Öğretmen

Merhaba öğretmenle nasil konuşmaliyim?

Direkt öğretmenim begenmedi ondan bu yüzü çizdi.Resmi boyarken birazcik taşırmışım o yüzdenmis silsene bunu lutfen dedi.

ben doğru tektir bakış açımla memnunum. tartışma götürür bir konu değil bu. bahsi geçen kitabın türkçe çevirisinde onayı alınanlardan birisi kendi annemdir. kitap üzerine sizinle çok ayrıntılı konuşabiliriz zira kitabın ingilizce versiyonunu da okumuş birisi olarak kitabı yanlış değerlendirmişsiniz. Robert Schirrmacher yine aynı isimli bir makale derlemesinde bu konuyu fazla detaylandırmadan herkesin anlayacağı dilde açıklamıştır,belki o şekilde anlarsınız onu da okumanızı tavsiye ederim.

banlanma niyetim yok,iyi akşamlar.

Merhaba öğretmenle nasil konuşmaliyim?
Öğretmenim özel görüşebilir miyiz müsait olduğunuzda diye kibar bir giriş yapın önce. Sonra bize anlattığınız gibi, hocam çocuğumun kağıdının kenarında üzgün bir yüz çiziliydi. Sebep olarak çocuğum boyarken taşırması olduğunu söyledi. Bu doğru mu acaba deyin. Bakalım ne cevap verecek. Evet bunun için yaptım derse. Bu yapılanın çocuğu üzdüğünü ve sizinde doğru bulmadığınızı ifade edin. Bu tarz bir durumda sözel uyarı vermesini rica edin. Bilmiyorum tarzı nasıldır? Kendi bildiğini okuyan kaba bir öğretmense ben böyleyim işine gelirse tarzında cevaplar verirse ona göre kendinize bir yol haritası çizin. Ayrı bir sınıf ayrı bir okul gibi. Merak ettiğim tüm sınıfa hep böyle şeyler çiziyor mu? Haberiniz var mı diğer velilerden?

anaokul çocugunun çizdiği herşey beğenilir
çünkü taşırarak ve net çizgiler çizemeyerek öğrenir
ince motor kasları henüz tam gelişmemiştir
bu nedenle boyama yaparlar zaten gelişsin diye :)

öğretmen çok üzülmüş ama söyleyin üzülmesin
normal

Biraz balıklama dalacağım kusura bakmayın ama bunun disiplinle de ilgisi yok bence. Böyleleri, bu şekilde hassas meslekleri seçmemeliler..
Estafurullah tartışmaya daima açığım.
Ben bunun disiplinlik ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Çocuğun boyamayı bir daha dışarıya taşırmasan yapabilsin diye uyarı manasında yapılmış bir hareket. Doğru bulmadığımı da belirttim. Yalnız ortada şiddet yok o yüzden hassasiyet yada mesleğe yakışmazlık görmüyorum.

Nasıl anaokulu öğretmeniymis o öyle saçmalığa bak

Cok tesekkur ederim öyle yapayim.diger velilerden bir kaci hep gülen yüz ve yıldız cizildigini söylediler.hepsine haber vermedim.whatsapta grubumuz var oraya da ögretmenle gorustukten sonra olumsuz bir sey görursem mi göndersem.dedikodu gibi algilanmasin diye gruba söylemedim.ögretmenle göruseyim diye dusundum

Siz ilk önce öğretmenle görüşün sonra gerek duyarsanız yaşadığınız olayı ve görüşmeyi diğer velilerle paylaşırsınız.

Gerçekten mi annen çocuk gelişimi ya da psikolojiyle alakalı bir alanda çalışan bir akademisyen mi? Bu arada bu kitap okuma listemde ne zamandır, hala okuyacağım.

Yok sizin doğru bulmamanızı fark ettim zaten lafım ona değildi, disiplin lafınızı görünce ona ithafen yazdım, o yaştaki çocuğa resmi taşımasın diye disiplin uygulamak garibime gitti. Çocuğum olmadığı için çok profesyonel düşünemem ama yiğenlerimi göz önüne alınca biz bile yanlış yaptıkları şeyleri güzellikle anlatmaya çalışırken bu konuyu meslek edinmiş kişilerin profesyonellikten uzak kalması cidden gülünç.Bakış açısı göreceli bir şey, birde aynı fikirde olduğumuzu fark ettim zaten ama disiplin kısmına vurgu yapasım geldi :)

Ben bu kitabı daha Türkçe'ye çevrilmeden okumuştum. Aradan yıllar yıllar geçti. Mesajıma hemen cevap vermediniz biraz googl'layıp bilgi edindiniz. Doğru tektir bakış açısına sahip birinin bu kitabı okuduğunu hiç zannetmiyorum. Çünkü okusaydınız eğer sizi de geliştirirdi. Ne Ingilizce versiyonunu ne Türkçe'sini okumadınız. Böyle üst bir dil kullanarak aşağılayabileceğinizi mi zannettiniz acaba? Bu kitabı okuyan biri "bir de makalesi var" demek yerine kitabın enine boyuna içeriğini paylaşırdı. Siz şimdi bir yerlerden alıntılayıp onu da yaparsınız Ben banlanmaktan kormuyorum. Kırk yılda bir giriyorum siteye. Bu girişimde de "doğru tektir diyen bir büyük cahille" karşılaştım. Bu akşam bu kadar gülmek yeter bana.

Bi ogrtmen olarak bence ogretmeni arayip sorun.bazen ogrenciler hic soylemedigimiz seyleri gidip cok cok abartip anlatiyor.belki baska bi nedeni vardir

Gercekten çok ilginç benim oğlumda bu yil anaokuluna basladi aralik doğumlu zayıf ve motor gelisimi geriden gelen bir çocuk bunu ben biliyorum mesela sinifta kalem tutamayan daire cizgisinden düzgün kesemiyor ama bunu öğretmeni onun üzecek şekilde soylemiyor birebir biz görüşüyoruz evde kesme tasirmadan boyama calismalari yapiyoruz sen yapamiyosun güzel olmamis demiyor hic bir zaman öğretmeni ama kendisi yapamadigini ve calismasi gerektigini kendisi söylüyor
Size tavsiyem begenmediginde öğretmenin çocuğa degil size söylemesi sizde evde birlikte onun uzerinde çalışmanız zamanla daha iyi yapmasını sağlar her çocuğun gelisimi farklıdır o simdi değil belki 2 ay sonra tasirmadan boyayacak

Ne güzel öğretmen uyarmış tebrik ederim en azından ilgili zamanında erkek kardeşim hiç birşey çizemiyordu sadece çizgi ama kreş hocası uyarmadı sonraki yıllarda ağır psikolojik hastalığı ortaya çıktı bende çocuktum tabi kreşten hergün ben alıyordum annem ve babam çalıştığından annemde ilgisizdi babamda ilgisizdi şimdi annem bunun bedelini ödüyor babam yıllar önce öldü

Gerçekten mi annen çocuk gelişimi ya da psikolojiyle alakalı bir alanda çalışan bir akademisyen mi? Bu arada bu kitap okuma listemde ne zamandır, hala okuyacağım.

annem alan değiştiriyor. şuan kendi bölüm derslerine giriyor ve tabi hastanede de aktif. psikoloji lisansı vardı,şuan orayı da zorluyor çocuk hastanesi olduğu için. uluslararası bir platformdaki konuşması sebebiyle kitabın yayın kurulunda. yakında alan tamamen değişecek gibi duruyor. :)

benim bu yaşımdaki bilgi birikimimle boy ölçüşebileceğinizi sanmıyorum. kitabı keşke tamamen türkçe okusaydınız çünkü aslıyla arasında oturtamadığınız noktalar olmuş. güle güle :)

Anlamadım psikolog mu yani? Kitabın psikolojiden ziyade daha çok okul öncesiyle alakası var alan dışı sayılıyor annen. Alan dışına pek iş yaptırtmazlar da ona şaşırdım.

Bir cocugun sadece annesine ihtiyaci yoktur. Ayni zamanda sosyallesmeye, arkadas edinmeye, farkli yerleri kesf etmeye, bir düzene, herseye ihtiyaci var. Ve bu ihtiyaci evet anne karsilayamaz.

Özelikle 2 yasindan sonra cocuklarin bu ihtiyacina yanit vermeli. Sadece 1-2 saat parkta gecirmek ile bu ihtiyaci karsilamaz. Sonucta mesela kislari park olmuyor, ve parkta düzen, sosyal ortam ve arkadaslik ögretilmiyor. Cocuklar cidden sandigin kadar kirilgan degiller.

Anlamadım psikolog mu yani? Kitabın psikolojiden ziyade daha çok okul öncesiyle alakası var alan dışı sayılıyor annen. Alan dışına pek iş yaptırtmazlar da ona şaşırdım.

annemin bir makaleyle ilgili uluslararası bir konuşması olmuştu okul öncesi dönemdeki çocukların eğitimi,genel yanlışlar ile ilgili. hem kendi alanında prof. unvanı olması hem de psikoloji lisansı sebebiyle. siyasi sebep sayılabilir prof olması ön ayak oldu. şuan tamamen psikolojiye yöneliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…