- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.993
- 548
Polemik olmasin lutfen. Ogretmenimiz o mesajinda hediyenin ucuz yada pahali olmasinin sikinti olmayadigini ornek vererek anlatmis sadece yani ben oyle anladim.
Bu arada yorumlarinizi dikkate alarak okuyorum sizde haklisiniz tabiki. Ama 600 tllik hediyeyi 1 kisi almiyor 30 kisi aliyor oyle dusunun buna rusvet yada menfaat denmesi beni de ogretmen arkadaslari da uzer
Bankacılık sektöründe çok şahit olmadığım için şaşırdım :)
Yok yook lutfen yanlis yerlere cekmeyin illa maddi bisey olmasina elbette gerek yok zaten ihtiyaç oldugu icin de almiyoruZ. Cocuklarimiz sarkilar ezberleyip ogretmenine soyleyecekler .Rüsvet değil ama etikte değil. Bu yil 600 eh peki seneye? O 20 lirayi zor verenlerde var, bu sene değil ise seneye olabilir. Daha fakir ailelerde mahçup olup söylemezler bile. Bulup buluştururlar.
Yani altin kolye felan çok alakasiz. Başkasinin dediği gibi çocuklarin ögretmenlerini ne kadar çok sevdiklerinin bir videosu çekip kolaj yapilabilir.
Yada tüm çocuklar ne bilim el boyasi ve kendi foto eşliğinde bir kolaj yapabilir.
Her yil zaten maaş alan insana 600 700 lira değerindeki birşey vermek mantiksiz. Gerekmiyor, ihtiyaç yok. Sevgi ille maddiyat ile gösterilmemeli. Bu yaşta çocuklara bu aşilandirilmamali.
Arkadaşım benim hislerimi çok güzel anlatmışsın teşekkür ederim. Bu güne kadar kimsenin hediyesine ihtiyacım olmadı çok şükür. Anlatmak istediğimi söylemişsin. Büyük şehirlerde 800 lira toplayan duydum. Demek ki kabul edenler varmış demek istedim. 10 yıla yakındır bu mesleği severek yapıyorum. Bir gün olsun maaş hesabı yapmadım. Bizim hediyemiz öğrencilerin başarısı, bazen de bir gülümsemesidir. Ben kesinlikle hayıflanmadım. Arkadaşla da ne polemiğe be de diyaloğa girmeyeceğim. Herkes seviyesini belli ediyor zaten...Polemik olmasin lutfen. Ogretmenimiz o mesajinda hediyenin ucuz yada pahali olmasinin sikinti olmayadigini ornek vererek anlatmis sadece yani ben oyle anladim.
Bu arada yorumlarinizi dikkate alarak okuyorum sizde haklisiniz tabiki. Ama 600 tllik hediyeyi 1 kisi almiyor 30 kisi aliyor oyle dusunun buna rusvet yada menfaat denmesi beni de ogretmen arkadaslari da uzer
bence hediye alın.bana da hatırlattınız.oğlanın öğretmenine ben de bir kazak alıyım.mantıklı.şu para toplayıp kolye alma olaylarına sinir oluyorum.fikir kimden çıktıysa o almış gibi oluyor.diğeleri figuran gibi kalıyor.kendi hediyenizi kendiniz alın.Arkadaslar iyi aksamlar. Ozellikle siz sevgili ogretmenlerimiz cevaplarsa sevinirim.
Kizim anasinifina gidiyor.
Ogretmenimiz cook ama cok tatli ve cocuklara herseyi ogreten bir ogretmen .
Oyle oyun alaninda oynatmakla kalmiyor harfleri rakamlari görgü kurallarini vs vs herseyi dort dortluk ogreten bir ogretmen ayni zamanda cocuklarimiza gercek bir anne sevgisiyle yaklasan saygideger birisi. Yani ne desem bilemiyorum boyle anlayisli ve cocuklar uzerinde tatli tatli otorite kuran muhtesem bir kadin. Ayninzamanda sınıfımızın velileri ve cocuklari da cok iyi anlasiyor pek zitlastigimiz bir konu yok.
Yani kisaca butun sinif velileri olarak ogrermenimizi cook icten seviyoruz. Ve herseyin en iyisini hak ettigini dusunuyoruz.
Bu nedenle ogretmenler gununde cicek cikolata vs alıp ta bis yere para vermektense 30 kisilik bir sinif herkes 20 ser lira katip 600 tl ediyor soyle guzel hafif ama kullanisli bir kolye hediye etmeyi ve guzel bir pasta alip hep birlikte kesmeyi dusunduk.
Neyse iste siniftan bazi arkadaslar altin kolyenin rusvet kabul edilebilecegini ve ogretmenimizi zor durumda birakabilecegimizi söylüyor. Ogretmenimizin zor durumda kalmasini hic istemem.
Hoş kabul edermi altin kolye onu da bilemiyorum cok naif bir insan.
Neyse bazi arkadaslar da toplu olarak kolye alirsak oyle rusvet falan olayi olmaz kisisel olursa oyle algilanir diyor.
Bende el emegi igne oyalari lifler vs vs hediyelik seyler yapiyorum.
Bir yandan evet kullanabilecegi ve kullandikca bizi hatirlayabilecegi bisey olsun istiyorum.
Bir yandan yanlis anlar mi kolye alirsak hani yada zor durumda kalirmi acaba diyorum.
Bir yandan da kizimla guzel bir mektup yazip bir de guzel bir resim cizip bide el emegi oyalarimdan bitane koyup klsik ama hos bir hediye mi hazirlasam diyorum.
Ogretmen arkadaslarim lutfen fikir verirmisiniz
Yok yook lutfen yanlis yerlere cekmeyin illa maddi bisey olmasina elbette gerek yok zaten ihtiyaç oldugu icin de almiyoruZ. Cocuklarimiz sarkilar ezberleyip ogretmenine soyleyecekler .
Biz 30 veli olarak ogretmenimizin gününü tebrik edip hediye vermis olacağız. Bu hediye altin kolye olmasa da olur tabiki bir tulbent işledim o da benim hediyem mesela ama topluca kullandikca bizi hatirlamasi adina hediye aliyoruz
Ha sunu da soyliyim tabiki maddi acidan 20 lira veremeyen dostlarımız olabilir hic onemli degil. Biz bunu siniftaki tum veliler adina alicaz ayrimcilik olmaz
Ogrenciyken annemin yaptigi igne oyasi fularlardan gotururdum. Bazen yazma bazen havlu kenari islemeli. Ogretmenimizin cok hosuna giderdi. El emegi bir urun , mektup ve resim hos olur diye dusunuyorum. Ben simdi ogretmenim ve hediye kabul etmiyorum. Ben en basta hediye almadigimi , en guzel hediyenin verilen sorumluluklari yerine getirmeleri oldugunu soylemistim. Bir iki kez getirdiklerinde nazikce almadigimi, hangi ogretmenle dersleri varsa ona vermelerini belirttim. Artik getirmezler.Arkadaslar iyi aksamlar. Ozellikle siz sevgili ogretmenlerimiz cevaplarsa sevinirim.
Oyle oyun alaninda oynatmakla kalmiyor harfleri rakamlari görgü kurallarini vs vs herseyi dort dortluk ogreten bir ogretmen ayni zamanda cocuklarimiza gercek bir anne sevgisiyle yaklasan saygideger birisi. Yani ne desem bilemiyorum boyle anlayisli ve cocuklar uzerinde tatli tatli otorite kuran muhtesem bir kadin. Ayninzamanda sınıfımızın velileri ve cocuklari da cok iyi anlasiyor pek zitlastigimiz bir konu yok.
Yani kisaca butun sinif velileri olarak ogrermenimizi cook icten seviyoruz. Ve herseyin en iyisini hak ettigini dusunuyoruz.
Bu nedenle ogretmenler gununde cicek cikolata vs alıp ta bis yere para vermektense 30 kisilik bir sinif herkes 20 ser lira katip 600 tl ediyor soyle guzel hafif ama kullanisli bir kolye hediye etmeyi ve guzel bir pasta alip hep birlikte kesmeyi dusunduk.
Neyse iste siniftan bazi arkadaslar altin kolyenin rusvet kabul edilebilecegini ve ogretmenimizi zor durumda birakabilecegimizi söylüyor. Ogretmenimizin zor durumda kalmasini hic istemem.
Neyse bazi arkadaslar da toplu olarak kolye alirsak oyle rusvet falan olayi olmaz kisisel olursa oyle algilanir diyor.
Bir yandan evet kullanabilecegi ve kullandikca bizi hatirlayabilecegi bisey olsun istiyorum.
Bir yandan yanlis anlar mi kolye alirsak hani yada zor durumda kalirmi acaba diyorum.
Bir yandan da kizimla guzel bir mektup yazip bir de guzel bir resim cizip bide el emegi oyalarimdan bitane koyup klsik ama hos bir hediye mi hazirlasam diyorum.
Çocuğunuzun fikrini almanız çok hoşuma gitti. Tebrik ederim.Bu sabah oğluma sordum öğretmenler günü için para istediler mi diye, (vatsap grubuna Perşembe gecesi başlayan ve ardı arkası kesilmeyen hayırlı cumalar geleneği yüzünden tahammül edemedim) istemişler. Sen ne düşünüyorsun, dedim. Anne birinci sınıfta yaptığım gibi ayraç yapalım bir de papatya alalım, sınıf annesi hep küpe ve nevresim alıyor, ne saçma, dedi. Velhasıl bizim hediye belli olmuş oldu. Çiçek için kartı da birlikte hazırlayacağız.
Yapmayin.Arkadaslar iyi aksamlar. Ozellikle siz sevgili ogretmenlerimiz cevaplarsa sevinirim.
Arkadaslar iyi aksamlar. Ozellikle siz sevgili ogretmenlerimiz cevaplarsa sevinirim.
Doğru ama okullara yazı olarak gönderildi sınıflara gidip bunu yapın diyen var mı bilemiyorum kaç kişinin haberi var acabaBana altın kolye gelse rahatsız olurum diye düşünüyorum. Şöyle bir yazı gördüm, doğru mu bilmiyorum, bir araştırın isterseniz Eki Görüntüle 2208160
İnanın bilmiyorum, şimdi Whatsapta durum mesajı olarak paylaşmışlar, orada gördümDoğru ama okullara yazı olarak gönderildi sınıflara gidip bunu yapın diyen var mı bilemiyorum kaç kişinin haberi var acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?