• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmene aşık oldum !

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Atanamayan öğretmenlere bir seçenek daha ortaya çıkardınız, teşekkürler!

Hemen okullara başvurmaya baslasınlar, sonuçta okulda bir iş, ha sinifta ders anlat ha tuvaletleri temizle, ikisi aynı!

Her mesleğin yeterlikleri, şartları, yetkileri sorumluluklari ayridir, statüler de az çok bu kriterlerden referansla ortaya çıkar.

Her mesleğin hakkını kendine göre vermek gerekir, ögretmene ögretmen hakkı, işçiye işçi hakkı, valiye vali, doktora doktor.....

Temizlik işçisini aşağılamak anlaşılmasın ama statü farkı elbet var.

Ögrtmen olmak için yeter şartlarla temizlik personeli olmak için yeter şartları yanyana düsunebiliyor olmaniz ilginc.

insanlar üzerine yatirim yaptiklari kadar deger verirler kavramlara.

Altın yüzük almak için 10bin tl verisin o yüzügü itinayla korursun. 10 liraya bijuteri yüzük alırsın aynı özeni ona göstermezsin.

Mesleki yatırımlar da böyle.

Bir meslek sahibi olmak icin yillarca üniversite okumak gerekiyorsa sinavlar vs'ler sonucunda işin başına geciliyorsa insanlar o mesleğe daha fazla saygı duyarlar, statü burdan doğar.

Bu insani deger veya statü farkı değildir.

Mesleki statüdür. Umarim bu ayrimi anlatabildim.

Bu konuda asıl Soru ;ilişkilerde statü farkı önemli mi? Ne kadar önemli vs vs.
O kadar acık ve net açıkşamıssınız ki, bi öğretmen olarak size tesekkur ediyorum 🙏🏻
Öğretmen kelimesi görüldüğü anda insanlarımız saldırı moduna geçiyorlar.. Ne desek de aşagılasak, yersek diye

Atanamayan öğretmenlere bir seçenek daha ortaya çıkardınız, teşekkürler!

Hemen okullara başvurmaya baslasınlar, sonuçta okulda bir iş, ha sinifta ders anlat ha tuvaletleri temizle, ikisi aynı!

Her mesleğin yeterlikleri, şartları, yetkileri sorumluluklari ayridir, statüler de az çok bu kriterlerden referansla ortaya çıkar.

Her mesleğin hakkını kendine göre vermek gerekir, ögretmene ögretmen hakkı, işçiye işçi hakkı, valiye vali, doktora doktor.....

Temizlik işçisini aşağılamak anlaşılmasın ama statü farkı elbet var.

Ögrtmen olmak için yeter şartlarla temizlik personeli olmak için yeter şartları yanyana düsunebiliyor olmaniz ilginc.

insanlar üzerine yatirim yaptiklari kadar deger verirler kavramlara.

Altın yüzük almak için 10bin tl verisin o yüzügü itinayla korursun. 10 liraya bijuteri yüzük alırsın aynı özeni ona göstermezsin.

Mesleki yatırımlar da böyle.

Bir meslek sahibi olmak icin yillarca üniversite okumak gerekiyorsa sinavlar vs'ler sonucunda işin başına geciliyorsa insanlar o mesleğe daha fazla saygı duyarlar, statü burdan doğar.

Bu insani deger veya statü farkı değildir.

Mesleki statüdür. Umarim bu ayrimi anlatabildim.

Bu konuda asıl Soru ;ilişkilerde statü farkı önemli mi? Ne kadar önemli vs vs.
İlişkide statü farkı önemli
Fakat hiç laf kalabalığına gerek yok öğretmenlerin içinde bulundukları durumlar içler acısı
Bir çok öğretmen heranlamda zayıf ve yetersiz

Fakat hiç laf kalabalığına gerek yok öğretmenlerin içinde bulundukları durumlar içler acısı

Tamam o zaman , ögretmenleri o kadar beğenmiyorsanız, çocuğunuza temizlik personeli özel ders versin.

Okula da yollamayın, misler gibi yetişsin adam olsun ögrenciniz.

Burada ögretmeni begenmiyor olmaniz bile aslında onlardan çok sey beklediginiz anlamina gelir.

Neden cok sey bekliyorsunuz? cunku belli bir seviye, yeterlik ve statu var ortada?

Okuma yazma dahi bilmeden yapilabilecek bir meslek ile neredeyse ayni statüde gördugunuz bir meslek erbebindan ne bekliyorsunuz ki?

Heceleri sökse bu size yetmeli degil mi?

Sonucta 3 aşagi 5 yukari temizlik personeli kadar beklentiniz olmali degil mi?

Iliskide statü farkı bence de önemli ama kisilerin önemli seyleri gözardı etme haklari da vardir, bazilari bu haklarini kullanir, sonuclarina da katlanir tabi.

Tamam o zaman , ögretmenleri o kadar beğenmiyorsanız, çocuğunuza temizlik personeli özel ders versin.

Okula da yollamayın, misler gibi yetişsin adam olsun ögrenciniz.

Burada ögretmeni begenmiyor olmaniz bile aslında onlardan çok sey beklediginiz anlamina gelir.

Neden cok sey bekliyorsunuz? cunku belli bir seviye, yeterlik ve statu var ortada?

Okuma yazma dahi bilmeden yapilabilecek bir meslek ile neredeyse ayni statüde gördugunuz bir meslek erbebindan ne bekliyorsunuz ki?

Heceleri sökse bu size yetmeli degil mi?

Sonucta 3 aşagi 5 yukari temizlik personeli kadar beklentiniz olmali degil mi?

Iliskide statü farkı bence de önemli ama kisilerin önemli seyleri gözardı etme haklari da vardir, bazilari bu haklarini kullanir, sonuclarina da katlanir tabi.
Küsen 5 yaşındaki çocuklar gibi tavır mı yapıyorsunuz
Öğretmenlerin içinde bulundukları durumları eksiklikleri görmüyormusunuz
Aldıkları ücretler çok yetersiz
Eğitimler kalitesiz
Şuda var bir temizlik elemanının meziyetide öğretmende olmayabilir
Bunu cidden böyle değerlebdirdiğinize inanamıyorum
Gerçekçi olmak ne kadar da zor ya
Evet aynı meslekteyiz ama çok eksiğimiz var demek ne kadar zor olabilir
Kuzenim edebiyat okudu iş bulamıyor 4 sene kpss ye hazırlandı kazanamadı
Ücretli öğretmenlik bile yapamadı
Sonunda iş ve işçi bulma kurumuna gittiğinde gündelikçilik işi var demişler
Ağlayarak anlatıyordu
Okulda çalışan arkadaşın işinden ne farkı kaldı bu meslektaşın
Vala kızım mimarlığı kazandı
Ama mezun olunca iş bulur mu hiç bilmiyorum

O kadar acık ve net açıkşamıssınız ki, bi öğretmen olarak size tesekkur ediyorum 🙏🏻
Öğretmen kelimesi görüldüğü anda insanlarımız saldırı moduna geçiyorlar.. Ne desek de aşagılasak, yersek diye
Ben artık burada susuyorum yoksa banlanacagim! Sözde eğitimcisi bile altı üstü öğretmen diyor. Ama maalesef bu duruma düştük.... Allah'tan kültürlü,eğitimli insanlar bizi el üstünde tutuyor

Öğretmenliğin sistematik olarak küçültülme çalışmasına bir katkı da siz vermek istediniz herhalde!!
Ne demek hademeyle aynı statü, gündeliğe gidiyor. Düşük maaş alınmasını bu şekilde ifade etmek çok çirkin. Hakkını alamayan bir meslek grubu görüyorsanız bir tekme de siz atmazsınız.
Bir nesile eğitim veren, lisans mezunu bir insana bu yazdıklarınızı yazmanız rezalet.

Öğretmen ve okulda çalışan arasında çokta fark yok aslında
Statü demişlerde
Statü falan yok
Öğretmen bugün gündeliğede gidiyor pazarda limonda satıyor
Konu sahibi sana gelince bilemiyorum aslında olabilirde olmayabilirde
Sonra da diyorlar ki herkes mi ogretmenligi kiskaniyor da laf ediyor...valla bu kadar anlamsiz ve sacma bir mesaj yazan kisinin anca ogretmenleri kiskandigini dusunurum cunku akli basinda kimse ogretmenlerin statusunun olmadigini soylemez.

Ben artık burada susuyorum yoksa banlanacagim! Sözde eğitimcisi bile altı üstü öğretmen diyor. Ama maalesef bu duruma düştük.... Allah'tan kültürlü,eğitimli insanlar bizi el üstünde tutuyor
Boşverin, it ürür kervan yürür ☺️çok sevdiğim bir atasözüdür..

Hanımefendi siz hangi yeterlilikle bir çok öğretmenin zayıf ve yetersiz olduğuna hüküm verdiniz çok merak ettim. İçler acısı durumlar nelermiş o da ayrı mevzu. Öğretmeni itibarsızlaştırayım derken komik duruma düştüğünüzü belirtmek için cevap yazdım size.

Bir okulda temizlik iscisiyim öğretmene aşık oldum. Ben sürekli bakıyorum fakat kendisi hiç bir bakmıyordu ta ki 3 gün öncesine kadar. 3 gün önce bakmaya başladı. Okuldaki bütün öğretmenlerle aram iyi ise yeni başlamış olamama rağmen fakat kendisi günaydın bile demiyor ve diğer işçilerle de konuşan bir tip değil sadece kendi gibi öğretmenlerle muhattap oluyor taa ki 3 gün öncesine kadar çay ocağında baş başa kaldık ve bana cay olup olmadığını sordu bende var dedim ama yok çay dedi bende koridorda bağırdım çay yok bı bakın diye ne yapacağımı bilemedim heycanlandim :KK70: neyse ben kahve içeyim dedi bende süt tozu yok dedim olsun ben öyle içerim dedi ve gitti smdide sürekli bakıyor bende ona bakıyorum anlamadım bosunami umitleniyorum acaba ?
Çay yok bi bakın diye koridorda âşık bağırması gözümde canlandı 😅 adam şok olmuştur.
Aslında aşk bu yani neden olmasındı, aşk meslek seçmez. Yine de aşkın da bazı şartları var;
Adam adamsa; senden faydalanmaya kalkmayacaksa, ciddiyse ve el ne der bende kendim gibi bi öğretmen bulmalıyım kafalarında değilse.

Mune Mune konu amacından saptı. Gerçi amacını da tam bilmiyorum ama ogretmenlikle ilgili ya da onların yeterliliği ile ilgili değil en azından . İçinde okul ya da öğretmen geçen hemen hemen her konuda öğretmene hakaret ediliyor. Bu konuda da hayret ederek okudum bazı yorumlari.
Ben böyle insanlara öğretmen olarak hakkımı helal etmiyorum.
Babam, ablam, ben ve eşim öğretmeniz gerçekten çok kırılıyor ve üzülüyorum.
Babam mesleğini severek yaptı, hala arayan soran öğrencileri var. Biz ondan görüp özenip seçtik mesleğimizi. Statü için değil elbette ama böyle sürekli aşağılanmaya da artık can dayanmaz. Biz senelerce emek veriyoruz mezun olduktan sonra da bitmiyor araştırmamız yazmamız, kaynak aramamız, güzel soru bulsak seviniyoruz bir öğrenciye yararı olur diye, kalkıp çaycıyla gündelikçiyle aynılar, içler acısı hali var denmesi, hakaretler saçılması ne demek.
Gerçekten evlatlarına, kendilerine bir gram hakkım geçtiyse helal değildir.
yeter artık gerçekten

Eşim öğretmen bende öğretmenlik yaptım
Kıskançlıktan ölüyorum hiç sormayın
Bu insanların kafası nasıl çalışıyor
Yahu burada yazan şiddet mağduru 3 kadından 2 si öğretmen
Öğretmeni bu ülkede gözünüzde fazla büyütmeyin
Ben büyütmüyorum. Ama statü ile insanların aldıkları para ile nasıl bri bağlantı kuruluyor bunu anlamıyorm Cidden öğretmen misiniz?
Bence değilsiniz. Zira zaten bu ülke son 10senedir öğretmeni yerle yeksan etti sizde aynı kafa yapısına sahipsiniz anlaşılan.
Ayrıca bence öğretmenlik maaştan paradan ve statü den çok gönül işi merhamet işi aşk işi..
Beğenmeyen bıraksın gitsin.
Değersizleştirenler ile aynı zihniyete sahip olmanız çok ilginç..
Öğretmen kelimesinin tanımına bir bakın. Dünyaya gelsem yne öğretmen olurdum. Allaha binlerce şükür olsun 😊
Ama işte insanlar mesleklerini sevmeyince böyle oluyır.
...

Eleştiri yapmak istediniz belki de itibarımız için ama kullandığınız cümleler çok ama çok yanlıs secilmişcümleler.

Eşim öğretmen bende öğretmenlik yaptım
Kıskançlıktan ölüyorum hiç sormayın
Bu insanların kafası nasıl çalışıyor
Yahu burada yazan şiddet mağduru 3 kadından 2 si öğretmen
Öğretmeni bu ülkede gözünüzde fazla büyütmeyin
Eşi öğretmen kendisi de öğretmenlik mezunu değildir kesin eşinin yardımıyla ücretli öğretmenlik yapmış ama tabii ki aslında öğretmen değil belli ki öğretmenlere çok özenmiş yazık içinde kalmış.Böyle olduğuna eminim.Mezuniyeti öğretmenlik olmadığı halde ücretli yapıp öğretmenim diye gezen çok kişi var hatta atanamıyoruz diye de yaygara da yapıyor bir kısmı.
Kedi uzanamadığı ciğere pis der.Bu mesajın özeti budur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X