- 9 Aralık 2009
- 17.207
- 54.938
- 1.123
- Konu Sahibi uzun kirpik
-
Peki oğlunuza sordunuz mu hocaya o tepkiyi neden vermiş
Rüzgar geliyor kapıyı kapayın diyene neden bir şey de ihtiyacı hissetmiş
Çizdiğiniz örnek çocuk profili ile söylediği cümle uyumsuzyu
belki de hoca o bile böyle tepki veriyor diye olmadık bir şekilde konuşmuştur
evet sinirleniyorum çünkü ana konudan çıkıp nerelere geliyorsunuz ya..Şu an burda yazışınız bile ters ve agresif. Çocuğunuzu da göklere sığdıramıyorsunuz çok yakışıklı çok sempatik çok zeki çok ahlaklı vs diye. Yani asla yanlış yapmaz gibi bir algınız var sanırım. Bu yüzden en ufak şeyi bile abartıyorsunuz bence algılarınız kabarıyor içgüdü ile saldırıyorsunuz. Evet herkes işini doğru yapmalı ama acaba annelik işinde çocuğunu böyle gerekli gereksiz her yerde bir de bağırarak korumak var mı?
ben telden nete giriyordum.baktım hocanın ses kesilmiyor, bakiyim diye kafamı kaldırdım.meğer benimkineimse. saydırıyor..kimse saydıramaz o kadar.
Sadece ilk sayfayi okuyarak yorum yapiyorum onu belirteyim de..anladiğim kadariyla ara sayfalarda konu dağilmiş.
öncelikle derste yaptiğiniz çok yanliş.sebep ne olursa olsun dersi bölerek böyle tepki vermeniz çok fevri bi hareket olmuş bu 1
sizin bu çikişmanizdan sonra hocanin çocuklar üzerindeki hakimiyeti ne yönde değişmiştir.sonuçta çocuklar ögretmene korkuyla karişik bi saygi duymazlarsa ögrenme gerçekleşemez.eğitimci olmasaniz da çocuk büyütüyorsunuz bunu bilirsiniz.sizin bu hareketinizden sonra çocuklar kücucük bir diretmede annemi çagiririm mantigina kapilirlar bu 2
ayrica büyütüp 9 yaşina getirdiğiniz oğlunuza bir kere olsun sus demediniz ya da bağirmadiniz mi?bu da 3
çocuklar bizler kadar kinci ve fesat olmadiklari için derste ne yaşanirsa yaşansin eve gitmeden okşanan bir saç ya da gulumseyerek soylenen aferin her şeyi unuttur ve böylece öğretmen gece yatağa vicdani rahat girebilir.
şunu da sormak isterim ki
hastaneye gittiğinizde doktordan ya da yanindaki yazman bayandan da ayni tepkiyi görunce yine amirlerine çıkıp videoya çeker attiırım diyebiliyor musunuz?
üzerlerindeki baskilardan ve bu gibi olaylardan dolayi meslekten atilma korkusu yaşayan ögretmenleri kendi haline bıraksanız sürekli eleştirdiğiniz eğitim sistemi başka yerlere gelecek dee neysee..
Eğer hala daha kimse benim çocuğuma sert davranamaz diyorsaniz çocugunuzu okullardan kurslardan alin Erkin koray misali eğitimini evde verin.
Sadece ilk sayfayi okuyarak yorum yapiyorum onu belirteyim de..anladiğim kadariyla ara sayfalarda konu dağilmiş.
öncelikle derste yaptiğiniz çok yanliş.sebep ne olursa olsun dersi bölerek böyle tepki vermeniz çok fevri bi hareket olmuş bu 1
sizin bu çikişmanizdan sonra hocanin çocuklar üzerindeki hakimiyeti ne yönde değişmiştir.sonuçta çocuklar ögretmene korkuyla karişik bi saygi duymazlarsa ögrenme gerçekleşemez.eğitimci olmasaniz da çocuk büyütüyorsunuz bunu bilirsiniz.sizin bu hareketinizden sonra çocuklar kücucük bir diretmede annemi çagiririm mantigina kapilirlar bu 2
ayrica büyütüp 9 yaşina getirdiğiniz oğlunuza bir kere olsun sus demediniz ya da bağirmadiniz mi?bu da 3
çocuklar bizler kadar kinci ve fesat olmadiklari için derste ne yaşanirsa yaşansin eve gitmeden okşanan bir saç ya da gulumseyerek soylenen aferin her şeyi unuttur ve böylece öğretmen gece yatağa vicdani rahat girebilir.
hastaneye gittiğinizde doktordan ya da yanindaki yazman bayandan da ayni tepkiyi görunce yine amirlerine çıkıp videoya çeker attiırım diyebiliyor musunuz?
üzerlerindeki baskilardan ve bu gibi olaylardan dolayi meslekten atilma korkusu yaşayan ögretmenleri kendi haline bıraksanız sürekli eleştirdiğiniz eğitim sistemi başka yerlere gelecek dee neysee..
Eğer hala daha kimse benim çocuğuma sert davranamaz diyorsaniz çocugunuzu okullardan kurslardan alin Erkin koray misali eğitimini evde verin.
öğretmen yorgunum demişte çocuğunda asker arkadaşı gibi neden diye sorması hata.9 yaşında oğlum havuza gidiyor.13 çocuk var grupta.Öğretmen biraz agresif.Birkaç kez ''akşama kadar çalışıyorum, yoruluyorum, sinirleniyorum, beni yormayın, hoop arkadaşım, alooo,'' vs gibi anlamsız ve sert sözlerine şahit oldum.En son da oğlum bir konuda neden diye sormuş ve öğretmen de alaycı bir şekilde ''sen sorasın diye !!!!! sana ne ya sus '' gibi konuştu.Bi baktım benimkine konuşuyor.Hemen oğluma seslendim ve çık dersten dedim.Oğlum gelmeyince birkaç kez tekrat ettim ve hoca müdahale edip sorun mu var dedi.Oğluma yaptığı gibi sertçe ''evet var dedim, oğlum kendisine karşı bu şekilde davaranan birinin dersinde kalamaz!!!!'' dedim.Benim dersimden çocuk alamazsınız dedi, öyle de bi alırım kiiii dedim.Dışarda konuşalım hanımefendi dedi, siz benim oğlumla meydanda konuşuyorsunuz ben niye sizinle dışarda konuşayım dedim.Ben eğitimciyim dedi, hiç de eğitilmiş gibi durmuyorsunuz gayet de terbiyesizsiniz, bu sizin eğitilmiş haliniz mi dedim.Sizin karşınızda bilardo arkadaşınız yok, küçücük çocuklar var, kimse sizin egonuzla sinir harbinizle savaşamaz, ben bile tribünde strese giriyorum, işinizle ya layıkıyla yapın yada layıkıyla yapacak olanlara yer açın dedim.Bana dedi ki, gidin amirliğe şikayet edin.Sizden öğrenmeyeceğim ister amire ister bakan giderim dedim.Sonra amire gittim.Olayı anlattım.Siz burayı nasıl denetliyorsunuz dedim.O hoca hiç şikayet edilmedi dediler.Denetim için şikayet şart mı, öyle olsa sizi her gün burda tutmazlar ve şikayet üzerine gönderilirdiniz buraya dedim.Sonra da ''sözlü şikayetimi iletiyorum, tekrarı halindde gerekli video kaydını yapıp hem internette yayarım hem de o hocayla beraber sizi de şikayet ederim.tazminatsız atılırsınız'' dedim.
Sinirim zıpladı ya, hoca bozuntusu sen kimsin de küçücük çocuklara böyle davranıyorsun.Son birkaç haftadır ufak tefek vardı ancak tekrar etmesi, birden fazla çocuğa yapıyor olması beni çileden çıkarttı.
Hafiften bir abarttım mı acaba diye düşündüm ama .......herhalde pek abartmadım dimi?Siz olsanız naparsınız
sahsen ben henuz anne degılım, karnımdakı dogsun bakarım :)Bizim insanlarimiz ne kadar da dolu ogretmenlere karşı ya. Herkes butun nefretini kusmus resmen... alkislamislar arladasi...tahammulsuzluk degil sizin cocuklarinizin tekmis gibi davranmanizdan kaynaklanan asiri ilgi aslinda olan... burada ogretmenin hatali olan yönü üslubu bu da bu kadar govde gosterisi ve olayla çözülecek bi sey degil.
Anne olunca siz cok tahammullu olun sesinizi bile yukseltmeyin cocugunuza umarim basarabilirsiniz
sahsen ben henuz anne degılım, karnımdakı dogsun bakarım :)
ama ogretmenlık yaptım, vekıl ogretmenlık yaptım ve tum ogrencılerımle aram cok ıyıydi korkutarak degıl eglendırerek derslere katkıda bulundum.
hala ogretmenler gununde ararlar benı artık ogretmenlerı olmamama ragmen...
ogretmenlık herkesın yapıp basarabılecegı bı meslek degıl, cıddı anlamda sabır ,guclu psıkolojı, hassas dıkkat ve ınanılmaz cocuk sevgısı ıstıyor
benım ogretmenım; aılemı okula cagırıp, bu kız okuyamaz okuldan alın evlendırın bunu demıstı babamın ılk kez agladıgını gormustum...
benı o hocadan da degıl dırek okuldan alıp baska okula verdıler bolum bırıncısı olarak lıseden mezun olup guzel puanla unıversıte kazandım.
benım ıcın onu dıyen supersonık ogretmenın cocugu okuyamadı evlendı
bazı ogretmenler cıddı hatalar yapabılıyorlar, sız ustunuze alınmayın bu kotu ornekler sıze sadece ornek olabılır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?