• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmenim. 1 günlük izin nasıl alabilirim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba mesajımın size değil “rapor hakkı” ifadesini yerleşmiş bir şekilde izin hakkı olarak kullanan herkese hatta tüm memurlara yönelik olduğunu söylemiştim. Rapor hasta olana haktır. Milli eğitimde özellikle çocuğun rahatsız olduğu durumlarda anne-babaya izin için rapor alınmasının dayatılması ile ilgili durum konusunda haklısınız. Onun dışında değilsiniz. Memuriyette de yıllık izni istediğimiz zamana alamıyoruz. Nöbetleşe izin kullanılıyor. “Ama”larımızı kullanamıyoruz ki. Dedim gibi rapor zaten başlı başına başka birşeydir hak olan da raporu doğru şekilde kullanma gün saysıdır.
Üslubunuz o kadar hoş ki ben zaten direkt üstüme alınmadım. Gerçekten ne olarak ifade etmem gerektiğini merak ettim. kardeşim polis onlarda da sırayla izne çıkma durumu var. Bakacak olursak bütün meslek grubunda bu tarz sorunlar var. Bence burda sorunu alan kişi değil üst mevkiler çözüm bulmalı. Şöyle diyeyim eşimle ben ailelerden uzak görev şehrindeyiz. Kimse yok yani ikiz bebeğimiz var. Ben sabahçı eşim öğlenci ve tapuda işimiz oldu evi üstümüze alacağız. Banka işi tapu işi benim burda nasıl bir çözüm bulmam gerekiyor. Mecbur eşim rapor aldı. Param kesildi kafam rahat.

Üslubunuz o kadar hoş ki ben zaten direkt üstüme alınmadım. Gerçekten ne olarak ifade etmem gerektiğini merak ettim. kardeşim polis onlarda da sırayla izne çıkma durumu var. Bakacak olursak bütün meslek grubunda bu tarz sorunlar var. Bence burda sorunu alan kişi değil üst mevkiler çözüm bulmalı. Şöyle diyeyim eşimle ben ailelerden uzak görev şehrindeyiz. Kimse yok yani ikiz bebeğimiz var. Ben sabahçı eşim öğlenci ve tapuda işimiz oldu evi üstümüze alacağız. Banka işi tapu işi benim burda nasıl bir çözüm bulmam gerekiyor. Mecbur eşim rapor aldı. Param kesildi kafam rahat.
Türkiye’de en geniş meslek topluluğu öğretmenlere ait. Yanlış hatırlamıyorsam 1 milyon 200 bin kadar MEBde kadrolu/sözleşmeli öğretmen var. Bu nedenle söylemleri, dertleri, talepleri de geniş yankı buluyor. Hakim savcı polis asker akademisyen Vs başta olmak üzere birçok memur zaten ailesinden uzakta yaşıyor. Çocuklarını da maalesef aile desteği olmadan yetiştiriyorlar. Mesela ben tuvalet eğitimi için izin alma ile ilgili yazılanları şaşkınlıkla okudum hiç aklıma gelmedi. Bunu küçük görmek için yazmıyorum valla gelmedi. 20 günlük yıllık iznimin 15ini de bu şekilde kullansam ailemi görmem mümkün olmazdı.
Öğretmenler kalabalık bir grup olduğundan biri yapınca aaa ben de yapayım oluyor. O öyle yapmış biz de yapalım deniliyor. Bu da kanıksanıyor. Benim de polis bir öğrencim vardı. Yıllık izinlerimiz eşimle farklı ve benimki Mayısa çıktı dedi ben de bayramla birleştirin demiştim böyle birşeyin mümkün olmadığını anlattı. Sonra özür diledim kendisinden. Bir arkadaşımız final dönemi rapor aldı ve kendisi başka hastaneye sevk edildi başı ağrıdı.
Çok kalabalık bir grup olduğunuz için suistimal edilmeye açık maalesef. Bir idareci birine izin verse inisiyatif kullansa acil olduğuna kanaat getirse eminim başka bir öğretmen daha acil bir iş bahanesi bulacaktır.

Bahsettiğiniz refakatçi raporu değil, yıllar önce ben de oğlumu kontrole götürdüğümde böyle bir yazıyı idareye teslim etmiştim, sorun olmamıştı(yıl 2013tü sanırım)

Ama bu sene böyle bir yazı kabul edilmedi idare tarafından. Refakatçi raporu da ağır hastalıklarda geçerli olan bir durummuş, zaten hangi koşullarda verildiği yazılıyor, ayrıntılı bir hastane raporu.
Refakatçi taporunun iki türlüsünü de kullanan biri olarak yorum yazayım;
Kızım ağır engelli, 90 üstü raporu var. Ben yakın bakım gerekli diye yazdığı için toplamda 90 iş günü olan refakatci raporu aldım evde hasta olunca veya ameliyat dönemi o izninden düştüm. Bu zaten herkese verilmiyor

Bir de ayrıca olan, raporu olmayan çocuklar için de verilen tefakatci raporu var. Diyelim günlük muayeneye götürdünüz oranın doktoru size düz yazı yazıyor… anne refakat etmiştir diye. Ve onu kuruma teslim edip mazeret izninden düşüyorsunuz.
Hastaneler de her yerde oldugu gibi işini tam bilmeyen, salla pti yapan, cins olan bir sürü ünsan var ben de karsılaştım veremşyoruz kalmanız lazım fln dedi ama itiraz ettim ki hastane de cerrahpaşa idi. amiri ile görüştüm sonucta verildi.
Biraz hak aramak gerekiyor malesef her vatandas bu konuda dikkatli olmuyor ( çalışanlar için diyorum)

Türkiye’de en geniş meslek topluluğu öğretmenlere ait. Yanlış hatırlamıyorsam 1 milyon 200 bin kadar MEBde kadrolu/sözleşmeli öğretmen var. Bu nedenle söylemleri, dertleri, talepleri de geniş yankı buluyor. Hakim savcı polis asker akademisyen Vs başta olmak üzere birçok memur zaten ailesinden uzakta yaşıyor. Çocuklarını da maalesef aile desteği olmadan yetiştiriyorlar. Mesela ben tuvalet eğitimi için izin alma ile ilgili yazılanları şaşkınlıkla okudum hiç aklıma gelmedi. Bunu küçük görmek için yazmıyorum valla gelmedi. 20 günlük yıllık iznimin 15ini de bu şekilde kullansam ailemi görmem mümkün olmazdı.
Öğretmenler kalabalık bir grup olduğundan biri yapınca aaa ben de yapayım oluyor. O öyle yapmış biz de yapalım deniliyor. Bu da kanıksanıyor. Benim de polis bir öğrencim vardı. Yıllık izinlerimiz eşimle farklı ve benimki Mayısa çıktı dedi ben de bayramla birleştirin demiştim böyle birşeyin mümkün olmadığını anlattı. Sonra özür diledim kendisinden. Bir arkadaşımız final dönemi rapor aldı ve kendisi başka hastaneye sevk edildi başı ağrıdı.
Çok kalabalık bir grup olduğunuz için suistimal edilmeye açık maalesef. Bir idareci birine izin verse inisiyatif kullansa acil olduğuna kanaat getirse eminim başka bir öğretmen daha acil bir iş bahanesi bulacaktır.
Son kısmına fazlasıyla katılıyorum. Çok kalabalık ve içeride müthiş çekememenin bulunduğu bir grubuz. Bizim okulu düşünemiyorum. Tuvalet eğitimini bende yapmazdım . On günü gider ailemin yanında denerdim 😅

İste tatil olmaya tatilde bizde insanız programli robot değil Kasım ortasında da izinli olmaya ihtiyaç duyabiliyoruz 😅 o zaman da böyle rapor kullanmayın sağlık değilse falan muhabbetleri oluyor hak değilmiş 🙄 kaldı ki 8 yıl boyunca keyfi rapor hiç kullanmadim tedavi surecim için kullandım. Onda da bunun için yalvarirken elimde tedavi kağıtlarım ile gezerken, bir başkası tanıdık doktordan çok rahat yine sağlık olmayan raporu alıp Kapadokya gezisine gidebiliyor. Neyse hak üzerine konuşacak biri olarak yinede burda susmayı tercih ediyorum. Herkes sağlıcakla kalsın 🤗
Ben atanmadan önce özelde de çalıştım. Altı gün çalışıyordum mesela. O zaman izin almak isteyen rapor alan öğretmen sayısı azdı. Neden? Çünkü anlaşma döneminde karşısında çıkmaktan korkuyordu. Devlette de hastalık veya acil durumlar için olan o mazeret izinlerini “hak” görenler çok. Bunun nedenini de açık. Ve bu hoş değil. Hak değil bence çünkü hak olması için illa şu kadar gün rapor almamız lazım dememiz gerekir o zaman hak. Bu gerçekten ihtiyaç ve zorunluluk hali için verilen bir şey.
Öğretmenlik zor çok zor bir meslek saygı duyulmamasına çok üzülüyorum. Ama bu kadar tepki çekmesinin nedeni de işte uzun bir izin dönemimiz olmasına rağmen hala böyle suistimallerin olması. Hangi başka meslekte 15 gün sömestr 2 ay yaz tatili var? Memurlar nöbetle 2 hafta izin yaparken biz yazın ve kışın boştayız. Buna rağmen hakkım diye böyle Fuzuli şeyler için izin alan insanlar aslında öğretmenliğe de zarar veriyor bana göre.
Eğitim aksıyor.
Aksamamalı.
Ben de yoksa yazın tatil yerlerinin en ateş pahası zamanında gitmek istemezdim tatile. Eylülde yarı fiyatına giderdim. Ama bu mesleğe bunu göze alarak başladık.
Yani hastalık, cenaze gerçekten ihtiyaç olması durumunda izin alınmalı. Kendi adıma ben oğlumun hastalığı haricinde izin rapor almadım. Eşim de 9 senedir devlette bir kere aldı o da araba için notere gitmesi gerektiğinde. Doğrusu da bu bana göre. Yok sevgilimin mezuniyeti, tuvalet eğitimi fln suistimal bana göre. Koca yaz tatilinde yada Şubat tatilde yapsın öğretmenler de bir zahmet ya

Ya bin tane tatiliniz var zaten koca sene içinde. Bari eğitimin devam ettiği zaman mezuniyet gibi boş beleş bişey için çocukların eğitimini aksatmayın. Size sunulan resmi tatiller zaten sizin haklarınız. Ama ota boka izin almak bu kadar zor ise demek ki bildiği var sistemin.
Bu nasıl üsluptur ?

Yaa.. boş beleş.. Ota boka.. Bu ne ?
Bu kadar mı Öğretmenler değersiz sizin için? Hiç mi bir şey öğretmedi bu Öğretmenler size? Nedir bu düşmanlık..

İşte bu düşmanlık mesleklere göre sizin gibiler sayesinde şekilden şekle geçiyor.

Sonra bu şiddet nerden çıktı diyoruz?

Bu tatil dediklerinizin hiçbiri Öğretmenler için düzenlenmemiştir. Mesela sizin her dediğiniz tatilde bizim maaşlarımızdan kesinti yapılıyor. İllahi söyleteceksiniz.

O kadar insan yazdı çizdi sizin gibisini görmedim. Üslup çok önemli demek ki O okullara boşuna gitmişsiniz..

Hangi memurlar alamıyor tam olarak? Adliyedeki memur çocuğuna tuvalet eğitimi vermek için yıllık izninden on iş günü kullandı ve bu iki hafta ediyor malum.
Ben hemşireyim istediğim an alamıyorum mesela. Hele yaz döneminde 20 günlük iznimi kullanayım durumu asla yok. İzinler aylara bölünür üst üste yığılma olamaz malum herkes izne çıkarsa tedaviyi uygulayacak hemşire bulamaz hastalar.

İdareciniz idare edebilirse izin verir. Ben nişanım için erkenden gitmek zorundaydım müdürüm 1 gün idare etmişti. Ama ben de kendisine aksi bir durumda sorumluluk üstlenirim rapor vs hallederim diye güvence vermiştim zaten.
Mazaret izni de kaymakam onayıyla filan çıkıyor tarih belliyse öncesinden halledebilirsiniz.

Bu nasıl üsluptur ?

Yaa.. boş beleş.. Ota boka.. Bu ne ?
Bu kadar mı Öğretmenler değersiz sizin için? Hiç mi bir şey öğretmedi bu Öğretmenler size? Nedir bu düşmanlık..

İşte bu düşmanlık mesleklere göre sizin gibiler sayesinde şekilden şekle geçiyor.

Sonra bu şiddet nerden çıktı diyoruz?

Bu tatil dediklerinizin hiçbiri Öğretmenler için düzenlenmemiştir. Mesela sizin her dediğiniz tatilde bizim maaşlarımızdan kesinti yapılıyor. İllahi söyleteceksiniz.

O kadar insan yazdı çizdi sizin gibisini görmedim. Üslup çok önemli demek ki O okullara boşuna gitmişsiniz..
İllahi ne demek? Önce yazmayı mı öğrensen acaba? Okula kimin boşa gittiğini tartışmayacağım 😂

Ben yorumumu tüm öğretmenlere değil konu sahibine yazdım. Yarası olan gocunup üzerine almakta özgür. Ben bir eleştiri yapıyorum, üslubum da ne seni ne de başkasını ilgilendirir. Farkında mısın bilmiyorum ama burada konuşulanlar sadece zorunlu haller için uygun görülmüş bir izin olan mazeret iznini nasıl alabileceği ile alakalı. Dede ölümü için bile kullanılmayan izni, hastalık halleri dışında alınmayan raporu mezuniyet gibi mecburi olmayan bir şey için almayı düşünen öğretmene tabii ki değer vermem ve saygı duymam. Bunlar kazanılan şeylerdir, kazanana verilen değer sonsuzdur. Sen de benden rahatsız isen gözardı edersin rahat edersin, beni hiç ilgilendirmiyorsun. Hadi güle güle!

Açıkçası ben böyle önemsiz konular için rapor alınmasını izin alınmasını etik bulmuyorum. Profesyonel bir hareket değil. Neticede öğretmen olurken yıllık izin değil yaz tatili ve sömestr tatili yapacağınızı biliyorsunuz. Sonrasında eğitimi sekteye uğratmak öğrencileri ve okulu zor durumda bırakmak bence hoş değil.
Çocukların da dersine mani olup hakka giriyorsunuz bence. Hastalık ve vefat durumları hariç bence gerçekten hoş değil.
Bunu birisi yazacak mı diye okuya okuya geldim

Ben atanmadan önce özelde de çalıştım. Altı gün çalışıyordum mesela. O zaman izin almak isteyen rapor alan öğretmen sayısı azdı. Neden? Çünkü anlaşma döneminde karşısında çıkmaktan korkuyordu. Devlette de hastalık veya acil durumlar için olan o mazeret izinlerini “hak” görenler çok. Bunun nedenini de açık. Ve bu hoş değil. Hak değil bence çünkü hak olması için illa şu kadar gün rapor almamız lazım dememiz gerekir o zaman hak. Bu gerçekten ihtiyaç ve zorunluluk hali için verilen bir şey.
Öğretmenlik zor çok zor bir meslek saygı duyulmamasına çok üzülüyorum. Ama bu kadar tepki çekmesinin nedeni de işte uzun bir izin dönemimiz olmasına rağmen hala böyle suistimallerin olması. Hangi başka meslekte 15 gün sömestr 2 ay yaz tatili var? Memurlar nöbetle 2 hafta izin yaparken biz yazın ve kışın boştayız. Buna rağmen hakkım diye böyle Fuzuli şeyler için izin alan insanlar aslında öğretmenliğe de zarar veriyor bana göre.
Eğitim aksıyor.
Aksamamalı.
Ben de yoksa yazın tatil yerlerinin en ateş pahası zamanında gitmek istemezdim tatile. Eylülde yarı fiyatına giderdim. Ama bu mesleğe bunu göze alarak başladık.
Yani hastalık, cenaze gerçekten ihtiyaç olması durumunda izin alınmalı. Kendi adıma ben oğlumun hastalığı haricinde izin rapor almadım. Eşim de 9 senedir devlette bir kere aldı o da araba için notere gitmesi gerektiğinde. Doğrusu da bu bana göre. Yok sevgilimin mezuniyeti, tuvalet eğitimi fln suistimal bana göre. Koca yaz tatilinde yada Şubat tatilde yapsın öğretmenler de bir zahmet ya
Tuvalet eğitimini başka bir meslek grubundan arkadaş almışta bende sık rapor alan biri değilim. Hatta aktif öğretmenlik süresince bir defa rapor aldım o da Şubat tatilinr bir hafta kala. Dediğim gibi tedavi için gitmem gerekiyordu. 2.5 yıl köyde yaptım. Keyfî raporum yok hendek olaylarında bile kullanmadım rapor. 4 yıl da aynı sınıfımdi o zaman işte kullandım. Sonra zaten pandemi oldu ben doğum iznindeydim ücretsiz izinde aldim. Şubat ayında geri başladim. Vicdanım çok rahat hele çevremde neler neler için raporlar alındığını gördükten sonra.

Bunu birisi yazacak mı diye okuya okuya geldim
Yani mezuniyeti doğal karşılayıp alır tabii ne olacak yorumlarına ben de şok oldum.
Öğretmen olurken bunu biliyorduk, göze aldık. Şimdi öğrencileri mağdur etmek çok bencilce.
Nasıl bir doktor hemşire ben gece nöbete kalamam karım yada kocam yalnız kalmasın diyemiyorsa biz de böyle basit şeyler için izin almamalıyız. Etik değil.

Ama onunla bunun ne alakası var ki ? Kadın için belli ki özel ve önemli bir gün. Kadın 1 yıllık öğretmen ve hiç izin almamış. Bilmiyorum diye de açık açık söylüyor. Fikirlerimizi soruyor . Etik olmamış diye bir cevap yazmışsınız evet o konuda çok haklısınız . Hiç etik değil. Yalan söylemek falan . Ama bu verdiğin örnek ile sanki tüm ogretmenleri aynı kefeye koymuşsunuz. Bence bu da bir hak . Bu sadece benim görüşüm.
Hangi hak mesela? Yani haksa zaten yalan söylemeye gerek olduğunu sanmıyorum. Mesela yıllık izin hak, haftasonu izni hak kimse nereye diye sormuyor

İllahi? Önce yazmayı mı öğrensen acaba?

Ben yorumumu tüm öğretmenlere değil konu sahibine yazdım. Yarası olan gocunup üzerine almakta özgür. Ben bir eleştiri yapıyorum, üslubum da ne seni ne de başkasını ilgilendirir. Farkında mısın bilmiyorum ama burada konuşulanlar sadece zorunlu haller için uygun görülmüş bir izin olan mazeret iznini nasıl alabileceği ile alakalı. Dede ölümü için bile kullanılmayan izni, hastalık halleri dışında alınmayan raporu mezuniyet gibi mecburi olmayan bir şey için almayı düşünen öğretmene tabii ki değer vermem ve saygı duymam. Bunlar kazanılan şeylerdir, kazanana verilen değer sonsuzdur. Sen de benden rahatsız isen gözardı edersin rahat edersin, beni hiç ilgilendirmiyorsun. Hadi güle güle!
Konu sahibinede yazamazsın! Tüm Öğretmenlere de..

Icığı cıcığı yazmışsın ama anlayamamışsın soruyu. Soran göreve yeni başlamış, hiç izin almamış 1 güncük olabilir mi demiş.. Olay bu.
Ne bu Öfke?

O da burdan öğrendi öğreneceğini..
Doktoru da yazdı, Öğretmeni de, ev hanımı da.. Gider idatecisine en son sorar ona göre bir yol çizer o bir gün için.

Her Öğretmen konusunda bir düşmanlık bir düşmanlık..

H

Yani mezuniyeti doğal karşılayıp alır tabii ne olacak yorumlarına ben de şok oldum.
Öğretmen olurken bunu biliyorduk, göze aldık. Şimdi öğrencileri mağdur etmek çok bencilce.
Nasıl bir doktor hemşire ben gece nöbete kalamam karım yada kocam yalnız kalmasın diyemiyorsa biz de böyle basit şeyler için izin almamalıyız. Etik değil.
Çok tatlısın khomyuk. Bu şekilde doğruyu savunacak meslektaşın cok az bulunuyor cok sevindim böyle düşünenler olmasına.

Konu sahibinede yazamazsın! Tüm Öğretmenlere de..

Icığı cıcığı yazmışsın ama anlayamamışsın soruyu. Soran göreve yeni başlamış, hiç izin almamış 1 güncük olabilir mi demiş.. Olay bu.
Ne bu Öfke?

O da burdan öğrendi öğreneceğini..
Doktoru da yazdı, Öğretmeni de, ev hanımı da.. Gider idatecisine en son sorar ona göre bir yol çizer o bir gün için.

Her Öğretmen konusunda bir düşmanlık bir düşmanlık..

H
Hocam biraz gereksiz mi yükseliyorsunuz?
Öğretmen düşmanlığı değil burada konu.
Yanlış olduğunu düşündüğümüz bir fikre yorum yaptık bir çoğumuz.

Alıntıladığınız üye biraz daha rahat bir üslupla yorum yaptı evet ama ‘boş beleş işler’ günlük yaşamda kullanılan sıradan bir tabir,
argo değil küfür değil.

‘Ota boka’ argo belki evet ama hakaret yok ortada.
Normalde bu platformda hele de geyik dönüyorsa bu ve benzeri tabirleri kullanan çok.
Muhatap biz öğretmenler olunca mı diğer üyenin üslubu bu kadar tepkinizi çekti?

Kadınlar Kulübünde öğretmenlere tepkili bir grup var evet ama bu da bizi alınganlığa, karşı tepkiselliğe itmemeli.

Umarım meramımı anlatabilmişimdir.
Meslektaş dertleşmesi olarak kabul edin yorumumu.😊

kardeşimin nişanı var diye mazeret izni alın. kim bilecek nişan olup olmadığını. rapor için tanıdık doktor vs lazım
beğenmedim atan arkadaşlar öğretmenler de insan ve özel işleri olabilir. 10 gün mazaret izin hakkı da vardır. konu sahibinin de özel işi var ve mazeret izni kullanabilir. sevgilisinden bahsedeceğine yakının nişanı demesi daha makul. bunda ne var ben anlamadım. izinli olduğu gün zaten ek dersi kesilecek 🤷‍♀️

valla doktor sevgilim de oldu arkadaşlarım da ve şu anki aile hekimlerimiz dahil sorgusuz sualsiz izin alabiliyorlar. hastaları da diğer doktorlara paslıyorlar ya da izin dönüşüne kalıyor. saçma sapan sebeplerle zırt pırt izin rapor elbette yanlış ama bi insanın kırk yılın başı özel bi işi olabilir ne var bunda bu kadar duyar kasacak anlamadım

valla doktor sevgilim de oldu arkadaşlarım da ve şu anki aile hekimlerimiz dahil sorgusuz sualsiz izin alabiliyorlar. hastaları da diğer doktorlara paslıyorlar ya da izin dönüşüne kalıyor. saçma sapan sebeplerle zırt pırt izin rapor elbette yanlış ama bi insanın kırk yılın başı özel bi işi olabilir ne var bunda bu kadar duyar kasacak anlamadım
Duyar kasmıyorum yanlışı söylüyorum. Yanlışa da yanlış diyemez olduk duyar kastın diyecekler diye.
Ayrıca duyarsız olmaktansa duyar kasmayı(!) tercih ederim.
Devlet bize maaşımızı eğitim verelim diye veriyor. Özel işlerimizi halletmek için yalan söyleyelim diye değil. Ekdersi kesilecek ama o maaştaki bir gün kesilmeyecek. Oradaki hak hak değil mi?
Çocukların o gün alamayacağı 5 saat 6 saat hak değil mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X