öğretmeni yeğenimi dövmüş!

vurmak yerine geç geldiğini size haber verseymiş daha iyi olurmuş. öğretmene bunu söyleyebilirsin. gereken tedbirleri alacağını bir daha geç gelmeyeceğini söyleyebilirsin. çünkü geç gelen öğrenci gerçekten dersin akışını bozar.

valla gayet açık yazdım. Ben ikiyüzlülüğü ortaya çıkartıyorum. Öğretmen anca gücünün yettiğine şiddet uygulamaya cesaret eder. Fakat kendisinden daha kuvvetli ve sert biri, çok büyük bir terbiyesizlik yaptıysa tokat atamaz. gider müdür yardımcısına falan şikayet eder.

tamam lise öğrencileri çok başka ve hocaların sabırlarını taşırıyorlar ve birazda hakediyorlar dayağı sanırım(ama çok uç durumlarda; taciz,sürekli birilerine sataşma gibi)...koskoca insanlar çünkü laftan anlamaları lazım, ama küçük çocuğa şiddetin hiçbir şekilde açıklaması olamaz. Küçücük bir çocuğa vuran bir hoca VirüsVirüsVirüsVirüsVirüsVirüsVirüsVirüsdir. bende zamanında dayak yedim haksız yere hakkımı arayan olmadı. ilerde çocuğum olursa ve en ufak bi şiddete maruz kalırsa yakarım o okulu!!!!!!!!!!!!!!!

hımm demek yanlış anlamamışım keşke birkaç gün öğretmen olabilseniz de o tip öğrencilere ağzınızı bile açamayıp oturup ağlasanız ilahi adalet yerine gelir ne dersiniz??
diğer yazdıklarınızda sizinle aynı fikirdeyim küçük çocuklara şiddet olmamalı sadece sözlü uyarı olmalı. ben velilerle işbirliği yaptım sağolsunlar çok ilgililer birkaçı hariç

Bizim yaşadıklarımızı ve karşılaştıklarımızı bilmeden yorum yapma sen hatta sen değil kimse yapmasın tüküreyim idealistliğine okulmudaki hademe bile benden fazla maaş alırken neyin idealistliği bee dışardan her şey güzel gözüküyo sanırım ne diyim mesleğiniz yoksa hala Allah sizi de öğretmen yapsın..

Nasıl bir tavırdır bu böyle?Bir öğretmene hiç yakışmıyor.Zaten siz de bir öğretmene bu anlamda pek benzemiyorsunuz.Neyse tartışmanın bir anlamı olmuyor bu şekilde.Herkes bildiği yoldan gitmeye devam etsin...

Allahım sen büyüksün..ne yakışmıyor kardeşim bu tavırlar mış ne varmış tavrımda siz önce kendi yazdıklarınızı okuyun siz bize her türlü hakareti çaktırmadan döşeyin bizde ah efendim ben öğretmenim size bi terbiyesizliğim dokunmasın diyeyim öyle mi hangi dilden anlıyorsanız o şekilde cvb ı almışsınızdır.Saygılarımla.. diyorum ve artık bu muhabbetten çekiliyorum çünkü iyice köhneleşmiş öğretmeni tu kaka gören yurdum insanı olmuşsunuz hepiniz..

hımm demek yanlış anlamamışım keşke birkaç gün öğretmen olabilseniz de o tip öğrencilere ağzınızı bile açamayıp oturup ağlasanız ilahi adalet yerine gelir ne dersiniz??
diğer yazdıklarınızda sizinle aynı fikirdeyim küçük çocuklara şiddet olmamalı sadece sözlü uyarı olmalı. ben velilerle işbirliği yaptım sağolsunlar çok ilgililer birkaçı hariç

Beni yanlış anladığının çok iyi farkındasın da işine gelmiyor!! Daha açık nasıl yazabilirim!!

Dayakçı öğretmenler adaletli değil. Gücünün yettiğini döv, yetemediğini git şikayet et! Bu mu adalet! Gücünün yetmediğini dövemiyorsan gücünün yettiğini de dövme ozman!

Yazdıklarım gayet açık. Dayağı hakeden lise öğrencileri var dedim(sadece uç hareketler yapanlar için). daha ne konuşuyorsunuz anlamadım.
saygılar....

Şiddetle kimse yola gelmez!
Yanlış yapmış öğretmeni.
O daha çocuk hata yapacak tabikii.
Ne diye okulda?? Sadece matematik fizik vs vs öğrenmek için değil dimi
Çocuk toplum içinde birey olmayı, sosyal hayata ayak uydurmayı, belli kurallar ve disiplinle yaşamayı, diğer insanlarla uyumlu şekilde hayata devam etmeyi ilk okulda öğrenir. Bu konuda onlara en büyük destekçi ve yardımcı öğretmenleridir. Her meslekte olduğu gibi bu meslektede iyi olanlar var kötü olanlar var. Aslında yaşlı öğretmenler tecrübeli oldukları için sadece öğrencilerine değil genç meslektaşlarına da olumlu anlamda örnek olmalılar ancak arada böyle tatsız olaylarda oluyor işte. Yeğeninize üzüldüm gerçekten.. Çok tatsız bir olay yaşamış, keşke olmasaymış:( Çocuğa vurmak yerine sizinle irtibata geçseymiş.

Böyle durumlarda prösedür nedir bilmiyorum ancak bir hatadır olmuş birdaha olmaz öpüşün barışın mantığına da karşıyım. Gerekirse şiddet uygulayan öğretmen hizmet içi eğitime gönderilmeli ve stresle başa çıkma ve öfke kontrolü husunda yeniden eğtim almalı diye düşünüyorum. Yani öğretmeni başka görev yerine sürmekle belli süre görevden men etmekle filan sorun çözülmez bence. Daha farklı ve yapıcı yaptırımlar uygulanmalı. Neticede öğretmenlerinde bir sabrı var. Tahammül edemedikleri başa çıkamadıkları zamanlar olabilir fakat bu şiddet uygulamalarını haklı göstermez. Masum bir tokat bile benim için ciddi bir şiddet eylemdir. Kadınlarımızda önce masum bir tokatla kocaları tarafından dövülmeye başlanıyor ve malesef sıtlarında ekmek bıçağıyla son nefeslerini veriyorlar. Hemde kocam dedikleri güvendikleri adamlar tarafından.. Şiddetle ilgili sorun yaşanan bir ülkede atılan masum bir tokat bile eğitim öğretim adına da olsa benim için masum değildir. Herşeyin başı sevgi ve sabır.. Benim fikrim bu...

Sayın öğretmenler,

Yazılan her şeyi üzerinize alınmayın. Okul hayatım boyunca bir sürü öğretmen gördüm. Çok başarılı, harika hocalar tanıdığım gibi iğrenç, memur zihniyetli öğretmen kılıklı insanlarda gördüm.
Öğretmenin insan hayatındaki etkisi gerçekten büyük, bu işi yapacak olanlar severek, kendini geliştirerek yapmalı. Ama çok zor bir meslek sizlerin yerinde olmadan bunu anlayamayız. Ben empati yapıyorum, gerçekten zor.

Şahsen ben öğretmen olsaydım ve şiddet uygulamıyor olsaydım burada konuşulanları hiçüstüme alınmaz ,alınmadığım gibide şiddet uygulayan öğretmenleri kötülerdim.
Ama şiddet uyguluyorsam kötüleyemezdim değil mi?
Herşey ortada..yazık böyle eğitimci gözüken şiddet yanlısı İnsanlara .maaş yüzünden burda bile çıldırıyorsa o öğrencilere kıyamadım şimdi..

Bizim yaşadıklarımızı ve karşılaştıklarımızı bilmeden yorum yapma sen hatta sen değil kimse yapmasın tüküreyim idealistliğine okulmudaki hademe bile benden fazla maaş alırken neyin idealistliği bee dışardan her şey güzel gözüküyo sanırım ne diyim mesleğiniz yoksa hala Allah sizi de öğretmen yapsın..

Aman Allahım!!!!!
Maaşınız yüzünden mi idealistolamazsınız?
Seçmeseydiniz madem hem maaşını beyenmiyorsunuz hem velilerin tavırlarını beyenmiyorsunuz,hem kendinizi öcü gibi hissediyorsunuz,hem öğrencilerden nefret ediyorsunuz ki dövüyorsunuz neden seçtiniz yahu !!!!
Siz kimsinizde böyle bir hakkı kendinizde görüyorsunuz. Eğer bir çocuğu dövüyorsanız bırakın o görevi ya bırakın evde oturun daha iyi öğrencilerin sağlığı için. Bende hiç tarzım olmamasına rağmen madem şu sözü söylüyorum bu tür dayakçı zihtiyetlerin beyinlerine (!) tüküriyim!!:47: tüüüüüü:27:

Ben öğretmenim!
Ve işe ilk başladığım yıl şunu anladım ki:
Bu iş maaş için,
müdür için,
veli için yapılmaz.
Bu iş vicdan işidir.
Gece hiçbir öğrencinin hakkına girmeden, elinden gelenin en iyisini yaptığını düşünerek uyuyan öğretmen bu işi yapıyordur.
Ben de sinirleniyorum, öfkeleniyorum...
Sonra şu geliyor aklıma: oğlum...
Başka söze gerek yok herhalde.
Ayrıca öğrencinin hatası yüzünden, şiddet uygulayan öğretmenin verdiği tek bir mesaj vardır:
Güç sende olduğunda, otorite olduğunda, şiddet uygulayabilirsin.
Sözlerden, derslerden, öğütlerden çok, davranış eğitir...

Ben öğretmenim!
Ve işe ilk başladığım yıl şunu anladım ki:
Bu iş maaş için,
müdür için,
veli için yapılmaz.
Bu iş vicdan işidir.
Gece hiçbir öğrencinin hakkına girmeden, elinden gelenin en iyisini yaptığını düşünerek uyuyan öğretmen bu işi yapıyordur.
Ben de sinirleniyorum, öfkeleniyorum...
Sonra şu geliyor aklıma: oğlum...
Başka söze gerek yok herhalde.
Ayrıca öğrencinin hatası yüzünden, şiddet uygulayan öğretmenin verdiği tek bir mesaj vardır:
Güç sende olduğunda, otorite olduğunda, şiddet uygulayabilirsin.
Sözlerden, derslerden, öğütlerden çok, davranış eğitir...

işte gerçek bir öğretmen..
tebrik ediyorum sizi...:46::46::46:

Ben de öğretmenim. Dayağı savunmuyorum, savunamam da. Ama bu işin içinde olmayan bizim neler çektiğimizi bilemez. Ben de atıp tutardım eskiden "yok öğretmenin vurmaya hakkı var mıymış, öğretmen hiç bağırır mıymış, bilmemne" diye. İşin aslı hiç de öyle değil. Yorumları okudum, bazıları öğretmenleri eleştirmiş "beceremiyorsan istifa et" şeklinde. Biz istifa ederiz, o kolay. Peki ANNE BABA OLMAYI BECEREMEYENLER ne yapacak? Bildiğim için söylüyorum, Türkiye'de çocuk sahibi olanların yarısından fazlası çocuk terbiye etmekten, bir çocuğa edep, ahlak öğretmekten, onu topluma kazandırmaktan aciz. Veli bunları yapmadığı için bütün bu sorumluluk bizim üzerimize yükleniyor ve bu yükün altında eziliyoruz, idealistliği bırakıyoruz. Çocuk ergenlik çağına gelmiş, tuvalet temizliğini bilmiyor (bunu öğretmek ebeveynin görevidir), karşısındaki insana nasıl hitap edilmesi gerektiğini bilmiyor (anne babasına da saygı duymayı bilmedikleri için öğretmenine nasıl davranacağını bilmiyor), çevresini temiz tutmayı bilmiyor (çünkü annesi babası da yere çöp atıyor), sorumluluklarını bilmiyor. Bana annem okula ilk başladığım gün söylemişti "okulun sırasına, tahtasına sakın zarar verme; üzerinde tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır." diye. Öyle bir kazıdı ki aklıma 16 sene boyunca bir kere sıramın üzerine yazı yazmadım, hiçbir şeye zarar vermedim. HER ŞEYİ ÇOK BİLEN ANNELER, size soruyorum: kaçınız evladınızın aklına bunu kazımayı başarabildiniz? Daha doğrusu böyle bir şeyi söylemek aklınıza geldi mi hiç? İşte çocuklara bunları öğretmedikleri için her şeyi biz yapmaya çalışıyoruz. Çocuğa hem anne baba hem de öğretmen oluyoruz ve bir süre sonra bizim de psikolojimiz bozulmaya başlıyor.
Biz çocuklarımıza vurmaya kıyamazken öğretmen nasıl vurabilir diyorsunuz. Bunların yarısı zaten yalan söylüyor (diğer yarısını tenzih ederim). Biz hangi çocuğun evde dayak yediğini hareketlerinden anlıyoruz. Ama evde çocuğunu tekme tokat döven anneler biz sesimizi yükselttik diye gelip bizi şikayet ediyor "çocuğumun psikolojisi bozuldu" diye. EVDE BİR ÇOCUĞA TAHAMMÜL EDEMEYİP, ÇOCUĞUYLA İLGİLENMEYE ÜŞENENLER BİZİ KIRK ÇOCUĞA TAHAMMÜL EDEMEMEKLE SUÇLUYOR. Evet, doğru söylüyorsunuz, çocuk dayakla adam edilmiyor ama o kadar şımarık ve bencilce hareket ediyorlar ki artık uğraşamayacak duruma geliyoruz. Neticede biz de insanız. Bağırdığımız da oluyor, hatta vuran öğretmen arkadaşlarımız da var. Öğretmeniz diye her şey bizden bekleniyor. Çocuk evde ödevini yapmıyor, velisi gelip bize söylüyor "çocuğum ödev yapmıyor, siz yaptırın" diye. Herkes çocuğuna özel ilgi gösterilmesini bekliyor ama akşam çocuğuna ödev yaptırmak zor geliyor. Tabi zor gelir, çocuğuyla ilgilenirse kim kimin kafasını taksi penceresine kıstırıp tecavüz etmiş, nasıl bilecek? Kaçınız dizilere ayırdığınız zamanı çocuklarınıza ayırıyorsunuz? Çocuğuna karşı sorumluluklarını yerine getiren velilerin çocukları zaten bir başka oluyor. Bu çocuklara bağıran, vuran öğretmen varsa işte o zaman öğretmen suçludur. Ama bu çocukların sayıları o kadar az ki... Neyse çok uzattım. Öğretmenlerin vasıflarını sorgulayanlar; size söylüyorum. Önce kendinize bir bakın. Ben annelik görevlerimi yerine getirebiliyor muyum? diye sorun kendinize. Çocuklarınıza gerekli terbiyeyi verip, onlara karşı sorumluluklarınızı tam olarak yerine getirirseniz söz, biz de çocuklarınıza hiç bağırmayacağız.

sizi bir de ben dehşete düşüreyim dayağı savuna bir öğretmenim
valla nush ile uslanmayı etmeli tekdir tekdir ile uslanmıyorsa hakkı kötektir
ama yeri gelince laftan sözden anlamayan öğrencilere son çare o oluyor malesef

sizi bir de ben dehşete düşüreyim dayağı savuna bir öğretmenim
valla nush ile uslanmayı etmeli tekdir tekdir ile uslanmıyorsa hakkı kötektir
ama yeri gelince laftan sözden anlamayan öğrencilere son çare o oluyor malesef

Siz böyle devam edin sevilmeyen öğretmen olmaya

Ben de öğretmenim. Dayağı savunmuyorum, savunamam da. Ama bu işin içinde olmayan bizim neler çektiğimizi bilemez. Ben de atıp tutardım eskiden "yok öğretmenin vurmaya hakkı var mıymış, öğretmen hiç bağırır mıymış, bilmemne" diye. İşin aslı hiç de öyle değil. Yorumları okudum, bazıları öğretmenleri eleştirmiş "beceremiyorsan istifa et" şeklinde. Biz istifa ederiz, o kolay. Peki ANNE BABA OLMAYI BECEREMEYENLER ne yapacak? Bildiğim için söylüyorum, Türkiye'de çocuk sahibi olanların yarısından fazlası çocuk terbiye etmekten, bir çocuğa edep, ahlak öğretmekten, onu topluma kazandırmaktan aciz. Veli bunları yapmadığı için bütün bu sorumluluk bizim üzerimize yükleniyor ve bu yükün altında eziliyoruz, idealistliği bırakıyoruz. Çocuk ergenlik çağına gelmiş, tuvalet temizliğini bilmiyor (bunu öğretmek ebeveynin görevidir), karşısındaki insana nasıl hitap edilmesi gerektiğini bilmiyor (anne babasına da saygı duymayı bilmedikleri için öğretmenine nasıl davranacağını bilmiyor), çevresini temiz tutmayı bilmiyor (çünkü annesi babası da yere çöp atıyor), sorumluluklarını bilmiyor. Bana annem okula ilk başladığım gün söylemişti "okulun sırasına, tahtasına sakın zarar verme; üzerinde tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır." diye. Öyle bir kazıdı ki aklıma 16 sene boyunca bir kere sıramın üzerine yazı yazmadım, hiçbir şeye zarar vermedim. HER ŞEYİ ÇOK BİLEN ANNELER, size soruyorum: kaçınız evladınızın aklına bunu kazımayı başarabildiniz? Daha doğrusu böyle bir şeyi söylemek aklınıza geldi mi hiç? İşte çocuklara bunları öğretmedikleri için her şeyi biz yapmaya çalışıyoruz. Çocuğa hem anne baba hem de öğretmen oluyoruz ve bir süre sonra bizim de psikolojimiz bozulmaya başlıyor.
Biz çocuklarımıza vurmaya kıyamazken öğretmen nasıl vurabilir diyorsunuz. Bunların yarısı zaten yalan söylüyor (diğer yarısını tenzih ederim). Biz hangi çocuğun evde dayak yediğini hareketlerinden anlıyoruz. Ama evde çocuğunu tekme tokat döven anneler biz sesimizi yükselttik diye gelip bizi şikayet ediyor "çocuğumun psikolojisi bozuldu" diye. EVDE BİR ÇOCUĞA TAHAMMÜL EDEMEYİP, ÇOCUĞUYLA İLGİLENMEYE ÜŞENENLER BİZİ KIRK ÇOCUĞA TAHAMMÜL EDEMEMEKLE SUÇLUYOR. Evet, doğru söylüyorsunuz, çocuk dayakla adam edilmiyor ama o kadar şımarık ve bencilce hareket ediyorlar ki artık uğraşamayacak duruma geliyoruz. Neticede biz de insanız. Bağırdığımız da oluyor, hatta vuran öğretmen arkadaşlarımız da var. Öğretmeniz diye her şey bizden bekleniyor. Çocuk evde ödevini yapmıyor, velisi gelip bize söylüyor "çocuğum ödev yapmıyor, siz yaptırın" diye. Herkes çocuğuna özel ilgi gösterilmesini bekliyor ama akşam çocuğuna ödev yaptırmak zor geliyor. Tabi zor gelir, çocuğuyla ilgilenirse kim kimin kafasını taksi penceresine kıstırıp tecavüz etmiş, nasıl bilecek? Kaçınız dizilere ayırdığınız zamanı çocuklarınıza ayırıyorsunuz? Çocuğuna karşı sorumluluklarını yerine getiren velilerin çocukları zaten bir başka oluyor. Bu çocuklara bağıran, vuran öğretmen varsa işte o zaman öğretmen suçludur. Ama bu çocukların sayıları o kadar az ki... Neyse çok uzattım. Öğretmenlerin vasıflarını sorgulayanlar; size söylüyorum. Önce kendinize bir bakın. Ben annelik görevlerimi yerine getirebiliyor muyum? diye sorun kendinize. Çocuklarınıza gerekli terbiyeyi verip, onlara karşı sorumluluklarınızı tam olarak yerine getirirseniz söz, biz de çocuklarınıza hiç bağırmayacağız.

İçinizde herşey bu kadar biriktiyse bırakın mesleği kolay da demişsiniz ya
Eksikliğiniz çokda belli olmaz diye düşünüyorum
Hiçkimse zorla öğretmen yapmıyor sizleri

Siz böyle devam edin sevilmeyen öğretmen olmaya

İçinizde herşey bu kadar biriktiyse bırakın mesleği kolay da demişsiniz ya
Eksikliğiniz çokda belli olmaz diye düşünüyorum
Hiçkimse zorla öğretmen yapmıyor sizleri

nerden biliyorsun sevilmediğimi aksine çok seviliyorum :1:

dışardan konuşmak o kadar kolay ki ama şu bir gercek malesef dövmeyen bağırmayn öğretmen otorite kuramayan öğretmen olarak görülüyor öğrenci gözünde
gecen hafta veli ziyaretine gittiğimizde velimiz bize aynen şunu dedi kızım bazen okulla ilgili konuşuyor matematik fen sosyal derslerinde çocukalr daha sessiz daha ii ders dinliyormuş peki neden? çünkü korktuklarından dolayı.ama diğer öğretmenleri tınlamıylrarmış ki bunların içinde ben de varım malesef ve o an kendimi kötü hissettim otorite kuramayan öğretmen gibi:S
artı kendi öğrencilik hayatınızı değerlendirin döven öğretmenin dersinde daha uslu diğer öğretmenlerin dersinde ise öğrenciler daha şımarık olmuyordu biraz gercekci olalım hayal dünyasında yaşamayalım
o öğrenciye öğretmeni ceza vermeseydi ya nnede olsa öğretmen bişi demiyor gec kalsam yine olur
ve yine bir örnek daha alttakı komşumuzun kızı ödevlerini yapmıyormuş sebep öğretmen ödevlerine yapmayanlara kızmıyormuş eee daha ne yapalım yani

Back
X