annemin bir makaleyle ilgili uluslararası bir konuşması olmuştu okul öncesi dönemdeki çocukların eğitimi,genel yanlışlar ile ilgili. hem kendi alanında prof. unvanı olması hem de psikoloji lisansı sebebiyle. siyasi sebep sayılabilir prof olması ön ayak oldu. şuan tamamen psikolojiye yöneliyor.
Anladım. Belli bir alanda prof ünvanı aldıktan sonra farklı bir alana yönelip en baştan akademik çalışmalar yapmak pek denk geldiğim bir şey değil. Çünkü diğer alanda da az buz bir emek yok malumun, her akademisyen kolay kolay emeğini bırakmaz. Kolaylıklar diliyorum annene. :)
Kıyamam ben ona. Kafasından neler geçiyor kimbilir.Direkt öğretmenim begenmedi ondan bu yüzü çizdi.Resmi boyarken birazcik taşırmışım o yüzdenmis silsene bunu lutfen dedi.
ogreymen degilim bir anne olarak merakimdan soruyorumEğitimde öğrenciye geri dönüt verme diye bir şey vardır, bu dönüt her zaman 'aferin' temalı olmak zorunda değildir. Öğretmen dönütü çocuk üzerinden değil, kendi üzerinden vermiş. üzgün surat yaparak kendisinin üzüldüğünü göstermiş, ben diliyle dönütü sağlamış .
Çocuk yetiştirmede bu çok önemlidir, çocuk bir hata yaptigindda ya da bir şeyi eksik yaptığında sen şöyle yapiyorsun böyle yapma demek yerine; böyle yaptığın zaman ben çok üzülüyorum, şöyle şöyle hissediyorum demek daha doğrudur. (Ben de öğretmenim)
Eğitimde öğrenciye geri dönüt verme diye bir şey vardır, bu dönüt her zaman 'aferin' temalı olmak zorunda değildir. Öğretmen dönütü çocuk üzerinden değil, kendi üzerinden vermiş. üzgün surat yaparak kendisinin üzüldüğünü göstermiş, ben diliyle dönütü sağlamış .
Çocuk yetiştirmede bu çok önemlidir, çocuk bir hata yaptigindda ya da bir şeyi eksik yaptığında sen şöyle yapiyorsun böyle yapma demek yerine; böyle yaptığın zaman ben çok üzülüyorum, şöyle şöyle hissediyorum demek daha doğrudur. (Ben de öğretmenim)
ogreymen degilim bir anne olarak merakimdan soruyorum
ben diliyle konusup uzuldugumu soylesem cocuk bundan olumsuz etkilenmeyecek mi?
sonraki eyleminde kendisinden ziyade beni ve benim duygilarimi ön plana alacak ve bu dogru mu sizce?
ozellikle bizimki gibi bir toplumda baskalarini dusunme , onlari uznemek adina yapilan fedakarliklar sizce kisisel yikima yol acmiyor mu?
Salak mı ne?? Hiç mi çocuk gelişimi okumamış bu okumuş cahil.. çocuğun neden hevesini kırıyo?? Empati kurarak yazıyorum ondan bu kadar sinirlendim..Anaokulu öğretmeni oğlumun boyamış olduğu resime üzgün bir surat çizmiş.Boyamasını beğenmediği içinmiş.Evi boyarken çizgileri taşırmış diyeymiş.Sizce bu normal mi?Oğlum resmi göstererek böyle anlattı.
Öğretmenle henüz konuşmadım.
Ben de bir eğitimciyim ve bu mesajı aradım yorumlarda. Burada annelere anlatamazsınız dönüt nedir hayır diyebilmenin yada bu olmamış tekrar dene demenin de çocuklarını geliştireceğini. Öğretmenler çocuklarınızın anne babası değildir her şeye olumlu yaklaşmak olumlu sonuç doğurmaz. Aman bu da öğretmen mi deyip üyeyi gaza getirmeyin sonra çocuklarınıza öğretmenleri kötülemeye başlıyorsunuz. Hepimiz öğretmenlerimizden olumsuz dönüt aldık bu hayatımızı sonsuza dek dönülmez yola sokmadı ya. Şu da var öğretmen herkese gülen yüz çizse, her arkadaşından daha çok çaba harcayıp uğraşan çocuk çabasının yersiz olduğunu düşünmez mi? Ya da haksızlığa uğradığını. Anneler sadece çocukları üzülür gözüyle bakıyor ama öğretmenler hem tüm sınıfı hem öğrenci gelişimi için doğru olanı düşünmek zorundadır.Eğitimde öğrenciye geri dönüt verme diye bir şey vardır, bu dönüt her zaman 'aferin' temalı olmak zorunda değildir. Öğretmen dönütü çocuk üzerinden değil, kendi üzerinden vermiş. üzgün surat yaparak kendisinin üzüldüğünü göstermiş, ben diliyle dönütü sağlamış .
Evet bir çok öğretmenin psikolojik destek almasını bende düşünüyorum zaman zaman fakat bu konudaki düşüncelerinize kesinlikle katılmıyorum. Ana sınıfına giden bir çocuk iyi şeyler yaptığında nasil övünüyorsa yapmamasi gereken bir seyde de üzgün surat alabilir. Çocukları her türlü duruma açık yetistirmeliyiz bir kozanin içine alıp sadece cok güzel seyler oluyor algısını yikmamiz lazim. Sadece bu konu hakkinda da değil genel olarak konuşuyorum yurt dışındaki çocuklarla bizim çocuklarımızı karşılastırdığımızda özguvensiz ve benliğini tamamlayamamış bireyler olarak karşımıza çıkıyorlar. Sağlam bireyler yetistirmeliyiz ayakları yere basan her türü durumla baş etmesini becerebilen. Ağaç yaşken eğilir unutmayınBazı öğretmenlere çocuk psikolojisi eğitimi vermek lazım. Küçücük çocukta olsa üzgün ifadenin ne olduğunu anlayacak yaşta. Öğretmenle konuşmayı öneriyorum. Bir daha ki sefere size söylesin çocuğa belli etmesin.
Haklısınız ama işte ben anne olarak çocuğumun üzgün bir şekilde eve gelmesini istemezdimEvet bir çok öğretmenin psikolojik destek almasını bende düşünüyorum zaman zaman fakat bu konudaki düşüncelerinize kesinlikle katılmıyorum. Ana sınıfına giden bir çocuk iyi şeyler yaptığında nasil övünüyorsa yapmamasi gereken bir seyde de üzgün surat alabilir. Çocukları her türlü duruma açık yetistirmeliyiz bir kozanin içine alıp sadece cok güzel seyler oluyor algısını yikmamiz lazim. Sadece bu konu hakkinda da değil genel olarak konuşuyorum yurt dışındaki çocuklarla bizim çocuklarımızı karşılastırdığımızda özguvensiz ve benliğini tamamlayamamış bireyler olarak karşımıza çıkıyorlar. Sağlam bireyler yetistirmeliyiz ayakları yere basan her türü durumla baş etmesini becerebilen. Ağaç yaşken eğilir unutmayınbu arada pedagojik formasyon almış biri olarak bunları yazdım:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?