Öğretmene hediye rusvet midir. Ogrermen arkadaslar bakabilir misiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Rüsvet değil ama etikte değil. Bu yil 600 eh peki seneye? O 20 lirayi zor verenlerde var, bu sene değil ise seneye olabilir. Daha fakir ailelerde mahçup olup söylemezler bile. Bulup buluştururlar.

Yani altin kolye felan çok alakasiz. Başkasinin dediği gibi çocuklarin ögretmenlerini ne kadar çok sevdiklerinin bir videosu çekip kolaj yapilabilir.

Yada tüm çocuklar ne bilim el boyasi ve kendi foto eşliğinde bir kolaj yapabilir.

Her yil zaten maaş alan insana 600 700 lira değerindeki birşey vermek mantiksiz. Gerekmiyor, ihtiyaç yok. Sevgi ille maddiyat ile gösterilmemeli. Bu yaşta çocuklara bu aşilandirilmamali.

Öğretmenler günü icin değil günlük hayatta heleki durduk yere hediye veriyorsanız aynen sayılır

Bankacılık sektöründe çok şahit olmadığım için şaşırdım :)

Az önce de balık tutan müşterim sana balık getireceğim dedi arada getirir tuttuklarından, ben gerek yok dediğim halde...İstemeyince daha çok bozuluyorlar, gönülden geliyor sonuçta onlar için. Evet ben de pek duymamıştım ama bizim şubede çok var, en çok da bana geliyor.

Dün mesela bir müşteri arkadaşa gazoz getirmiş gülümsedik :)

Yok yook lutfen yanlis yerlere cekmeyin illa maddi bisey olmasina elbette gerek yok zaten ihtiyaç oldugu icin de almiyoruZ. Cocuklarimiz sarkilar ezberleyip ogretmenine soyleyecekler .
Biz 30 veli olarak ogretmenimizin gününü tebrik edip hediye vermis olacağız. Bu hediye altin kolye olmasa da olur tabiki bir tulbent işledim o da benim hediyem mesela ama topluca kullandikca bizi hatirlamasi adina hediye aliyoruz

Ha sunu da soyliyim tabiki maddi acidan 20 lira veremeyen dostlarımız olabilir hic onemli degil. Biz bunu siniftaki tum veliler adina alicaz ayrimcilik olmaz

Arkadaşım benim hislerimi çok güzel anlatmışsın teşekkür ederim. Bu güne kadar kimsenin hediyesine ihtiyacım olmadı çok şükür. Anlatmak istediğimi söylemişsin. Büyük şehirlerde 800 lira toplayan duydum. Demek ki kabul edenler varmış demek istedim. 10 yıla yakındır bu mesleği severek yapıyorum. Bir gün olsun maaş hesabı yapmadım. Bizim hediyemiz öğrencilerin başarısı, bazen de bir gülümsemesidir. Ben kesinlikle hayıflanmadım. Arkadaşla da ne polemiğe be de diyaloğa girmeyeceğim. Herkes seviyesini belli ediyor zaten...

öğretmenler ve öğretmenlık mesleği kutsal bir meslek o gunde alınan pahalı hedıyeler ve gosterişle kırletılmemelı bence rüşvet sayılacagını sanmıyorum ama hep birlikte bir yemeğe gıtmek bir çiçek almak daha masum gelıyor bana...

Ne yalan söyliyim ilk okul 2 deydim sınıftan bir kızın annesi öğretmene sürekli pahalı hediyeler getirirdi , öğretmenler gününde halı alan, yüzük alan olmuştu. Benim annem el emeği lif yapmıştı onu götürdüm . Kendimi çok ezik hissetmistim çocukluk aklı :) öğretmende o velisi sürekli hediye getiren kızla ayrıca ilgilenirdi.

Ama siz şu an toplu alacağız diyorsunuz bunda bir mahsur gormedim. Kişi başı 20₺ makul bir miktar. Bir tane gül alsanız kaç para tutuyor. Hiç olmazsa kalici bir hediye vermiş olacaksınız. Hep birlikte yapılacaksa rüşvet olacağını düşünmüyorum

Öğretmeninizin ismiyle bağış yapın belgesini hediye edin benim bulunduğum okula resmî yazı geldi bu konuda sorun yaşayabilir üstleriyle.

kutlama yapın yeterli bence

geçen bir arkadaşta orjinal saat alacağız demişti geçen sene tencere seti alan duydum şimdi de altın kolye neden veliler hediye alıyor öğretmenlere bırakın öğrencileri alsın içlerinden ne geliyorsa o saf masum duyguları ile bir resim bile olabilir bu offf ne bileyim öğretmen olsam kabul etmem öyle hediyeler

bence hediye alın.bana da hatırlattınız.oğlanın öğretmenine ben de bir kazak alıyım.mantıklı.şu para toplayıp kolye alma olaylarına sinir oluyorum.fikir kimden çıktıysa o almış gibi oluyor.diğeleri figuran gibi kalıyor.kendi hediyenizi kendiniz alın.

Aslında memur hediye kabul edemez ama öğretmenler günü görmezden gelinir. Çocuğunuza not vermeyeceği ve hediye toplu olacağı için rüşvet sayılmaz, güzel de bir anı olur. Zaten bu tarz hediyeler sadece anaokulu ve sınıf öğretmenlerine veriliyor garip karşılanacağını sanmıyorum.
Ama gönülsüz bir kişi bile varsa yapmayın. Bizi kağıda çizilmiş bir kalp bile mutlu ediyor.

Hangi yere çekiyorum anlamadim? Bak ne güzel çocuklar şarki söyleyecekmiş. Bu bile yetmeli. Veli olarakta sevginizi teşekkür ederek, güzel sözler ilede ifade edebirsiniz.

Ve siz hediyeyi tüm siniftan vermiş olabilirsiniz, ancak o ödeyemeyen aileler yine kendini kötü his edecektir.

Sanirim ben boş konuşuyorum. Bu öğretmene hediye almak olayi o kadar aşilanmiş ki kimse garipsemiyor. Herkes normal karşiliyor. Benim tam ne demek istediğimi sende anlamamişsin. Neyse artik zaten karar vermişsiniz zaten. Iyi forumlar diliyorum.

Bizim yaşadığımız ülkede ingiliz sistemli okullarda hediye kesinlikle yasak. Hatta çikolata bile kabıl edilmiyor. Ama amerikan sistemli okullarda herşey serbest. Her sene sınıfta extra partilerde falan kullanmak üzere aile başı 100 tl gibi bir para topluyoruz. Partilerden arta kalan para ile öğretmene hediye alıyoruz. Mesela masaj,cilt bakımı,güzel bir restaurantta akşam yemeği,güzel bir şarap gibi. Çok memnun oluyorlar. Ayrıca isteyen istediği hediyeyi de verebiliyor.

Ogrenciyken annemin yaptigi igne oyasi fularlardan gotururdum. Bazen yazma bazen havlu kenari islemeli. Ogretmenimizin cok hosuna giderdi. El emegi bir urun , mektup ve resim hos olur diye dusunuyorum. Ben simdi ogretmenim ve hediye kabul etmiyorum. Ben en basta hediye almadigimi , en guzel hediyenin verilen sorumluluklari yerine getirmeleri oldugunu soylemistim. Bir iki kez getirdiklerinde nazikce almadigimi, hangi ogretmenle dersleri varsa ona vermelerini belirttim. Artik getirmezler.

Çocuğunuzun fikrini almanız çok hoşuma gitti. Tebrik ederim.

Yapmayin.
20 lirayi pazar parasi yapan, 1 haftalik sebzesini meyvesini alan aileler var. Hele ki devlet okulu diyorsunuz...
Cuzdanindaki son parayi veremedigi icin cocuguna karisina mahcup olacak babalar var.
Hayir yani maaşım 5 haneli ama ben bile bu empatiyi kurabiliyorum.
Kimse kolay kolay benim 20 liram yok da diyemez. Lutfen bireysel isterseniz alin kimse ogretmenler gunu hediyesine rusvet demez.

Merhaba bende öğretmenim lisede kendi görüşüm hiçbir hediyeyi çiçek de olsa çikolata da olsa veli ve öğrencilerden kabul etmiyorum .Sizin gibi iyi niyetli veli ve öğrenciler dışında alıp da öğretmen kabul edince şikayet edenleri de var bunu da göz önünde bulundurun.Meslekte her şeyi görüyoruz kabul edip etmemek öğretmenin kendine bağlı benim için en güzel hediye onların iyi biyerlere geldiğini görmek.

Son düzenleme:
Bana altın kolye gelse rahatsız olurum diye düşünüyorum. Şöyle bir yazı gördüm, doğru mu bilmiyorum, bir araştırın isterseniz Eki Görüntüle 2208160
Doğru ama okullara yazı olarak gönderildi sınıflara gidip bunu yapın diyen var mı bilemiyorum kaç kişinin haberi var acaba

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…