Öğretmen

Anladım. Belli bir alanda prof ünvanı aldıktan sonra farklı bir alana yönelip en baştan akademik çalışmalar yapmak pek denk geldiğim bir şey değil. Çünkü diğer alanda da az buz bir emek yok malumun, her akademisyen kolay kolay emeğini bırakmaz. Kolaylıklar diliyorum annene. :)

aslına bakarsan doyum noktasına ulaştı diyorum. türkiyede daha da yapacağı bir şey yok çünkü kendi alanında kendisini tekrarlıyor ve net olarak sıkıldı. maddi imkanı da sağladıktan sonra girişti böyle bir işe. istediği gibi başarılı olur ya da olamaz bilemem ama umarım olur. teşekkür ederim :)

Bu sticker işi çıktı mertlik bozuldu

Çocukları daha bebeliklerinden yarıştırıyoruz

Daha fazla sticker almak için mücadele edip kendilerinden ödün veriyorlar

Ya da yarışmalar başarılı olan bir çocuk motive olurken geri kalanı kendini başarısız hissediyor

Oğlumun okulunda koşu yaptılar sınıflar arası önce kendi sınıfları ilk üçe giren de tüm akran sınıflar ile

Oğlum dereceye girdi ama buna sevinemedi bile zira dereceye giremeyenler ağladı

Birkaç gün sonra seni neden seçtiler sen iyi koşamıyorsun vs vs diye çocuğa baskı kurdular

Seneye aynı koşu olduğunda da çocuk strese girecek geçen sene seçildim bu sene de seçilmeliyim moduna girecek

Bence hiç böyle bir yarışmaya gerek yok ama okullarda yapılıyor ya da öğretmen ıspanağını bitirene sticker veriyor mesela

Ispanak hayati bir şey değil ama o sticker ı alamamak çok üzücü oluyor

Eğitimde öğrenciye geri dönüt verme diye bir şey vardır, bu dönüt her zaman 'aferin' temalı olmak zorunda değildir. Öğretmen dönütü çocuk üzerinden değil, kendi üzerinden vermiş. üzgün surat yaparak kendisinin üzüldüğünü göstermiş, ben diliyle dönütü sağlamış .
Çocuk yetiştirmede bu çok önemlidir, çocuk bir hata yaptigindda ya da bir şeyi eksik yaptığında sen şöyle yapiyorsun böyle yapma demek yerine; böyle yaptığın zaman ben çok üzülüyorum, şöyle şöyle hissediyorum demek daha doğrudur. (Ben de öğretmenim)

ogreymen degilim bir anne olarak merakimdan soruyorum
ben diliyle konusup uzuldugumu soylesem cocuk bundan olumsuz etkilenmeyecek mi?
sonraki eyleminde kendisinden ziyade beni ve benim duygilarimi ön plana alacak ve bu dogru mu sizce?
ozellikle bizimki gibi bir toplumda baskalarini dusunme , onlari uznemek adina yapilan fedakarliklar sizce kisisel yikima yol acmiyor mu?

ozgur bolat'in 1 ekim 2015 tarihli bir yazisi var okumanizi tavsiye ederim

Ben de öğretmenim.Anasinifinda da çocuğum var.Dogru bulmadım.Kaslari gelişmemiş olabilir, ya da boyama yapmayı sevmediğinden özenmemiş de olabilir.

Sonuctan ziyade sürece bağlı değerlendirme yapılmalı.

Hem anne hem öğretmen olarak böylelerini duydukça saçımı başımı yolmak istiyorumm... 1. Sınıfa giden oğlum taşırıyor, nolmuş yani??? Çocuğun şevkini kırmaya değer mi?? Lüzumsuz öğrtmen olsan ne olur, diploma cehaleti alır eşeklik baki kalır...

Salak mı ne?? Hiç mi çocuk gelişimi okumamış bu okumuş cahil.. çocuğun neden hevesini kırıyo?? Empati kurarak yazıyorum ondan bu kadar sinirlendim..

benim bi ara gittiğim anasınıfında da çocuklara bi etkinlik vermiştim, mesela ilk sırada 3 tane balon vardı, karşısında da bi kaç kutucuk. kaç balon varsa o kadar kutucuğu boyamalarını istemiştim, alt sırada mesela 2 balık vardı, karşısındaki kutucuklardan 2'sini boyamaları gerekiyordu.
ama bunu bi türlü anlamayan bi iki çocuk vardı. defalarca ama defalarca "x'cim bak kaç tane balon var say" diyordum, sayıyordu "3 tane" diyordu, "o zaman karşısındaki kutulardan 3 tanesini boya" diyordum. bir türlü yapamıyordu hepsini boyuyodu. ama hiç yapamadığını anlamadığını yüzüne vuracak bi şey yapmadım. zamanla daha iyi olur belki.

Bence çoçuğunuz o üzgün suratı boyasın saç ağız burun yapıp geri göstersin öğretmenine
Böyle dahagüzel oldu desin....
anlamıyorum Yani küçücük çocuk bunlar hemen üzülüp moralleri bozulabiliyor nasıl bu kadar basit davranabiliyorlar anlamıyorum gerçekten
Eğitimci olmak bu değil...

Ben de bir eğitimciyim ve bu mesajı aradım yorumlarda. Burada annelere anlatamazsınız dönüt nedir hayır diyebilmenin yada bu olmamış tekrar dene demenin de çocuklarını geliştireceğini. Öğretmenler çocuklarınızın anne babası değildir her şeye olumlu yaklaşmak olumlu sonuç doğurmaz. Aman bu da öğretmen mi deyip üyeyi gaza getirmeyin sonra çocuklarınıza öğretmenleri kötülemeye başlıyorsunuz. Hepimiz öğretmenlerimizden olumsuz dönüt aldık bu hayatımızı sonsuza dek dönülmez yola sokmadı ya. Şu da var öğretmen herkese gülen yüz çizse, her arkadaşından daha çok çaba harcayıp uğraşan çocuk çabasının yersiz olduğunu düşünmez mi? Ya da haksızlığa uğradığını. Anneler sadece çocukları üzülür gözüyle bakıyor ama öğretmenler hem tüm sınıfı hem öğrenci gelişimi için doğru olanı düşünmek zorundadır.

Tövbe, sinirim bozuldu gece gece, konuya ayrı, öğretmen (!) olduğunu iddia edenlerin sözde pedagogluk tasladığı yorumlara ayrı... hakkınızı arayın, bunu yapmış olmakla öğretmen kötülemiş olmazsınız. Öğrencisine tacizde bulunan öğretmenler, döven söven öğretmenler dolu bu memlekette, dönüt dediğiniz şey okul öncesi dönemde o şekilde olmaz, hele ki sınırlı alan boyama konusunda...

Evet bir çok öğretmenin psikolojik destek almasını bende düşünüyorum zaman zaman fakat bu konudaki düşüncelerinize kesinlikle katılmıyorum. Ana sınıfına giden bir çocuk iyi şeyler yaptığında nasil övünüyorsa yapmamasi gereken bir seyde de üzgün surat alabilir. Çocukları her türlü duruma açık yetistirmeliyiz bir kozanin içine alıp sadece cok güzel seyler oluyor algısını yikmamiz lazim. Sadece bu konu hakkinda da değil genel olarak konuşuyorum yurt dışındaki çocuklarla bizim çocuklarımızı karşılastırdığımızda özguvensiz ve benliğini tamamlayamamış bireyler olarak karşımıza çıkıyorlar. Sağlam bireyler yetistirmeliyiz ayakları yere basan her türü durumla baş etmesini becerebilen. Ağaç yaşken eğilir unutmayın bu arada pedagojik formasyon almış biri olarak bunları yazdım:)

Eğitim sistemimizin açıkları..Öğretmenin ruhundaki açlık..Yazik..Kimlere emanet çocuklar..Atanacak onca öğretmen varken sözleşmeli önüne geleni alıyorlar..Pehhh..Ne iş yaparsan yap merhametle yap..

Resim yetenek işiyse niçin not veriyorsunuz demişti on yaşındaki oğlum . Öğretmen epey saçmalamış.

Aramizda pedegog ya da psikoloji okuyan arkadaslar varsa onlar da yorum yapsalar iyi olur.gercekten öğretmen dogru birsey yapiyorsa ( pek öyle hissetmedim) tabi ki ben de yanlis bir yorum yapmak istemem.Ama bir misal bana cocugum anne senin icin bir resim yaptim deyip verse ben de burun kivirip üzgün yüz koysam o an ne hissederdi. Aslinda benim önemsedigim öğretmenin uygulayabilir dediginiz dönüt sisteminden daha fazla o an çocuğun ne hissettiği.

Haklısınız ama işte ben anne olarak çocuğumun üzgün bir şekilde eve gelmesini istemezdim

Bir de bazi günler tek renk çalismasi diye birsey var.Çocuklarin sadece tek bir renkle resim yapmalari isteniyormus. Baska renkler yasak.Böyle birsey duyan uygulayan var mi acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…