Öğretmenim. 1 günlük izin nasıl alabilirim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu sahibinede yazamazsın! Tüm Öğretmenlere de..

Icığı cıcığı yazmışsın ama anlayamamışsın soruyu. Soran göreve yeni başlamış, hiç izin almamış 1 güncük olabilir mi demiş.. Olay bu.
Ne bu Öfke?

O da burdan öğrendi öğreneceğini..
Doktoru da yazdı, Öğretmeni de, ev hanımı da.. Gider idatecisine en son sorar ona göre bir yol çizer o bir gün için.

Her Öğretmen konusunda bir düşmanlık bir düşmanlık..

H
Yanlış anlama da seninle kavga etmek bile gelmiyor benim içimden. İstediğini düşün, yaz çiz bacım, umursamak gelmedi içimden, iyi forumlar.

Hangi memurlar alamıyor tam olarak? Adliyedeki memur çocuğuna tuvalet eğitimi vermek için yıllık izninden on iş günü kullandı ve bu iki hafta ediyor malum.

Bu yanlış bir uygulama
Memurda izin iş günü sayılmaz haftasonu resmi tatiller dini bayramlar izinden düşülür.

Tabi ki istediği zaman istediği izni almali ama kurumdaki işleyiş aksamamali ve kafa izni eklenmemeli

Dede ölümü için bile kullanılmayan izni, hastalık halleri dışında alınmayan raporu mezuniyet gibi mecburi olmayan bir şey için almayı düşünen öğretmene tabii ki değer vermem ve saygı duymam.
Senin yönetmelikten ve öğretmenlik meslek kanunundan haberin olsaydı şu cümleyi kurmazdın. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın

Hocam biraz gereksiz mi yükseliyorsunuz?
Öğretmen düşmanlığı değil burada konu.
Yanlış olduğunu düşündüğümüz bir fikre yorum yaptık bir çoğumuz.

Alıntıladığınız üye biraz daha rahat bir üslupla yorum yaptı evet ama ‘boş beleş işler’ günlük yaşamda kullanılan sıradan bir tabir,
argo değil küfür değil.

‘Ota boka’ argo belki evet ama hakaret yok ortada.
Normalde bu platformda hele de geyik dönüyorsa bu ve benzeri tabirleri kullanan çok.
Muhatap biz öğretmenler olunca mı diğer üyenin üslubu bu kadar tepkinizi çekti?

Kadınlar Kulübünde öğretmenlere tepkili bir grup var evet ama bu da bizi alınganlığa, karşı tepkiselliğe itmemeli.

Umarım meramımı anlatabilmişimdir.
Meslektaş dertleşmesi olarak kabul edin yorumumu.😊
Ben öğretmen düşmanı gruptan değilim biliyorum o grubu ama onlarla bir tutan olursa üzülürüm. Evet rahat bir üslubum var ve isteyen alınır istemeyen alınmaz, genelde tanıyanlar hiç alınmaz ama tanımayanlar alınabilir bişey diyemem. Kimseye göre üslup ayarı çekmiyorum ben. Ben konu sahibinin meselesi hakkında yazdım, yarın öbür gün destek olmayı gerektirecek bişey hakkında konu açar mesela o zaman da destek olurum ne var ki. Teşekkürler bu arada size de yorumunuz için 🙂

Senin yönetmelikten ve öğretmenlik meslek kanunundan haberin olsaydı şu cümleyi kurmazdın. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın
Ben istediğimi yazarım, rahatsız olan gözardı eder geçer. Sen de öyle yapabilirsin. Beğenmeyen okumaz, dikkate almaz bu kadar basit. Bugün kimseyle kavga edesim yok şansına küs 😂

Ben istediğimi yazarım, rahatsız olan gözardı eder geçer. Sen de öyle yapabilirsin. Bugün kimseyle kavga edesim yok şansına küs 😂
Kavga etmek için söylemedim. Bir mesleğin izin hakları için yorum yapacaksan önce bilgi edin dedim doğal olarak. Göz ardı etmeyi de biliyorum, istersem yaparım merak etme

Ben şu an ücretsiz izindeyim. Şubattan beri hatta kış başından beri milyon tane hastalikla uğraştım en son bittiğimi hissettim
Daha önce rapor kullandım en belirgin olan fizik tedavi gördüğüm dönemler. Fizik görebilmek için önce ilaç tedavisi sonra 30 seans aldim 2 defa oldu. İşleri ve evim 45 km. Mecbur heyet raporu çıkıyor ztn gören halime aciyor.
Hastalık dışında rapor 1 kez aldım onuda kendi birimime söyledim evleneceğim zaman tayin için görüşmek için ani cagirmislardi durumu birtek o kurtardı akşam 6da ertesi gün için çağrıldım onuda ztn açıkça söyledim
Ama onun dışında hep 45 km yola çıkamayacak halde iken aldım

Son 6 ayda 1 kez bile gidip ya halsizim biraz dinleneyim demedim hastahaneler çare bulamadı ücretsiz izin aldım covid sonrasi toparlanmaya çalışıyorum.
Aksi içime sinmedi sinmez. 1 kez erken çıkarım 2. Gün oyalanirim nereye kadar
Rapor bazen hastalığı bile kurtarmaz hak olarak görülmesi çok ilginç.

Herkes ne kadsr rahat rapor al demiş ya hem yalancılık hem de başka bi meslek grubunu zor duruma sokuyorsunuz. Şu cahil adetlerini bırakalım artık zaten idari izinler de böyle saçma sapan istismar edildiği için zor veriliyor artık. Ne kadar disiplinden uzak benmerkezli insanlar olmuş bizim insanımız her gün daha da şok oluyorum memuriyet bu ya 80 milyonun hakkı var vebali var. Sen alt tarafı bir gün diyorsun ama o 1 günde en az 25-30 öğrenci eksik kalıyor akranlarına göre.
Ohooo arkadaşım sadece bulantısı var diye, sonradan şikâyeti hafiflediği halde hamileliği boyunca okula adım atmadan maaş aldı. Düşünün yani aylar süren bi süreçten bahsediyorum. Sonra hoop yaz tatili girdi miss 😂

Ben özelde çalıştığım için 32.haftaya kadar full çalıştım ama memur da olsam çalışırdım. Karakter, vicdan meselesi

Benim evlenmeden önce bir tedavi görmem gerekiyordu tam tedavi planlandığı sırada 15 temmuz patladi
Çok önemli ve nadir bir tedavi idi hatta tez çalışmalarına geçtim ama o dönem rapor alamadım hatta il sağlık müdürü bile arayıp özür diledi
O tedaviyi görmezsem düğünun ertelenmesi gerekiyordu
O dönem mesela bana parça parça izin yazılmıştı birlikte çalıştığımız insanlar canavar değil nadir durumlarda her çözüm bulunuyor ama gerçekten nadir olduğundan 2 tarafta emin olmali.

Hocam biraz gereksiz mi yükseliyorsunuz?
Öğretmen düşmanlığı değil burada konu.
Yanlış olduğunu düşündüğümüz bir fikre yorum yaptık bir çoğumuz.

Alıntıladığınız üye biraz daha rahat bir üslupla yorum yaptı evet ama ‘boş beleş işler’ günlük yaşamda kullanılan sıradan bir tabir,
argo değil küfür değil.

‘Ota boka’ argo belki evet ama hakaret yok ortada.
Normalde bu platformda hele de geyik dönüyorsa bu ve benzeri tabirleri kullanan çok.
Muhatap biz öğretmenler olunca mı diğer üyenin üslubu bu kadar tepkinizi çekti?

Kadınlar Kulübünde öğretmenlere tepkili bir grup var evet ama bu da bizi alınganlığa, karşı tepkiselliğe itmemeli.

Umarım meramımı anlatabilmişimdir.
Meslektaş dertleşmesi olarak kabul edin yorumumu.😊
Yok hocam, gerektiğinden az bile oldu..

Ben de kesinlikle gereksiz, Öğrenciyi veliyi zor durumda birakacak raporlara karşıyım. Almadımda..

Rapor almak zorunda olduğumda da aklim hep Öğrencilerimde olmuştur.. Burda vicdan önemli.

Öğretmenlere yapılan en küçük fevri davranışa da müsade etmem.
Biz birbirimizin yanında olmazsak bu ufak ufak ya'lar yu'lar şiddete de kapı açar.

Açıkçası tepki gösterdiğim kişinin tavrını tarzını takip etmiyorum, ilgilenmiyorumda..

Ama sizi biliyorum naif üslubunuzdan dolayı:) Seviliyorsunuz❤

Yani mezuniyeti doğal karşılayıp alır tabii ne olacak yorumlarına ben de şok oldum.
Öğretmen olurken bunu biliyorduk, göze aldık. Şimdi öğrencileri mağdur etmek çok bencilce.
Nasıl bir doktor hemşire ben gece nöbete kalamam karım yada kocam yalnız kalmasın diyemiyorsa biz de böyle basit şeyler için izin almamalıyız. Etik değil.
Yazının alnı olsa da öpsem 😍 Sanki bu istek aşırı haklıymış gibi, laf edenlere de kavga eder gibi yaklaşıyor bazı densizler. Her mesleğin artıları ve eksileri vardır. Ders devam ederken izin almanın çok zor olması mesleğin eksi yönlerinden bana göre ama o çocukların da dersten geri kalmaması lazım. Verdiğiniz örnekteki gibi, bir doktor, hemşire hasta bakması gerekirken kolayca izin alamıyorsa öğretmenlik mesleğinde de böyle bişey var demek ki. Gülü seven dikenine katlanır, ben de işim gereği bazen gece yarısı bile rahatsız edilebiliyorum ama yapacak bişey yok, onu ben seçtim. Ben de konu sahibini talebinden dolayı eleştirenlerden biriyim. Bu ülkenin öğretmene de ihtiyacı var, inşaat işçisine de. Lakin her meslek grubunda olduğu gibi iyilerle kötüleri bir tutamam, meslektaşa eleştiri yapmak cesaret ister, savunmak kolaydır eleştirmek zordur. Tebrik ediyorum yorumunuzdan dolayı 👍🏻

Açıkçası ben böyle önemsiz konular için rapor alınmasını izin alınmasını etik bulmuyorum. Profesyonel bir hareket değil. Neticede öğretmen olurken yıllık izin değil yaz tatili ve sömestr tatili yapacağınızı biliyorsunuz. Sonrasında eğitimi sekteye uğratmak öğrencileri ve okulu zor durumda bırakmak bence hoş değil.
Çocukların da dersine mani olup hakka giriyorsunuz bence. Hastalık ve vefat durumları hariç bence gerçekten hoş değil.
Bu durumu zaten bende düşündüm. Ben kimsenin hakkına girecek bir durum yaratmıyorum durduk yere 1 hafta gibi bir rapor almak çabasında değilim. Zaten önceliğim izin almak ama mazaret izni kullanmam mümkün gibi durmuyo bu yüzden rapora mecbur kalıyorum. Mersk etmeyin ben öğrencilerimi düşünürüm. 1 günlük bir aksaklık öğrencilerimin hiçbirini mağdur etmez zaten ben gereken telafiyi de yaparım.

Onca yıllık hayaller mi? Altı üstü Pomem değil mi yahu, eğitim süresi bile en fazla bir yıl olan bir şey. Yıllarca Pomem hayali kuran da hiç görmemiştim. Genelde üniversite mezunu işsizlerin son çare olarak gördüğü yer. Sizin için önemlidir tabii de izin alamıyorsanız bu kadar kasmaya değecek bir şey değil.
Size artık diyecek bir ley bulamıyorum. İnsanların hayallerini bile küçük görecem birisiniz ve bunu onalrca insan da beğenmiş gerçekten şaka gibisiniz. Lütfen egonuzu başka yerde konuşturun artık

Herkes ne kadsr rahat rapor al demiş ya hem yalancılık hem de başka bi meslek grubunu zor duruma sokuyorsunuz. Şu cahil adetlerini bırakalım artık zaten idari izinler de böyle saçma sapan istismar edildiği için zor veriliyor artık. Ne kadar disiplinden uzak benmerkezli insanlar olmuş bizim insanımız her gün daha da şok oluyorum memuriyet bu ya 80 milyonun hakkı var vebali var. Sen alt tarafı bir gün diyorsun ama o 1 günde en az 25-30 öğrenci eksik kalıyor akranlarına göre.
Bilip bilmeden konuşmak ne kolay :) 1 günlük bir eksiklikten hiçbir şey olmuyor merak etmeyin müfredat zaten bize yeterli zamanı tanıyor konuyu yeitştirmek için. Kaldı ki etüt vaktimiz de var ben etüt vakti de o konuyu tekrar ederim. Eğitim telafi edilebilir bir alan çünkü..

Kendim de öğretmenim. Oğlumun öğretmeninin yaptığıyla bu konu aynı. İzin alamayacağı önemsizlikte bir konu için bir gün boyunca çocuklar boş ders yapacak. Köy okulu diyor, muhtemelen sınıf öğretmeni yerine geçecek branş öğretmeni var mıdır o ufak köyde sizce? E bu çocuklar ne olacak? Ya okula gelmeyin denecek aileler zorda kalacak çocuğun bir koca günü yanacak. Ne için? Öğretmenleri sevgililerinin polis okulu mezuniyetini görmesi için? Bence bu hakka girmektir.
İşte bilip bilmeden için ön yargıyla yaklaşmayacaksınız :) ben Branş öğretmeniyim ortaokulda ve dediğim gibi etüt vaktimiz de var. 1 günden benim hiçbir öğrencimin kaybı olmaz. Bir öğretmen olarak bunun nasıl farkında değilsiniz şaşırdım ayrıca..

Ben atanmayı bekleyen bir öğretmenim. Asla yalan söylemeyin, ortaya çıkabilir. Bildiğim kadarıyla çok rahat bir şekilde rapor vermiyorlar ve ortaya bir neden sunsanız da soru soruyorlar. Belki doğru değildir bu dediğim ama benim bildiğim kadarıyla süreç böyle işliyor. Sizin yerinizde olsaydım bu işlerle uğraşmaz ve sadece üzülürdüm gidemediğime. Evet özel bir gün ama öğretmenlik ciddi ve disiplin isteyen iş. Size değil lafım yaptığınız en ufak bir hata bile size zarar verebilir.
Evet maalesef bu gidişle öyle olacak. Mazeret izni kullanmayacağım için kalacak

Refakatçi raporu için ciddi bir hastalık, yatış olması gerekir diyen İstanbulda bir devlet hastanesi.

Ben de İstanbul’un iyi bir lisesinde çalışıyorum. Anlayışsız demek istemem, ama öğretmenlerin izin işlemleri ile baş müdür yardımcımız ilgileniyor, o da bu konularda biraz değişik. Sanırım rapor al benle muhattap olma modunda.
Dr. Çocuk için rapor yazıyor. Annesinin refakatınde diye yazıyor rapora. Bunu dr.lar bilir idareciler bilmeyebilir.

Kadın bir soru sordu pişman ettiniz :KK53:
Gerçekten… hiçbir zaman rapor önceliğim olmadı ben izin hakkım varsa onu kullanmak istiyorum kimseyi zora sokmadan. Sadece 1 gün. Bizim için çok önemli olan bir günü yaşayabilmek için sırf eleştirmek için bunu bile küçümsediler ve bunu yapan kişi de güya öğretmen. Benim önceliğim sahte rapor alıp paramı da cebime sokmak değildi hiçbir zaman. İnternette doğru düzgün bir cevap bulamadığım için burada sorayım dedim ama gerçekten bir daha böyle bir hataya düşmem.

Burada sanırım bazı doktor arkadaşlar rapor mevzusundan dolayı eleştiri de bulunmuşlar elbette haklılar. Herkes iyi niyetle kullanmıyor. Mesela ben 1 günlük bir şey için son çare olarak rapor mu alsam diye düşünürken okuldan hamile bir arkadaş aylardır okul yüzü görmedi rapor ala ala. Eşi hastanede çalışıyor tanıdık doktor var diye. Her iki taraf için de haksızlık.

Duyar kasmıyorum yanlışı söylüyorum. Yanlışa da yanlış diyemez olduk duyar kastın diyecekler diye.
Ayrıca duyarsız olmaktansa duyar kasmayı(!) tercih ederim.
Devlet bize maaşımızı eğitim verelim diye veriyor. Özel işlerimizi halletmek için yalan söyleyelim diye değil. Ekdersi kesilecek ama o maaştaki bir gün kesilmeyecek. Oradaki hak hak değil mi?
Çocukların o gün alamayacağı 5 saat 6 saat hak değil mi?
peki son 2-3 hafta işlenmeyen dersler hatta nerdeyse hiç öğrenci gelmediği için sınıfa dahi girilmeyen saatler için de aynı şeyi yapıyor musunuz. ben mesela deftere öğrenci gelmedi ders işlenmedi yazıp idareye o saat olan ek dersimi kesin diyorum. bence de bu hak mesela🤷‍♀️

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X