Öğretmenimin bakışları

Ben 11 sene önce olanı unutamıyorum kolay değil çünkü onca sene geçti deyip devam etmek yer ediyor travmaya neden oluyor. Terapi alırsınız umarım
Terapi almayi dusunuyorum tesekkur ederim. Ya bir de burdaki hemcinselerim aradan yillar gecmis unut canin sıkılıyor o yuzden hatirliyorsun diyip kusura bakma diyor yaa ben 15 yasimda 1 sene boyunca bu bakislara dayandim okul bitti yaz tatilini bunlari dusunerek gecirdim ustune okul degistirdim cok basit bir seymis gibi unut gitsin bos bir insansin o yuzden hatirliyorsun diyorlar gercekten sorun bende mi insanlar cocukluk travmalarini hemencecik unutuyor mu

Öyle düşünme bazen anlamlandiramiyoruz ve kucukmussun şikayet edilecek bir durum olduğunu bile belki şimdi fark ettin. İçindeki öfke kendine dönmesin , güzel bir destekle kendini daha iyi hissedeceksin

Öyle düşünme bazen anlamlandiramiyoruz ve kucukmussun şikayet edilecek bir durum olduğunu bile belki şimdi fark ettin. İçindeki öfke kendine dönmesin , güzel bir destekle kendini daha iyi hissedeceksin
Ya zaten sikayet de edemezdim onzamanki aklimla bu durum da beni yoruyor resmen adamin beni taciz etmesine izin verdim o donem annem cok hastaydi ustune ailemin duymasi buyuk sorunlar olustururdu. Kuzenim durumu anlamisti bir konusmamizda o bile sus dikkat et kimse duymasin ileri boyuta tasirsa eger abime soyleriz demisti

Hanımlar travmaların ne zaman ortaya çıkacağını bilemiyorsunuz.
Bu sebeble insanların yaşamlarını ciddi derecede etkileyen travmalarını yıllar sonra bile olsa en ufak bir kıvılcım bile tetikleyebilirken ''canınız sıkılmış'' gibi cümleler kurmamak lazım.
Maddi durum açısından musaitseniz terapi almanızı öneriyorum.

Aslında etkilenmeniz normal. Tacizin yanında bir de otorite tarafından sürekli izlenme durumu da var. Okul değiştirdikten sonra veya şimdi otorite ile (öğretmen, işveren) iletişiminiz nasıl?

Yardım alabilirsiniz elbette terapi ile bu durum düzelecektir. Sessiz kalmanız (yadırgamıyorum yaşınızdan dolayı olan bir şey) muhtemelen daha da tetiklemiştir.

Canım benim tacize izin vermek diye bir cümle yok . Lütfen senin yapabileceğin bir şey yoktu ki hepimizin başına maalesef geldi ve 15 yaş miniciksin şu anda farkındasın

Aynen öyle 9 yaşındaki travmamla ilgili pandemide tetikenip terapi aldım .

Okul değistirdikten sonra çok sukur hiç gormedim en son görevden alindigini duydum darbe zamani çok iyi olmus hakettigini bulmus

Şikayet edin diyecektim ki görevden alınmış. İyi de olmuş. Keşke sizin yerinize öyle sapıklar destek alsa da bir çocuğa daha bunu yasatmasalar. Ama maalesef. Destek alın tabii ki. Güven hissiniz yaralanmıştır.

O yaşta ergenler dünyanın kendi etrafında döndüğünü sanır. Böyle bir durum da olabilir sizinki

Gerçekte de yaşanmıyor mu, yaşanıyor tabiki. Etkisinde kalmak kötü olmuş. Aklınızdan çıkaramıyorsaniz bi uzmana danışın

Ayy Allahım ben de öğretmenim. Bazen yanlış davranış sergileyen yada uygunsuz kıyafeti vs olan öğrencilere öyle bakıyorum. Hani belki sözle uyarmadan anlarlar diye. Bazen de sene boyunca bir iki öğrenci oluyor. Her davranışı bana batan. Ukala, saygısız. Acaba onlar da dik dik bakmalarımı yanlış anlıyorlar mıdır?

Dik dik bakacaginiza bence sözlü uyarın tabi bakma şeklinize göre degisir uyarma amaciyla bakmak baska hoslaniyormus gibi bakma baska

Böyle durumlar oluyor mu evet. Ama o yaşlarda çocuklar her şeyi yalnis anlama ve o taraflara çekmeye müsait oluyor. Sizin için demiyorum ama
Ben öğretmenim benim düzelmesi için baktığım oluyor çocuklara

geçen gün bir erkek öğretmen hakkında çocuklardan böyle bir şey duydum bir kızın elini tuttu herkes şahit falan diye bütün sınıf anlatıyor.okula yayılmış ağızdan ağıza.

Beden eğitimi dersiydi.

Genç yirmili yaşlarda idealist bi öğretmen vardı. bende yöneticisi olduğum için dersimde boştu bahcede yapılan dersi izliyordum. Parkurda çift şekilde yarisiliyordu. Son kalan kiz tek kaldı. Ogretmende onun eşi oldu parkurda o yüzden elini tuttu.

Bunu taciz gibi tüm okula yaydı çocuklar. Adamın daha 3 gun önce düğünü olmuştu. Ben görmesem kameralar olmasa birinin hayatı bitecekti.

Sözde tum sınıf şahit elini tutmasına. Ergenler yalnis yönlere çekebiliyor herseyi. Sizin için demiyorum fakat bu konular biraz hassas.

Umarım sizinkide bir yalnis anlamadir..bunun gerçekten yaşanması korkunç... gerçek olsa yahut olmasada bir psikolojik sorun yarattığı kesin. Terapi almanız gerek.

Niye sözlü uyarmıyorsunuz ki?

Adamın yüzüne kussanız veya yazı ile içinizi dökseniz rahatlarsınız belki de. Adamın size sarmaması için de tek başınıza veya kendi hesabınızla iletişim kurmamanız lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…