- 4 Mayıs 2019
- 3.482
- 6.195
- 78
- 32
Baya tercüman oldunuz.Büyük ihtimal sınıf annesi gitti sizi öğretmene şikayet etti ve ve öğretmen de bu durumdan yani velilerin tartışmalarını kendisine yansıtmasından rahatsız oldu ve bundan dolayı tepki verdi. Doğru mudur?
Eğer onun dışınd öğretmenle bir sıkıntınız yoksa bence güzelce konuşun, hoş bir muhabbetin geçmediğini aslında kendisi ile bir sorunu olmadığını belirtin. Sonrsında öğrencinize karşı bir tavır sergileyeceğini sanmıyorum.
Bakın hanımlar, öyle her problemde çabucak parlamayalım. Oluşan problemlere karşı hemen çocuğumu alırım demek yerine problemi çözmeye çalışın.
NE yani siz şimdi çocuğu alınca öğretmeni cezalandırmış mı olursunuz? Tam tersi öğretmenin umurunda olmaz çünkü bir öğrenci eksik olmuş olur sonuçta. Çocuğunuzu cezalandırmış olursunuz. Arkadaşlarına alıştı ve onlardan alıp başka sınıfa verdiğinizde zorlanacaktır.
Bir de bir öğretmen olarak velilerden ricam;
Sanki tek veli sizmişsiniz gibi, ya da bu öğretmen sadece sizin sorunlarınızla karşılaşıyor gibi davranmayın. Biz öğretmenler genellikle meslek başında çok tatlı insanlar oluyoruz:)
Sonrasında öylesine velilerle ve muamelerle karşılaşıyoruz ki bizlerde artık kendimizi korumaya alıyoruz. Eskisi kadar her soruna yumuşak davranamıyoruz.
Mesela, ben mesleğimin başında tüm öğrencilerimle sanki kendi çocuklarımmış gibi ilgilenir, terini siler, havlu koyar, kimisini tuvalete çıkarırdım daha neler neler..
Sonra baktım ki bazı veliler beni bayaa bakıcıları sanmaya başladı. MEsela, bir velinin şikayeti, hem de müdüre gidip etmiş. ^^Oğlu neden eve sürekli sırtı terli geliyormuş,ve neden ben sırtına havlu koymuyor muşum. Tüm çocuklara koyuyor ama onun çocuğuna havlu koymuyormuşum.''
Tabi bu tarz veliler sayesinde artık öğretmenliğim dışında hiç bir sorumluluk almıyorum. Tuvalette sıkıntısı varsa ya yardımcı yapar ya da veli okulda bulunur o yaptırır. İlacı vb. varsa hayatta içirmem veli gelecek o içirecek vb... :)
Sonuç olarak, öğretmenlerin uğraştıkları tek veli siz değilsiniz. Bazen onlarda aşırı tepki verebilir. Siz, öğretmene yumuşak bir tavırla giderseniz sonrasında o da hatası varsa anlayacaktır...
Bende özel eğitim öğretmeniyim
Haliyle veliler daha da korumacı ve hassas oluyor.
Bazen oturup saç baş yolası geliyor insanin