öğretmen ve sınıf annesi :(

Cidden şok oldum...
Eğer devlet memuru ise altın ve belli değerin üzerindeki hediye rusvette girer ve suçtur.
O kadarını bilemiyorum tabii
ama resmen veliler için gösteriş mevzusu olmuştu bu, sevgililer gününde bile hediye için para toplamak istiyorlardı artık höh demiştim yani öğretmenler gününü anneler gününü yılbaşını doğumgününü kutladık tamam da sevgililer günü ne mana demiştim açıkcası bi de az buz rakamlar istemiyorlardı hani gönlünüzden kopanı verin hediye düşünelim değil, kendince hediyeyi beğenip alıp sonra hediyeye katılacak velilere mesaj atarlardı ben bunu aldım parası şu hadi verin diye hatta biri gidip 600 TL'ye saat almıştı aaaa ben bunu beğendim aldım hadi çıkarın paraları demişti resmen zaten o günden sonra yapacaksam bireysel yaptım hediyemi
ki ben durumum olsa dahi bu kadar büyük bir hediye vermeyi uygun bulmuyorum karşı tarafı zor duruma sokmak mahcup etmek bu bence

bu eğitim sistemi ve düzeniyle bir cacık olmayız biz ülkece. ne demek sınıf annesi demek ben demek. sen insan eğitmek ve topluma doğru birey yetiştirmekle görevli öğretmensin. sınıf annesi dediğin çocuğunu gözünün önünden ayırmasın diye okulda kendine icat uyduran işsizdir bana göre.
evde oturup pembe dizi izleseler memlekete daha büyük hayırları olur.

KOnu aidat vermemek mi tam okuyamadim yorumlari.
Eger aidatsa neden vermiyorsunuz? Devlet sizin cocugunuz icin su parasi,elektrik parasi,dogalgaz parasi odemiyor. Wc kagidi almiyor. Kim karsilasin bunlari veliden baska?
veriyorum ben hiç aksatmadan konu sınıf annesinin benim haberim olmadan makbuzu kestirmesi ve çocukla annene söyle ödesin demesi.ordan biraz uzattık sonra öğretmende toplantıda bana tepki gösterip diğer velilerin kötü bakışlarına maruz bıraktı çocuklarına ödev vermiyorm madem öyle fotokopide yaptırmıyorum diye kinlendirdi velileri.kimse konuşmuyo benle :(

Arkadaslar benimde kizim devlet okulunda okuyor. Her yil aidatimi veririm. Sizlerde veriniz. Bunu cocugunuz icin yapiniz.
Okulun ve tuvaletlerin temiz olmasini istiyorsaniz odeyin.
Malesef devlet cogu seyi karsilamiyor.
İyi bir mudure ve iyi bir ogretmene denk gelirseniz bunlar sorun olmuyor.
Mudurumuzun okul aidatlarini okula kullandigini gozumuzle gorebiliyoruz. Temizlik vs olarak.

Sinif annesi muhabbetine gelirsek, konu sahibi sizin ogretmeninizle alakali durum. Yani bizim ogretmenimiz sinif annesinede diger velilere davrandigi gibi davraniyor. Sinif annesi sadece para toplamasinda yardimci oluyor. Ama aidatlari sinif annesi toplamiyor. Zorunlu degil aidat ama verirseniz sizin icin deniliyor. Ogretmende zorlamiyor ama rica ediyor.
Bizim okulda farkli ogretmenler yada sinif anneleri de vardir elbet. Ama hep o sekilde olmuyor sistem .

Konu sahibi yerinizde olsam ben sinifi degistirirdim. 4. Sinif degilse tabi .Cunku ogretmeninizin tavrini begenmedim .
Aidatida zor durumda degilseniz odeyin bence . Zaten maddi durumunuz olmazsa kimse size israr etmez diye düşünüyorum.

veriyorum ben hiç aksatmadan konu sınıf annesinin benim haberim olmadan makbuzu kestirmesi ve çocukla annene söyle ödesin demesi.ordan biraz uzattık sonra öğretmende toplantıda bana tepki gösterip diğer velilerin kötü bakışlarına maruz bıraktı çocuklarına ödev vermiyorm madem öyle fotokopide yaptırmıyorum diye kinlendirdi velileri.kimse konuşmuyo benle :(
Kacinci sinif çocuğunuz? Sinif degistirirseniz bence ogretmeni sikayet bile edebilirsiniz.

O kadarını bilemiyorum tabii
ama resmen veliler için gösteriş mevzusu olmuştu bu, sevgililer gününde bile hediye için para toplamak istiyorlardı artık höh demiştim yani öğretmenler gününü anneler gününü yılbaşını doğumgününü kutladık tamam da sevgililer günü ne mana demiştim açıkcası bi de az buz rakamlar istemiyorlardı hani gönlünüzden kopanı verin hediye düşünelim değil, kendince hediyeyi beğenip alıp sonra hediyeye katılacak velilere mesaj atarlardı ben bunu aldım parası şu hadi verin diye hatta biri gidip 600 TL'ye saat almıştı aaaa ben bunu beğendim aldım hadi çıkarın paraları demişti resmen zaten o günden sonra yapacaksam bireysel yaptım hediyemi
ki ben durumum olsa dahi bu kadar büyük bir hediye vermeyi uygun bulmuyorum karşı tarafı zor duruma sokmak mahcup etmek bu bence
Valla ben de öğretmenim
Velilerim bana bu hediyeleri alsa asla kabul etmem.
Hatta uyarırım.

Vallaha bence devlet kadar herkes suclu.ne idareci ne öğretmen ne veli.kendini bilmez insan o kadar cok ki.biraz şans isi.kimlerle yanyana düştüğüne bağlı.oglum şuan 7. sınıfa gidiyor.1.sinifta korkunç bir öğretmene denk geldik.ama velilerde bı o kadar iyiydi.hala görüştüğüm arkadaşlar var içlerinde.2. sınıfta aldım oğlumu o okuldan bu sefer harika bir öğretmene denk geldik.egitim hayatı boyunca aidat isteyen okulda oldu istemeyen de.cocuklarin konforu için seve seve yaptığımız yardımlarda oldu.ama sırf gosteris için bundan 6 sene evvel 35 öğrenciden 50 ser lira hediye parası toplamaya kalkanda oldu.adamina göre isteğin ne olduğuna göre tavır takindim hep.devlet odemiyorsa benim çocuğumun düzeni konforu sağlığı içinse aidat öderim.tabi durumu hic olmayan için bişey diyemem.ama anlamsız hediyeler içinde bı kuruş vermem.bireysel olarak bütçeye göre bı hediye alır geçerim.nacizane tavsiyem daha bu tip olaylarla insanlarla okul hayatı boyunca cok karsilasacaginizi düşünerek sizi bu tip tartışmaların içine cekmelerine izin vermeyin derim.boyle cok başınız ağrır.

Okullara verilen ödenek doğal gazın bir kısmını karşılar, ısınma ihtiyacı çok olan bir yer değilse daha da az ödenek alırlar, artık onunla da ne karşılanırsa.

Temizlik için İşkur ile 1 ya da şanslıysa 2 işçi gelir, yine de temizlemeye yetmez, çünkü öğrenciler okulun kaba tabirle içine eder. İşçi sayısı 3 olsun 4 olsun istenirse bu ücreti okulun karşılaması gerekir.

Tuvaletlerdeki sabunluklar ilk başlarda her teneffüs doldurulur (çünkü boş yere basıp yere akıtırlar), sonra o yerdeki sabuna basıp düşerler, sonrasında baş edilemez ve sabun pek konmamaya başlar. Musluklar özellikle açık bırakılır, dönem sonuna doğru da 1-2 musluk kırılır.

Kağıt fabrikası satıldığından beri fotokopi kağıdı %100 zamlandı. Ucuz fotokopi kağıtları var elbette, ancak onlar olması gereken gramajda olmadıkları için çok sık makineye sıkışırlar ve makinenin daha çabuk ya da sık arızalanmasına sebep olurlar. Makine bakımı ya da tamiri yine okulun bütçesine bakar, keza mürekkebi de.

Elektrik faturasına, su faturasına değinmiyorum bile.
Yani okul dediğiniz sizden alıp cebine indirmiyor. Çoğunlukla yine sizin çocuklarınızın sebep olduğu zararları ve temel ihtiyaçları karşılamaya çalışıyor.

Sınıf annesi konusunu çok saçma buluyorum, kendini diğer velilerden üstün gören bir kişi ve egosu. Böyle olmayanlar da vardır, ama forumda gördüğümüz kadarıyla ender bulunuyor.

Önemli olan öğrencinin ne hissettiğidir. Arkadaşlarından, sınıfından, öğretmeninden ve okulundan memnunsa filler tepişir çimenler ezilir olmamalı.

veriyorum ben hiç aksatmadan konu sınıf annesinin benim haberim olmadan makbuzu kestirmesi ve çocukla annene söyle ödesin demesi.ordan biraz uzattık sonra öğretmende toplantıda bana tepki gösterip diğer velilerin kötü bakışlarına maruz bıraktı çocuklarına ödev vermiyorm madem öyle fotokopide yaptırmıyorum diye kinlendirdi velileri.kimse konuşmuyo benle :KK43:
ortam egıtım yuvası mı altın gunumu bellı degıl
haklı oldugunuz bır konuda kımse sıze kotu kotu bakmaz rahat olun herkes neyın ne oldugunu bılır
bu sınıf annelıgı sacmalıgı bıtmedı mı ya ıyıkı benım okudugum doneme denk gelmedı cok sacma

veriyorum ben hiç aksatmadan konu sınıf annesinin benim haberim olmadan makbuzu kestirmesi ve çocukla annene söyle ödesin demesi.ordan biraz uzattık sonra öğretmende toplantıda bana tepki gösterip diğer velilerin kötü bakışlarına maruz bıraktı çocuklarına ödev vermiyorm madem öyle fotokopide yaptırmıyorum diye kinlendirdi velileri.kimse konuşmuyo benle :KK43:
Sinif annesinin soylediginde kotu bir sey yok ki. Ne diyecek soyle annene odesin diyecek elbette. Uzatmaniz yanlis olmus sonucta bu sinif annesine verilmis bir gorev,o kadin da keyfinden toplamiyor parayi,topladigini cebine de atmiyor. Cocugunu gercekten dusunen insan okulda kimseyle zitlasmaz. Ogretmen sinirlenmekte hakli,para konularinda puruz istemez elbette onun isi o degil. Cocuklarin egitimine yogunlasmasi gerekir

26 yasimdayim ilkokulda sinif annemiz vardi. Bir bitmemişler. Kadin butun tenefuslerde, igle arasinda okulda olurdu ya cocugunun peşinde, ya ogretmenin peşinde gezerdi. Tabi ki bu sinif annelerinin cocuklari her turlu el ustunde tutulur, kayirilirdi her konuda...
36 yaşındayım, bizim anneler okula veli toplantısından veli toplantısına uğrarlardı. =)) İhtiyaçlarımız nasıl giderilmiş, okul nasıl ayakta kalmış, öğretmenler nasıl delirmemiş, hayret. Demek ki mucizeymişiz. :confused: Niye tamamen çocuğumu ilgilendiren bir mesele için hiç tanımadığım, muhatabım olmayan bir insanı aracı olarak kullanmam gereksin? Yok kağıtmış, fotokopiymiş... Sanki devlet dairesi işletiyorlar, tek çözümü de "sınıf anneliği" gibi "ulvi" bir makam. Öğretmen tüm velilerle teker teker uğraşmak istemiyorsa, bir toplantı yapar mesela, belli şeyleri kurala bağlar, her seferinde konuşması gerekmez. Olmuyor muymuş öyle? Ay, sevgili sınıf anneleri ve olmaya gönül verenler size 3 sene veriyorum. Vazgeçin bu sevdanızdan. :KK8:

Geçenlerde okuldan hocayla konuşuyordum, ödenek mı azaldı vs diye, dedi ki, yıllardır okula para vermiyor devlet, sadece liselere ve bölge yatılı ortaokullarina veriliyor dedi. Bir arıza olsa müdür tanidiklarina ağız egiyor diyor. Sınıf giderleri için geçen gün yatmış. 1171 lira. Yılda 1 kez yatıyor. Ancak gerçekten de temizlik ve başka giderler için ödenek falan yokmuş. Şuan okulumuzda hizmetli yok haftada 1 WC temizleniyor, onu da sırayla öğretmenler yapıyormuş , 😱
İnanırım. Öğretmenlerin ve öğrencilerin hepatit vs. kapmaması büyük şans

36 yaşındayım, bizim anneler okula veli toplantısından veli toplantısına uğrarlardı. =)) İhtiyaçlarımız nasıl giderilmiş, okul nasıl ayakta kalmış, öğretmenler nasıl delirmemiş, hayret. Demek ki mucizeymişiz. :confused: Niye tamamen çocuğumu ilgilendiren bir mesele için hiç tanımadığım, muhatabım olmayan bir insanı aracı olarak kullanmam gereksin? Yok kağıtmış, fotokopiymiş... Sanki devlet dairesi işletiyorlar, tek çözümü de "sınıf anneliği" gibi "ulvi" bir makam. Öğretmen tüm velilerle teker teker uğraşmak istemiyorsa, bir toplantı yapar mesela, belli şeyleri kurala bağlar, her seferinde konuşması gerekmez. Olmuyor muymuş öyle? Ay, sevgili sınıf anneleri ve olmaya gönül verenler size 3 sene veriyorum. Vazgeçin bu sevdanızdan. :KK8:

Benim annem zaten calisiyordu para filan istedikelerinde ikiletmeden gotururdum parayi hep, o konuda ne ogretmenle ne sinif anneleriyle muhattap olunmaya gerek kalmadi. Sadece durumumu ogrenmeye gelirlerdi toplantilara o kadar. Sinif annesine gercekten cok mu ihtiyac var bilemiyorum bende. O kadin yalak yalak devamli ogretmen peşindeydi. Ogretmende ogle arasi icin getirilen 3-5 ev yemegi, hediye ve yalaklik karsiliginda onun kizini herseyde öne koyardi, buydu yapilan sadece.

Arkadaşlar her okula devlet belli bir destek veriyor. Atıyorum işkur dan 1 hizmetli 1 güvenlik veriyor maaşını karşılıyor ama bu yeterli gelmiyor ek olarak hizmetli almak gerekiyor , okulun başka giderleri oluyor cam kırılır , kapı kırılır , toner biter , fotokopi makinesi bozulur , temizlik malzemesi alınır vs okul aile birliği hesabına yatırılan aidatlardan ödeniyor. Bu yüzden kendi okulum için söylüyorum her öğrenciden yıllık 100-150 lira gibi okul aile birliğine aidat toplanıyor bağış adı altında. Hiç vermeyen de oluyor yarım veren de. Toplanan paralar kesinlikle sıkı sıkı denetleniyor ve okula harcanıyor. Mesela okulun pencerelerine güvenlik aparatları takıldı, merdiven aralarına fileler yapıldı, çocukların elleri kapıya sıkışmasın diye kapılar tenefüste açılıyor ve öğretmen gelmeden tekrar kapanamıyor öyle bir kilit sistemi yapıldı.

Öğretmenler bu işleri halledebilmek için velilerden tercihen ev hanımı gibi okula sık sık gelip gidebilecek, vakti ve enerjisi bol, çalışkan ve iletişimi kuvvetli birini sınıf annesi adı altında yardımcı gibi görevlendiriyor. Sonuçta öğretmen miyim tahsilatçı mı... ayrıca müdür de tahsilatçı değil efendim. Ancak idareci olunca maddi konular da adamların görev alanına dahil oluyor maalesef. Onlar da öğretmenleri kendi sınıflarından sorumlu tutuyor falan filan... eğer idare ve öğretmenin artı sınıf annesinin cebe oara atmadığını düşünüyorsanız aidatları ödeyin lütfen. O paralar çocuğunuza hizmet için toplanıyor başka bir şey için değil
Aynı şeyi söylemişiz. Üstelik ben de bir öğretmenim. Niye bana kızdınız şimdi? 😬😬 Veli de değilim ki

Okullarda neler olduğunu açık açık bilse keşke herkes ama yok, tutturulmuş bir aidat ödenmez devlet okuluna diye.
Okulda maaşı devlet tarafından ödenen 1-2 hizmetli bulunur ama asla yeterli olmaz, o tuvaletler her zaman leş gibi olur.
1 ay oldu okul başlayalı, kadın öğretmenler tuvaleti asla temizlenmedi, tuvalet kağıdı, sabun vs gibi ihtiyaçlarımızı kendimiz karşılıyoruz, tuvaleti de artık kendimiz temizliyoruz.
Fotokopi için ben öğrenciden asla para toplamam ama aylık 100-150lira fotokopi için harcama yapan öğretmenler var, parasını mecburen topluyorlar çocuklardan. Çünkü okulda fotokopi makinesi bozuk, aidat verilmediği için yaptırılamıyor.
Çocuk kapıyı kırıyor, camı kırıyor. Sonra kışın sınıflar ısınmıyor diye veli isyan ediyor. Yılda 20 lirayı çocuğunuza çok görüyorsunuz ama aynı zamanda tüm konforu yerinde olsun istiyorsunuz.
Veli paketi 15 lira olan sigara içiyor, ama çocuğu için istediğim 25 liralık test kitabını almıyor. 3 öğrencimin kitabını ben aldım ama emin olun maddi anlamda ciddi sıkıntıları yok, anne baba ilgisiz (sözde çok ilgili ) . Herkes aldı 3 çocuk kalınca onlar mağdur olsun istemedim.
Bu gözler gidip doktordan okul pis olduğu için sürekli mikrop kapıyor diye rapor alan veli gördü arkadaşlar. O raporu veren doktora diyecek çok laf var da banlanmak istemiyorum. O kadar da değil gerçekten, hasta çocuğunuzun burnunu silmesine yardım ediyorr oluşumuz okulun camını, tuvaletini de temizleyebileceğimiz anlamına gelmiyor.
El insaf, üç kuruş destek olun da çocuklar da daha iyi şartlarda eğitim görsün.

Aidat ödemek zorunda falan değilsiniz.
Bizim okulda böyle bir uygulama yok.
Sene başında her öğrenci bir top a4 alır fotokopi için hepsi bu.
Onun dışında sınıflarına özel perde falan isteyenler para toplar.

Ama üç kuruş para vermek istemeyen velilere bakıyorum. Kendi aralarında hep lakırdı.
Okulda dolaşırken yerler çamaşır suyu ile temizlenmiyor mu?
Bu tuvaletlerin hali ıyyyy...

O gelecek olan hizmetlilere söyleyin şu camları ayda bir silsinler!
Öğretmen olarak buna hakkınız var. diye geçen bir tanesi beni resmen azarladı.

Farkında değil. Sınıfı temizlemişler de zor geldi yorgunlukla bana çemkirdi.
Ben onun ağzının payını verirdim de o günde hanımefendiliğim üzerimdeydi niyeyse.

Biz hizmetli bulamıyoruz.
Her yer kir içinde.
Sınıfın camlarını ben sildim.
Sınıf boyasını sağolsun bir velim gönüllü yaptı.

Ben de isterim gıcır gıcır merdivenlerde yürümek, deterjan kokuları arasında oturmak.
Ama şartlar belli.
Ben devlette öğretmenim senin çocuğunda devlette öğrenci arkadaşım.
Kendine gel diyorum ve gidiyorum.

Sınıf annesi ile tartışmak yerine okul idaresine ben aidat vermeyeceğim diyecektiniz.
Yanlış insanlarla yanlış kavgalara tutuşursanız iş buralara varır elbette.

Aidat dediniz sınıf eksiği için toplanan para mi? Bizim öğretmen durumu iyi olanlar alsın dedi kabul edenler oldu biz kabul etmedik sınıftca ödedik ayrımcılık olmasın diye. Sınıf annesi çok ciddiye almayın bizim sınıf annesi her cocugunda sınıf anneliği yapmış 10-15 yıl sinif anneliği tecrübem var dedi 😂 beni seçin dedi durumu çok iyi olan çocuk veliyle can ciğer 😂 ay montunu getireyim falan çok ucuz geliyor bana sırf zengo diye yağ bal olabildik kadar hepsinin dışında kalıyorum. Ufaklık bütün arkadaşlarıyla iyi anlasiyo öğretmenden memnun ogretmen de çocukta geri kalan bişey beni ilgilendirmiyor deyip topluluktan kaciyorum

Back
X