• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmenim. 1 günlük izin nasıl alabilirim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cenazeye katılmak isteseniz de katılamaz mıydınız peki, izin alamaz mıydınız?

İşin bu kısmı abartı geliyor bana, birkaç mesajda daha vardı sanırım.
Dedem öldü, müdürüm direkt kaç gün yazalım dedi, normalde çok kolaylık sağlayan biri değildir. Kural mural deseydi insanlığından şüphe ederdim.
1.derece yakın ölümündeki izinle mazeret izni farklı şeyler zaten.
Özelde çalıştığım dönem bir meslektaşıma dedesinin vefat haberi geldi. Müdürün cevabı “dersin bitsin çıkarsın”

işte siz onu tercih etmişsiniz
Konuda ki kadın arkadaş ise ömrümce bir daha yaşayamam belki deyip sevdiğinin yanında olmak istemiş olabilir
Kendi Tercihi
mazeret izni ilk yapması gereken alamıyorsa maalesef rapor almak zorunda sizde biliyorsunuz başka bir seçenek yok
işe izinsiz gitmemesi mesleğinden eder

Yahu ben de onu diyorum bu tercih değil. Sağlık raporu “alınabilen” bir şey değil. Sadece ama sadece sağlık durumunda çalışamazsa doktor tarafından “verilebilen” bir şey. Tercih değil, zorunlu bir hal. Bunun dışında alınan raporlar evrakta sahtecilik suçudur diyorum. Yani mesela şöyle diyeyim. Biri konu açtı. Ay sonuna kadar 20 tlm kaldı 5 gün var açım dedi. Siz de sağdan soldan borç al, olmadı çalıverirsin dediniz. Aynı şey. Çalmak suç. Sahte rapor almak suç. Yani isterse dünyadaki en en önemli şey olsun onun için yapılacak bir şey yok diyorum. Suça teşvik ediliyor diyorum.

Burda sorun çocuğum hasta iken benim hasta gibi rapor almam. Etik değil asla, bence yasal bir boşluk da var. Ne bileyim bu çocuğun velisi benim, mebbiste de böyle gözüküyor. Onun hastalığında almış olduğu rapor ile benim bir izin alabilme hakkımın olması gerek, idarenin, memin insafına bırakılmadan. Baştan anlatmak istediğim de buydu zaten.
Aynen katılıyorum.

Burda sorun çocuğum hasta iken benim hasta gibi rapor almam. Etik değil asla, bence yasal bir boşluk da var. Ne bileyim bu çocuğun velisi benim, mebbiste de böyle gözüküyor. Onun hastalığında almış olduğu rapor ile benim bir izin alabilme hakkımın olması gerek, idarenin, memin insafına bırakılmadan. Baştan anlatmak istediğim de buydu zaten.
Ben idareye söylediğimde bana dediler ki “Sizin için demiyoruz ama biz ne bilelim belki siz değil, babası götürdü çocuğu hastaneye? Belki ikiniz götürdünüz ama biriniz de olsa yeterdiniz. Size tamam desek bunun önünü alamayız.” 🤦🏻‍♀️

E bazen öyle zor durumda kalınıyor ki çocuğun yanında sadece anne yetmiyor. Ben çocukla ilgilenirken eşimin hastane işlemlerini yaptırdığı çok olmuştur. Hele de özel sağlık sigortasıyla giriş, muayene, sevk olunuyorsa. Uzun iş, hep bekliyorsun. Hasta bir çocukla ve bu işlerle aynı anda ilgilenemiyor insan. Sendikaları göreve çağırıyorum. 😁

Ben idareye söylediğimde bana dediler ki “Sizin için demiyoruz ama biz ne bilelim belki siz değil, babası götürdü çocuğu hastaneye? Belki ikiniz götürdünüz ama biriniz de olsa yeterdiniz. Size tamam desek bunun önünü alamayız.” 🤦🏻‍♀️

E bazen öyle zor durumda kalınıyor ki çocuğun yanında sadece anne yetmiyor. Ben çocukla ilgilenirken eşimin hastane işlemlerini yaptırdığı çok olmuştur. Hele de özel sağlık sigortasıyla giriş, muayene, sevk olunuyorsa. Uzun iş, hep bekliyorsun. Hasta bir çocukla ve bu işlerle aynı anda ilgilenemiyor insan. Sendikaları göreve çağırıyorum. 😁
Sendikalar ancak her ay para kessin🤐

Cenazeye katılmak isteseniz de katılamaz mıydınız peki, izin alamaz mıydınız?

İşin bu kısmı abartı geliyor bana, birkaç mesajda daha vardı sanırım.
Dedem öldü, müdürüm direkt kaç gün yazalım dedi, normalde çok kolaylık sağlayan biri değildir. Kural mural deseydi insanlığından şüphe ederdim.
1.derece yakın ölümündeki izinle mazeret izni farklı şeyler zaten.

Katılamazdım. Memuriyette ölüm izni anne-baba-eş ve çocuklar için geçerli. Anneanne dede falan bunların cenazesine katılma hakkı yok maalesef. Derseniz ki haksızlık değişsin, onu tartışalım. Gerekirse baskı yapalım. Sendikalara bildirelim. Ama suç olan bir şeyi teşvik etmeyelim.

Katılamazdım. Memuriyette ölüm izni anne-baba-eş ve çocuklar için geçerli. Anneanne dede falan bunların cenazesine katılma hakkı yok maalesef. Derseniz ki haksızlık değişsin, onu tartışalım. Gerekirse baskı yapalım. Sendikalara bildirelim. Ama suç olan bir şeyi teşvik etmeyelim.
Mebbis'i açmaya üşendim şu an ama anneanne için ölüm izni almayacağız ki, mazeret izni alacağız yani mazeret izni veriyorlar.
Ben mi yanlış biliyorum veya yanlış ifade ediyorum acaba.

Yahu ben de onu diyorum bu tercih değil. Sağlık raporu “alınabilen” bir şey değil. Sadece ama sadece sağlık durumunda çalışamazsa doktor tarafından “verilebilen” bir şey. Tercih değil, zorunlu bir hal. Bunun dışında alınan raporlar evrakta sahtecilik suçudur diyorum. Yani mesela şöyle diyeyim. Biri konu açtı. Ay sonuna kadar 20 tlm kaldı 5 gün var açım dedi. Siz de sağdan soldan borç al, olmadı çalıverirsin dediniz. Aynı şey. Çalmak suç. Sahte rapor almak suç. Yani isterse dünyadaki en en önemli şey olsun onun için yapılacak bir şey yok diyorum. Suça teşvik ediliyor diyorum.
Şu fikrinize sonuna kadar katılıyorum.
‘İzin alamıyorsan rapor al’ diye bir teşvik/yöntem olmamalı.
Rapor gerekli görüldüğünde doktor tarafından verilir.
Bu tür talepler doktorları da zor durumda bırakıyor.
Doktor olsam hasta olmayan birine rapor yazmazdım.
Okul müdürleri de çocuğu olan öğretmeni refakatçi raporu isteyerek zora sokmamalı.
Çok boyutlu bir mevzu.

Mebbis'i açmaya üşendim şu an ama anneanne için ölüm izni almayacağız ki, mazeret izni alacağız yani mazeret izni veriyorlar.
Ben mi yanlış biliyorum veya yanlış ifade ediyorum acaba.

Valla bizde mi bilmiyorum anneanne ölümü için mazeret izni yoktu :) direkt gidip başhekime sordum. Maalesef dedi. Peki dedim döndüm geri. Yani ölüm, maazeret ne izni derseniz yoktu. Sadece 1.derecede akraba ölümlerine var dedi.

İşte o dediğinizi ben değil hanımefendi idareciler yapıyor ne var sanki gitsin veya siz hekimseniz dahi benim canım kanım geçmişim anılarım anneannem babaannem veya bir yakınım öldüğüm de gitmeliyim bazı anlar bir daha yaşanmaz cenazeye katılmamak o sizin tercihinizdir
ama benim yakınım ölüyor idarecim izin vermiyorsa maalesef rapor almak durumundayım işimden de olmamak için veya kızım/oğlum mezun oluyordur salt idarecimin egosu için izin vermiyorsa rapor almak zorundayım ve alırım da
bazı anlar kaçırlamaması gereken tekrarı olmayacak anlardır
Bu sistemin çarpıklığının sorumlusu ben hekim değil sorgunlanması gereken burda rapor al diyenlerde değil

Valla bizde mi bilmiyorum anneanne ölümü için mazeret izni yoktu :) direkt gidip başhekime sordum. Maalesef dedi. Peki dedim döndüm geri. Yani ölüm, maazeret ne izni derseniz yoktu. Sadece 1.derecede akraba ölümlerine var dedi.
Şaşırdım şu an.
Benim iznim mazeret izinleri sekmesinde akraba ölümü olarak görünüyor, 1 gün eşimin dedesi 2 gün kendi dedem için almışım.

İşte o dediğinizi ben değil hanımefendi idareciler yapıyor ne var sanki gitsin veya siz hekimseniz dahi benim canım kanım geçmişim anılarım anneannem babaannem veya bir yakınım öldüğüm de gitmeliyim bazı anlar bir daha yaşanmaz cenazeye katılmamak o sizin tercihinizdir
ama benim yakınım ölüyor idarecim izin vermiyorsa maalesef rapor almak durumundayım işimden de olmamak için veya kızım/oğlum mezun oluyordur salt idarecimin egosu için izin vermiyorsa rapor almak zorundayım ve alırım da
Bu sistemin çarpıklığının sorumlusu ben hekim değil sorgunlanması gereken burda rapor al diyenlerde değil
Öğretmenler gerçekten arada kalıyor.
Durumu istismar edenler de var elbette ama hiç şansımız kalmıyor bazen.
Doktorlar da haklı, öğretmenler de.

Yahu bizim anlaşmamız imkansız :) bir tercih değildi benimki öyle bir hakkım yoktu. Neyse bu raporu verecek hekim buluyorsanız alın ne diyeyim. Ben asla gereksiz rapor vermedim, almadım. Gereksiz rapor alan da veren de suçludur. Ben suç işlemeyi göze alırım diyorsunuz asıl o sizin tercihiniz. İnşallah başınıza iş gelmez ne diyeyim.

Ben atanmayı bekleyen bir öğretmenim. Asla yalan söylemeyin, ortaya çıkabilir. Bildiğim kadarıyla çok rahat bir şekilde rapor vermiyorlar ve ortaya bir neden sunsanız da soru soruyorlar. Belki doğru değildir bu dediğim ama benim bildiğim kadarıyla süreç böyle işliyor. Sizin yerinizde olsaydım bu işlerle uğraşmaz ve sadece üzülürdüm gidemediğime. Evet özel bir gün ama öğretmenlik ciddi ve disiplin isteyen iş. Size değil lafım yaptığınız en ufak bir hata bile size zarar verebilir.

Refakatçi raporu hastanede gece yatışı olursa verilebilen bir rapormuş. Ben de böyle durumlarda kullanılıyor diye düşünmüştüm. Ama buradaki hastane(büyük bir devlet hastanesi) böyle bir açıklama yaptı.
Refakatçi raporu var. Ben oğlumu şehir hastanesine götürdüğümde doktorun sekreteri"x hastaya x tarihinde muayene esnasında hastanemizde refakat etmiştir"yazılı imzalı kaşeli kağıt veriyordu ben de idareye teslim ediyordum.

Mesela nükleer tıpta bi işlem görmüştük radyasyona maruz kaldığımız için de aynı raporu vermişlerdi.

Yahu bizim anlaşmamız imkansız :) bir tercih değildi benimki öyle bir hakkım yoktu. Neyse bu raporu verecek hekim buluyorsanız alın ne diyeyim. Ben asla gereksiz rapor vermedim, almadım. Gereksiz rapor alan da veren de suçludur. Ben suç işlemeyi göze alırım diyorsunuz asıl o sizin tercihiniz. İnşallah başınıza iş gelmez ne diyeyim.
:) şuçlu ben olmuyorum teşvik unsurlarını göz önünde bulundurun diyorum sadece
Ayrıca kişinin beyanı esastır. ben karnım ağrıyor çalışamam derim doktor da rapor verir
Burda doktor suçlu olmaz görevini yapmış olur ayrıca
Başıma iş gelmez asla gereksiz rapor almadım ama önemli bir husus olursa amirim de sırf keyfi izin vermezse alırım diyorum
anlatabilmişimdir umarım

Öğretmenler gerçekten arada kalıyor.
Durumu istismar edenler de var elbette ama hiç şansımız kalmıyor bazen.
Doktorlar da haklı, öğretmenler de.
bende bunu diyorum 40 yılda bir alan var bunu artık sabote eden var
bu kızcağız gibi yeni öğretmen belli 1 yıldır hiç izin almamış
önce mazeret iznini denesin vermezse ? kaçırmak istemiyor bu anı belli

Öğretmenlerin yıllık izinleri sadece sömestr ve yaz tatilidir.

Bunun dışında yıllık izin hakkımız yok. Sadece zorunlu durumlarda mazeret izni alabiliyoruz. O da eskiden idaredeydi şimdi kaymakam onayı gerekiyor.

Onun da sınırları çok geniş değil mesela annane dede falan birinci derece akraba sayılmıyor. İdare izin veremiyor. Hocam rapor al diyor. E hasta değilim doktor nasıl rapor versin.

Hadi bunları geçtim ama bir anne olarak çocuğumun hasta olduğu zamanlarda çok zorlanıyorum.

Ama şu konu da hep içimde kalmıştır. Bundan 2.5 sene önce 6 aylık hamileyken 3 yaşında oğlumla kendi aracımızla trafik kazası geçirdik. Takla attık araç perte çıktı. Ben kafamı sert çarptım karnımdaki riskli 3 yaşındaki şokta. Ambulans geldi hastaneye gittik. Kazayı çarşamba gece yaptık. Neyse en son çıkacağız gece 2 falan kadına dedim ki ben öğretmenim halimi görüyorsunuz 2 gün istirahat yazar mısınız. Kadın dedi ki sadece 1 gün yazarım 1 günü git aile hekiminden al. O kadar üzülmüştüm ki..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X