• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmenim. 1 günlük izin nasıl alabilirim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O zaman herkes öğretmen olmamalı. Özel hayatını bir kenara birakabilenler olmalı. Hayat hocam bu . Bugün sevgilisi yarin belki eşi. Tabi ki çocukların eğitimi asla aksamasın ama dünyada yaşıyoruz ve insanların belli özel hayatları var. Bu konu için şart mı değil mi tartışılır. Sonuçta tek öğretmen o değildir diye düşünüyorum. Umarım en kısa sürede en mantıklı şekilde sorununu halleder arkadaş.
Eşi de olsa fikrim değişmez. Mezuniyet illa katılması gereken bir şey değil. Öğretmen olurken yıllık izin alamayacağımızı bilerek bu yola giriyoruz. Eğitimi aksatmaya üstelik böyle sudan şeyler için aksatmaya hakkımız yok.

Eşi de olsa fikrim değişmez. Mezuniyet illa katılması gereken bir şey değil. Öğretmen olurken yıllık izin alamayacağımızı bilerek bu yola giriyoruz. Eğitimi aksatmaya üstelik böyle sudan şeyler için aksatmaya hakkımız yok.
Bunu bilmiyorum. Öğretmenlik için de kural nedir , sınırlar nedir bilemiyorum . Umarım hep bu çizgide giden daimi öğretmenlerden olursunuz . İyi günler 🌿

Ben o dediğiniz bir günü alamadım. Okul idarem direkt beni ilçe milli eğitime yönlendirdi.
Bu tamamen idarenin keyfine kalmış birşey ya. Benim arkadaşım öğretmen idareyle arası iyi , 1 hafta raporsuz izin aldığı oldu. Onun derslerine başka arkadaşı girdi bir sonrakine de o onu idare etti.

Mazeretsiz göreve gelmeme bir yöntem değil, çok ciddi ve ağır sonuçları olan bir hareket, hele de göreve yeni başlayan bir öğretmenin mimlenmesine neden olur. Böyle kolayca söylenivermesi garibime gitti doğrusu.

Konu sahibi normalde rapor almayı etik bulmam ve o paranın da helal olmadığını savunurum. Ama milli eğitim farklı dinamikleri olan bir yer, müdürü ayrı il-ilçe milli eğitimi ayrı, birlikte çalıştığın seni idare edecek meslektaşların ayrı tatava. Böyle işler için kullanabileceğin bir izin yok, mecbur rapor alacaksın alabilirsen. 1 günlük maaşını yardım olarak da verebilirsin bir yerlere (devlet sonuçta o gününü ödüyor senin).

Alamazsan da çok fazla uğraşma derim naçizane, görevde yeni olduğun için bırakacağın intiba açısından söylüyorum. İdareyle aranı iyi tutarsan ileride rahat edersin. Önemlidir belki sizin için bu seremoni ama çalışan insan her istediği etkinliğe her zaman yetişemez.
Konu benim değil arkadaşim 😅 ben 8.5 yıllık kadrolu öğretmenim. Şimdiye kadar hiç keyfî rapor almadım. Gerçekten gerekli olduğu için aldım. İdrarı izne bir kere ihtiyacım oldu. Onda da idarem artık müdürün değil ilçe milli eğitimin verdiğini söyledi. Ben kendi durumum için gerekirse haber vermeden gitmeyi düşündüğümü başka bir yorumda söyledim. Tüp bebek tedavim vardı ve yumurta toplanma islemi olacaktı. Tüp bebek tedavisi yspan hastaneler bu nedenle rapor vermiyor işlem ayaktan olduğu için ben şehir dışına çıkacağım için rapora ihtiyaçim vardı eğer alamasaydim cezayı göze almıştım dedim.

Geçen twitterda doktorlar, bayram tatillerini uzatmak için usülsüz rapor almaya gelen öğretmenlerden bıktık diye kavga ediyorlardı, bu konudaki bazı yorumları görünce anladım ki haklılar 🤦🏼‍♀️
Eşim sıkıntılı bir ilçede öğretmen. Geçtiğimiz sene boş olduğu gün kaymakam okula gelecek hepiniz geleceksiniz dediler. Amaç uğraşmaktı. Ona rağmen rapor almayı denemedi bile. Yönetimle çözdü. Çözemeseydi de giderdi. Bana bu tip şeyler çok çirkin geliyor. Çok rahatsız oluyoruz karı koca ikimizde.

Rapor alabiliyorsunuz doktordan.mazeret izni verilmez cunku sunacaginiz sebep birinci derece yakininizla ilgili olmali.mesela bizi bi arkadasin babaannesi vefat etti birinci derece olmadigi icin rapor almak zorunda kaldi.

Bu tamamen idarenin keyfine kalmış birşey ya. Benim arkadaşım öğretmen idareyle arası iyi , 1 hafta raporsuz izin aldığı oldu. Onun derslerine başka arkadaşı girdi bir sonrakine de o onu idare etti.
Ben bunu eşimle aynı okuldayken bir günlüğüne mahsus zor bela çekine çekine müsade isterken o da çocuk nedenli yani. Arkadaşın arkadaşın yerine İlk defa duyuyorum. İşte yine herkes yolunu bir şekilde bulurken benim gibi iki bebesi olanlarin gerçekten ihtiyaç sonucu alacağı idari izinlerin önü kapandı 🤷

Geçen sene oğlumun okulunda öğretmen öyle zırt pırt rapor aldı. Bir süre sonra rapor alamaz hale geldi bu sefer de idareye covid oldum galiba teste gideceğim diyordu. Teste de sabah gitmiyordu tam okul başlama saatine yarım saat kala gidiyordu böylece test sonucunu bekleyene kadar o gün de okul olmuyordu. Biz çalışan anneler anneanneleri zor durumda bıraktık, ev taşıması gereken bir anne mağdur oldu. Ben o öğretmene bir öğretmen olarak hakkımı asla helal etmiyorum mesela
Ayyy bizde de vardı bi öğretmen, branş öğretmeniyim ben, 4lere giriyordum.
Öğretmen yok ki ortada, bi var bi yok, naptım acaba o sınıfta, silmişim hafızadan.
10 yıldır ilk kez gördüm böylesini.

Dümdüz müdüre sorunca olmuyor mu yıllık izinden düşsünler😶

Zaten okulda çocuk yok gitseniz de gütmeseniz de aynı olmuyor mu🙄

Dümdüz müdüre sorunca olmuyor mu yıllık izinden düşsünler😶

Zaten okulda çocuk yok gitseniz de gütmeseniz de aynı olmuyor mu🙄
Mart ayında olacak mezuniyet öğrenci var yani 😅 öğretmenlerde yıllık izin olayı raporla oluyor 40 gün rapor hakkımız var. Birde işte öğrencilerle olan ara tatiller, Şubat tatili, yaz tatili var. Bunun dışında dönem içinde 40 günlük rapor hakkımız var

O zaman herkes öğretmen olmamalı. Özel hayatını bir kenara birakabilenler olmalı. Hayat hocam bu . Bugün sevgilisi yarin belki eşi. Tabi ki çocukların eğitimi asla aksamasın ama dünyada yaşıyoruz ve insanların belli özel hayatları var. Bu konu için şart mı değil mi tartışılır. Sonuçta tek öğretmen o değildir diye düşünüyorum. Umarım en kısa sürede en mantıklı şekilde sorununu halleder arkadaş.
Böyle bir hak varsa yazar dilekçesini alır hakkını. Yalana dolana başvurmak gerekiyorsa o hak değildir. Öğretmenlerin dönem içinde gerçekten ciddi durumlar hariç izin alamayacağını herkes biliyor. Bu özel hayatı kenara atmaksa o zaman öğretmen olmayıverecek. Bildiğiniz üzere kapıda kuyruk var zaten. Şartlara uyanların önünü tıkamasınlar.

bonibon12 bonibon12 pardon da neden kızgın simgesi bırakıyorsun konu senlik bile değil yorumlarda hakaret kötü söz vs. yokken sana ne oluyor ?

Haklı çünkü rapor al demişler. Arkadaşlar sağlık raporu alınabilen bir şey değil. Eğer hastaysanız, çalışmanız uygun değilse doktor tarafından “verilen” bir şey. Sahte rapor vermek “vatandaşa yardım” değil, evrakta sahteciliktir ve büyük suçtur. Her işin zorlukları var. Çoğu işte yıllık izin 2 hafta ve istenilen 2 hafta olmuyor, işyeri belirliyor. Öğretmenlerin de işinin zorluğu bu, izin zamanları belli. Çok önemli olaylarda (evlilik, 1.derecede yakın ölümü) maazeret izni var. Onun dışında sevgilinizin mezuniyetini yeterli bir mazeret olarak görmüyorlar. Kötü mü evet kötü ama iş bu. Yani profesyonel asker olup “ben silahtan korkarım” diyen ne kadar haklıysa, doktor olup “ben gece çalışmam, nöbet tutmam” diyen ne kadar haklıysa bu da o kadar haklı. Mesleğin zorluğu olarak kabul edip mezuniyetten geri kalmanız gerekir.

Yalancılığa teşvik ediyorsun bu bir, Doktor da bir devlet memuru kamu çalışanı onları sizin gibiler zor durumda bırakıyor zaten bu iki, bir de bunu pişkince normal bir şey gibi gülerek söylüyorsun üç. Kuralları bilen dürüstlüğe önem veren herkes bu cahilce tutumları gördüğü yerde küçümseyip aşağılamadığı için insanlar kuralları esnetmeyi basitleştirir oldu. Bunu ulu orta söylemeye, doktora gidip yüzüne mecburmuş gibi keyfi rapor istiyorum demeye bile utanması gerekir insanların. Ben de bu pişkinliği gördüğüm yerde elimden geldiğince eleştirme hakkına sahibim. Konunun direkt benim olması yahut beni ilgilendiriyor olması şart değil.
bonibon12 bonibon12 pardon da neden kızgın simgesi bırakıyorsun konu senlik bile değil yorumlarda hakaret kötü söz vs. yokken sana ne oluyor ?

Son düzenleme:
Bu izin olayı çok karışık. Rapor almak etik değil, ama maalesef yöneticiler teşvik ediyorlar. 10 yıldır MEBdeyim sadece toplamda çocuklarımın hastalığında son çare olarak 3 gün rapor almak zorunda kaldım(kendim hastayken bile girdim hep derslere)

Son olayı anlatayım; oğlum 10 yaşında, gece istifra ile kalktık, sabah müdürü aradım durumu anlattım, ‘geçmiş olsun raporunu gün içerisinde iletirsin’ dedi. Çocuğu hastaneye görürdüm tahlil, test filan koşturdum. İdareyi tekrar aradım ‘hocam bakın çocuk hasta ben kendim için rapor almak istemiyorum hiç etik değil, çocuğun raporunu atsam izin filan girseniz.’ Öyle bir şey mümkün değilmiş. Mecbur doktora anlattım durumu, dedi kendi adına da giriş yaptır yazarım rapor. Bir sonraki gün de çocuğun yanına teli bıraktım, ilaçlarını verdim, tek başına evde bırakarak okula gittim maalesef.

Rapor alabilirsiniz. Aklıma sevgilisinin arkadaşı doktor tolan birnigretmenin dönem sonu dönem başlarında nasıl 1 hafta rapor aldığı geldi..her dönem sonu veya başı sekmez raporlu olurdu..tayini çıkınca da ayrıldı gitti o sevgiliden..işini gordu

Herkese merhaba. Yeni atanmış öğretmenim bu yıl 1. Yılım olacak. Erkek arkadaşım da şu an pomem’de eğitim alıyor mart ayı gibi mezun olacak. Mezuniyet töreninde yanında olabilmek için 1 günlük izin almam gerek sözleşmeli öğretmenlerin böyle bir hakkı var mı? Eğer böyle bir hakkım varsa mazeret olarak ne diyebilirim çünkü bu durum için izin almak istesem izin alabilir miyim bilmiyorum. Teşekkürler 🌸🌸
Hastahaneden rapor almanız lazım böyle bir hakkınız var tabiki..
( tabi genelde hasta olmadan rapor almak etik olmasa da bazıları yapıyor bunu)

Herkese merhaba. Yeni atanmış öğretmenim bu yıl 1. Yılım olacak. Erkek arkadaşım da şu an pomem’de eğitim alıyor mart ayı gibi mezun olacak. Mezuniyet töreninde yanında olabilmek için 1 günlük izin almam gerek sözleşmeli öğretmenlerin böyle bir hakkı var mı? Eğer böyle bir hakkım varsa mazeret olarak ne diyebilirim çünkü bu durum için izin almak istesem izin alabilir miyim bilmiyorum. Teşekkürler 🌸🌸
Sözlesmeli, kadrolu fark etmeksizin öğretmenlerin izin hakkı yoktur
Evlilik, ölüm gibi durumlarda mazeret izni verilir veya hastaysaniz doktor raporuyla evde istirahat edersiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X