Öğretmene iyi mi yaptım

Şu an burda yazışınız bile ters ve agresif. Çocuğunuzu da göklere sığdıramıyorsunuz çok yakışıklı çok sempatik çok zeki çok ahlaklı vs diye. Yani asla yanlış yapmaz gibi bir algınız var sanırım. Bu yüzden en ufak şeyi bile abartıyorsunuz bence algılarınız kabarıyor içgüdü ile saldırıyorsunuz. Evet herkes işini doğru yapmalı ama acaba annelik işinde çocuğunu böyle gerekli gereksiz her yerde bir de bağırarak korumak var mı?

ama dışardan hava giren bir yer yok.kapı bahçeye bir yere filan açılmıyor ki....o kapıdan rüzgar gelemez diye düşünmüş.
hoca sadece ağzıyla konuşmuyo diyorum. ağzını burnunu yamultarak, alaycı gülerek cevapladı diyorum.anlatamıyor muyum

evet sinirleniyorum çünkü ana konudan çıkıp nerelere geliyorsunuz ya..

ben telden nete giriyordum.baktım hocanın ses kesilmiyor, bakiyim diye kafamı kaldırdım.meğer benimkineimse. saydırıyor..kimse saydıramaz o kadar.

Sadece ilk sayfayi okuyarak yorum yapiyorum onu belirteyim de..anladiğim kadariyla ara sayfalarda konu dağilmiş.
öncelikle derste yaptiğiniz çok yanliş.sebep ne olursa olsun dersi bölerek böyle tepki vermeniz çok fevri bi hareket olmuş bu 1

sizin bu çikişmanizdan sonra hocanin çocuklar üzerindeki hakimiyeti ne yönde değişmiştir.sonuçta çocuklar ögretmene korkuyla karişik bi saygi duymazlarsa ögrenme gerçekleşemez.eğitimci olmasaniz da çocuk büyütüyorsunuz bunu bilirsiniz.sizin bu hareketinizden sonra çocuklar kücucük bir diretmede annemi çagiririm mantigina kapilirlar bu 2

ayrica büyütüp 9 yaşina getirdiğiniz oğlunuza bir kere olsun sus demediniz ya da bağirmadiniz mi?bu da 3

çocuklar bizler kadar kinci ve fesat olmadiklari için derste ne yaşanirsa yaşansin eve gitmeden okşanan bir saç ya da gulumseyerek soylenen aferin her şeyi unuttur ve böylece öğretmen gece yatağa vicdani rahat girebilir.

şunu da sormak isterim ki
hastaneye gittiğinizde doktordan ya da yanindaki yazman bayandan da ayni tepkiyi görunce yine amirlerine çıkıp videoya çeker attiırım diyebiliyor musunuz?
üzerlerindeki baskilardan ve bu gibi olaylardan dolayi meslekten atilma korkusu yaşayan ögretmenleri kendi haline bıraksanız sürekli eleştirdiğiniz eğitim sistemi başka yerlere gelecek dee neysee..

Eğer hala daha kimse benim çocuğuma sert davranamaz diyorsaniz çocugunuzu okullardan kurslardan alin Erkin koray misali eğitimini evde verin.

Yineliyorum ara sayfalari okuma firsatim olmadi.fiziksel şiddet varsa ben de yokum ama çocuklar şimarmaya meyilli minikler olduklari için biraz disiplin şart.
Bundan 20 sene önce ögretmenimiz bizi döverdi(tokat) ama ben hala öğretmenimi bana ögrettikleri için saygiyla ve sevgiyle aniyorum.dalgaci alayci tavirlara karşiyim ama"sen sorasin diye"çok büyuk bi hakaret ya da aşağilama değil ki

Allah sizin gibi velilerden korusun beni...

Ogretmenler de insandir unutmayin ve onlarin da bir sabri var yorulabilirler kizabilirler..para veriyorum diye kimseye isini ogretmeye kalkmayin dahasi isten attirmakla tehdit etmeyin...Hic yakismamis.

Agziniza saglik.
Bu konunun basligi bile beni rahatsiz etti. Büyük bir zafer kazanmış edasi var arkadasta yazık.

öğretmen yorgunum demişte çocuğunda asker arkadaşı gibi neden diye sorması hata.

şimdi burda ogretmenlerın alınacagı bırsey yok,kımse herkes aynı demıyor...
su bı gercek kı zamane ogretmenlerı gercekden fazla tahammulsuz...
parasını verınce satın almıssın gıbı davranmamıssın, sadece senın evladına degıl baska cocuklara da bu cıkısını gormussun, ogretmen orda toparlamak ıcın cocuklarla aramdakı samımıyetden boyle aramızdakı ıletısım bu , bu benım ısım lutfen bana guvenın dıyebılırdı bunun yerıne diklenmıs daha da.
ben cocukken benım zekamdan dusuk !!! zekada bı ogretmen yuzunden neler yasadım.

ha ben olsam o hocayla tartısmak yerıne dırek sıkayet eder velılerden ımza toplar onu ordan gonderırdım.tartısarak ondan farklı gorunmezsınız, kendısıde cocuklar gıbı azarlanarak mahcup durumuna dustugunu sanmam yuzsuzluk yapmıs cunku bellıkı utanması yok bosuna abartmıs , tartısmıs olmussunuz.

Bizim insanlarimiz ne kadar da dolu ogretmenlere karşı ya. Herkes butun nefretini kusmus resmen... alkislamislar arladasi...tahammulsuzluk degil sizin cocuklarinizin tekmis gibi davranmanizdan kaynaklanan asiri ilgi aslinda olan... burada ogretmenin hatali olan yönü üslubu bu da bu kadar govde gosterisi ve olayla çözülecek bi sey degil.
Anne olunca siz cok tahammullu olun sesinizi bile yukseltmeyin cocugunuza umarim basarabilirsiniz

Bu sayfada bazı arkadaşları anlayamıyorum cidden, iki saattir şu konuya yazmamak için zor tutuyorum kendimi.Öğretmen ödev verdi, bunaldım yapamıyorum, öğretmenimiz ödev vermiyor, boşuna para alıyor, öğretmen benim melek gibi çocuğuma bağırdı, sınıftaki arkadaşı çocuğumu ısırmış öğretmen sadece bağırmış....Ya arkadaşım öğretmenin otuz tane velisi var, her birinin anlayışına göre davranamaz.Genel bir çerçevesi vardır bunu uygular, evde terbiye edemediğiniz çocuklar için o öğretmenler o kadar uğraşıyor ki bunu o sınıfa girmeden anlayamazsınız.
Nöbet esnasında bir kız öğrencimin sınıftaki erkek arkadaşına "Seven erkek S......r" dediğini duydum ben.Daha 13 yaşında bu kız çocuğu.Annesini çağırdım, "Ne yapayım hocam, söz geçiremiyorum." dedi.Senin söz geçiremediğin çocuk için biz diğer çocuklarında etkilenmesine göz mü yummalıyız.
Başka bir öğrencim arkadaşının pantolonunu indirmiş, ben yapmadım diyor.Sürekli yalan söylüyor zaten.Güzel güzel soruyorsun cevap yok, saf ayağına yatıyor." Şimdi kameralardan bakıp seni disipline göndereceğim." dedim.Arkadaşından özür diledi, şaka olsun diye yapmış.Ama akşam annesini arayacağımı bildiği için annesine arkadaşının kendisine iftira attığını söylemiş.Velim beni aradı, ben de söyledim.Yok hocam yapmadım, dedi bana diyor.Siz okula gelin dedim.Sonrasında kadın da anladı.şimdi soruyorum bu çocuğun böyle üstüne gitmeyince pantolon indirip gururunu kırdığı arkadaşından özür diler mi? Öteki çocuk da bize emanet.
Dün sınıfa girdim iki kız öğrenci kavga ediyor, biri diğerine tokat atmış, diğeri de bunun boğazına yapışmış.Ne yapıyorsunuz söyleyeyim: Aralarına girip ikisini de sertçe uzaklaştırıyorsunuz. Anasının evinde terbiye vermediğe çocukla uğraşmak sizin dediğiniz kadar kolay değil maalesef. Dayak arsızı olmuş artık tatlı dilden anlamıyor.

Konu sahibi siz de bakın ben böyle haddini bildirdim demek için açmışsınız sanki.Çocuğunuz bundan sonra ya her şeyi gelip abartacak ve sizin onu savunmanızı isteyecek ya da sizin abarttığınızı düşünüp hiçbir şey anlatamayacak

sahsen ben henuz anne degılım, karnımdakı dogsun bakarım :)
ama ogretmenlık yaptım, vekıl ogretmenlık yaptım ve tum ogrencılerımle aram cok ıyıydi korkutarak degıl eglendırerek derslere katkıda bulundum.
hala ogretmenler gununde ararlar benı artık ogretmenlerı olmamama ragmen...

ogretmenlık herkesın yapıp basarabılecegı bı meslek degıl, cıddı anlamda sabır ,guclu psıkolojı, hassas dıkkat ve ınanılmaz cocuk sevgısı ıstıyor

benım ogretmenım; aılemı okula cagırıp, bu kız okuyamaz okuldan alın evlendırın bunu demıstı babamın ılk kez agladıgını gormustum...
benı o hocadan da degıl dırek okuldan alıp baska okula verdıler bolum bırıncısı olarak lıseden mezun olup guzel puanla unıversıte kazandım.
benım ıcın onu dıyen supersonık ogretmenın cocugu okuyamadı evlendı

bazı ogretmenler cıddı hatalar yapabılıyorlar, sız ustunuze alınmayın bu kotu ornekler sıze sadece ornek olabılır

Basarinizi tebrik ediyorum.
Bebeginizi de saglikla kucaginiza alin inşallah.
Bahsettiginiz ogretmenle konu da gecen ogretmenin tavirlari cok farkli iste ben de bunu soyluyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…