öğretmen ve sınıf annesi :(

Pardon da sekerim adi ustunde devlet okulu , devlet karsilamiyor mu bunlari ???
Ben şok 😰
Devlet ilkokullara ve ortaokullara ödenek vermiyor.Diyor ki okul aile birliği yetkisiyle okula bağış alabilirsiniz.Okullarin sadece elektrik su telefon gibi ödemeleri otomatik olarak devletten karşılanıyor.Hizmetli veriliyor okullara ama mesela bin kişilik okula iki tane işkur dan eleman gönderiyor.O iki kişi hiçbir şeye yetisemeyince okullarda okul aile birliğine yatırılan bağışlarla dışarıdan görevli tutmaya çalışıyorlar.İste o aidat denilen muamma da burada ortaya çıkıyor.Kimse okula bağış yapmazsa okullar Allah'a emanet ,tuvaletler sınıflar pislik içinde kalıyor.Kermes düzenlenerek bir nebze de olsa okula gelir sağlanmaya calisiliyor.Onda bile bin türlü sorun çıkıyor.Biz öğretmenler sınıflara dagitacagimiz fotokopiler için bile okulda para ödüyoruz cebimizden.Ama sonra birileri çıkıyor aidat yasak diyor.Veliler de zannediyor ki o aidatlar cebe atılıyor. Konunun özeti okulların parası yok....

Ya kusura bakmayın da üç kuruş için işi uzatırsanız çağırılıp azar da yersiniz. Öğretmen bunlarla uğraştırılmaz. Yetişkin insanlar çocukları için kendi aralarında becerip para toplayamıyor, tartışma öğretmene gidiyor. Öğretmen sizinle mi uğraşacak, okulun idare baskısıyla mı yoksa asıl işi olan eğitimle mi? Bir de öğretmeni şikayet edin diyen akıllara zarar üyeler gördüm ki vah vah diyorum.

Ben sınıf anneme para veriyom şunun annesi para verdi alın diye, 10 dakka sonra parayı kim verdiydi diye mesaj atıyo , o kadar umursamıyo:)))

Bu arada adiat parası denen
Okullarda neler olduğunu açık açık bilse keşke herkes ama yok, tutturulmuş bir aidat ödenmez devlet okuluna diye.
Okulda maaşı devlet tarafından ödenen 1-2 hizmetli bulunur ama asla yeterli olmaz, o tuvaletler her zaman leş gibi olur.
1 ay oldu okul başlayalı, kadın öğretmenler tuvaleti asla temizlenmedi, tuvalet kağıdı, sabun vs gibi ihtiyaçlarımızı kendimiz karşılıyoruz, tuvaleti de artık kendimiz temizliyoruz.
Fotokopi için ben öğrenciden asla para toplamam ama aylık 100-150lira fotokopi için harcama yapan öğretmenler var, parasını mecburen topluyorlar çocuklardan. Çünkü okulda fotokopi makinesi bozuk, aidat verilmediği için yaptırılamıyor.
Çocuk kapıyı kırıyor, camı kırıyor. Sonra kışın sınıflar ısınmıyor diye veli isyan ediyor. Yılda 20 lirayı çocuğunuza çok görüyorsunuz ama aynı zamanda tüm konforu yerinde olsun istiyorsunuz.
Veli paketi 15 lira olan sigara içiyor, ama çocuğu için istediğim 25 liralık test kitabını almıyor. 3 öğrencimin kitabını ben aldım ama emin olun maddi anlamda ciddi sıkıntıları yok, anne baba ilgisiz (sözde çok ilgili ) . Herkes aldı 3 çocuk kalınca onlar mağdur olsun istemedim.
Bu gözler gidip doktordan okul pis olduğu için sürekli mikrop kapıyor diye rapor alan veli gördü arkadaşlar. O raporu veren doktora diyecek çok laf var da banlanmak istemiyorum. O kadar da değil gerçekten, hasta çocuğunuzun burnunu silmesine yardım ediyorr oluşumuz okulun camını, tuvaletini de temizleyebileceğimiz anlamına gelmiyor.
El insaf, üç kuruş destek olun da çocuklar da daha iyi şartlarda eğitim görsün.
Harfi harfine yazmak istediklerim
Okul başlayalı üç hafta oldu annelere bir top fotokopi kağıdı aldıramadık
Sanki oturup fotokopi kağıdı yiyecekmişiz gibi davrananlar çıkıyor arada
Aidatı falan hiç söylemiyorum

Aslında neden bunun ismi adiat ve toplama görevi öğretmenlere ait hiç anlamıyorum
Anasınıfı gibi her ay 100 lira bankada toplatılsın olsun bitsin

Aidat ödemek zorunda falan değilsiniz.
Bizim okulda böyle bir uygulama yok.
Sene başında her öğrenci bir top a4 alır fotokopi için hepsi bu.
Onun dışında sınıflarına özel perde falan isteyenler para toplar.

Ama üç kuruş para vermek istemeyen velilere bakıyorum. Kendi aralarında hep lakırdı.
Okulda dolaşırken yerler çamaşır suyu ile temizlenmiyor mu?
Bu tuvaletlerin hali ıyyyy...

O gelecek olan hizmetlilere söyleyin şu camları ayda bir silsinler!
Öğretmen olarak buna hakkınız var. diye geçen bir tanesi beni resmen azarladı.

Farkında değil. Sınıfı temizlemişler de zor geldi yorgunlukla bana çemkirdi.
Ben onun ağzının payını verirdim de o günde hanımefendiliğim üzerimdeydi niyeyse.

Biz hizmetli bulamıyoruz.
Her yer kir içinde.
Sınıfın camlarını ben sildim.
Sınıf boyasını sağolsun bir velim gönüllü yaptı.

Ben de isterim gıcır gıcır merdivenlerde yürümek, deterjan kokuları arasında oturmak.
Ama şartlar belli.
Ben devlette öğretmenim senin çocuğunda devlette öğrenci arkadaşım.
Kendine gel diyorum ve gidiyorum.

Sınıf annesi ile tartışmak yerine okul idaresine ben aidat vermeyeceğim diyecektiniz.
Yanlış insanlarla yanlış kavgalara tutuşursanız iş buralara varır elbette.
Geçen günkü kaynak kitap konusuna dönüyor
Veliler hem okul pırıl pırıl olsun sürekli güvenlik bulunsun vs. İstiyorlar
Ama 50 lira aidat parasına şikayette şikayete koşuyorlar

Öncelikle haklarınızı bilin. Aidat zorunlu değil, veli bağış yapmak isterse yapar. Kimse bunun için size baskı yapamaz. Okullara çok fazla ödenek ayrılmadığı için aidat toplamak zorunda kalıyorlar. Ama zorunlu tutamazlar. Sınıf Annesi olayı da bildiğim kadarıyla olan bir şey değil ama okul aile birliği vs. diye kılıfına uyduruyorlar sanırım.

Size okul idaresi bile bu konuda baskı yapamazken sınıf Annesi de kim oluyormuş? Böyle bir hakkı yok. Öğretmenle bir daha konuşmaya çalışın. Tavrı devam ederse okul idaresine başvurun. Haklarınızı da bilin.

Geçen günkü kaynak kitap konusuna dönüyor
Veliler hem okul pırıl pırıl olsun sürekli güvenlik bulunsun vs. İstiyorlar
Ama 50 lira aidat parasına şikayette şikayete koşuyorlar

Aynen öyle.
Allah akıl fikir versin valla istekleri bitmez bunların.
Aklım daha nelere şaşacak demek istemiyorum.
Ebeveynlerimiz çok çılgın her sene bir öncekini arıyoruz.

Arkadaşlar sınıf annesi ne demek ? Böyle birşey var mı?
20 küsür sene önce ilkokuldaydım, o zaman vardı bizim sınıf annemiz.
Öğrencilerin velileri ve öğretmen arasındaki dengeyi yürütürdü.
Öğretmen 30 veliyle konuşmak yerine, sınıf annesine taleplerde bulunur ya da yapmak istediklerini açıklardı falan filan.
Ben gayet memnundum sınıf annemizden, çok kibar ve denge kurabilen bir kadındı.
En yaramaz çocuğun annesiydi ama oğlu belki düzelir, eli üzerinde olsun diye bu yolu seçmiş ve daha fazla müdahale edebilirdi böylece.

Sınıf annelerinden nefret ettiğim kadar kimseden nefret etmiyorum sanırım.
Devlet okulunda okuduğum zaman bize dayatılan bu aptal sistem yüzünden hep dışlandım.
Ailem kıt kanaat geçiniyorlardı. İki tane sınıf annemiz ve bir adet gevşek sapık bi öğretmenimiz vardı. Onlar sınıfta muhabbet ederken kaynatılan dersler, bit taramasında fakirin çocuğuna bitli muamelesi yapmalar, sürekli aidat getirmeyenleri rencide etmeler, kendi çocuklarını sınıfta kayırmalar, öğretmene altın almaya dayatmalar vs vs. Anlatmakla bitmez.
Ailem parayı vermemezlik yapmadı hiç bir zaman. Sadece maaş gününü beklemek zorunda kalıyorlardı defalarca konuşmasına rağmen kadın diretiyordu şu gün diye. En son babamla kadın papaz olmuştu.
Ki babam boş zamanında kırılan kapıyı bozulan bişeyleri sıra boyalarını yer fayanslarını yapardı ücretsiz kendi emeği ile yardım olsun diye.
Neyse sonuç olarak aldığımız perdeler yaptırdığımız pimapenler fayanslar laboratuvarlar bilgisayarlar hepsi kaldı. Ve sonra okulu yıktılar.
Bu muhabbetlere hiç bulaşmamak için özel okula vereceğim cocuğum olursa.

Konu sahibi sakın sınıf değiştirmeyin. Çocuğunuza kötülük yaparsınız. İstenilenleri de geciktirmeyin dışlanıyor çocuk.

Hepatit a aşısı var bebeklik aşı takviminde olmazlar da öğretmenleri bilemem
Var evet ama okullar o kadar pis ki bana korumayacakmış gibi geliyor Allah korusun. Gerçi ben sağlık konusunda evhamlı bir tipim o yüzden en kötüsünü düşünmeye çok müsaitim.

genel veli toplantısı denildi gittik oooo surat asık bize bakmıyo bile.sonra açıkladı sınıf annemizle tartışılmış felan diye.konuda aidat.verirdin vermezdin derken olayı öğretmene taşımış sınıf annesi olacak şahsiyet
Aidat dediginiz bağış. Onu sinif annesine söyleyip isteyen kim? Öğretmen. Dolayısıyla siz o konuda tartışırken aslında öğretmene yönelik bir davranış yapıyorsunuz. Bunlar verilmezse okulda işler yürümüyor maalesef. Maaşlar tamirat tadilat.odemeleri yapılamıyor. Devlet bunları karşılamıyor. Bunları veliler biraz araştırsa çok iyi olur idare ile konuşsa com iyi olur. Ben vermiyorum demek çocuklarımız için okulda yapılacak her şeye engel olmak aslinda

ben çalışıyorum okula pek gidemiyorum çoğunlukla vatsaptan iletişim kuruyoduk sonra böyle ortaılk karıştı.çok canım sıkılıyo halbuki hiç bişeye karışmazdım hediye alcaz derlerdi ne isterseniz ben uyarım derdim.bütün sınıf karşıydı aidata ben ortada kaldım kimse konuşmadı.çocuğuma tepkili olurlarsa diye çekiniyorum.
Çocuğunuz için okula katkıda bulunun. Gerekirse paranızın nerelere harcandığını sorun cekinmeyin. Inanın velilerin katkısı olmazsa okulda işler yürümüyor. Çünkü özellikle ilkokulların maddi kaynağı yok. Işçilerin maaşlarını okul karsilıyor.

Pardon da sekerim adi ustunde devlet okulu , devlet karsilamiyor mu bunlari ???
Ben şok 😰
Okullarda okul aile birliği bulunur velilerden oluşur. Ki bazen ilgili veliler bulunmazsa bunlar sadece formalitede kalır. Deblet orneğin 5 işçi varsa ikisini karşılar. Tamirat bakım vs ye karışmaz. Der ki okul aile birliği imkanlar oluşturarak bunları karşılaşın. Ama aidat-kayit parası bunlar yasak.

1senelik 100 150 civarı o da taksitle verse de kabul
Ödeyen veliler salak mı .Ödemeyen o kadar çok ki.
Tamam durumun olmaz bildirirsin idareye olur biter. Kadın arabayla geziyor yada adamın altında mercedes çocuk okula terlikle montsuz geliyor aidat zaten ödemiyor devlet bas bas bağırıyor ödemeyin ödemeyin .
Birde mont ayakkabı yardımı alıp aidat ödemiyorlar .
Gerçekten zor durumda olanlar sesini bile çıkarmıyor.
Bende aidat ödemeyen velilerden şikayetçiyim arkadaş .Mecburmuyum başkasının çocuğunun fotokopisini tuvalet kağıdını ödemeye.
(Gerçi artık özeldeyiz de🤣😂)

Aidat dediğiniz ne kadar olabilir ki .

Evet ya sınıf annesı ne oluyor. Neye gore secılıyor kım secıyor. En zengın ya da en sorumlu anneyımı secıyorlar. Ögretmenıde sınıf annesımı yonetıyor. Dedıklerı gıbı anneler nıye okulla bu kadar ıc ıce. Bu sınıf annesı olayı oldugu surece sadece sızın ıcın demıyorum ıllakı kıskanclıktan dogan kavgalar ne bıleym, o secılen annede, ben sıızın ustunuzum dedıgımı yapacaksınz havası vs ılla sorun cıkar yanı keske boyle bısey olmasaymıs. Cocugum psıkolokısı etkılenmeyecek olsa baska okul derdım cunku nu atısmalardan sonra sızın cocugu rahat, bırakmaz bunlar okul yonetımıylemı gorussenı

Devlet bas bas odemeyin diye bagirirken okul idaresine kagit gonderiyor ihtiyaclarinizi velilerden karsilayin diye
Bir tane cesaretli ve surulmekten korkmayan mudur de cikip demiyor ki aha bana boyle kagit geldi diye.
Kim kime dis gecirirse
Kim kimden ne koparirsa
İkiyuzluluk bu baska bir sey degil
Söyleniyor tabi ki. Ne değişiyor hiçbir şey. Sizin uğruna kendinizi yaktığınız veliler ilk fırsatta darbeyi indiriyorlar.

34 yaşındayım. Ben ilkokuldayken ne aidat , ne hediye vs vardı. Öğretmenler gününde okul önünden çiçek alınırdı en fazla. Şimdi devlet okulu mu özel okul mu anlamıyorum. Sürekli para toplama, hediye yarışı, aidat vs. Yazık velilere valla. Kimse kimsenin halinden anlamıyor. Devlet eğitim sağlık güvenlik bu hizmetleri halka ücretsiz vermesi gerekirken, bir yolu bulunmuş halk kaz misali yolunuyor. Sınıf annesi öğretmenin işini kolaylaştırmak için var belki, onlarda istemez para pul peşinde koşmayı ama herkese eşit davranmak zorunda. Veremeyen keyiften mi vermiyor bunu anlamalı. Öğretmenin de veli azarlaması ne demek. Nasıl bir saygısızlık. Eğitimcinin eğitimsizliği bu olsa gerek. Yeğenimin okulundaki görüyorum, kimi hocalar inanılmaz pozitif saygılı, kimisi sürekli asık surat. Diyeceksiniz eğitimi önemli. Tabiki eğitimi önemli ama çocuğun suratsız sert biriyle saatler geçirmesi ne kadar sağlıklı? Sürekli azar işiten çocuk sanki arsızlaşıyor
Keyiften vermeye o kadar veli var ki.. Bazı aileler zaten okula karşı o kadar farklı bakış açısı ile geliyor ki. Hizmetin en iyisi ama katkı sıfır olmalı. Öğretmenlerin velilere davranışı ile öğrenciye davranışı aynı değildir. Öyle veliler var ki saygısızlığı ile öğretmenin kalkan oluşturmasına neden oluyor. Herkesi kendiniz gibi sanmayın. Ben velilere diyorum ki keşke bir kaç gün benim yanımda durup sadece izleseniz nelerle karşılaşıyoruz.

36 yaşındayım, bizim anneler okula veli toplantısından veli toplantısına uğrarlardı. =)) İhtiyaçlarımız nasıl giderilmiş, okul nasıl ayakta kalmış, öğretmenler nasıl delirmemiş, hayret. Demek ki mucizeymişiz. :confused: Niye tamamen çocuğumu ilgilendiren bir mesele için hiç tanımadığım, muhatabım olmayan bir insanı aracı olarak kullanmam gereksin? Yok kağıtmış, fotokopiymiş... Sanki devlet dairesi işletiyorlar, tek çözümü de "sınıf anneliği" gibi "ulvi" bir makam. Öğretmen tüm velilerle teker teker uğraşmak istemiyorsa, bir toplantı yapar mesela, belli şeyleri kurala bağlar, her seferinde konuşması gerekmez. Olmuyor muymuş öyle? Ay, sevgili sınıf anneleri ve olmaya gönül verenler size 3 sene veriyorum. Vazgeçin bu sevdanızdan. :KK8:
Keşke bir toplantıda her şeyi halledebikecegimiz insanlarla muhattap olsak. Çocuğuna beslenme koymaktan banyo yaptırmaktan aciz insanlar var. Ayrıca okulla pek alakanız yok galiba. Kâğıt ve fotokopi bir okulda en fazla kullanılan iki şeydir.

Burdan aidat düşmanlarına selam olsun. Kazan bozulunca, kapı kırılınca, okulun başka bit ihtiyacı olunca, iş kur dışında eleman çalışınca Bunların parasını okul ödüyor. Peki okula o para nerden geliyor kimse onunla ilgilenmiyor. Kazan bozulsa tesisat bozulsa hemen yapılsın evladım üşümesin derler ama işin maddi kısmını kimse düşünmez. Okulun bozulan Kazanını aramızda para toplayıp yaptırmıştık. Okulun hiç parası yoktu.

Ayrıca Veli olsam az bir para için de çoçuğumu üzmem. O paraları öğretmen ya da müdür yemiyor. Ama bazı öğretmenler de ne yazık ki 30 kere sorabiliyor çocuğa nerde aidat diye. O Da üzülüyor haliyle.
Aidat konusunda çok haklısınız. Milletimiz özel okula o kadar parayı bayıyor ama devlet okulu olunca bedava değil mi düşüncesi doğuyor.

Back
X