- 15 Şubat 2013
- 26.422
- En iyi cevaplar
- 1
- 102.390
- 798
- Konu Sahibi uzun kirpik
-
Icimin yaglari eridi.
Supersiniz.
Cokta guzel agzinin payini vermissiniz.
Sizi tebrik ediyorm burdan.
Hocanın tepkisi yanlış evet ancak burada eğer onca çocuğun içinde bu konuşma geçtiyse hiç sık olmamış .İkincisi oglusuna defalarca çık havuzda
diye sert çıkısmissiniz ya hocanin uslubundan ne farkınız kalmış bilemedim şimdi.
Ayrıca bi eğitimci olarak ailelerin çocuğun önünde öğretmenlerle tartışmasını çok ama çok yanlış biliyorum. Çocuğunuza nasıl bir msj verdiğinize dikkatle tekrar bakın lütfen.
Anne olarak haklısınız ancak elestirdiginiz şeyin bi farklısini yapmışsınız sanki
Milletimiz eğitimcilere ne kadar da dolmuş .yazık çok yazık nerdeyse sallandiracan birini ikisini diyeceksiniz diye bekliyorum
Bence anneler bu işi öğretmenlerden daha iyi yapıyor okulları ,tüm eğitim kurumlarını kapatalım evde eğitime geçelim.
Anneler lütfen biraz düşünün ya biri demiş ki çocuğun önünde olmasi iyi olmuş kendine güveni olur falan ya siz hangi kitapları okuyorsunuz söyleyin de bizde okuyalım harcaniyorsunuz buralarda yazık.ğa
Şimdi moda öğretmene çocuk bakıcısı ,gundelikci kadin muamelesi yapmak.parasini alıyor yapacak.ıyo
Ya kendi çocuğuna tahammül edemeyen anneler biri çocuğuna bi şey deyince aslan kesiliyor nedense.
Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum
Eti senin kemiği benim düsturları yerini benim çocuğuna kimse bişey diyemez ,çocuğum söz konusu konusu olunca kimseyi görmem felan
.duyunda okullarda çocuklara ÇİN işkencesi yapılıyor her dakika azarlaniyor hakarete uğruyor iyilik kakılıyor. Böyle düşünen anneler yüzünden kişilik geliştirememis kendini ifade edemeyen aileye bağımlı çocuklar yetişiyor. Yıllar sonra da işte bi baltayla sap olmayan zorluklara katlanamayan kendi ayakları üzerinde duramayan çocuklar yetişiyor.i,
Kim yetiştiriyor bu çocukları BENİM ÇOCUĞUM EN OZEL EN GÜZEL BİTANE diyen anneler. Kural bilmez kendini tanımaz çocuklar vatana millete hağyırlı ugurlu olsun
derdim bu zaten, amacı eğitmek değildi...eğtimde bazen acıtırsınız, bazen sert dil kullanırsınız....ama öyle değildi.bir de 6 yaşında minnacık çocuğa bağırıyordu, çocuğu almış elleri arasına sıkıyor, çocuk titriyordu...geçen haftadan bu olay yüzünden doluydum zatenBen neden oğretmen olduğum halde haklı buluyorum konu sahibini? Biz de tüm gün yoruluyoruz, buna rağmen kimseye hoppp, aloooo, heeeeey demiyoruz. "Sen sorası diye" , "sana ne sus" neyin kafası acaba? Bu nasıl ergence bir bayagilik! Ayıp, ayıp oğretmen olmuş ama adam olamamis. Kendini alemin kralı sanan öğretmenler bir dursun artık!
Neden iyi mi yaptım diye soruyorsunuz ki madem başlıkta?Siz zaten kendinizle gurur duyuyorsunuz belli ki.Buraya da 'vayyy beee ne cevval kadın,nasıl da konuşmuş çat çat' diye düşünülsün diye yazdığınız çok açık.oradaki diğer velilere de cesaret vereyim bari dedim, kimse çocuklarımıza kötü davranamaz.
kimse kusura bakmasın, ''oğlum ders dışında soru sormayın'' deyip geçiştirebilirdi....benden utanan çocuğum hocanın tavrından utanmadı mı acaba? biraz da hoca utansın bakalım.......kurallara uymaksa hocalar da uyacak.insanın ilk ve en önemli kuralı edeptir.eğitimci olması üstün yapmaz onu.birçok eğitimcinin seviyesi yerlerde.eğitilmiş insan davranışı mıydı ondaki...herkes herkese saygılı olacak.hatta oğluma sordum neden tepki vermedin, saygınlığını korumadın diye...anne tam anlayamadım dedi.haklıdır anlamamıştır....sınıf öğretmenimiz var, vallahi böyle bir insan-adam-öğretmen tanımadım, tanıyamam...bir insan o kadar mükemmel olamaz.hiç de abartmamışsınız. 25 yaşındayım, halen 7-8 yaşındaki okul anılarım dipdiri aklımda. matematik sorusunu çözemediğim için rencide eden öğretmenim, en basitinden 100 aldığım kağıdı önüme sertçe al! diye atan ama diğer arkadaşıma şevkatli davranan öğretmenim... sürekli ezilen, hor görülen, rencide olan çocuk büyüyünce pasif, sinik bir insana dönüşüyor. biraz mahcup, utangaç karakterimde öğretmenlerimin payı büyüktür diye düşünüyorum. umarım çocuğunuz da görmüştür öğretmenin ağzının payını aldığını. onca emek veriyorsunuz, bir evlat yetiştiriyorsunuz sonra önüne gelen hırpalayacak öyle mi? yok öyle yağma. öğretmense içinde çocuk sevgisi ve anlayış olacak. soru soran çocuğu aşağılamak ne haddine...
neden? ne hsisettiniz?Öğretmene yaptığınızın değerlendirmesini yapmayacağım ama eminim çocuğunuz müthiş utanmıştır.Ben ilkokuldayken babam da okul müdürümüzle tartışmıştı benim ve arkadaşlarımın yanında.Babam sonuna kadar haklıydı ama koca kadın oldum hala o günü hatırşadıkça utanır,üzülürüm.
saçmalama allahaşkına ya....iişim yok da senden veya başkalarından gelecek takdire mi ihtiyacım var.....farklı bakış açıları arıyorum.boş boş konuşmayın.hemen de yaftayı yapıştırdınız ha....sanki gerçek hayatta kimse yok egomu tatmin etcek.!!! sana ne egomdan ya. meseleyle ilgili konuş. freudculuk yapmaNeden iyi mi yaptım diye soruyorsunuz ki madem başlıkta?Siz zaten kendinizle gurur duyuyorsunuz belli ki.Buraya da 'vayyy beee ne cevval kadın,nasıl da konuşmuş çat çat' diye düşünülsün diye yazdığınız çok açık.
Bir anne olarak kızmanız ve tepki göstermeniz çok doğal ama bunun yolu bu değildir.Çocuğunuz bu şekilde daha özgüvenk dali olmaz.İnşallah ileride hakkını kavga etmeden de savunabileceğine dair mesajlar verirsiniz.
9 yaşında oğlum havuza gidiyor.13 çocuk var grupta.Öğretmen biraz agresif.Birkaç kez ''akşama kadar çalışıyorum, yoruluyorum, sinirleniyorum, beni yormayın, hoop arkadaşım, alooo,'' vs gibi anlamsız ve sert sözlerine şahit oldum.En son da oğlum bir konuda neden diye sormuş ve öğretmen de alaycı bir şekilde ''sen sorasın diye !!!!! sana ne ya sus '' gibi konuştu.Bi baktım benimkine konuşuyor.Hemen oğluma seslendim ve çık dersten dedim.Oğlum gelmeyince birkaç kez tekrat ettim ve hoca müdahale edip sorun mu var dedi.Oğluma yaptığı gibi sertçe ''evet var dedim, oğlum kendisine karşı bu şekilde davaranan birinin dersinde kalamaz!!!!'' dedim.Benim dersimden çocuk alamazsınız dedi, öyle de bi alırım kiiii dedim.Dışarda konuşalım hanımefendi dedi, siz benim oğlumla meydanda konuşuyorsunuz ben niye sizinle dışarda konuşayım dedim.Ben eğitimciyim dedi, hiç de eğitilmiş gibi durmuyorsunuz gayet de terbiyesizsiniz, bu sizin eğitilmiş haliniz mi dedim.Sizin karşınızda bilardo arkadaşınız yok, küçücük çocuklar var, kimse sizin egonuzla sinir harbinizle savaşamaz, ben bile tribünde strese giriyorum, işinizle ya layıkıyla yapın yada layıkıyla yapacak olanlara yer açın dedim.Bana dedi ki, gidin amirliğe şikayet edin.Sizden öğrenmeyeceğim ister amire ister bakan giderim dedim.Sonra amire gittim.Olayı anlattım.Siz burayı nasıl denetliyorsunuz dedim.O hoca hiç şikayet edilmedi dediler.Denetim için şikayet şart mı, öyle olsa sizi her gün burda tutmazlar ve şikayet üzerine gönderilirdiniz buraya dedim.Sonra da ''sözlü şikayetimi iletiyorum, tekrarı halindde gerekli video kaydını yapıp hem internette yayarım hem de o hocayla beraber sizi de şikayet ederim.tazminatsız atılırsınız'' dedim.
Sinirim zıpladı ya, hoca bozuntusu sen kimsin de küçücük çocuklara böyle davranıyorsun.Son birkaç haftadır ufak tefek vardı ancak tekrar etmesi, birden fazla çocuğa yapıyor olması beni çileden çıkarttı.
Hafiften bir abarttım mı acaba diye düşündüm ama .......herhalde pek abartmadım dimi?Siz olsanız naparsınız
bilemiyorum olabilir. sınıf ööğretmeni uzun zaman geçiriyor beraber.dediğiniz doğrudur...öfkemin patladığı da doğru.ama çocuğa daha ılımlı yaklaşıp geçiştirmesi gerekirdiSpor hocalarıyla sınıf öğretmenlerini karıştırmamak, beklentiyi sınıf öğretmenlerine göre ayarlamamak, uzmanı olunmayan bir konuda sadece dışardan izleyerek anlamadan dinlemeden müdahalede bulunmamak gerekir. Ben sizi haksız buldum açıkçası. Haklı olsanız bile kendinizi yukarıda saydığım sebeplerden dolayı haksız konuma düşürmüşsünüz.
Önyargıyla hareket etmiş, siz de birikmiş öfkenizi patlatmışsınız.
yok bana pek öyle gelmedi. daha çok son zamanlarda olduğu için, ya sevgilisinden ayrıldı filan gibi düşündüm....bilemiyorum tabiiO adam orada calismak istemiyor zaten belliki.. Ek is yapiyor havuz yöneticiside ondan cok memnunsa cikmak istesede cikarmiyorlardir "biz senden cok memnunuz" diye... Oda taşkinlik yaparak ondan sikayetçi olunsun da isten atsinlar diye ugrasiyordur... Aklima direkt bu geldi benim acikcasi... Cunku git sikayet et demis sanki bir amaci var...
yok bana pek öyle gelmedi. daha çok son zamanlarda olduğu için, ya sevgilisinden ayrıldı filan gibi düşündüm....bilemiyorum tabii
orada o işi yapan makul mantık seviyesindeki bir adamın, çocukların bazen saçma sorular soracağını, ders dışına aklının gideceğini, derste anlatılanı yapamayacağını...da hesaba katması gerek. bunlar da onun işinin parçası.işini kendi istediği şartlarda yapamaz ki.Özel sorunlarinida yansitiyor olabilir haklsin.. Her ne olursa olsun o cocuklar kucuk arkadaslariyla muhatap oldugu gibi onlarla olamaz.. Cocuklara kotu örnek bence.. Yarin oburgun o cocuk annesine babasina sanane dediginde ebeveyn cocuga sinirlenip kizdiginda o cocuk ögretmenini örnek gosterecek olayda... Bence iyi yapmissin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?