
çocuğunu sınıfımda istemem zaten.

Allah uzak etsin.

sizi öyle iyi anlıyorum ki.. konu sahibinin bahsettiği vurma şiddetini bilemem tabii ama genel anlamda söylemek gerekirse; öğretmenlere bu şekilde tavır alındıgı için çocuklarınız lisede öğretmen dövüyor, kötü alışkanlıklara başlıyor. çocugunuz sizin için elbette kıymetli sizi de çok iyi anlıyorum konu sahibi ama biz öğrtmenler de senlerce bu derslerin içinde öğrencileri evlatlarımızdan ayırmamamz gerektiğini kavrıyoruz...

çok klişe olacak ama eskiden okulu bırakın dışarda bile çocuklar öğretmenlerden korkardı..ben yemeğimi yemediğimde annem beni öğretmenime söylemekle tehdit ederdi.. şimdi ise öğretmenler şikayet edilme korkusuyla eğitim veremez oldu.. inanın (sizin çocugunuz yapmıştır ya da yapar demiyorum) 1.sınıfları okutan bir öğretmen arkadaşım var afedersiniz çocuklar öyle şımarık ki öğretmenlerinin poposuna tokat atıyorlar :) bu cesareti de "nasıl olsa annem babam beni korur" cesaretiyle oluyor. öğretmen bilinci çocuklarda böyle gelişiyor işte..

sonra ilerde çocugum okulda kötü alışkanlıklar edindi, çocugum kötü yolda diye ağlanıyor veliler de.. başlar tabii, öğretmeninin gözü önünde sigara içebilen biri her türlü kötü alışkanlığa başlar..

demem o ki, sözlerim size değil sevgili konu sahibi. sözlerim günümüz eğitiminin böyle laçkalaşmasına sebep olanlara. hem veliler hem öğretmenler kan ağlıyor ama bunun sorumlusu ne veliler ne öğretmenler...

yazdıklarımı da genel gözlemlerim ve düşüncelerime göre yazdım, çocugunuzun öğretmenini ve çocugunuzu tanımadan bir yorum yapmam doğru olmaz ama sizler de lütfen yapıcı olun.. öğretmenle ortak hareket edin, o düşman değil çocuğunuzun öğretmeni.. hiç değilse evladınız için siz bir tık fazla yapıcı olmalısınız bence..

Şimdi aklıma geldi. 1. Sınıftayen arkamı dönüp arkadaşımla konuştuğum için öğretmenim elinde sopayla popoma vurmuştu. Dokunmuştu desem daha doğru olur. Acıtacak kadar değil, sadece benim hissedeceğim ve dikkatimi çekecek şiddetteydi. Döndüm önüme oturdum ben de. Şiddet görmediğimin farkında olduğum için büyütmedim. Anneme lafını ettim mi etmedim mi hatırlamıyorum. Şimdi gülümseten bir anı sadece. Sen gel de bu olayı yeni nesil velilere anlat kolaysa. Çok kolay "öğretmenim beni sopayla dövdü" diyebilir bir çocuk buna. Hemen gaza gelen veli kimbilir ne sanır. Bence çocuklarınızın sizi parmağında oynatmasına izin vermeyin. Bir şeyin aslını öğrenmeden de yargıya varmayın.

Ben de kızdığım zaman ''Çeker uzatırım o kulakları, koparırım burnunu şaşkınnn'' diyerek dokunuyorum hafif..
Ya da ben yazdırmaya çalışırken başkasına bakıyor, beni dinlemiyorsa kafasına hafif dokunuyorum bana bak bana bana diye( size göre vuruyorum muhtemelen)
Çocuk da benimle gülüyor çoğu zaman.. Abartacak ne var anlamadım..

Geçen veli toplantısında dayanamadım aynen şu cümleleri kurdum.

Eskiden bizim annemiz okula bırakırdı bizi, eti senin kemiği benim hocam derdi.
Sıra dayağı bilmem neyse ne mutlaka haketmiş olurduk.
Annenin ya da öğretmenin bir bakışı yeterdi susturmaya, ne demek istediğini anlardık.

İyi de yapmış annem valla, psikolojim falan bozulmadı, ayaklarımın üzerinde dimdik durabilen,
ufacık şeyler için ağlamayan, güçlü biri oldum.

Şimdi aman çocuk psikolojisi diye diye psikolojisi bozuk anne, baba doldu ortalık.
Çocuk elinde oyuncak oldu ebeveynler. Ağlamaya, bağırmaya kumanda ediliyorsunuz.

Yaptıramıyorum, yazmıyor, dinlemiyor hocamlar..

İyi yapmasın madem, siz yapın, yerine okuyun yazın.
Üstüne ne isterse alın, ödüllendirin, yeter ki ağlamasın.

Bir kalemi kardeşimle bölüşür, açmaya korkardım.
Ama mutlu ve saygılı bir çocuktum.

Şimdiki çocukların her şeyi var ama mutsuz, doyumsuz ve saygısız neden acaba?

o kadar haklısınız ki ben de buna benzer şeyler yazmak için konudaki mesajlara bakıyordum.

şiddete karşıyım, toplumun hiç bir kesiminde ne aile içinde ne okulda ne başka bir yerde şiddet bir çözüm değil. şiddetin azı çoğu da olmaz ben sıra dayağı atılmasını da savunmuyorum ama bizim şöyle bir anlayışımız var yeni nesil olarak "benim çocuğuma kimse hiç bir şey diyemez!" "ben evde karışmıyorum sen kimsin karışıyorsun!"

e karış mübarek, çocuk bu iyiyi kötüyü kimden öğrenecek? başına buyruk yetiştirilen çocuklar sözde özgür bireyler oluyor. emin olun salın sokağa bir tanesi toplumla uyumlu yaşayamaz, tek başına bir işi başaramaz.

hele bize geliyorlar lisede artık başıboşluktan evin kralı olmuş beyefendiler bir de üstüne ergenlik.. ali kıran başkesen her biri. burunlarından kıl aldırmazlar da iki paragrafı yüksek sesle oku desen kekelemeden okuyamazlar, kütüphaneye göndersen istediğin kitabı bulamadan gelirler öyle de beceriksizler.

hiç ben üstüme suç almıyorum valla kimse kusura bakmasın sizin 15 yaşına kadar terbiye edemediğiniz, eğitemediğiniz, toplumda bir birey haline getiremediğiniz şımarık, asi, büyümeyi sigara içmek sanan, ağzından yakası en açılmamış küfürler düşmeyen çocuklarınızı ben ıslah edemem. dersimi anlatır çıkar giderim. çalışmaya başlamadan önce benim de ideal öğretmenlik hayallerim vardı ama hayal bile değil artık şu durumda.

ha sonra da gelip veli toplantısında "hocam ben başedemiyorum, sen konuş" demiyorlar mı ölür müsün öldürür müsün! sen bi tanesiyle başedemiyorsun bende 30ardan 8 sınıf var dedim artık birine. el insaf kendi yarattığınız canavarla kendiniz başa çıkamıyorsunuz bizden nasıl bir mucize bekliyorsunuz ki?

neyse uzatmayayım, konu sahibi sözlerim size değildi zaten genel olarak bakış açısınaydı zira sizin yaklaşımınız gayet mantıklı. iyice öğrenin napmış vurmuş mu eliyle kafasını çevirmiş falan da olabilir oraya bakma buraya bak gibisinden ya da vurmak falan değil arada geçerken ilgilenmeyen öğrenciye dokunurum ben ilgisini çekmek için. tam öğrenin vurmuşsa bunun azı çoğu olmaz gerekeni yapın. müdürle konuşmaktan ziyade önce hocayla konuşun eğer olumsuz ters agresif bi tutum sergilerse 147'ye şikayet edin. bir okul müdürü kolay kolay arada bir husumet olmadıkça kendi personeline soruşturma açmaz çünkü dayak dahi olsa konu maalesef..

İlkokul birinci sınıfta daha ilk haftalarda kutu kutup pense oynuyorduk birkaç kişi
Zil çalmış sınıfa girmemişiz diye bir kadın öğretmen kulağıma bir yapışmıştı
Ben şok olmuştum,küçüğüm,okula alışmaya çalışıyorum
Annem diğer gün okula gelip bulmuştu kadını
Her zaman günümüzde öğretmenlere gereksiz yüklenildiğini,emeklerinin karşılığının verilmediğini vehakettikleri saygının günümüzde gösterilmediğini savunurum ama bunun gibi sırf öğrenciye sataşmam olsun diye sataşan öğretmenlerim de oldu
Mesela sen istiklal marşını yeterince yüksek sesle söylemedin seni bayrağa saygısızlıktan disipline vereceğim diyen ve gerçekten vermeye kalkan müzik öğretmenim
Servisle eve dönmüyorum senin ne biçim annen var kızı sokaklarda dönüyor diyen müdür muavinim oldu ki istanbul un en iyi Anadolu liselerinden birinde oldu bu olaylar
Ama anne babamın tutumu bu öğretmenlere sert olsa da bunun dışında haklı yapılan her şikayette bana özür diletmeyi ve haddimi bildirtmeyi de bildiler
Neyse sonuçta her meslekte o mesleği hakkıyla yapmayan çıkacaktır
Bütün öğretmenlere asla maledilemez

Gecen yil brnim kizimda birinci sinifa baslamisti.
malum daha kurallara henuz hakim olamadiklafi bir yas benim kuzimda arkasindaki arkadadi ile konustugu icin kulak dibindeki sacindan cekmis ve sarsmis kafasini tabi kizim ilk olarak anlatmadi ertesi gun okul saati gelince cok agladi okula gitmicem diye bende lafi aldom agzindan tabi kizima hossettirmeden sinifta konusmamasi gerektigini soyledim
cocugun yanlis anladiguni umud ederek okula gittin boylr birdey vatmi diye sormaya ben hic bitsy demeden ogretmen gekdi yanima dun biraz bozustuk yarenle dedi haberir var dedim bebi cok kizdirdi sacini cektim sarstim biraz dedi ay sok oldum
cocyk sabahtan beri agliyor dedim hur daha asla boylr birsey istemiyorum dedim siddetin kucugu buyugi olmamz diye baya bir ckistim
dediginizin aksina kizima zit gitmek yerine nasil hassas anlatamam o gin bugundr tabi esimde konustu auriyetten
Sakin ola ki kizina tajar diye sessuz kalmayin

Gene öğretmenler asılıyor kesiliyor hey Allahım biz de okula gittik biz de ceza aldık (size göre) dayak yedik nemi oldu psikolojimiz falan bozulmadı :KK14:doğru düzgün büyüdük öğretmenlere saygı sevgi duyduk.
Ayrıca bırakın şu ayakları çocuğunun bikaç saat yaramazlığına katlanamayan terlikle dövenler öğretmenin bir cezasında aslan kesiliyor :KK14:

Back
X