- 16 Ekim 2022
- 14
- 9
- 1
- 24
- Konu Sahibi Huzunlu_hatun6
-
Terapi almayi dusunuyorum tesekkur ederim. Ya bir de burdaki hemcinselerim aradan yillar gecmis unut canin sıkılıyor o yuzden hatirliyorsun diyip kusura bakma diyor yaa ben 15 yasimda 1 sene boyunca bu bakislara dayandim okul bitti yaz tatilini bunlari dusunerek gecirdim ustune okul degistirdim cok basit bir seymis gibi unut gitsin bos bir insansin o yuzden hatirliyorsun diyorlar gercekten sorun bende mi insanlar cocukluk travmalarini hemencecik unutuyor muBen 11 sene önce olanı unutamıyorum kolay değil çünkü onca sene geçti deyip devam etmek yer ediyor travmaya neden oluyor. Terapi alırsınız umarım
Ailem duyar korkusu da vardi o zamanlar zaten annem kanser tedavisi görüyordu asla üzülsün beni dusunsun istemezdimArkadaşlarınızla gidip o dönem rehber öğretmeninizle görüşseydiniz keşke. Şimdi yapacak bişey yok
Öyle düşünme bazen anlamlandiramiyoruz ve kucukmussun şikayet edilecek bir durum olduğunu bile belki şimdi fark ettin. İçindeki öfke kendine dönmesin , güzel bir destekle kendini daha iyi hissedeceksinHaklisiniz aslinda zaten destek almayi dusunuyorum sadece zoruma giden sapiksa eger neden o zaman sesimi cikaramadim sahitlerim varken sikayet etmedim bu dusunce beynimi kemiriyor yoksa babam yasinda bir adamin ki babam yasinda olmasina da gerek yok öğretmenimin bana ask tarzi duygular benimsemesi en son isteyecegim sey
Ya zaten sikayet de edemezdim onzamanki aklimla bu durum da beni yoruyor resmen adamin beni taciz etmesine izin verdim o donem annem cok hastaydi ustune ailemin duymasi buyuk sorunlar olustururdu. Kuzenim durumu anlamisti bir konusmamizda o bile sus dikkat et kimse duymasin ileri boyuta tasirsa eger abime soyleriz demistiÖyle düşünme bazen anlamlandiramiyoruz ve kucukmussun şikayet edilecek bir durum olduğunu bile belki şimdi fark ettin. İçindeki öfke kendine dönmesin , güzel bir destekle kendini daha iyi hissedeceksin
Canım benim tacize izin vermek diye bir cümle yok . Lütfen senin yapabileceğin bir şey yoktu ki hepimizin başına maalesef geldi ve 15 yaş miniciksin şu anda farkındasınYa zaten sikayet de edemezdim onzamanki aklimla bu durum da beni yoruyor resmen adamin beni taciz etmesine izin verdim o donem annem cok hastaydi ustune ailemin duymasi buyuk sorunlar olustururdu. Kuzenim durumu anlamisti bir konusmamizda o bile sus dikkat et kimse duymasin ileri boyuta tasirsa eger abime soyleriz demisti
Aynen öyle 9 yaşındaki travmamla ilgili pandemide tetikenip terapi aldım .Hanımlar travmaların ne zaman ortaya çıkacağını bilemiyorsunuz.
Bu sebeble insanların yaşamlarını ciddi derecede etkileyen travmalarını yıllar sonra bile olsa en ufak bir kıvılcım bile tetikleyebilirken ''canınız sıkılmış'' gibi cümleler kurmamak lazım.
Maddi durum açısından musaitseniz terapi almanızı öneriyorum.
Okul değistirdikten sonra çok sukur hiç gormedim en son görevden alindigini duydum darbe zamani çok iyi olmus hakettigini bulmusAslında etkilenmeniz normal. Tacizin yanında bir de otorite tarafından sürekli izlenme durumu da var. Okul değiştirdikten sonra veya şimdi otorite ile (öğretmen, işveren) iletişiminiz nasıl?
Yardım alabilirsiniz elbette terapi ile bu durum düzelecektir. Sessiz kalmanız (yadırgamıyorum yaşınızdan dolayı olan bir şey) muhtemelen daha da tetiklemiştir.
Evet haklisiniz ben de basta öyle dusundum keske dediginiz gibi olsaydi sadece ben degil durumun farkinda olan herkesti 1 sene boyunca devam eden bir durumdan bahsediyorumO yaşta ergenler dünyanın kendi etrafında döndüğünü sanır. Böyle bir durum da olabilir sizinki
Ayy Allahım ben de öğretmenim. Bazen yanlış davranış sergileyen yada uygunsuz kıyafeti vs olan öğrencilere öyle bakıyorum. Hani belki sözle uyarmadan anlarlar diye. Bazen de sene boyunca bir iki öğrenci oluyor. Her davranışı bana batan. Ukala, saygısız. Acaba onlar da dik dik bakmalarımı yanlış anlıyorlar mıdır?Arkadaslar merhaba, su an 22 yasindayim ama yillardir bir turlu unutamadigim aklima geldikce çok kotu oldugum bir durum var. Ben lise 2 ye basladigim ilk gun son dersimiz hem sinif ogretmenim hem de matematik öğretmenim olan bir adamaydi o gun tanisma faslından sonta adam resmen gozlerime yapisti ertesi gun yine dersimiz onaydi ve durmadan gözü üstümde. Haftada 7 saat ben bu adami gormek zorundaydim ve ne zaman basimi kaldirsam bana bakiyor benim oldugum siraya dogru yuruyup nasil oldugumu soruyor. Yanima bir erkek arkadasim gelse kiskanir gibi takip ediyor,erkeklerin benle sakalasmasina bile tahammül etmeyip engelliyor tenefuste gorunce bildiginiz takip ediyor ya da sabit bir yerdeysem orda ben gidene kadar bekleyip bakiyor, derse girer girmez de ilk gozlerimin icine uzun uzun bakar sonra yerine defolup gecip ders anlatirdi basta emin olamadim kuruyorum kafamda zannettim ama oyle degildi iste arkadaslarim bile farketmisti sapik mi ne boyle bakiyor sana diye. Hatta bir gun siraya dizildigimizde de önüme geçip öyle gozlerini alamadi ki ustumden utanip basimi eğdim arkadasim da hocam neden oyle baktiniz dedi. 1 sene boyunca bu hep boyle devam etti. Cevrem tarafindan begenilen güzel de biriyim ama bu benden 19 yas buyuk evli cocuklu bir adamin durmadan aşık gibi bakmasini mi gerektirir tam 1 sene boyunca devam etti ve ben hicbir sey yapamadim ve o bakislari bir turlu gozumun onunden silinmiyor. Lise 2 bittikten sonra tum yaz lise 3 baslayacak ben o adami tekrar gorursem ya dersimize tekrar girerse diye korkarak geçirdim ve lise 3 te okulumu degistirdim bir daha da hiç gormedim ama bakislarini unutamiyorum nasil unuturum psikolojik destek mi almaliyim sizce ve sizce bu adamin bana olan hisleri ask mi baska bir sey mi
Dik dik bakacaginiza bence sözlü uyarın tabi bakma şeklinize göre degisir uyarma amaciyla bakmak baska hoslaniyormus gibi bakma baskaAyy Allahım ben de öğretmenim. Bazen yanlış davranış sergileyen yada uygunsuz kıyafeti vs olan öğrencilere öyle bakıyorum. Hani belki sözle uyarmadan anlarlar diye. Bazen de sene boyunca bir iki öğrenci oluyor. Her davranışı bana batan. Ukala, saygısız. Acaba onlar da dik dik bakmalarımı yanlış anlıyorlar mıdır?
Niye sözlü uyarmıyorsunuz ki?Ayy Allahım ben de öğretmenim. Bazen yanlış davranış sergileyen yada uygunsuz kıyafeti vs olan öğrencilere öyle bakıyorum. Hani belki sözle uyarmadan anlarlar diye. Bazen de sene boyunca bir iki öğrenci oluyor. Her davranışı bana batan. Ukala, saygısız. Acaba onlar da dik dik bakmalarımı yanlış anlıyorlar mıdır?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?