Öğretmene iyi mi yaptım

aynen... dogru

evet bunuda gordum
egıtım sadece okulda degıl en onemlı kısmı evde, malesef buda yaşanan bı durum.

gercekden objektıf bı ogretmen oldugunuzu dusundum :)
sahsen ben cocugumun dısarda mahalle agzıyla konusan bı ogretmenı ornek alıp eve gelmesını ıstemem...
evet otorıteyı severım , saygın saygılı ogretmenı severım,ogretmen dedıgın konusmasıyla hıtap gucuyle bellı olmazmı :) yolda yuruyusunden bıle ogretmen oldugu anlasılır
hatasında hemen yapması gerekenı yapıp gerektıgınde velıyı uyarmasını severım,
ve bunu beklerım...
bı ogretmen olarak sızınde bu dusuncede olmanız guven verıcı,
sahsen ben o spor hocası olsaydım konu sahıbı hanıma, ogrencılerle aramdakı ılıskı dıyolog bu yanlıs anlamayın bu ortam bunu gerektırıyor sız bana guvenın der konuyu toparlardım daha da diklenmek zaten sinirli olan konu sahıbının damarına basmak yerıne :)

bıde su var
bız de ınsanız makına degılız dıyorlar ya :)
hıc uyumadan gunlerce gorev yapan doktorlar yeterınce ılgılenmedı veya ters davrandı dıye gerekırse bashekıme kadar cıkmayı bılıyoruz :)
anlasamadıgımız apartman yonetıcısı ıcın komsularla gorusup ımza topluyoruz
mudurumuz gorevını ıhmal ettıgınde dusunmedıgımız demedıgımız kalmıyor :)
ama ogretmen ogrencıye ters davrandıgında ama onlar ınsaaannn olmaz ıste :)
bende vergı zamanı sabah 7 den gece 12 ye kadar 8347892777865472865472865784265 tane rakam gırıyorum gozlerım 10 cıft goruyor makına donuyor tuhaf ınsanlarla muhattap oluyorum neler neler yasıyorum kımseyle boyle konusmuyorum :)

benım annanem -babanem - yengem- dayım- kuzenım (saydım 5 tanesı )ogretmen :)
hıc bu uslupta degıller cok saygın konusurlar ımrenırım konusma sekıllerıne bakıs acılarına :)
o cocuklarla en cok muhattap olan anneler
benımkı karnımda daha benı bukadar yoruyor dogdugunda belkı cıldırtacak kımbılır sımdı ben bu cocuga annesı olmama ragmen sozlu veya fızıksel sıddet uygulama hakkına sahıp degılım kı
cok yaramaz bı kızdım annemın ellerınden operım harıka bı annem var ve benı tanıdıgı ıcın en dogru ogretmenlerle bı arada olmam ıcın elınden gelenın hep fazlasını yaptı.
hermeslekte curuk elma var malesef

ooo allah kolaylık versın gercekden zor iş...
arkadasım da aynı ısı yapıyor okadar sevıyor kı onları aynen dedıgınız gıbı bılıncsızce vurup tukuruyorlar arkadasım cok normal karsılıyor sakinlıgını koruyor ve yıllardır bu ısın ıcınde agzından bı gun bıle yıpranma payını duymadım
:)
tebrık edıyorum sızlerı

Ogretmenlere baya bi yuklenmissiniz.uc kurus para alipta annesinin babasinin terbiye edemedigi cocuklara dadilik yapan ogretmen,veli tarafindan azarlanan ogretmen,Ogretmene hic yetki vermeyelim ama ogretmen olmussa cocuklari susturur terbiye eder gibi mantik ne kadar dogrudur anlamis degilim,,,uzaktan davulun sesi hos geliyor bende ogretmenim ama ne yaramaz cocuklar oldugunu iyi biliyorum ne kadar terbiyesiz ne kadar lakayt cocuklar var..Kesinlikle yaptirim gerekiyor yoksa hic bi sekilde terbiyeden soz edilemez...cocuklarin korkacagi bi ceza olmasi gerekiyor.yeri geldigi zaman bagiririm kimsede karisamaz oyle yuzlerce cocukla ugrasmak kolay degil,,,abartmamak kaydıyla cocugun gozunu korkutmak gerekiyor yoksa basgelinmez...velilerinde ogretmenin arkasında durması gerekiyor yeri geldiği zaman yoksa öğretmenden kusura bakmayın hiçbirşey beklemeyin...şuanki eğitim sistemininde temel sorunu bu öğrermenin hiç yetkisi olmadığı gibi üstelik baskı altına alınması kusura bakmayın ama bu durumda öğretmenden hiç bi eğitimcilik beklemeyin öğretmen 3 kuruşa sizin çocuklarınıza dadılık yapacak hali yok.......okula göndermeyin kendiniz eğitin evde madem çok titriyorsunuz evlatlarınıza

okuldaki, kurstaki, etüddeki, spordaki hocaya bişey deme....olduuuu.biz bi tek dödrt duvar arasında mı ana olalım.makul mantık seviyesindeki herkes edebiyle işini adam gibi yapacak.
Bunu soylediginize gore siz de mukummel bi annelik yapmissinizdir cocugunuza. hic cocuk egitimi noktasinda dokuz senedir tek bir kusur yapmamissinizdir eminim

Okuyan herkes sizin arka ciktiginizi anlar hanimefendi umarim ileride bu davranisinizdan dolayi pisman olmazsiniz...
Cocuklarinizin yaninda kavga ediyor musunuz bir baskasiyla?psikolojisini dusunerek yapmiyorsunuzdur kesin.o zaman burada da disari cikip konusmaliydiniz BENCE...
BAKİN BENCE DEDİM ( Bİ ONCEKİ MESAJİMDA DA BOYLE DEMİSTİM) YORUMA ACİK BİR SOSYAL SİTEDE YAZMİSSİN BEN DE FİKRİMİ SOYLEDİM NACİZANE...

Yaniliyorsunuz boyle bir geneleme yaparak bence .…
Kesje okuluma gelip beni bir gun izkeyebilseydiniz ogrencilerimle

Aynen katılıyorum hocam. Baska iş bulursam bırakacağım bu meslegi. Sizin brans ne?

kesınlıkle genellemedım ustune alınanlar dedım bazıları dedım
asla genelleme hadsızlıgıne dusmem
cok sevındım sızın adınıza keske herkes sızın gıbı ısını severek yapsa
keske sızın yaklasımınız gıbı sakın olumlu bı yaklasım gorebılseydım
her meslek ıcın gecerlı sadece ogretmenlıkte degıl malesef ısını sevmeden yapanlarla yapmayanlar cok bellı edıyor kendını
gercekden ısını severek yapan bırı 3 kurus paraya cocugunuzun bakıcılıgını yapmak zorunda degılız veya yıpranma payı var demez ogretmenlık ıdealıst bı meslek cunku
sız ogrencılerımle keske benı ızlesenız derken kalpler bocekler le belırtmıssınız bu cok samımı :)
kesınlıkle benı yanlıs anlamanızı ıstemem :)

Tesekkur ederim dusunceleriniz icin bu meslekte zorluk cok ve zorluktan ziyade bir cocugun gelecekteki hayatini aileden sonra sen sekillendiriyorsun bu agir bir sorumluluk lutfen veliler olarak siz de bizlere biraz yardimci olun. Tabi herkes ayni degil bazi arkadaslarimiz sorumluluklarini geregi kadar yapmiyor olabilir bunu da gerekli mevkilerle ve kendisiyle konusarak asmaya calisin..
Ayrica Allah bebeginizi saglicakla kucaginiza almayi nasip etsin insallah
Ben de istiyorum anne olmak bana da dua edin lutfen

kesınlıkle cok haklısınız... ögretmen olmak baslı basına cok buyuk sorumluluk cocugun yasamını etkıleyebılıyor.
ben 1 sene oyle bı ogretmene denk geldım kı... okuldan soguttu benı
ama coook sevdıgım hala gorustugum ogretmenımde var :) hakkını asla ödeyemeyecegım...hıc velı olmadım ama oldugumda bu soyledıgınızı kesınlıkle dıkkate alıcam ;ben konuyla ılgılı hocayla tartısarak konu sahıbını yanlıs buldum, tartısarak elestırdıgınız ogretmen gıbı gorunmussunuz dedım ve ogretmenıde yanlıs buldum. daha sakınce toparlayabılırken mevzuyu zaten o an sinirlenmıs konu sahıbıne daha da diklenıp olayın yukselmesıne neden olmus.
ben sızın yerınızde olsam bu duruma bıkac kere sahıt olduysanız tum velılerın gorusunu alır gerekırse ımza toplardım dedım :) cunku eger herkes sıkayetcıyse hocada sorun vardır kımse sıkayetcı degılse benım cocukta ve bende sorun vardır demektır cunku :)

ama bunun uzerıne verdıgınız akıla bakın, cok agresıfsınız, gıdın kendınıze parayla hoca tutun, kısıyı ekmegınden ettırmek ne demek ya bız robotmuyuz dıyen ogretmenler oldu burda 3 tane ve ben cok uzuldum...
halbukı kesınlıkle oyle bı dusuncem yoktu ve bukadar sert cıkıs... demekkı gercekden bukadar sert ogretmenler var velı olsam benımle boyle konussa ıkı medenı ınsan olarak anlasamayan cocuklara nasıl dogru ornek olsun endısesı tasırım acıkcası :) ve nıye boyle alındılar gercekden anlamadım cunku ben konudakı ogretmen ıcın konustum boyle ogretmenler olabılıyor malesef dedım cunku her meslekte var boylesı

dileklerınız ıcın cook tesekkur ederım; allahım en guzel zamanda yuvanıza bu hedıyeyı nasıp etsın karnınıza bu mutlulugu kondursun insallah :)
saglıkla ,sıhhatle ,hayırlısıyla ...

Amin insallah

teşekkürler...biraz daha farklı bir bakış açısı yakaldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…