- Konu Sahibi Denizdencim
-
teneffüse çıkartmama cezasına karşılık daha iyi bir alternatif bulabilirdi eve diğerlerinden daha fazla ödev verme gibi
Bu konuda fazla bir şey bulamadım kötü niyetinden değil bence.Ama bazı arkadaşların en gereksiz yerde bile meslektaşlarını koruması trajikomik bence,asıl vaka o.Zannedersiniz en zor meslek öğretmenlik,her gün ölüm tehlikesiyle yüz yüzeler...Hey Allah'ım ya.
Oğlum 1.sınıfa gidiyor, harfleri yeni öğreniyor..öğretmen tahtadaki metini yazarken hataları var diye 2 teneffüs çocuğa 3 kere aynı metni yazdırmış..diğer çocuklar dışarda oynarken benim çocuğum sınıfta ağlayarak metin yazmış.bu ne kadar doģrudur 1.sınıfs giden çocuk için fazla ağır değilmi?
emin ol ona da bi bahane bulurlar. "Çocuğum bütün gün ödev yaptı. Başka ceza bulamamış mıııııı ?"
Hem konuda bişey yok diyorsunuz hem gereksiz yerde koruyor diyorsunuz.Bizi bizden başka koruyan yok ki.Hayalinizde uydurdunuz heralde en zor meslek diyen yok.Zorlukları çok tabi gidin bi yakınınızın dersine katılın. 10dk dayanabilecek misiniz.
Oğlum 1.sınıfa gidiyor, harfleri yeni öğreniyor..öğretmen tahtadaki metini yazarken hataları var diye 2 teneffüs çocuğa 3 kere aynı metni yazdırmış..diğer çocuklar dışarda oynarken benim çocuğum sınıfta ağlayarak metin yazmış.bu ne kadar doģrudur 1.sınıfs giden çocuk için fazla ağır değilmi?
Amin canım, ben de öğretmen adayıyım.Ağır bir ceza olduğunu düşünmüyorum. Çocuğunuzun geri kalmaması için gerekli görülüp yapılmış. Çocuktur hoşlanmasını bekleyemezsiniz, hoşlanmadığı şeye de ağlar. Başkasının çocuğuna yapılsaydı, bu seferde başka öğrencilerle tenefüste dahi ilgileniliniyor benim çocuğumla neden ilgilenilmiyor diye yaygara koparırdınız. Öğretmen tenefüs dahilinde de çocuğunuzla ilgilenip öğrenmesini, diğer arkadaşlarından geri kalmamasını sağlamış. Başka öğretmen olsa banane geri kalırsa kalsın der geçerdi. Ödevin verildiği dersden de her sınavda çocuğunuz sınıf genelinin en düşük notunu alırdı. O zaman sevinir miydiniz ? Hayır elbettte. Bu seferde benim çocuğum neden sınıf genelinden düşük, neden daha fazla ilgilenilmiyor diye küplere binerdiniz. Sevinip teşekkür edeceğinize çocuğun 5 10 dakikalık tenefüsünü sorun ediyorsunuz. Besbelli ki çocuğunuz için o an o ödevi tekrar etmek, tenefüse çıkmaktan daha gerekliymiş. Bende şuan Tarih öğretmenliği öğrencisiyiim. Öğretmenlerim veliler kafayı yemiş durumda, öğrencilerle elbet zorlanacaksınız ama asıl zor olan velilerle uğraşmak dediğinde anlamazdım. Bu sitede gördüğüm 1-2 konu sayesinde anladım. Allah öğretmenlerin ve öğretmen adayı tüm arkadaşlarımın geleceğini bahtiyar eyleyip sabır versin ne diyim..
Hayır kastettiğim genel olarak bu tip konulara göz gezdirirseniz en gereksiz yerde bile insanların çıkıp ''o günde kaç çocukla ilgileniyor haberiniz var mı ? '' demesi...Daha önce bu tip konulara hiç baktınız mı bilmiyorum ama kimse mesleğine laf söyletmiyor o yüzden yapılan yorumların bir çoğu da bana samimi gelmiyor.Hayali falan da değil ayrıca yok veliler böyleymiş,yok ne zor işmiş haberimiz var mıymış da bilmem ne...Ben her yıl neredeyse 40 farklı öğretmenle tanışıyorum hala kalkmış bana öğretmenleri anlatmaya çalışıyorsunuz yapmayın,etmeyin.
Hayır kastettiğim genel olarak bu tip konulara göz gezdirirseniz en gereksiz yerde bile insanların çıkıp ''o günde kaç çocukla ilgileniyor haberiniz var mı ? '' demesi...Daha önce bu tip konulara hiç baktınız mı bilmiyorum ama kimse mesleğine laf söyletmiyor o yüzden yapılan yorumların bir çoğu da bana samimi gelmiyor.Hayali falan da değil ayrıca yok veliler böyleymiş,yok ne zor işmiş haberimiz var mıymış da bilmem ne...Ben her yıl neredeyse 40 farklı öğretmenle tanışıyorum hala kalkmış bana öğretmenleri anlatmaya çalışıyorsunuz yapmayın,etmeyin.
Çocuğunuz anlattıysa doğru olmayabilir..özellikle 1. Sinif ögretmenleri yapmaz sanmiyorumOğlum 1.sınıfa gidiyor, harfleri yeni öğreniyor..öğretmen tahtadaki metini yazarken hataları var diye 2 teneffüs çocuğa 3 kere aynı metni yazdırmış..diğer çocuklar dışarda oynarken benim çocuğum sınıfta ağlayarak metin yazmış.bu ne kadar doģrudur 1.sınıfs giden çocuk için fazla ağır değilmi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?