yanlış örnek veriyorsunuz. Anne ve öğretmen aynı değildir aynı tepkiyi vermemeli. Anneler çocukları suç işlemedikçe asla olumsuz geri dönüş yapmamalı. Çünkü çocuğun ona güvenen inanan aile rolüne ihtiyacı var. Öğretmenin de daha farklı tavrı olmalı doğru yanlışı öğretmek için.Aramizda pedegog ya da psikoloji okuyan arkadaslar varsa onlar da yorum yapsalar iyi olur.gercekten öğretmen dogru birsey yapiyorsa ( pek öyle hissetmedim) tabi ki ben de yanlis bir yorum yapmak istemem.Ama bir misal bana cocugum anne senin icin bir resim yaptim deyip verse ben de burun kivirip üzgün yüz koysam o an ne hissederdi. Aslinda benim önemsedigim öğretmenin uygulayabilir dediginiz dönüt sisteminden daha fazla o an ne hissettiği.
Bu çocukların hayal gücünü geliştirmek ve 3 boyutlu düşünmelerini sağlamak için bir çalışma çocuk derinlik algısı oluşturmak için ( kendi deyimleriyle birbirinden ayırt etmek icin) aynı rengi yer yer açık yer yer köyü boyar. Öğretim yöntemlerini de mi sorguluyorsunuz.Bir de bazi günler tek renk çalismasi diye birsey var.Çocuklarin sadece tek bir renkle resim yapmalari isteniyormus. Baska renkler yasak.Böyle birsey duyan uygulayan var mi acaba?
Anneler de bir öğretmen değil midir? Böyle düşündüm.Öğretmenler elbet adil olmak adına daha otoriter ve anne sevkatine bürünemez.Ama okul öncesi oldugu icin üzgün yüzü bu sekilde örneklemeyle degerlendirdim.yanlış örnek veriyorsunuz. Anne ve öğretmen aynı değildir aynı tepkiyi vermemeli. Anneler çocukları suç işlemedikçe asla olumsuz geri dönüş yapmamalı. Çünkü çocuğun ona güvenen inanan aile rolüne ihtiyacı var. Öğretmenin de daha farklı tavrı olmalı doğru yanlışı öğretmek için.
Pedagojik formasyonum var. Şunu söyleyeyim size,unutmayin siz onun annesisiniz ama o öğretmeni sizinle ayni doğrultuda davranmasıni beklemek çok da sağlıklı olmaz. Yorumunuzdan anladığım kadarıyla iletişime açık birisiniz. Çocuklarımız takdir edildikleri gibi yanlış bir davranışta ya da o etkinliğe uygun olmayan bir davranış gösterdiğinde de takdir edilmemesi gayet normal sıkmayın o güzel canınızı. Naçizane küçük bir tavsiye size bol bol kitap okuyun hem endişeleriniz azalır hem de çok daha bilinçli çocuk yetistirirsinizAramizda pedegog ya da psikoloji okuyan arkadaslar varsa onlar da yorum yapsalar iyi olur.gercekten öğretmen dogru birsey yapiyorsa ( pek öyle hissetmedim) tabi ki ben de yanlis bir yorum yapmak istemem.Ama bir misal bana cocugum anne senin icin bir resim yaptim deyip verse ben de burun kivirip üzgün yüz koysam o an ne hissederdi. Aslinda benim önemsedigim öğretmenin uygulayabilir dediginiz dönüt sisteminden daha fazla o an çocuğun ne hissettiği.
Ben de aksine hayal gücünün sınırlandığını düşündüm. Evet sorguluyorum.Bu çocukların hayal gücünü geliştirmek ve 3 boyutlu düşünmelerini sağlamak için bir çalışma çocuk derinlik algısı oluşturmak için ( kendi deyimleriyle birbirinden ayırt etmek icin) aynı rengi yer yer açık yer yer köyü boyar. Öğretim yöntemlerini de mi sorguluyorsunuz.
Mesela siz de duymuşsunuzdur öğretmenler der ki çocuklarınızı kimseyle kıyaslamayın, notları kötü ise olumlu yaklaşın. Ama okulda bu var mi? okul öğrencilerin birbiriyle kıyaslandığı ortam çünkü onlara not veriyoruz bilgilerine göre not veriyoruz ellerine karne veriyoruz bu da başlı başına yanlış bir uygulama olmuyor mu? Anne baba rolü ile öğretmen rolü birbirlerinin görevini paylaşan ama birbirinden çok farklı iki kavram.Anneler de bir öğretmen değil midir? Böyle düşündüm.Öğretmenler elbet adil olmak adına daha otoriter ve anne sevkatine bürünemez.Ama okul öncesi oldugu icin üzgün yüzü bu sekilde örneklemeyle degerlendirdim.
belkide yanlış düşünüyorum afedersiniz ama bu kreş olayı bana çocuğun anneleri tarafından baştan atılması gibime geliyor. ne bileyim o yaşta bir çocuğun öncelikle anne ilgisine ihtiyacı varken en hassas döneminde ne idüğü belirsiz bir kreş öğretmenine emanet ediliyor. kaldıki öğretmen harika olsa dahi olsa o yaştaki on tane çocuğa gerekli ilgiyi gösteremez. zaten çocuklar artık çocuk hayatı yaşamıyor, hayatarının çok büyük ve en verimli olan kısmı 5-18 arası dört duvar arasında geçiyor, hatta üniversitede eklenirse 25 yaşa kadar diyebiliriz. bu süreye birde 3-4 yaşında kreşi eklersek çok yazık yani o çocuklara. diyorumya özür dilerim ama bu kreş olayı bence ya çocuğu başından atıp keyfine bakmak yada elin çocuğu gidiyor diye bu kreş modasına uymaktan başka bişey değil. her sokakta artık bir kreş mutlaka var, mantar gibi heryere türediler.
o yaşta bir çocuğun kreş öğretmenine değil annesine ihtiyacı var.
elbette çalışan insanlar var, mecburen kreşe verenler ama bence bu son tercih olmalı.
sizin durumunuzdan bakarsak öğretmen diye tabir ettiğiniz kişi öğretmen dahi olmayabilir, bi araştırın derim. zira o yaşta bir yavruya yaptığı şey bırakın öğretmenliği insanlığa dahi sığmaz.
Sevinçli bir şekilde eve gelmeleri ne kadar normalse üzgün gelmeleri de o kadar normal. İnsanız nihayetinde gün içinde kaç kere duygu durumumuz değişiyor. Böyle böyle hayata alışacaklar. Bu durum tatsiz bir hal alıp özgüven zedelenmesine gidiyorsa işte orada müdahale edilmesi gerekiyor. Bu yüzden bilinçli ve çok uyanık olup çocuklarımızı yakından takip etmeliyiz:)Haklısınız ama işte ben anne olarak çocuğumun üzgün bir şekilde eve gelmesini istemezdim
Şu derslerin notlarını internette veya üniversite yakınlarındaki fotokopicilerden bulabilirsiniz bence merakınızı gidermeye yardımcı olur:Ben de aksine hayal gücünün sınırlandığını düşündüm. Evet sorguluyorum.
Doğru söylüyorsun canın kızım 2.5 yaşında şimdiden nasıl eğitim alacak diye düşünmekten başım ağrıyor. Her çocuk kaliteli ve güzel eğitimi hak ediyor. Ah ah ebeveyn olmak ne kadar zormuşSevinçli bir şekilde eve gelmeleri ne kadar normalse üzgün gelmeleri de o kadar normal. İnsanız nihayetinde gün içinde kaç kere duygu durumumuz değişiyor. Böyle böyle hayata alışacaklar. Bu durum tatsiz bir hal alıp özgüven zedelenmesine gidiyorsa işte orada müdahale edilmesi gerekiyor. Bu yüzden bilinçli ve çok uyanık olup çocuklarımızı yakından takip etmeliyiz:)
Bol bol okuyun lütfen bunu gelecek için yapin ülkeniz için yapın çocuğunuz için yapin ama yapin çok bilinçli olmalıyız. Bir ülkenin geleceği annelerin elinde şekilleniyor unutmayın . Çok ama çok değerlisiniz parmaklarınızın ucunda gelecek varDoğru söylüyorsun canın kızım 2.5 yaşında şimdiden nasıl eğitim alacak diye düşünmekten başım ağrıyor. Her çocuk kaliteli ve güzel eğitimi hak ediyor. Ah ah ebeveyn olmak ne kadar zormuş
Resim yetenek işi değildir sanılanın aksine. Yeteneği olanlar sivrilebilir ama teknik geliştirerek de büyük başarılar elde edilebilir. Mesela ben çöp adam çizemem hatta ders anlatırken çizim yaptığımda öğrenciler dalga geçer ama ortaokuldayken özel bir teknik kullandigim resmim Türkiye 4.sü olmuştu.Resim yetenek işiyse niçin not veriyorsunuz demişti on yaşındaki oğlum . Öğretmen epey saçmalamış.
Bende devlet anaokulunda çalışan 17 yıllık bir öğretmenim. Bu yaş çocuğu az yada çok elbette taşırır.Bu dönemin özelliğidir bu. Üzgün yüz çizilecek bir durum değildir yani. Ben gülen yüzde yapmıyorum, sticker dağıtan yada elma boyatan, yıldız veren bir öğretmende değilim. Ödül ve cezanın eğitimde yerinin çok az olması gerektiğini düşünüyorum. Gerekli, önemli yerlerde dönüt verilmeli çocuğa. Bu da sözel olursa bana göre daha iyidir. Her davranışa bir sembolle cevap vermek saçmalık benim fikrimce.
Evet inşaAllah biz önce sonra öğretmenleri evlatlarımıza 4 elle sarılacağız eminim buna :)Bol bol okuyun lütfen bunu gelecek için yapin ülkeniz için yapın çocuğunuz için yapin ama yapin çok bilinçli olmalıyız. Bir ülkenin geleceği annelerin elinde şekilleniyor unutmayın . Çok ama çok değerlisiniz parmaklarınızın ucunda gelecek var
Sizin böyle düşünmeniz mi yoksa 4 yıl bu konu zerinde eğitim almış bir insanın böyle düşünmesi mi önemlidir? Ben onun annesiyim diyebilirsiniz o zaman öğretmenlere güvenmeyip kendi eğitiminizi kendiniz verebilirsiniz. Ayrıca siz “silmeyelim oğlum gel bakalım birlikte öğretmeninin istediği gibi bir çalışma yapalım sonra sen bunu oğretmenine göster” deseydiniz ve neden üzgün surat aldığını açıklasaydınız çocuğunuz üzülmekten çok size ve öğretmene karşı olan güvenini arttırabilirdi.Ben de aksine hayal gücünün sınırlandığını düşündüm. Evet sorguluyorum.
belki çocukta dikkat eksikliği vardırbenim bi ara gittiğim anasınıfında da çocuklara bi etkinlik vermiştim, mesela ilk sırada 3 tane balon vardı, karşısında da bi kaç kutucuk. kaç balon varsa o kadar kutucuğu boyamalarını istemiştim, alt sırada mesela 2 balık vardı, karşısındaki kutucuklardan 2'sini boyamaları gerekiyordu.
ama bunu bi türlü anlamayan bi iki çocuk vardı. defalarca ama defalarca "x'cim bak kaç tane balon var say" diyordum, sayıyordu "3 tane" diyordu, "o zaman karşısındaki kutulardan 3 tanesini boya" diyordum. bir türlü yapamıyordu hepsini boyuyodu. ama hiç yapamadığını anlamadığını yüzüne vuracak bi şey yapmadım. zamanla daha iyi olur belki.
Eğitimde öğrenciye geri dönüt verme diye bir şey vardır, bu dönüt her zaman 'aferin' temalı olmak zorunda değildir. Öğretmen dönütü çocuk üzerinden değil, kendi üzerinden vermiş. üzgün surat yaparak kendisinin üzüldüğünü göstermiş, ben diliyle dönütü sağlamış .
Çocuk yetiştirmede bu çok önemlidir, çocuk bir hata yaptigindda ya da bir şeyi eksik yaptığında sen şöyle yapiyorsun böyle yapma demek yerine; böyle yaptığın zaman ben çok üzülüyorum, şöyle şöyle hissediyorum demek daha doğrudur. (Ben de öğretmenim)
Ben de bir eğitimciyim ve bu mesajı aradım yorumlarda. Burada annelere anlatamazsınız dönüt nedir hayır diyebilmenin yada bu olmamış tekrar dene demenin de çocuklarını geliştireceğini. Öğretmenler çocuklarınızın anne babası değildir her şeye olumlu yaklaşmak olumlu sonuç doğurmaz. Aman bu da öğretmen mi deyip üyeyi gaza getirmeyin sonra çocuklarınıza öğretmenleri kötülemeye başlıyorsunuz. Hepimiz öğretmenlerimizden olumsuz dönüt aldık bu hayatımızı sonsuza dek dönülmez yola sokmadı ya. Şu da var öğretmen herkese gülen yüz çizse, her arkadaşından daha çok çaba harcayıp uğraşan çocuk çabasının yersiz olduğunu düşünmez mi? Ya da haksızlığa uğradığını. Anneler sadece çocukları üzülür gözüyle bakıyor ama öğretmenler hem tüm sınıfı hem öğrenci gelişimi için doğru olanı düşünmek zorundadır.
Eğitimde öğrenciye geri dönüt verme diye bir şey vardır, bu dönüt her zaman 'aferin' temalı olmak zorunda değildir. Öğretmen dönütü çocuk üzerinden değil, kendi üzerinden vermiş. üzgün surat yaparak kendisinin üzüldüğünü göstermiş, ben diliyle dönütü sağlamış .
Çocuk yetiştirmede bu çok önemlidir, çocuk bir hata yaptigindda ya da bir şeyi eksik yaptığında sen şöyle yapiyorsun böyle yapma demek yerine; böyle yaptığın zaman ben çok üzülüyorum, şöyle şöyle hissediyorum demek daha doğrudur. (Ben de öğretmenim)
Ben de bir eğitimciyim ve bu mesajı aradım yorumlarda. Burada annelere anlatamazsınız dönüt nedir hayır diyebilmenin yada bu olmamış tekrar dene demenin de çocuklarını geliştireceğini. Öğretmenler çocuklarınızın anne babası değildir her şeye olumlu yaklaşmak olumlu sonuç doğurmaz. Aman bu da öğretmen mi deyip üyeyi gaza getirmeyin sonra çocuklarınıza öğretmenleri kötülemeye başlıyorsunuz. Hepimiz öğretmenlerimizden olumsuz dönüt aldık bu hayatımızı sonsuza dek dönülmez yola sokmadı ya. Şu da var öğretmen herkese gülen yüz çizse, her arkadaşından daha çok çaba harcayıp uğraşan çocuk çabasının yersiz olduğunu düşünmez mi? Ya da haksızlığa uğradığını. Anneler sadece çocukları üzülür gözüyle bakıyor ama öğretmenler hem tüm sınıfı hem öğrenci gelişimi için doğru olanı düşünmek zorundadır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?