Öğretmene hediye rusvet midir. Ogrermen arkadaslar bakabilir misiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Maddi değeri olan hediyelere karşıyım.Bir de siz etmeseniz de daha sonra öğretmenle zıt düştüğünde bu hediyenin lafını edebilecek veliler olabilir.Bence kolye değil sizin kendi el emeğinizle yaptığınız şeylerden hediye etmeniz daha uygun.

Niyetler iyi olsa dahi altın gibi hediyeler tekrar tekrar hediye ediliyorsa evet öğretmeni sıkıntıya sokar.
Menfaat sağlamak amacınız olmasa bile rüşvet gibi görünüyor.

Fakat öğretmenlerimiz sakınca görmemişler.
Öğretmenin kendine bırakın kararı. Almak istemezse zorlamayın.

Niye rusvet olsun.
Al sunuda cocugumu gecir ya da kayır cocugumu gibi sahsi verilen birsey degil ki.
Bizde almak istemistik begendiklerimize paramiz yetmedi guzel deri bir cizme ve canta almistik.
ve kullandi hemen ogretmenimiz begendi.
ozaman bu da rusvet..
Hediyenin hepsi rusvet.

Bankacılık sektöründe çok şahit olmadığım için şaşırdım :)

mal bildirimi 6. Madde d fıkrasına göre bir anda mal varlığında ani bir artış olduğunda yapılır , öyle bir veli kolye aldığında yapılmaz ...

Oğlumda ana sınıfında.
Bizim velilerde para topladılar 2 stajer öğretmene 1 er parfüm öğretmene de altın kolye alındı.

Ben de öğretmenim bu kadar pahalı hediyeyi asla kabul etmem. Biz memuriyete başlarken bize etik sözleşmesi imzalatildi. Dolayisiyla 1 kişi bile şikayet etse soruşturma geçirir hatta belki ceza bile alır. Manevi degeri olan hediye vermenizi oneririm. Örneğin öğrencilerinin onu ne kadar çok sevdiğini söylediği videolarla bir kolaj hazırlayin eminim çok daha mutlu olacaktır :)

mal bildirimi 6. Madde d fıkrasına göre bir anda mal varlığında ani bir artış olduğunda yapılır , öyle bir veli kolye aldığında yapılmaz ...

Yanlış biliyor olabilirim belkide her memuriyet aynı değildir. Ben belli aralıklarla bunlar yapılır diye biliyorum.
Burda kasıt memurların tabi olduğu yasa. Öğretmende bir memur. Ve birilerine çıkar sağlayabilme gücüne sahip. Rüşvet gibi görünebilecek bir olay.
Rüşvet gibi öğrencilerinden altın vs yüksek fiyatlı hediye bekleyen öğretmenler var. Not yükselten hediye gelmeyince not düşüren.
Manevi ve menfaat amacı gütmeden yapılması, menfaat sağlama amacıyla yapılanla görüntü olarak aynı.
Tartışmanın asıl altında yatan sebebi bu. Görüntü.
Öğretmenlere rüşvet alıyorsunuz suçlaması yapmıyorum yani.
Mesela 600 liralık marka bir dolma kalem mi altın kolye mi? Altın olmasından dolayı kolye sıkıntılı işte. Nakit para verir gibi oluyor. 600 lira o öğretmeni zengin etmez mantığıyla bakıyor herkes bu mantıkla bakınca evet doğru düşünüyorlar asla zengin etmez.

bu iş pis iş

evet belki hiç sorun olmaz ama yarın bir gün birisi şikayet ederse öğretmene kolye aldık beğenmedi ya da işte öbür sınıflardan bile X sınıfının öğretmeni pahalı hediye kabul etti bizimki de ima etti vs vs

soruşturma açılır

sonucu ne olur bilinmez ama çok çeşitli soruşturmalar var

aldığımız kahvaltı takımını beğenmedi öğretmen diye şikayet eden ve bu gerekçe ile soruşturma açılan öğretmen gördü bu gözler

Bana da kolye ve saat almislardi birer yil arayla. Cok mahcup olmustum ve hosuma gitmemisti acikcasi. Rusvet yerine gecmesi degil ama maddi olarak yuklu bir hediye insanin icine sinmiyor.

Sınıf öğretmeniyim. Hediye almayı da vermeyi de çok severim. Ben bunda bir kötülük görmedim. Herkes gönüllü katılıyorsa sıkıntı yok bence. Kıymetimizin bilindiği bir gün var sadece. Bırakın doya doya yaşayalım. Bana da 24 kasımlarda velilerim hediye alıyor tabi ama daha düşük bütçeli. Ablam büyükşehirde çocuk okutuyor. Onlar öğretmene altın kolye, markalı çanta, granit tencere seti gibi hediyeler aldılar. Hiç de sıkıntı olmadı.

Bir kere de bana yeni evlendim diye madame cocoyu toplayip getirmislerdi.
Cift kisilik battaniye, nevresim takimi, tabli,tepsi derken epeyce kabarik bir yukle girdiler sinifa arabam da yoktu arkadastan rica edip tasimistik. Bence boyle seylere gercektne gerek yok, dusunuyorum da cok geriyor insani maalesef.

Bir yil da sinifca "senden daha guzel" sarkisini soyleyip ben siniftan girerken gul yapragi atmislardi uzerime. Sarki soylenirken tek tek gelip elleriyle kestikleei kalpleri verdiler, icine benimle ilgili dusuncelerini yazmislardi. Cok duygulanip aglamistim o zaman En guzel hediyem buydu diyebilirim.

bu arada bizim okul bir yan kuruluşu var oraya bağış alıyor

eve yazı geliyor, biz de onu sevmiyoruz

biliyoruz hediye almak istiyorsunuz ama biz hediye kabul etmiyoruz oraya bağış yapın minvalinde

neyse arkadaşlar dediler ki her sene bunu yapıyoruz

bağışı yine yapalım zira okuldaki törende öğretmene plaket veriliyor ama yanına da bir hediye alalım

miktar da belirlendi bir çok kişi karşı çıktı okul bağış dedi paranın çoğunu bağış yapalım diye

başta hediye diyenler de döndüler ay bağış olsun çoğu ile şeklinde

aslında çoğu kişi bu durumdan hoşlanmıyor

çözüm bağış artı orkide de karar kılındı

bazı sınıflar dışarıda organizasyon vs yapmış bizim öğretmenimiz pek o tarz bir yere gelecek gibi değil ama belki de o da bekliyordur diğer öğretmenler gibi hediye vs bilemeyiz ki

bu arada oğluma sordum ne yapacaksınız diye çiçek alırsınız siz dedi

ben de dedim ki bizim ne aldığımız önemsiz siz ne yapacaksınız

oğlum bir slayt gösterisi hazırlamış bir de piyanoda çaldıklarını CD ye kaydetti

bu onun hediyesi olacakmış

Değeriniz sadece hediye ilemi belli oluyor? Adeta üzülüyorsunuz size granit tencere verilmiyor diye.

Bu nasil bir düşünce tarzi? Peki bu ülkenin maden çalişani, fabrikada çalişan, askeri, polisi,.. ve daha sayamadiğim o kadar mesleklerin değeri ne oluyor? Bir öğretmen zaten ülke standardina göre yine iyi maaş aliyor. Bunun üstüne 600 liralik kolyeleri, marka çantalari normal görmek,..

Ağzim açik okuyorum herşeyi. Türkiyede tabiki yolsuzlukta olur, rüşvette herşeyde olur. Bir ögretmen bile böyle düşünüyor ise, politikacilardan, belirli statüde olan insanlardan farkli birşey beklememek lazimmiş onu anladim.

bir anı daha

öğretmenler günü zamanı hediyelik eşya tabak çanak satan bir mağazaya girdim

satıcı kadın dert yandı

yazık değil mi şu dökülen paralara, günlerdir abuk sabuk şeyler alıyorlar

öğretmen ne yapacak bu alınanları her biri bir telden çalıyor

atsan atılmıyor satsan satılmıyor

dünya da para dökülüyor dedi

haklı esasen

zira o tarz bir şey 20 tl ye alınmaz ama herkes birleşince işe yarar kolye vs ortaya çıkıyor

Ilk okul ogretmenine bi selam da burdan cakayim Ne tav olurdu boyle seylere uyuz kadin.Bariz bi sekilde kayirirdi ondan sebep bana cok itici gelir boyle seyler.Hele boyle altin falan. Bence maddi kiymetli seyleri almamalilar.Gerci bizimki dantele bile atlardi ya neyse

Ben ogretmenim ayni zamanda veliyim. Maddi acidan yuksek bir hediye hic almadim bunu belirttim onceden ogrencilerime. Herkes katilamiyor gucu yetmeyebiliyor. Hediyeye katilanlarin adini yaziyorlar katilmayanlar icin hos olmayan bir durum. Bence ogretmen-ogrenci- veli iliskilerini farkli bir alana cekiyor. Bana gore. Ama aldiklari ufak tefek sus esyalarini atkiyi bereyi takip takistirip sinifa giriyorum. Egleniyoruz.

Kamu gorevlileri etik sozlesme imzaliyor ayrica.Sozlesmede maddi degeri yuksek hediyeleri kabul etmeme de var.
Ben kizimin ogretmeni icin meb iletisim merkezini arayip tesekkur mesaji biraktim. Kendisini daha once sacma bir sebepten mudurune sikayet etmisler cok uzulmustu. Ufak hatiralik hediye alacagim bir de

Polemik olmasin lutfen. Ogretmenimiz o mesajinda hediyenin ucuz yada pahali olmasinin sikinti olmayadigini ornek vererek anlatmis sadece yani ben oyle anladim.
Bu arada yorumlarinizi dikkate alarak okuyorum sizde haklisiniz tabiki. Ama 600 tllik hediyeyi 1 kisi almiyor 30 kisi aliyor oyle dusunun buna rusvet yada menfaat denmesi beni de ogretmen arkadaslari da uzer

Arkadaslar hepinize degerli yorumlariniz icin cok tesekkur ederim. Sinifca toplanip bir karar verdik ogretmenimiz uzulmesin riske girmeyelim dedik. Hediye icin topladigimiz para ile şık bir gümüş kolye ve guzel bir canta birda pasta almaya karar verdik. Ha birde kirmizi güller dökcez sinifa girerken :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…