- 5 Aralık 2017
- 2.113
- 5.382
- 88
- 35
Diğer çocukların hepsine mi kalp böcek çizmiş? Sadece ve sadece bir çocuğa mı üzgün surat çizmiş? Ne kadar eminsiniz bundan? Eğer öyleyse bu tabi ki kötü niyetli bir eğitmenin varlığına işarettir. Bence öğretmenin kesinlikle açıklayacağı bir durumdur.
çocuğun yaptığını övmesin tamam ama üzgün surat ne oluyor? bu kadının ağzı yok mu? hadi bakalım şimdi yamuk yaptığımız yerleri düzeltelim diyemez mi? o resimden çocuğa bir tane daha verip evde bunu güzelce boyayıp yarın getir diyemez mi?
anlamıyorum cidden ben bu konu hakkında en ufak bir eğitime vs sahip değilim yukarıda yazdıklarım da şuan aklıma geldi. çocuğu sürekli övmeyelim diye bu yaşta eleştirmek mi gerekiyor yapıcı konuşmak mı?
Eleştirel bakış açısı oluşturmak... Bütün çocuklar mükemmel değildir ve hepsinin bir sınırı vardır. Mükemmeliyetçi ebeveynler sayesinde değil mi birçok çocuk başarısızlık korkusu ya da başarısız bir sınav neticesinde bunalıma giriyor, intihar ediyor. tabiki daha küçük yaşta eleştirel düşünmeyi öğrenmek ve öğretmek lazım. sürekli aferin çocuğum dediğinizde maalesef egosu tavan boş bireyler yetişiyor.
belkide yanlış düşünüyorum afedersiniz ama bu kreş olayı bana çocuğun anneleri tarafından baştan atılması gibime geliyor. ne bileyim o yaşta bir çocuğun öncelikle anne ilgisine ihtiyacı varken en hassas döneminde ne idüğü belirsiz bir kreş öğretmenine emanet ediliyor. kaldıki öğretmen harika olsa dahi olsa o yaştaki on tane çocuğa gerekli ilgiyi gösteremez. zaten çocuklar artık çocuk hayatı yaşamıyor, hayatarının çok büyük ve en verimli olan kısmı 5-18 arası dört duvar arasında geçiyor, hatta üniversitede eklenirse 25 yaşa kadar diyebiliriz. bu süreye birde 3-4 yaşında kreşi eklersek çok yazık yani o çocuklara. diyorumya özür dilerim ama bu kreş olayı bence ya çocuğu başından atıp keyfine bakmak yada elin çocuğu gidiyor diye bu kreş modasına uymaktan başka bişey değil. her sokakta artık bir kreş mutlaka var, mantar gibi heryere türediler.
o yaşta bir çocuğun kreş öğretmenine değil annesine ihtiyacı var.
elbette çalışan insanlar var, mecburen kreşe verenler ama bence bu son tercih olmalı.
sizin durumunuzdan bakarsak öğretmen diye tabir ettiğiniz kişi öğretmen dahi olmayabilir, bi araştırın derim. zira o yaşta bir yavruya yaptığı şey bırakın öğretmenliği insanlığa dahi sığmaz.
cidden çürümüş bir sistemde çocuklarımız harcanıyor bu başka hiçbirşey değil.yigeniminde ögretmeni aynı böyle bişey yapıyor beyenmedikelri resimlere Üzgün sticker begendiklerinede gülen yüz yapıştırıyor
Yazdığınızı okudum cevap da verdim ama sanıyorum ki anlamakta güçlük çekiyorsunuz.yazdığımı okudunuz mu? alıntıladığım yerde okuduğunuza dair bir belirti yok da.
ben eğitime karşı değilim. ama bunun bir seviyesi standardı olmalı. ama sizce her köşe başında bulunan kreşler bu işi doğru yapabilirmi? kesinlikle hayır.erken çocukluk eğitimi dünyanın son yıllarda üzerinde önemle durduğu bir konudur. düzgün bir eğitim verildiği takdirde çok mühim ve yararlıdır. 2 yaşında kreş ve anaokullarına başlaması sağlanmaya çalışılıyor çocukların.
ama işte öğretmen diye işe alınan kişinin eğitimini bilmiyoruz, davranışları nasıldır bilmiyoruz.
Yazdığınızı okudum cevap da verdim ama sanıyorum ki anlamakta güçlük çekiyorsunuz.
Disiplinli bir öğretmen olabilir.Anaokulu öğretmeni oğlumun boyamış olduğu resime üzgün bir surat çizmiş.Boyamasını beğenmediği içinmiş.Evi boyarken çizgileri taşırmış diyeymiş.Sizce bu normal mi?Oğlum resmi göstererek böyle anlattı.
Öğretmenle henüz konuşmadım.
veya siz kendi doğrularınızın dışına çıkmayı reddediyorsunuz. ama maalesef doğru tektir.
ayrıca mesajınızda savunduğunuz görüşün dayanağı olan kitapları veya makaleleri okumak isterim. ben de kendimce bir değerlendirmede bulunayım madem. yazabilirseniz iyi olur. hep birlikte yanlış düşünüyorsak düzelelim.
Biraz balıklama dalacağım kusura bakmayın ama bunun disiplinle de ilgisi yok bence. Böyleleri, bu şekilde hassas meslekleri seçmemeliler..Disiplinli bir öğretmen olabilir.
Hiç normal değil.
Bi konuşun bakalım savunması ne olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?