• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öğretmeni yeğenimi dövmüş!

ben de bir edebiyat öğretmeniyim.tabi bir lisede çalışıyorum biraz farklı ama.biz de velilerle görüşmeler yapıyoruz.veliler için şunu söyleyebilirim ki işler dışardan gözüktüğü gibi değil.çocuklara fazla inanmayın öğretmeni dinleyin.sonuçta bu insan ruh hastası değilse böle bi sebepten çocuk dövmez.başka bi neden vardır.ayrıca eğitim sistemi kabul etmese de hafif bir tokat ceza eğitimin özünde vardır.ha ben öğrenci dövdüm mü.bir kez çileden çıkıp 67 kişilik bir sınıfta öğrencime bir tokat attım.ama hala bunu nasıl yaptım inanamıyorum.atar atmaz içim cız etti.tokatın sesiyle kendime geldim.çok pişmanım.ama aradan çok zaman geçti.bu pişmanlık alınacak cezadan değil,yapmamalıydım.işin garibi ben öğrencilerimi dövmem,sövmem,okulumun en genç hocasıyım ama öğrencilerim benden deli gibi korkuyorlar.anlayamıyorum ama hoşuma da gidiyor:))))

senin gibi kendini eğitimli kültürlü sanan tipler çıkıp üniversite mezunuyum, eğitimliyim diye ortalarda dolaşıyor. Gücünün yetmeyeceği bir lise öğrencisine tokat atmaya cesaret edemezsin. (Bizim sınıfta vardı öyle çocuklar öğretmen işi yapsa dalacak tiplerden) Öğrenci istediği kadar çıldırtsın seni anca, kendini sıkıp ağlarsın.

Son düzenleme:
ben de bir edebiyat öğretmeniyim.tabi bir lisede çalışıyorum biraz farklı ama.biz de velilerle görüşmeler yapıyoruz.veliler için şunu söyleyebilirim ki işler dışardan gözüktüğü gibi değil.çocuklara fazla inanmayın öğretmeni dinleyin.sonuçta bu insan ruh hastası değilse böle bi sebepten çocuk dövmez.başka bi neden vardır.ayrıca eğitim sistemi kabul etmese de hafif bir tokat ceza eğitimin özünde vardır.ha ben öğrenci dövdüm mü.bir kez çileden çıkıp 67 kişilik bir sınıfta öğrencime bir tokat attım.ama hala bunu nasıl yaptım inanamıyorum.atar atmaz içim cız etti.tokatın sesiyle kendime geldim.çok pişmanım.ama aradan çok zaman geçti.bu pişmanlık alınacak cezadan değil,yapmamalıydım.işin garibi ben öğrencilerimi dövmem,sövmem,okulumun en genç hocasıyım ama öğrencilerim benden deli gibi korkuyorlar.anlayamıyorum ama hoşuma da gidiyor:))))

o tokat attığınız öğrenci tarafından namınız! almış başını gitmiş demek ki deli gibi korkuyor öğrencileriniz sizden. Ne güzel gurur duyun. hoşunuza gitsin.çok güzel..bide meziyetmiş gibi 67 yi belirterek yazmışsınız ..Hey Allahım.

senin gibi kendini eğitimli kültürlü sanan tipler çıkıp üniversite mezunuyum, eğitimliyim diye ortalarda dolaşıyor. Gücünün yetmeyeceği bir lise öğrencisine tokat atmaya cesaret edemezsin. (Bizim sınıfta vardı öyle çocuklar öğretmen işi yapsa dalacak tiplerden) Öğrenci istediği kadar çıldırtsın seni anca, kendini sıkıp ağlarsın.

Konuyu başta okuduğumda çok sinirlendim, ben konu sahibinin yerinde olsam onun kadar bile sakin duramazdım sanırım, hele hele de küçük kardeşim böyle bir muamele görse çıldırırdım.
Ama şu da bir gerçek ki hiç bir hoca peybamber değil.İlkokullu küçük çocuklara pervasızca şiddet uygulamak kabul edilemez kesinlikle bu durumu tenzih ediyorum durum ne olursa olsun.Ama iş liseye gelince değişiyor.
Öyle pislik tipler var ki, kızları taciz eden, bin türlü küfür eden, kabadayılık taslayan.Eee nolcak bu tipler soruyorum?Zoraki okula gelirler, milleti canından bezdirirler, zaten okumaya niyetleri yoktur, problemin ta kendisidirler anlayacağınız.Böylelerini zaten hergün dövsen akıllanmazlar ki kaldı ki bir tokat atıp da korkutacaksın.
Ben öğretmen değilim ama öğrenci oldum, böyleleriyle çok karşılaştım ancak böylelerini yola getirecek yaptırımlara rastlamadım eğitim sistemimizde, siz rastladınız mı?
Bence konuları karıştırmayalım.Küçük bir çocuğu yaramazlık yaptı diye dövmekle, bir liseliye atılan tokat bir değildir.Elbette o lise hocası da haksız olabilir ancak bu sadece bir ihtimal.Emin olun (ki siz de bilirsiniz), bir lise öğrencisinin tokat yemesi çok sık rastlanır bir durum değil, hiç bir hoca da meraklısı değil zaten kocaman adamları dövmeye.Ama hakeden yeri gelince öyle güzel hakediyor ki.Lisede kimse artık çocuk sayılmıyor, herkes ne yaptığının farkında.Ama kimisi dingonun ahırı sanıyor okulu, nasılsa çok bir yaptırımı yok deyip fink atıyorlar, olan diğer öğrencilere oluyor.Dediğim gibi dayak bile bezdirmez bu tipleri ama bir hoca artık dayanamayıp bir tokat attıysa çok değildir diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Nasıl yaa..!!!
Ne hakla yapabilir ki bir öğretmen bunu..Anneler babalar onu dövsün diye mi emanet ediyorlar öğretmenlerine..Dayak yiyen çocuk ne okulu takar ne de öğretmeni..Medeni bi şekilde eğitmek varken dayak ta nedir yaa ne hakla....En iyisi milli eğitime şikayet etmek...!

bende lise öğretmeniyim ve size soruyorum hepiniz bir an için çocuklarınız yaramazlık yaptığında sözünüzü dinlemediğinde ne yaptığınızı düşünmenizi istiyorum öğretmen sonuçta o psikopat değil dövmüş de ne yapmış ÖĞRETMEN çocuğa bir fiske vurunca hepiniz cellat kesiliyorsunuz ve sonuçta öğrencinin saygı duymadığı adam yerine alınmayan bi meslek olduk hepiniz çocuklarınıza çok tahammül gösteriyorsunuz da sanki öğretmeni çocuğa fiske vurunca olay oluyo ha maalesef şu an ki yönetim de sizi destekliyor öldürün o öğretmeni meslekten ihraç edilsin çocuklarınız hiç bir şekilde saygı duymasın öğretmene aman aman yok olsun öğretmen çocuğa vurduğu için..ama unutmayın ki hayat o kadar güleryüzlü davranmayacak çocuğunuza ve hepiniz biz nerede yanlış yaptık diyeceksiniz bir gün..

öğretmenlerden ne istediğinizi anlamadım. sınıftaki serserileri savunarak öğretmenin üzülmesini mi istiyorsunuz ben mi yanlış anladım ?

bende lise öğretmeniyim ve size soruyorum hepiniz bir an için çocuklarınız yaramazlık yaptığında sözünüzü dinlemediğinde ne yaptığınızı düşünmenizi istiyorum öğretmen sonuçta o psikopat değil dövmüş de ne yapmış ÖĞRETMEN çocuğa bir fiske vurunca hepiniz cellat kesiliyorsunuz ve sonuçta öğrencinin saygı duymadığı adam yerine alınmayan bi meslek olduk hepiniz çocuklarınıza çok tahammül gösteriyorsunuz da sanki öğretmeni çocuğa fiske vurunca olay oluyo ha maalesef şu an ki yönetim de sizi destekliyor öldürün o öğretmeni meslekten ihraç edilsin çocuklarınız hiç bir şekilde saygı duymasın öğretmene aman aman yok olsun öğretmen çocuğa vurduğu için..ama unutmayın ki hayat o kadar güleryüzlü davranmayacak çocuğunuza ve hepiniz biz nerede yanlış yaptık diyeceksiniz bir gün..

döven öğretmenler saygı görmüyor hanfendi neden anlamıyorsunuz diğer görevini hakkıyla yerine getirenlere sonsuz sevgimiz saygımız var..Bu arada sizler dövünce bizler acaba nerede yanlış yaptık diye düşünmycekmiyiz?ayrıca disiplin diye birşey var verirsiniz disipline olur biter. Sizin tokatınızdan daha çok can yakar emin olun. 3.sınıf öğrencisi burada tokatlanan bilmem farkındamısınız? hırsını çocuktan alacak bir şahıs öğretmen olamaz olmamalı.

Son düzenleme:
ne hakla dövme ğücünü kendinde buluyomuş görevini hakıyla yapmayan insanlardan nefret ediyorum şikayet edin dilekçe verin

meb kadar yaznı hakında davaa edinn.....geçmiş olsun çoçuga yazık

ne hakla dövme ğücünü kendinde buluyomuş görevini hakıyla yapmayan insanlardan nefret ediyorum şikayet edin dilekçe verin

meb kadar yaznı hakında davaa edinn.....geçmiş olsun çoçuga yazık

aynen kesinlikle...zaten gerekenleri yaptık bakalım nasıl bir sonuç çıkıcak bekliyoruz..

çok sinirlendim bu nedir yaaa... bi öğretmen kendini savunamaz çocuk dövüpte siz mi doğurdunuz büyüttünüz tokatmış ayıp vijdansızlık yazık ya... Allah kısmet ederde öğretmen olursam kimsenin çocuğundan beddua almam... herkes haddini bilsin öğretmenin işi çocuk dövüp ego tatmin etmek değil

lise öğretmenliği kadar zor bi meslek yoktur hep derim..
ama bu kimseye, bi öğrenciyi dövme hakkı vermez..
eminim çok büyük yanlışlar, insanı çileden çıkaracak şeyler yapanlar var, bizde okuduk lisede..
ama bi eğitimci dayak atmamalı öğrenciye..
büyük suçlar işleyenler bile "insan hakları" adı altında kanun koyucu tarafından korunmuş belli noktalarda..
yaramazlık yaptı diye birine vurmak, kesinlikle hem kanuna, hem insan haklarına aykırı..
bencede bunu yapan şikayet edilmeli..

Son düzenleme:
çok isabetli olmuş sonucunu paylaş lütfen

evet kimsenin böyle birşeye hakkı yok..Tabiki paylaşırım hemen.

lise öğretmenliği kadar zor bi meslek yoktur hep derim..
ama bu kimseye, bi öğrenciyi dövme hakkı vermez..
eminim çok büyük yanlışlar, insanı çileden çıkaracak şeyler yapanlar var, bizde okuduk lisede..
ama bi eğitimci dayak atmamalı öğrenciye..
büyük suçlar işleyenler bile "insan hakları" adı altında kanun koyucu tarafından korunmuş belli noktalarda..
yaramazlık yaptı diye birine vurmak, kesinlikle hem kanuna, hem insan haklarına aykırı..
bencede bunu yapan şikayet edilmeli..

:46::46::46::46:

benimde din öğretmenım bana anahtarlık fırlatmıstı bende gerı ona fırlatmıstım :) 7,sınıftayken...sonra mıllı egıtıme şikayet edecem dedıgımde o benden özür dilemişti.
bı ogretmenımın sandalyesıne uhu sürmüştüm..(gereksiz yere ve haksız yere benı azarladıgı için.)
bıde sosyal ögretmenım bana tokat atacakken elını cırmalayıp sonrada mudure sıkayet etmıstım ondan önce davranıp :) benım gıbı ögrencıye denk gelecek o öğretmenler:) hiiiç pişman deilim oglum seneye okula başlayacak umarım o boyle bişey yaşamaz çünkü ona zarar verene neler yapacagımı düşünemiyorummmm

Şu bir gerçek ki artık çocuklar ve gençler öğretmenlerine saygı duymuyor.Bizim zamanımızda öğretmenlere o kadar saygı duyulurdu ki sevmesek bile ürperirdik karşılarında.Öğretmen olmaları yeterdi bu saygı için.Ama şimdi çok farklı.Burada ebeveynlere de çok iş düşüyor.Çocuklara bu değeri önce onlar hissettirmeli.

Öğretmenlerin de eskisi gibi olmadığını söylemek gerek ama.Onlar da idealist değil çoğunlukla ve popüler kültür almış başını gidiyor herkesin beyin yapısında.Fakat ne olursa olsun kimse kimseyi dövme hakkına sahip değil.Bunu savunan öğretmenleri de anlayamıyorum.

Hakkınızı arayın ki yeğeniniz gibi başka çocukları da itip kakarak doğru bir şey yaptığını sanmasın.

Şu bir gerçek ki artık çocuklar ve gençler öğretmenlerine saygı duymuyor.Bizim zamanımızda öğretmenlere o kadar saygı duyulurdu ki sevmesek bile ürperirdik karşılarında.Öğretmen olmaları yeterdi bu saygı için.Ama şimdi çok farklı.Burada ebeveynlere de çok iş düşüyor.Çocuklara bu değeri önce onlar hissettirmeli.

Öğretmenlerin de eskisi gibi olmadığını söylemek gerek ama.Onlar da idealist değil çoğunlukla ve popüler kültür almış başını gidiyor herkesin beyin yapısında.Fakat ne olursa olsun kimse kimseyi dövme hakkına sahip değil.Bunu savunan öğretmenleri de anlayamıyorum.

Hakkınızı arayın ki yeğeniniz gibi başka çocukları da itip kakarak doğru bir şey yaptığını sanmasın.

Tabiki de artık idealist filan olmayız veliler ve öğrenciler ve yönetim tarafından öcü gibi görüldüğünüzü düşünün siz de idealistlik kalır mı valla kimse kusura bakmasın ben dayağı savunuyorum ha yapıyor muyum asla çünkü kimsenin bebesiyle velisiyle uğraşamam anlatırım ben anlayan anlar anlamayan anlamaz bi de bu kadar olumsuzluğa rağmen idealist olacakmışım yok canım..

Tabiki de artık idealist filan olmayız veliler ve öğrenciler ve yönetim tarafından öcü gibi görüldüğünüzü düşünün siz de idealistlik kalır mı valla kimse kusura bakmasın ben dayağı savunuyorum ha yapıyor muyum asla çünkü kimsenin bebesiyle velisiyle uğraşamam anlatırım ben anlayan anlar anlamayan anlamaz bi de bu kadar olumsuzluğa rağmen idealist olacakmışım yok canım..

E bu zihniyetteki öğretmenler sözümona görevini ifa ederken,gençlerin tavırlarını da tuhaf karşılamamak gerek sanırım.İdealist olmaktan bu kadar korkan,dayak atmayı doğru bir çözüm gören ve yetiştirdiği öğrencilere de elalem gözüyle bakan öğretmenlerim olmadığı için gerçekten şanslıymışım..

E bu zihniyetteki öğretmenler sözümona görevini ifa ederken,gençlerin tavırlarını da tuhaf karşılamamak gerek sanırım.İdealist olmaktan bu kadar korkan,dayak atmayı doğru bir çözüm gören ve yetiştirdiği öğrencilere de elalem gözüyle bakan öğretmenlerim olmadığı için gerçekten şanslıymışım..

Bizim yaşadıklarımızı ve karşılaştıklarımızı bilmeden yorum yapma sen hatta sen değil kimse yapmasın tüküreyim idealistliğine okulmudaki hademe bile benden fazla maaş alırken neyin idealistliği bee dışardan her şey güzel gözüküyo sanırım ne diyim mesleğiniz yoksa hala Allah sizi de öğretmen yapsın..

ortaokulda bir ogretmenimden tokat yemistim...nedeni ise; odevler kontrol edilirken sira bana geldi 'hocam ben yapamadim' dedim ki gercekten de yapamamistim o yuzden bu cumleyi kurdum o da yapamadim dedim yapmadim desene diyip bana cok siddetli bir tokat atmisti..
odevini yapmadin mi alsana tokat..o zamanlar cocuktum simdi olsa kiyameti kopartir o okulu basina yikardim..
benim annem,babam bana kiyip elini kaldirmamis..
kimse siddeti hak etmez.dayakla egitime karsiyimm..ve siddete basvuran kimselere de saygi duymuyorum.
kendine guveni olmayan insanlar siddet uygulayanlar..karsisindaki ondan korksun,cekinsin istiyorlar bunun tek caresini de bagirmakta ve dayakta goruyorlar..cunku karsisindaki ondan gucsuz nasilsa karsilik veremez.

öğretmenlerden ne istediğinizi anlamadım. sınıftaki serserileri savunarak öğretmenin üzülmesini mi istiyorsunuz ben mi yanlış anladım ?

valla gayet açık yazdım. Ben ikiyüzlülüğü ortaya çıkartıyorum. Öğretmen anca gücünün yettiğine şiddet uygulamaya cesaret eder. Fakat kendisinden daha kuvvetli ve sert biri, çok büyük bir terbiyesizlik yaptıysa tokat atamaz. gider müdür yardımcısına falan şikayet eder.

tamam lise öğrencileri çok başka ve hocaların sabırlarını taşırıyorlar ve birazda hakediyorlar dayağı sanırım(ama çok uç durumlarda; taciz,sürekli birilerine sataşma gibi)...koskoca insanlar çünkü laftan anlamaları lazım, ama küçük çocuğa şiddetin hiçbir şekilde açıklaması olamaz. Küçücük bir çocuğa vuran bir hoca VirüsVirüsVirüsVirüsVirüsVirüsVirüsVirüsdir. bende zamanında dayak yedim haksız yere hakkımı arayan olmadı. ilerde çocuğum olursa ve en ufak bi şiddete maruz kalırsa yakarım o okulu!!!!!!!!!!!!!!!

Back
X