- Konu Sahibi uzun kirpik
-
aynen... dogruBir de bu öğretmen esasında öğretmen bile olmayabilir . Çok iyi yüzme biliyordur sertifikası vardır vs. Kurs hocası olmuştur. Sonuçta çocuklarımızı gönderdiğimiz bale spor vs kurslarındakiler o işi iyi yapan insanlar pedagojik eğitimi olmayabilir. Onun için özel kurslarda çalışıyor zaten
evet bunuda gordumEvde bir tane cocukla basedemeyen cok sabirli velilerimizin ogretmenlerden beklentileri inanilmaz..cocugu beslenmesini yemedigi icin gelip ogretmeni tehdit eden mi aramazsin ya da cocugu odevini yapmiyor diye gelip ogretmeni ilgisizlikle suclayan mi..Koca okulu sikayet hattini arayip odev verilmiyor bu okulda diye sikayet edeni mi ararsin..Odev veriyor diye cocugu okula gelmek istemeyen velilerin sikayeti mi of ki ne of..Bilet aliyorum olur da yilbasi ikramiyesi vurursa bu meslegi birakicam
gercekden objektıf bı ogretmen oldugunuzu dusundum :)Bir ogretmen olarak sizi ayakta alkışlıyorum. Ne söyleyeceğinizi o kadar iyi biliyorsunuz ki! Kimsenin yavrunuzla bu şekilde konuşmaya hakkı yok. Ki o kelimeleri normal hayatında da kullanmaması lazım, seviyesiz. Dışarda konuşalım diyerek de sizi kandırmaya çalışmış, çok güzel cevap vermissiniz
bıde su varBen neden oğretmen olduğum halde haklı buluyorum konu sahibini? Biz de tüm gün yoruluyoruz, buna rağmen kimseye hoppp, aloooo, heeeeey demiyoruz. "Sen sorası diye" , "sana ne sus" neyin kafası acaba? Bu nasıl ergence bir bayagilik! Ayıp, ayıp oğretmen olmuş ama adam olamamis. Kendini alemin kralı sanan öğretmenler bir dursun artık!
ooo allah kolaylık versın gercekden zor iş...Sabahtan akşama kadar tüm gün ağır engelli çocuklarla çalışıyorum.Yeri geliyor çocuklardan yumruk yiyorum,üzerime tükürüyorlar vs. Ama yine de sakinliğimi muhafaza etmeye çalışıyorum onlar melek diyorum hep içimden.Tüm yorgunluğuma,hastalığıma rağmen ne verebilirsem vermeye çalışıyorum elimden geldiğince.
Şimdi aynı kurumda emekli bir öğretmenimiz var.Adam resmen çocuk beğenmiyor engelli çocuğa ya bu adam olmaz bu gelmesin benim dersime filan diye söyleniyor kendi kendine.Ve işini o kadar berbat yapıyor ki tüm veliler onu istemediği için ekstra yük bize biniyor malesef onun işini de biz yapıyoruz yeri geliyor.Açıkçası böyle bir velinin gelip bu adama haddini bildirmesini çok isterdim çünkü bizim yönetim bir yaptırım uygulamıyor.
Kendimi övmek için yazmadım ama öğretmen var öğretmen var.Bu meslekte sabır,sakinlik ve güven temel kuraldır.Hakkıyla yapamayan da bana göre bu işi bırakmalı çünkü çocuklar bizi rol model alıyorlar.Onların ilerki yaşamlarını da etkiliyoruz bu nedenle öğretmenler (ben de dahil) yaptıkları işin öneminin farkında olmalı kesinlikle.
Yalnız konu sahibi çocuğunuzu o derse (tabi mecburi değilse) göndermemenizi tavsiye ederim bundan sonra.Çünkü öğretmen size karşı belli etmese de cephe alacaktır ve davranışları da samimi olmayacaktır çocuğunuza karşı.
Bunu soylediginize gore siz de mukummel bi annelik yapmissinizdir cocugunuza. hic cocuk egitimi noktasinda dokuz senedir tek bir kusur yapmamissinizdir eminimokuldaki, kurstaki, etüddeki, spordaki hocaya bişey deme....olduuuu.biz bi tek dödrt duvar arasında mı ana olalım.makul mantık seviyesindeki herkes edebiyle işini adam gibi yapacak.
Okuyan herkes sizin arka ciktiginizi anlar hanimefendi umarim ileride bu davranisinizdan dolayi pisman olmazsiniz....
inanın daha küfür etmişliği yok oğlumun...ben kimseye küfür edip de adımı küfürcüye çıkaramam anne diyen, çok saygılı, sevgi dolu biri.kimse kırılsın istemez....hoca söz diliyle değilse bile hal diliyle resmen aşağıladı. o kim ki...zannedersin iki satır bişey öğretiyor da dünyayı ayaklarımıza serdi.benim ailemde de öğretmen çok.ilkokul,lise,üniversite,kurs hocaları....kimsede böyle tavır duymdık.ben de bir dünya öğretmen tarafından okutuldum.böyle şey görmedim yahu....herkes bi dünya laf etmiş.eski hocalarla şimdikiler bir mi....yahu branşını bilmeyen hocalar var. eskiden eğitim kalitesi daha yüksekti.şimdi çok az netle her mesleği özel üniversite sayesinde herkes oluyor, maaşallah.ben niye işini iyi yapanla, iyi yapmayanı bir tutayım.böyle bir haksızlık niye yapayım.çocuğuma sırt vermekmiş...yahu çocuk bir şey yapmadı diyorum, kabahati olsa ve korusam sırt vermiş olurum...ben sırt vermedim
Yaniliyorsunuz boyle bir geneleme yaparak bence .…
anladıgım kadarıyla konuyu kendı ustune alınan ogretmenlerın hepsı ogrencısıne sureklı sert cıkısıyor :)
fazla kişisellestırdıler cunku
daha da enteresan olanı farklı goruste olanlara karsı takındıkları uslup :) ne kadar agresıf , hırcın...
ben sımdı sunu dusundum nıyeyse, bızlerde ınsanız makına degılız dıyen ogretmenler sinirlenınce ogrencısını dovebılır ozaman nıhayetınde ınsan yanı dımı ... cıgrından cıkmıs olabılır
hatta tebesırı ogrencının kafasına fırlatabılır
anlayamadıgı derstde sus zekasız da dıyebılır netıcede o ogrencıler cok hırcın ogretmenın sabrı kalmamıstır o ogretmen makına degıl ınsan :)
evet arkadaslar aynen oyle ogretmenler makına degıl ınsan, o cocuklarda yetısmeye gelısmeye calısan, kımbılır nasıl aılelerde yetısen ve yetıstırılmesı gelıstırılmesı gereken cocuklar.
pedagoglar napsın ?
ofkeyı kontrol edıp sakınce farklı gorustekı kısıye tahammul edemeyen kısının bı cocukla basa cıkabılmesını hayretle karsılarım :) bızım zamanımızda ımkanlar okadar dardı sınıfta 40 kısıydık, her cesıt aılenın her cesıt cocugu vardı bu yasıma kadar 50 tane hocam olmustur
bu 50 hocadan sadece 20 tanesı ıcın allah razı olsun hakkını odeyemem dıyorsam gerıye kalan o 30 hoca dusunsun :) arkadaslarla bı araya geldıgımızde hala kınadıgımız ogretmenlerımız de var, cok severdık ne ıyı hocaydı dedıklerımızde :) hangısı olacagınız sızın elınızde
o sevmedıgımız hocalarda aynı ımkanda ogretmenımızdı, sevdıklerımızde :)
ısrarla konu sahıbınıde o bahsı gecen ogretmenıde haklı bulmadıgımı ıkısıde hatalı dememe ragmen, ve malesef sorunlu ogretmenlerde var bunuda atlamayalım notuma karsılık konuyu anlamayıp bırbırıni şakşaklamak yerıne, keske daha objektıf dusunebılseler...
Yaniliyorsunuz boyle bir geneleme yaparak bence .…
anladıgım kadarıyla konuyu kendı ustune alınan ogretmenlerın hepsı ogrencısıne sureklı sert cıkısıyor :)
fazla kişisellestırdıler cunku
daha da enteresan olanı farklı goruste olanlara karsı takındıkları uslup :) ne kadar agresıf , hırcın...
ben sımdı sunu dusundum nıyeyse, bızlerde ınsanız makına degılız dıyen ogretmenler sinirlenınce ogrencısını dovebılır ozaman nıhayetınde ınsan yanı dımı ... cıgrından cıkmıs olabılır
hatta tebesırı ogrencının kafasına fırlatabılır
anlayamadıgı derstde sus zekasız da dıyebılır netıcede o ogrencıler cok hırcın ogretmenın sabrı kalmamıstır o ogretmen makına degıl ınsan :)
evet arkadaslar aynen oyle ogretmenler makına degıl ınsan, o cocuklarda yetısmeye gelısmeye calısan, kımbılır nasıl aılelerde yetısen ve yetıstırılmesı gelıstırılmesı gereken cocuklar.
pedagoglar napsın ?
ofkeyı kontrol edıp sakınce farklı gorustekı kısıye tahammul edemeyen kısının bı cocukla basa cıkabılmesını hayretle karsılarım :) bızım zamanımızda ımkanlar okadar dardı sınıfta 40 kısıydık, her cesıt aılenın her cesıt cocugu vardı bu yasıma kadar 50 tane hocam olmustur
bu 50 hocadan sadece 20 tanesı ıcın allah razı olsun hakkını odeyemem dıyorsam gerıye kalan o 30 hoca dusunsun :) arkadaslarla bı araya geldıgımızde hala kınadıgımız ogretmenlerımız de var, cok severdık ne ıyı hocaydı dedıklerımızde :) hangısı olacagınız sızın elınızde
o sevmedıgımız hocalarda aynı ımkanda ogretmenımızdı, sevdıklerımızde :)
ısrarla konu sahıbınıde o bahsı gecen ogretmenıde haklı bulmadıgımı ıkısıde hatalı dememe ragmen, ve malesef sorunlu ogretmenlerde var bunuda atlamayalım notuma karsılık konuyu anlamayıp bırbırıni şakşaklamak yerıne, keske daha objektıf dusunebılseler...
Evde bir tane cocukla basedemeyen cok sabirli velilerimizin ogretmenlerden beklentileri inanilmaz..cocugu beslenmesini yemedigi icin gelip ogretmeni tehdit eden mi aramazsin ya da cocugu odevini yapmiyor diye gelip ogretmeni ilgisizlikle suclayan mi..Koca okulu sikayet hattini arayip odev verilmiyor bu okulda diye sikayet edeni mi ararsin..Odev veriyor diye cocugu okula gelmek istemeyen velilerin sikayeti mi of ki ne of..Bilet aliyorum olur da yilbasi ikramiyesi vurursa bu meslegi birakicam
kesınlıkle genellemedım ustune alınanlar dedım bazıları dedımYaniliyorsunuz boyle bir geneleme yaparak bence .…
Kesje okuluma gelip beni bir gun izkeyebilseydiniz ogrencilerimle
yabanci dilAynen katılıyorum hocam. Baska iş bulursam bırakacağım bu meslegi. Sizin brans ne?
Tesekkur ederim dusunceleriniz icinkesınlıkle genellemedım ustune alınanlar dedım bazıları dedım
asla genelleme hadsızlıgıne dusmem
cok sevındım sızın adınıza keske herkes sızın gıbı ısını severek yapsa
keske sızın yaklasımınız gıbı sakın olumlu bı yaklasım gorebılseydım
her meslek ıcın gecerlı sadece ogretmenlıkte degıl malesef ısını sevmeden yapanlarla yapmayanlar cok bellı edıyor kendını
gercekden ısını severek yapan bırı 3 kurus paraya cocugunuzun bakıcılıgını yapmak zorunda degılız veya yıpranma payı var demez ogretmenlık ıdealıst bı meslek cunku
sız ogrencılerımle keske benı ızlesenız derken kalpler bocekler le belırtmıssınız bu cok samımı :)
kesınlıkle benı yanlıs anlamanızı ıstemem :)
kesınlıkle cok haklısınız... ögretmen olmak baslı basına cok buyuk sorumluluk cocugun yasamını etkıleyebılıyor.Tesekkur ederim dusunceleriniz icinbu meslekte zorluk cok ve zorluktan ziyade bir cocugun gelecekteki hayatini aileden sonra sen sekillendiriyorsun bu agir bir sorumluluk lutfen veliler olarak siz de bizlere biraz yardimci olun. Tabi herkes ayni degil bazi arkadaslarimiz sorumluluklarini geregi kadar yapmiyor olabilir bunu da gerekli mevkilerle ve kendisiyle konusarak asmaya calisin..
Ayrica Allah bebeginizi saglicakla kucaginiza almayi nasip etsin insallah
Ben de istiyorum anne olmak bana da dua edin lutfen
Amin insallahkesınlıkle cok haklısınız... ögretmen olmak baslı basına cok buyuk sorumluluk cocugun yasamını etkıleyebılıyor.
ben 1 sene oyle bı ogretmene denk geldım kı... okuldan soguttu benı
ama coook sevdıgım hala gorustugum ogretmenımde var :) hakkını asla ödeyemeyecegım...hıc velı olmadım ama oldugumda bu soyledıgınızı kesınlıkle dıkkate alıcam ;ben konuyla ılgılı hocayla tartısarak konu sahıbını yanlıs buldum, tartısarak elestırdıgınız ogretmen gıbı gorunmussunuz dedım ve ogretmenıde yanlıs buldum. daha sakınce toparlayabılırken mevzuyu zaten o an sinirlenmıs konu sahıbıne daha da diklenıp olayın yukselmesıne neden olmus.
ben sızın yerınızde olsam bu duruma bıkac kere sahıt olduysanız tum velılerın gorusunu alır gerekırse ımza toplardım dedım :) cunku eger herkes sıkayetcıyse hocada sorun vardır kımse sıkayetcı degılse benım cocukta ve bende sorun vardır demektır cunku :)
ama bunun uzerıne verdıgınız akıla bakın, cok agresıfsınız, gıdın kendınıze parayla hoca tutun, kısıyı ekmegınden ettırmek ne demek ya bız robotmuyuz dıyen ogretmenler oldu burda 3 tane ve ben cok uzuldum...
halbukı kesınlıkle oyle bı dusuncem yoktu ve bukadar sert cıkıs... demekkı gercekden bukadar sert ogretmenler var velı olsam benımle boyle konussa ıkı medenı ınsan olarak anlasamayan cocuklara nasıl dogru ornek olsun endısesı tasırım acıkcası :) ve nıye boyle alındılar gercekden anlamadım cunku ben konudakı ogretmen ıcın konustum boyle ogretmenler olabılıyor malesef dedım cunku her meslekte var boylesı
dileklerınız ıcın cook tesekkur ederım; allahım en guzel zamanda yuvanıza bu hedıyeyı nasıp etsın karnınıza bu mutlulugu kondursun insallah :)
saglıkla ,sıhhatle ,hayırlısıyla ...
teşekkürler...biraz daha farklı bir bakış açısı yakaldımSadece ilk sayfayi okuyarak yorum yapiyorum onu belirteyim de..anladiğim kadariyla ara sayfalarda konu dağilmiş.
öncelikle derste yaptiğiniz çok yanliş.sebep ne olursa olsun dersi bölerek böyle tepki vermeniz çok fevri bi hareket olmuş bu 1
sizin bu çikişmanizdan sonra hocanin çocuklar üzerindeki hakimiyeti ne yönde değişmiştir.sonuçta çocuklar ögretmene korkuyla karişik bi saygi duymazlarsa ögrenme gerçekleşemez.eğitimci olmasaniz da çocuk büyütüyorsunuz bunu bilirsiniz.sizin bu hareketinizden sonra çocuklar kücucük bir diretmede annemi çagiririm mantigina kapilirlar bu 2
ayrica büyütüp 9 yaşina getirdiğiniz oğlunuza bir kere olsun sus demediniz ya da bağirmadiniz mi?bu da 3
çocuklar bizler kadar kinci ve fesat olmadiklari için derste ne yaşanirsa yaşansin eve gitmeden okşanan bir saç ya da gulumseyerek soylenen aferin her şeyi unuttur ve böylece öğretmen gece yatağa vicdani rahat girebilir.
şunu da sormak isterim ki
hastaneye gittiğinizde doktordan ya da yanindaki yazman bayandan da ayni tepkiyi görunce yine amirlerine çıkıp videoya çeker attiırım diyebiliyor musunuz?
üzerlerindeki baskilardan ve bu gibi olaylardan dolayi meslekten atilma korkusu yaşayan ögretmenleri kendi haline bıraksanız sürekli eleştirdiğiniz eğitim sistemi başka yerlere gelecek dee neysee..
m.vranamaz diyorsaniz çocugunuzu okullardan kurslardan alin Erkin koray misali eğitimini evde verin.
doğru.....İki tarafın davranışları da yanlış ve abartılı. İki yanlış bir doğru etmemiş malesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?