• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öğretmen ve sınıf annesi :(

genel veli toplantısı denildi gittik oooo surat asık bize bakmıyo bile.sonra açıkladı sınıf annemizle tartışılmış felan diye.konuda aidat.verirdin vermezdin derken olayı öğretmene taşımış sınıf annesi olacak şahsiyet
Ben bu konuda sınıf temsilcisi ile muhatap olmanızı çözemedim. O bir elçi. Ben öğretmenle konuşurum deyip kesmeliydiniz. O da ısrar etmemeli öğretmenle konuşun deneliydi. Bu tartışmalardan bir çoğuna şahit oldum. Hepsi mantık dışı.

:( ben tutamadım kendimi işte keşke sussuydım.ama suçlu gibi gösterilip benim sorduğum şeylere cevap verilmeyince toplantıda bende tutamadım kendimi

Arkadaşlar sınıf annesi kavramını doğru bulmuyorum. Çünkü öncelikle böyle bir statü yok. Ancak varmış gibi gibi izlenim yaratılıyor. Bu kavram nasıl ortaya çıktı onuda bilemiyoruz. Kımse üzerine vazife olmayan bir konuda diğerine istekte bulunamaz.

Ben bu konuda sınıf temsilcisi ile muhatap olmanızı çözemedim. O bir elçi. Ben öğretmenle konuşurum deyip kesmeliydiniz. O da ısrar etmemeli öğretmenle konuşun deneliydi. Bu tartışmalardan bir çoğuna şahit oldum. Hepsi mantık dışı.
öğretmen çok acil bişey olmadıkça bana yazmayın diyo o yüzden sınıf annesiyle konuşmuştum:(

öğretmen çok acil bişey olmadıkça bana yazmayın diyo o yüzden sınıf annesiyle konuşmuştum:KK43:
O zaman öyle deyip öğretmeni de aramasaydınız. Sınıf temsilcisinin görevi iletmek size. Vermezseniz muhatabınız o değil. Okul idaresi. Yalnız bunun sınıfla topluca konuşulması da gereksiz. Öğretmen sizinle konuşmalıydı. Yani herkes bilinçsiz hareket etmiş. Karar sizin burada devam edip etmemek. İnşallah çözülür en iyi şekilde

Arkadaşlar sınıf annesi kavramını doğru bulmuyorum. Çünkü öncelikle böyle bir statü yok. Ancak varmış gibi gibi izlenim yaratılıyor. Bu kavram nasıl ortaya çıktı onuda bilemiyoruz. Kımse üzerine vazife olmayan bir konuda diğerine istekte bulunamaz.
Öğretmenlere yardımcı oluyorlar. Öğretmen rahat etsin diye. Çünkü artık internet telefon var. Öğretmen 7-24 uğraşmak istemiyor. Gerekli mi gereksiz mi bilmem. Sınıflar 60 kişi herkesin işi zor.

Gıcık bir durum , niye ben yüz göz olayım sınıf annesiyle okul aidatı için , ona ne , aman neyseki böyle bir durum yaşamadık , yoktu gerçekten okulumuzda .
Aslında tüm öğretmen yada müdürlerin kötü olmayacağı gibi sınıf anneleride öyle. Tamamen karakter meselesi bu olay. Ama bazı karakterler buldumcuk işte malesef.
Benim annem 6 yıl sınıf anneliği yaptı birakmak istedi hoca çok diretti sana güvendim alıştım vs diye en son kadina gına geldi arkadaşına devretti. Yani her seferinde sınıf annesi kötü olmuyor bazen sinif annesi olmayan velilerde sanki kadına garezi varmış gibi davranabiliyor. Ya da öğretmen bir yandan veliler bir yandan darliyor.
Bizim okulda böyle bir şey olmadı anneme şükür ne ondan ne karşıdan ama sorumluluk çok o yüzden 6 yıl sonrası yardımcı oldu +2 olarak😃

Dediğim gibi henüz işin tam içinde değilim ama şu anlattıklarınızdan anladığım ortam zannettiğimden çok daha leş durumda. =( Çok üzücü ya. Arkadaşlar okulun kazanını tamir ettiremediklerinden filan bahsetmişler. Devlet okulu bir de, devlet olarak ne halta yarıyorlar o zaman? Devlet topladığı vergileri vatandaşa azıcık faydası olmayan kurumlara akıtmaya devam etsin ama bir okul kazanını tamir ettirecek bütçeyi ayıramasın, bir temizlik görevlisinin maaşını veremesin. Çoğu asgari ücretle çalışan insanların vereceği aidata baksın o işler. Yazıklar olsun gerçekten. Tam da ülkemin genel durumunu özetleyecek bir laf var, bilirsiniz; sen eşek olunca semer vuran çok olur diye...

Neyse konumuz sınıf annesiydi. Yahu öğretmenin velilerle muhatap olmasına gerek var mı? Eskiden birşeye ihtiyaç varsa, öğretmenimiz ya defterimize yazdırırdı ya kendisi yazardı, o mesaj veliye bir şekilde giderdi.
Hatta size bir şey söyleyeyim.
Sağlık ocakları var ya işte onların giderleri, hemşirelerin giderleri, araç gerec, elektirik vs işlerini oradaki doktorlar ödüyor devlet sadece doktorlara maaş veriyor. İşte o yüzdenmis aile hekimininde afra tafrasi. Ben en son sinir olup yetkili bir yerde öğrendim durumu. Düşünün vergiler okula gitmiyor, sağlık ocagina bile gitmiyor
Sınıf annesi olmakta zor gerçekten annem yaptı daha önce bircok kişi devlet okulu ne parası deyip anneme laf yapıyordu annem cevap vermeden idare ile konuşun bu durumu ben elcilik yapiyorun diyordu. Hatta çok vermiştir annem para vermeyen velilerin yerine parayi. Misal sınıfa masa örtüsü alinacak 30 kişi sınıf 15 veriyor 15 i vermiyor. İçlerinde kalanlara yardim edip etmeyeceği soruluyor. 15 verenden rica ediliyor katılım ne olursa olsun kalan parayı annem veriyordu bazende yardımcısı ile ortak veriyorlardi. Cok sıkıntıli durumlar

Aidat bizi bağlıyor arkadaşlar, idare öğretmene soruyor, öğretmen sınıf annesine iletiyor.
Şu an bizim okulda öğrenci başı 10 lira toplanıyor mesela. Ben sıkıldım sürekli velilerinize söyleyin mesajlarından. Her bir veliden tek tek para toplayacak halim yok doğal olarak sınıf temsilcisi yapıyor bu işi. Ayrıca böyle bir kavram da var, sınıf adına okul aile birliğine bağış vs yapılırken onun imzası gerekiyor gibi.

Hatta size bir şey söyleyeyim.
Sağlık ocakları var ya işte onların giderleri, hemşirelerin giderleri, araç gerec, elektirik vs işlerini oradaki doktorlar ödüyor devlet sadece doktorlara maaş veriyor. İşte o yüzdenmis aile hekimininde afra tafrasi. Ben en son sinir olup yetkili bir yerde öğrendim durumu. Düşünün vergiler okula gitmiyor, sağlık ocagina bile gitmiyor
Sınıf annesi olmakta zor gerçekten annem yaptı daha önce bircok kişi devlet okulu ne parası deyip anneme laf yapıyordu annem cevap vermeden idare ile konuşun bu durumu ben elcilik yapiyorun diyordu. Hatta çok vermiştir annem para vermeyen velilerin yerine parayi. Misal sınıfa masa örtüsü alinacak 30 kişi sınıf 15 veriyor 15 i vermiyor. İçlerinde kalanlara yardim edip etmeyeceği soruluyor. 15 verenden rica ediliyor katılım ne olursa olsun kalan parayı annem veriyordu bazende yardımcısı ile ortak veriyorlardi. Cok sıkıntıli durumlar
Bahsettiğiniz giderler için doktorlar ödenek alıyor. Her ay gider parası ayrı yatıyor maaş harici. Fazlasıyla yatıyor hem de. Ekstra enjeksiyon hemşiresi ve temizlik personeli giderleri o paradan ödeniyor. Sigortaları dahil.

Aidat denen şey ne? Yasal mı? Ne için kullanılıyor?

Veliler okul hayatının niye bu kadar içindeler kısmı beni feci rahatsız ediyor. Sınıf annesi ne ayrıca yav? Eskiden yoklardı, ee biz de gayet güzel okuduk ettik, okullarımız batmadı yani. Kızım daha küçük ama umarım ilkokul çağına gelene kadar bu saçma sapan sistem kendi kendini imha eder. Yoksa çok arıza çıkarırım. Tirbiyisizlir. :confused:
Eskiden daha çoklardı yahu
Bir ara şikayetleri arşa ulaştırmışlardı
Öğretmenler gününde bilezik alınacak vs. Diye millete baskı yapanları vardı

İyide bankaya yatıyorya hani aidat(bizde böyleydi) , idaremi diyor öğretmene hocam yatırmayan öğrencileriniz var gibisinden 🤷‍♀️
sürekli idare öğretmene paraları topladın mi der öğretmen üzerinde çok baskı kuruluyor . öğretmeninin paraları yatırın demesi yasal olmadığı için parasal isleri sınıf annesi yazar . keşke okulların parasi olsa ve öğretmenler bu kadar uğraşmasa

Pardon da sekerim adi ustunde devlet okulu , devlet karsilamiyor mu bunlari ???
Ben şok 😰
hayır okullar aidat ve kermesle dönüyor. Bağış yapan veli azsa çok büyük sıkıntı, parasızlıktan gorevlimizin maaşını geç ödedik o kadar üzücü ki :(

Valla anlamadim ben bu isten birsey , hademenin maasini nasil odemez? İnsanlar neden isyan etmiyor bu duruma? Valla beynim yandi benim
Zaman zaman duyuyordum insanlarin okula para verdigini ama onlari ekstra ihtiyaclar icin istiyorlar diye dusunmustum , hic aklima hsdeme , sira vs gibi zorunlu seyler gelmemisti
dolap , perde , temizlik malzemesi , eskiden projeksiyon, her şey velilerden gelecek parayla devlet bir iki personel ancak verir gerisi okul aile birliğinin parasıyla halledilir. Okullarimiz ciddi anlamda fakir

Bahsettiğiniz giderler için doktorlar ödenek alıyor. Her ay gider parası ayrı yatıyor maaş harici. Fazlasıyla yatıyor hem de. Ekstra enjeksiyon hemşiresi ve temizlik personeli giderleri o paradan ödeniyor. Sigortaları dahil.
Yani? Bahsettigim şey giderlerin ödenmesinin doktorların elinde olması. Maaş harici gider parası yatiyorsa da toplu yatıyor belli ki sebep ne? Devlet neden maaşları ayrı giderleri ayri karşılamıyor bunu belirtecek programı yapacak, gider pusulasini yönetecek kisi koyacak kadar gelişmemiş--teknolojisiz mi? Sonra bu doktorlar nasıl bu kadar zengin oluyor. Olur tabi sağlık ocakları yıkılıyor öyle sağlık yeri mi olur? Ne oluyor bir kısmı gidereyse kalani cebe. Kim kontrol ediyor kimse. Sonra doktorlar ilgisiz, hijyen sıfır, hemşireler ilgisiz, yapılması gereken tetkikler için bile alet edavat yok. Devlet hastanesi, devlet sağlık ocağı tekellestirilemez. Yoksa böyle azar yeriz, yapmasi gerekeni yapmaz yatar kazanir ne ala. Maaş + ödenek ohh.
Anlatabildim mi?

ne yazık ki öğretmenler gününde kendine alınacak hediyeye belirleyen öğretmenler olduğunu bile duydum :(
zaten veliler arasında o hediye savaşına girmek dahi istemiyorum
para toplayıp altın almaya kalkanları biliyorum kendi okul grubumdan :olamaz:
benim zamanımda bir çift çorap bile hediye edilirdi
şimdi yapmayanı küçük görüyorlar resmen :(
Oğlumun sınıf annesi ve tayfası🤣 “aaa c sınıfı cumhuriyet altını almış bizim öğretmenin neyi eksik”.
Ben: “ Düğün mü yapıyoruz, bana takılsa hakaret sayarım -ben de öğretmenim- Bir çiçek yaptıralım, hatta adına teraryum çok anlamlı olur”
Sayın sınıf annesi ve tayfası “ aaa cumhuriyetten aşağısı ayıp olur, zaten öğretmenimiz çiçek sevmiyor, boşa paraymış.”
Diye diye anneler günü, öğretmenler günü, doğum günü, yıl başı, yıl ortası, yıl sonu ve bilimum günleri altınla kutladılar 🤣 aldıkları ilk hediyelere katıldım, çünkü onlar hediyeydi, yani kolye, saat, çanta, küpe gibi kişisel hediyelerdi. Olay bir yılın sonunda altına dönünce bana müsade dedim.

veriyorum ben hiç aksatmadan konu sınıf annesinin benim haberim olmadan makbuzu kestirmesi ve çocukla annene söyle ödesin demesi.ordan biraz uzattık sonra öğretmende toplantıda bana tepki gösterip diğer velilerin kötü bakışlarına maruz bıraktı çocuklarına ödev vermiyorm madem öyle fotokopide yaptırmıyorum diye kinlendirdi velileri.kimse konuşmuyo benle :KK43:

aidat ne kadarki böyle dolduruşa geldiniz, iyi olmuş cidden bir daha dolduruşa gelmezsiniz.
sanki okullar zengin de keyfi para topluyor.
çok zengin olsam bağış yapacağım tek yer okullardır, iyi ortamda yetiştirilen çocuklar geleceğimizi şekillendirsin.

Oğlumun sınıf annesi ve tayfası🤣 “aaa c sınıfı cumhuriyet altını almış bizim öğretmenin neyi eksik”.
Ben: “ Düğün mü yapıyoruz, bana takılsa hakaret sayarım -ben de öğretmenim- Bir çiçek yaptıralım, hatta adına teraryum çok anlamlı olur”
Sayın sınıf annesi ve tayfası “ aaa cumhuriyetten aşağısı ayıp olur, zaten öğretmenimiz çiçek sevmiyor, boşa paraymış.”
Diye diye anneler günü, öğretmenler günü, doğum günü, yıl başı, yıl ortası, yıl sonu ve bilimum günleri altınla kutladılar 🤣 aldıkları ilk hediyelere katıldım, çünkü onlar hediyeydi, yani kolye, saat, çanta, küpe gibi kişisel hediyelerdi. Olay bir yılın sonunda altına dönünce bana müsade dedim.

gerçekten öğretmenin nasıl kendisine, statüsüne yakıştırıp aldığı da ayrı konu.
benim saygım kalmaz altını kabul eden öğretmene.
maddi değeri yüksek hediye kabul etmekle rüşvet almak aynı şey bence. sonuçta statünün imkanlarıyla maddi değeri yüksek bir şey sahibi oluyosun.

Pardon da sekerim adi ustunde devlet okulu , devlet karsilamiyor mu bunlari ???
Ben şok 😰
Karşılamıyor, daha doğrusu bir görevlinin ücretini veriyor sadece(temizlik, güvenlik, idari işleri yapacak memur.) bazen işkurdan eleman gönderiliyor belirli dönemlerde.

Mesela ben nitelikli bir devlet lisesinde çalışıyorum. Memurumuz yok(vardı ama işten çıkarıldı), Bir güvenlik görevlimiz var işkurdan. Temizlik elemanı bekliyoruz ama daha gelmedi. Hafta başı İŞKUR bir eleman gönderecek diye bekliyoruz. Bu görevli ancak sınıfların ve okulun temizliğini yapacak. İdari odaları, öğretmen odalarını kendimiz temizliyoruz. Çayımızı kendimiz demliyor ders bitimi bulaşıklarımızı yıkıyoruz.

Evet okulda kullanmamız gereken ihtiyaçlarımızı (hatta bazen öğrencilerin de ihtiyaçlarını) kendi cebimizden ödüyoruz. Durumumuzu gören ve katkı sağlayan velilerimiz de var elbette. Sonuçta yaptıklarımız da çocuklarımız için.

Back
X